Vizyonumuz;
1. Coğrafya Biz, coğrafya ve coğrafya öğretimi bilgi paylaşım plaformudur.
İçerik mümkün olduğu kadar coğrafya içerikli oluşturulmaya çalışılmaktadır. Coğrafya dışındaki konuları moderatörlerimiz konuya açana herhangi bir uyarıda bulundan silme hakkına sahiptirler.
Bu sebeple tüm üyelerimizden coğrafya dışı konuları ilgili platformlarda tartışmalarını diliyoruz.
Uymanız gereken kurallar;
6- Forum ortamına kişisel problemler, anlaşmazlıklar taşınamaz.
10- Site içerisinde kavga şeklinde tartışmak ve konulara gerginlik yaratacak olumsuz yanıtlar vermek yasaktır.
30-Forumda Türkiye Cumhuriyeti yasalarına ya da uluslararası kanunlara, antlaşmalara, tüzüklere, içtihatlara aykırı; kurum ya da şahısların kişiliklerine hakaret edici, aşağılayıcı, alaycı, tehdit edici, küfürlü, müstehcen, kaba, huzursuzluk çıkarmaya yönelik; din, dil, ırk veya cinsiyet ayrımına yönelik düşünceler barındıran iletiler göndermek ve materyaller kullanmak; forum yöneticilerini ve kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek; tartışmayı diğer kullanıcıları rahatsız edecek boyutlara ulaştırmak yasaktır.
31-Forumda siyasi, dini, ırkçı propaganda içeren yazı yazmak yasaktır.
35-İmza kısmında kişileri ve/veya kurumları, zümreleri rencide edici, dini, siyasi, müstehcen, ırkçı materyal yazmak/kullanmak/ima etmek yasaktır.
Tüm meslektaşlarımın aslında aynı ortak payede birleştiklerini ve ileride doğabilecek sıkıntıların önüne geçmen için çaba gösterdiklerine eminim. Tüm çabamız hepimiz için daha verimli ve paylaşımcı bir ortam içindir.
Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş Yap Yukarıdaki linkte daha önce bu konuyla ilgili bir forum ve anket açılmıştı. O sıralarda arkadaşlar belli konulara dikkat edince kaldırmaktan vazgeçildi. Doğrusunu söylemekgerekirse ben pekçok defa ifade ettim. Ve özellikle de arkadaşlar üzülürler diye sonraları ifade de etmedim müdahale de. Bu konuda biraz daha dikkat olursa çok daha kaliteli bir forum olma yolunda ilerleyeceğiz. Ana sayfada son konular kısmında mümkün olduğu kadar hep coğrafya konularını sıcak tutmaya çalışalım. Tüm meslektaşlarımdan ricam bu yöndedir.
Daha önce bu konuyla ilgil açılan forum.Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş Yap Birçok edfa meslektaşlarımızdan bu konuyla ilgil biraz daha duyarlı olmalarını rica etmiştim. Başka alanlarda bulunabilecek dökümanalrdan ziyade daha özgün bir içerik için uğraşmamız gerektiğini ifade etmiştim.
Bu konuyla ilgili küçük bir araştırmam var. Eğer sonuçlanırsa sizlerle paylaşırım.
Arkadaşlar sizlerden ricam lütfen bu konuda ifadelerimize bira daha dikkat edelim. Ve birbirimize karşı kırıcı olmayalım. Hassasiyetinizden dolayı teşekkür ediyorum.
Sitemizi bir coğrafya paylaşım platformu olarak gördüğümüz zaman bu paylaşımın hem öğretmenler hem de öğrenciler arasında gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Moderatörümüzün de belirttiği bu konuda moderatör arkadaşlarımız gerekli hassasiyeti gösterirlerse sorun kalmaz. Üyelerimiz de uygun olmayan forumları moderatöre bildir linkine tıklayarak moderatörlere rapor ederlerse sıkıntı daha erken atlatılmış olur. Ben tüm uyarılarıma rağmen bazı üyelerimize belli konuları kabul ettiremedim. Bundan dolayı uygun olmayan konu başlıklarını kitleme veya silmeye bağladım mderatör arkadaşlar da aynı duyarlıığı göstermyee aşlayacaklardır. Bu konuda kimsenin gücenmesine gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü 3-5 kişi için olumsuz gibi görülen bu tür uygulamalar çoğunluğu oluşturan diğer üyeler için uzun vade de büyük fayfdalar sağlayacaktır. Üye ayırımına gelince; Öğretmen olduğu halde her gün istisnasız siteye giren , dökümanlardan faylananan fakat bunun karşılığında tek bir teşekkür bile yazmayan üyeler var. Teşekkür çok basit bir karşılık olabilir ama eminim ki gerçekten aldığı bu dökümana karşılık vrerilen bir teşekkür o arkadaşaımızın "evet demek ki doğru yoldayım, çalışmaların kabul görüyor" izlenimi uyandıracak ve çok daha kaliteli ürünler ortaya çıkacaktır. Bu arada paylaşımdan bahsedince şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim. Sitemizi günübirlik takip eden hatırı sayılır sayıda akademisyenlerden kendilerini tanıtmalarını temenni ediyoruz. Çünkü bizler kendi çapımızda bişeyleri ifade etmeye çalışıyoruz ama akademik sevideye bu çalışmalarımızn değerlendirilemsi eminim ki doğru veya yanlış yolda olduğumuz konusunda bize yol gösterecektir.
Ne diyeceğimi bilemiyorum hocam? Yazıyoruz olmuyor, yazmıyoruz olmuyor. Hocam ben sitenini çeriğinin coğrafya içeriği ile korunması gerektiği konusunda onlarca yazı yazdım. Genel ve özel olarak arkadaşlarımdan ricada bulundum. Bu konuda meslektaşlarımın duyarlılık göstermelerini temenni ettim. Doğrusu sizin de "Sayın Sami Köroğlu" ile başlayan ifadeniz beni üzdü. Çünükü bir sitem sezdim ben bu mesajdan.
Sitenin içeriğinin korunması açısından coğrafya dışında foruma konu eklenememsi, eklenen konuların moderetörler tarafından silinmesi halinde hiç kimsenin alınmamasını diliyorum. Tüm meslektaşlarımdan konuya gereken hassasiyeti gösterilmelerini temenni ediyorum.
Hocam haklısınız. Evet serbest kürsümüz var ama zorunlu kalınmadıkça arkadaşlardan ricamız bunu amaç doğrultusunda kullanmaları. Diğer konu başlıkları altına atamayacakları coğrafi konuları serbest kürsüye atarlar düşüncesiyle açtık. Ben hiçbir arkadaşımızın emeğine saygısızlık etmek istemem ama yine rica ediyorum coğrafya ile ilgili olduktan sonra herşey kabulümüzdür ama içeriği coğrafya dışındaki unsurlar ile doldurmaya kalkarsak o zaman coğrafya ile ilgili olanlar da arada kaybolur gider. Ben hiçbir içeriğe gereksiz demek istemiyorum. Ama son zamanlarda pekçok arkadaşımız bu konudan şikayetçiler.
Lütfen Biraz Daha Dikkat Edelim...