Coğrafya Biz Forum
24 Mayıs 2012, 22:46:25 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Forum cevaplarının sol tarafında yer alan Performans, üyenin faaliyetlerinin diğer üyeler tarafından değerlendirilmesidir. Üyenin olumlu faaliyetlerini  + ile değerlendirebilirsiniz. (Mesaj sayınız 10'un üzerine çıkınca)

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Dördüncül ve Beşincil Ekonomik Faaliyetler...?  (Okunma Sayısı 5542 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
laktoz

Üye
**

Performans: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #15 : 27 Aralık 2011, 21:55:10 »

Önümüzdeki yıl 6. ve 7. faaliyet guruplarıda çıkacakmış.Sadece beşte kalsa hallederiz bir şekilde.......
Zaten bu sene bize dagıtılan cografya 10.sınıf kitabının rezilliğini görünce insanın karsısına daha nelerin çıkacagı belli olmaz.Bence konuyu yanlış tartışıyoruz asıl tartışılması gereken bu sene elimize verilen kırmızı kapaklı ama içinde karmaşadan başka hiç birşey olmayan cografya 10 kitabı olmalı...
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #15 : 27 Aralık 2011, 21:55:10 »

alfred

Uzman Üye

Performans: 18

Herkes için coğrafya

« Yanıtla #16 : 27 Aralık 2011, 22:53:37 »

kitabı ben de beğenmedim ama yeni seneye başka kitap olsa bile kazanımda dördüncül ve beşincil ekonomik faaliyetler verilir dediği için onlarda da olacaktır.
erenname

Deneyimli Üye

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #17 : 28 Aralık 2011, 14:56:52 »

Selamun aleyküm.

Biraz yabancı kaynakları karıştırırsanız bu terimleri görebilirsiniz.

Mesela bendeniz bir kaynakta Tarım, Sanayi, Hizmet ve İnşaat şeklinde dörde ayrıldığını görmüştüm.

Ve bunu geçen sene de öğrencilerime söylemiştim.

Bu kadar "istemezükçü" olmamak gerektiğini düşünüyorum.

bora

Uzman Üye

Performans: 22
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl güler?Mevlana

« Yanıtla #18 : 28 Aralık 2011, 18:00:42 »

Önümüze her konanı-isterüzükçü-olalım yani değil mi?

"Derdimi söylemiyorsam, anlamıyorsundur"Gazali
erenname

Deneyimli Üye

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #19 : 28 Aralık 2011, 19:33:28 »

Durduk yere tartışma çıkarmanın anlamı yok sevgili Bora bey. Bendeniz her önümüze konulanı kabul edelim demedim. Bu bilginin yabancı kaynaklarda da benzer şekillerde işlendiğini söyledim. Siz bilirsiniz; doğruluğuna inanmadığınız bilgileri söylersiniz öğrencilerinize. Müfredatta böyle yazıyor ama doğrusu şöyledir, siz ikisini de bilin dersiniz.

Mesela bendeniz mülteci-sığınmacı kavramlarının farklı olduğunu biliyorum. Doğrusunu öğrettim ve sınavda da öyle soracağım.

Ekonomik faaliyetlerin sınıflandırılması için buyrunuz:

Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap
http://geography.about.com/od/urbaneconomicgeography/a/sectorseconomy.htm
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #19 : 28 Aralık 2011, 19:33:28 »

bora

Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #20 : 28 Aralık 2011, 21:24:07 »

Her konuda "istemezükçü" değiliz herhalde, zaten bizim "istemezükçülük" şansımızda yok. Tamam hiç bir şey hakkında fikir beyan etmeyelim o zaman, olur biter.
Aşağıdaki bilgi Türk Dil Kurumu sözlüğünden alınmıştır:
mülteci    Ar. multec³
a. (mülteci:) Sığınmacı.

Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #20 : 28 Aralık 2011, 21:24:07 »

erenname

Deneyimli Üye

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #21 : 29 Aralık 2011, 00:39:50 »

Birincisi bendeniz her konuda istemezükçü olduğunuzu söylemedim bunu siz söylüyorsunuz. Ayrıca fikir beyan edilmesinin sonuna karar destekçisiyim lakin fikirler savunulurken bir yerlere dayanılması gerektiğini sanırım siz de kabul edersiniz.

İkincisi kelimelerin sözlük anlamı olabileceği gibi ıstılahi anlamları da vardır efendim. Mülteci kelimesi sözlük anlamı olarak Türkçemizdeki sığınmacı anlamına gelir ama Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği Mültecileri(Refugees) ve Sığınmacıları (Asylum-seekers) ayrı değerlendirir. Aradaki fark da şudur, bir devlete iltica talebi kabul edilene mülteci, iltica talebi o devletçe soruşturma aşamasında olana sığınmacı denir.
cografyaciahmet

Yeni üye
*

Performans: 10
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #22 : 29 Aralık 2011, 14:44:53 »

hocam kitap daha sonraki etkinliklerinde ve sorularında 4.
l ve 5.il ekonomik faaliyetlere yer vermiyor eskisi gibi işleyip 4.ül ve 5.ili 3.ülün biraz gelişmişleri veya devamı gibi düşünebilirz
AyliM

Yeni üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #23 : 29 Aralık 2011, 16:28:45 »

Çözüm gayet basit. Birincil, ikincil, üçüncül faaliyetleri ana gruplar olarak analatırsınız, dördüncül ve beşinci olanların da üçüncül sektörlere bağlı olarak ortaya çıktığını belirtip örneklerini verirsiniz.

Kitaptan anlatmasanız da bunu yapmak zorundasınız. yani dördüncül ve beşincil gruplardan bahsetmek zorundasınız. Çünkü, Konu testlerinde ve soru bankaların da çıkabilir hatta daha da önemlisi üniversite sınavında da çıkabilir.Sonuçta içinde yanlışlar da olsa eksikler de olsa sınavlarda baz alınan kitap MEB'in kitabı.
bora

Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #24 : 30 Aralık 2011, 09:41:33 »

Kelimelerin hangi anlama geldiğini BM den değil de, TDK dan öğrenelim.
Aşağıdaki bilgiler Türk Dil Kurumu sözlüğünden alınmıştır;

mülteci    Ar. multec³
a. (mülteci:) Sığınmacı.

sığınmacı   
a. 1. Başka bir ülkeye veya yere sığınmış olan kişi, sığınık, mülteci. 2. Yabancı bir ülkede iltica etmeden önce belirli bir süre kalan kimse.

kobrax

Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #25 : 06 Ocak 2012, 00:54:23 »

Bu mantığa göre binlerce yıl önce tekerleğin icadıyla aslında dördüncül ve beşincil faaliyetler de ortaya çıkmış oluyordu. Çünkü kağnıyı kullanan kişi hem bir ulaştırma hizmeti sağlamış hem de kağnıyı sevk ve idare sırasında yolun, havanın, yükün ve hayvanın durumuna göre yoğun bir kontrol ve karar verme performansı gösterdiği için bu guruptadır diyebiliriz.Smiley
Harika olmuş. Eline yüreğine sağlık..
kobrax

Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #26 : 06 Ocak 2012, 01:03:35 »

Durduk yere tartışma çıkarmanın anlamı yok sevgili Bora bey. Bendeniz her önümüze konulanı kabul edelim demedim. Bu bilginin yabancı kaynaklarda da benzer şekillerde işlendiğini söyledim. Siz bilirsiniz; doğruluğuna inanmadığınız bilgileri söylersiniz öğrencilerinize. Müfredatta böyle yazıyor ama doğrusu şöyledir, siz ikisini de bilin dersiniz.

Mesela bendeniz mülteci-sığınmacı kavramlarının farklı olduğunu biliyorum. Doğrusunu öğrettim ve sınavda da öyle soracağım.

Ekonomik faaliyetlerin sınıflandırılması için buyrunuz:

Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap
http://geography.about.com/od/urbaneconomicgeography/a/sectorseconomy.htm

Sayın hocam o linki önce TÜİK'e bir gönderseniz... Aralarında bir anlaşsınlar, sonra bakarız.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.12 Saniyede 28 Sorgu ile Oluşturuldu