Coğrafya Biz Forum
24 Mayıs 2012, 22:41:33 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Forum cevaplarının sol tarafında yer alan Performans, üyenin faaliyetlerinin diğer üyeler tarafından değerlendirilmesidir. Üyenin olumlu faaliyetlerini  + ile değerlendirebilirsiniz. (Mesaj sayınız 10'un üzerine çıkınca)

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Coğrafya eğitiminde KÖŞETAŞI SİSTEMİ nedir?  (Okunma Sayısı 2631 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ergintaylan

Uzman Üye

Performans: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 03 Şubat 2012, 20:57:01 »

Saygıdeğer coğrafya öğretmeni arkadaşlarım. Köşetaşı eğitim sistemiyle yazdığım ve KAREKÖK yayıncılıktan çıkan lise yardımcı kaynak kitaplarımda;
* Kitabın sol sayfalarında MEB kazanımlarına birebir uygun bir örnek sorunun çözümü üzerinden pratik ve etkin konu anlatımları,
* Kitabın sağ sayfalarında bu kazanımlarla ilgili birebir etkinlik ve soru örnekleri,
* Bölümün sonunda her kazanım numarasıyla ilgili tarama testi,
* Arkasından her kazanımla ilgili çoktan seçmeli test sorularının olduğu konu testleri,
* Her bölümün sonunda ise bu kazanımlarla ilgili son yıllarda çıkmış ÖSYM soruları ve etkinlik çözümleri bulunmaktadır.
* Mesela Tarama testinde 4. soruyu yanlış yapan bir öğrenci bölümün 4. kazanımını iyi bilmiyor demektir.Geriye dönüp 4. köşetaşına tekrar çalışıp öğrenmeyi tamamlaması beklenir.
* Birçok konuda MEB kazanımları detaylandırılmış, kapsam dahilinde olan farklı kazanımlar üretilmiş ve aynı yöntemle işlenmiştir.
Modüler piramit sistemi olarak adlandırdığım ve 7 yıllık mazisi olan ve her yıl güncellenen bu kitaplarımı kullanmayan arkadaşlarıma sistemin kendisini açıklıyorum. Her kazanım 40 dakikalık dersler düşünülerek hazırlanmış olup sınıf içi uygulamaya çok müsaittir.Özellikle sınıfında akıllı tahta veya barkovizyon olanağı bulunan coğrafya öğretmenlerinin en etkin ders işleme biçimine uyumludur.
*Dersaneci arkadaşlar ise coğrafya temeli yetersiz olan birçok öğrencisine bu kitaplardaki sistemle coğrafya öğretimini kolaylaştırmış, düzenliliği ve sürekliliği sağlamıştır. Özel derslerde de kullanılmaya en uygun coğrafya kitapları olduğunu bilmeniz gerekmektedir.
*Bu kitaplar önceki yıllarda öğretmen kitabı olarak daha yaygın kullanılırken son yıllarda öğrencilerin daha çok dikkatini çekmektedir.
* Bu sistemle hazırladığım kitaplarımda soru kalitesini de üst düzeyde tuttuğumu ve ÖSYM standartlarına yaklaştırdığımı bilmenizi isterim. İncelediğinizde hakkını verirsiniz diye düşünüyorum.
Eğer MEB'in lise kitaplarındaki konuları eksik ve bilgileri yetersiz buluyorsanız çok ideal bir yardımcı kaynak kitap olarak kullanabilirsiniz.İstanbul ve Anadolu'daki çok sayıda anadolu lisesinde ve genel liselerde de yardımcı kaynak kitap olarak kullanıldığını bilmenizde fayda vardır.

KAREKÖK YAYINCILIK COĞRAFYA KİTAP YAZARI
Coğrafya Biz Forum
« : 03 Şubat 2012, 20:57:01 »

brezenski

Uzman Üye

Performans: 9
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 03 Şubat 2012, 22:10:02 »

hocam elinize sağlık kitaplarınızı geçen sene kullanmıştım çok memnun kaldım sizlere verdiğiniz emeklerden dolayı çok teşekkür ederim.Yeni çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
cpolat

Yeni üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #2 : 04 Şubat 2012, 14:14:21 »

kitabınız bende olmadığı için inceleyemedim. Milli Eğitim okullarına örnek olarak gönderiyor musunuz? Ya da kitabınıza nasıl ulaşabilirim? Saygılar .
ergintaylan

Uzman Üye

Performans: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 23 Mart 2012, 10:27:49 »

Sayın hocam bu kitapları elbette karekök yayıncılıktan isteyebilirsiniz.Son 4 aydır 900'den fazla öğretmenimiz bu kitaplara doğrudan yada dolaylı yoldan sahip oldu. Forumdaki diğer mesajlarıma bakarak genel fikir sahibi olabilirsiniz. Karekök yayıncılığın web sitesine girip kitapları inceleyebilir ve örnek kitap talep edebilirsiniz.İyi çalışmalar diler saygılarımı sunarım.

KAREKÖK YAYINCILIK COĞRAFYA KİTAP YAZARI
geooid

Yeni üye
*

Performans: 0

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #4 : 24 Mart 2012, 11:49:28 »

ergin hocam baya bi kitabınız çıktı sanırım. tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 24 Mart 2012, 11:49:28 »

nil

Üye
**

Performans: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #5 : 30 Mart 2012, 11:51:33 »

kimlik fotokoposini faks çekerek örnek kitap istemiştim ama gönderen olmadı
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 30 Mart 2012, 11:51:33 »

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.126 Saniyede 29 Sorgu ile Oluşturuldu