Coğrafya Biz Forum
24 Mayıs 2012, 22:18:19 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Forum cevaplarının sol tarafında yer alan Performans, üyenin faaliyetlerinin diğer üyeler tarafından değerlendirilmesidir. Üyenin olumlu faaliyetlerini  + ile değerlendirebilirsiniz. (Mesaj sayınız 10'un üzerine çıkınca)

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yıllık Planlar 2011-2012(Bütün Sınıflar)(26.08.2011)  (Okunma Sayısı 28904 defa)
antu ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tarumoloji

Üye
**

Performans: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #135 : 22 Eylül 2011, 11:29:12 »

herşeyden önce emeğiniz için teşekkürler fakat planlardaki bazı bölümler yeni kitaplara uygun değil örneğin 11. sınıf coğrafya da örnek ülkeler geçen yıl japonya, ingiltere iken bu yıl kitapta nijerya ve A.B.D alınmış ayrıca 9. sınıf da konu başlıklarını incelemek gerekiyor benim şimdilik gördüğüm değişiklikler bunlar...diğer eksiklikleri gören arkadaşlar

varsa ve bildirirlerse çok daha iyi olur kanaatindeyim
11. Sınıf ülkeleri için:
Hocam adı üstünde örnek ülkeler, siz istediğiniz ülkeleri işleme özgürlüğüne sahipsiniz illaki kitaptaki konuları işleyeceksiniz diye bir yaptırım yok sınıfa ek kaynak, fotokobiyle gelir istediğiniz ülkeyi işlersiniz.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #135 : 22 Eylül 2011, 11:29:12 »

abies

Yeni üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #136 : 22 Eylül 2011, 11:39:22 »

Hocam emeğinize  sağlık çok teşekkür ederim.
ugur1

Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #137 : 22 Eylül 2011, 17:11:18 »

Merhaba. Planlarda değerlendirme ( Hedef ve Davranışlara Ulaşma Düzeyi) kısımları bilinçli olarak mı boş bırakıldı?
Evet 2551 Sayılı T.D şablonu esas alındığından boş olması gerekiyor. Ben arkadaşlara kolaylık olması balımından önceki yıllarda doldurmuştum
  Hocam ilgili tebliğler dergisini inceledim ama; Hedef ve Davranışlara Ulaşma Düzeyi boş bırakılarak yıllık plan teslim edilir denmiyor

Ben yanlış hatırlamıyorsam;
Hocam dersi işlemeden öğrencinin davranışa ulaşma düzeyi belirlenemeyeceği için boş bırakılıyor.
Mantıkl ıolan budur kafadan sallyamazsınız öğrenci şu düzeye ulaşmıştır şunu başarmıştır gibi ama yanılıyor olabilirim.

hocam iyice inceledim değerlendirme kısmınında doldurulması gerekiyor.   Ünitelendirilmiş yıllık plânın yapılışı
Madde 11 - Ünitelendirilmiş yıllık plân aşağıdaki şekilde yapılır:
a) Zümre öğretmenler kurulu  ve şube öğretmenler kurulunda gezi, gözlem,
inceleme, deney, ödev ve değerlendirme çalışmalarının belli hafta veya günler de
toplanıp toplanmadığını araştırılır, bu konuda ortak önlemler alınmasını sağlanır.
b) Öğretmenler geçmiş yıllardaki uygulamaları da gözden geçirerek okulun
durumuna göre plânlarını, kendileri veya zümre öğretmenler kurulu ya da şube
öğretmeler kurulundaki diğer öğretmenlerle beraber yaparlar.
c) Hazırlanan plân okul müdürüne öğretim yılının başlamasından itibaren 15 gün i-
çinde onaylattırılır.
d) Öğretmen, ünitelendirilmiş yıllık plânın onaylanmış bir örneğini yararlanmak üzere yanında bulundurur. Yıl içinde meydana gelebilecek aksaklıkları nedenleri ile birlikte
not eder.
e) Öğretmenler, özel eğitim gerektiren çocukların ihtiyaçları ve öğrenme hızları
doğrultusunda BEP geliştirme birimi ile iş birliğine giderek plânlarını gücleştirirler.
mali_baltaci48

Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #138 : 22 Eylül 2011, 18:01:37 »

mali hocam ben açamadım yıllık planları
tarumoloji

Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #139 : 22 Eylül 2011, 20:42:12 »

Merhaba. Planlarda değerlendirme ( Hedef ve Davranışlara Ulaşma Düzeyi) kısımları bilinçli olarak mı boş bırakıldı?
Evet 2551 Sayılı T.D şablonu esas alındığından boş olması gerekiyor. Ben arkadaşlara kolaylık olması balımından önceki yıllarda doldurmuştum
  Hocam ilgili tebliğler dergisini inceledim ama; Hedef ve Davranışlara Ulaşma Düzeyi boş bırakılarak yıllık plan teslim edilir denmiyor

Ben yanlış hatırlamıyorsam;
Hocam dersi işlemeden öğrencinin davranışa ulaşma düzeyi belirlenemeyeceği için boş bırakılıyor.
Mantıkl ıolan budur kafadan sallyamazsınız öğrenci şu düzeye ulaşmıştır şunu başarmıştır gibi ama yanılıyor olabilirim.

hocam iyice inceledim değerlendirme kısmınında doldurulması gerekiyor.   Ünitelendirilmiş yıllık plânın yapılışı
Madde 11 - Ünitelendirilmiş yıllık plân aşağıdaki şekilde yapılır:
a) Zümre öğretmenler kurulu  ve şube öğretmenler kurulunda gezi, gözlem,
inceleme, deney, ödev ve değerlendirme çalışmalarının belli hafta veya günler de
toplanıp toplanmadığını araştırılır, bu konuda ortak önlemler alınmasını sağlanır.
b) Öğretmenler geçmiş yıllardaki uygulamaları da gözden geçirerek okulun
durumuna göre plânlarını, kendileri veya zümre öğretmenler kurulu ya da şube
öğretmeler kurulundaki diğer öğretmenlerle beraber yaparlar.
c) Hazırlanan plân okul müdürüne öğretim yılının başlamasından itibaren 15 gün i-
çinde onaylattırılır.
d) Öğretmen, ünitelendirilmiş yıllık plânın onaylanmış bir örneğini yararlanmak üzere yanında bulundurur. Yıl içinde meydana gelebilecek aksaklıkları nedenleri ile birlikte
not eder.
e) Öğretmenler, özel eğitim gerektiren çocukların ihtiyaçları ve öğrenme hızları
doğrultusunda BEP geliştirme birimi ile iş birliğine giderek plânlarını gücleştirirler.

Cheesy Tamam da ne yazacaksınız oraya ben daha dersi işlemedim ama benim öğrenciler şu hedef davranışlara ulaştı.

Bende doldurmadım okul müdürünede müfettişede cevabım bu.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #139 : 22 Eylül 2011, 20:42:12 »

ugur1

Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #140 : 22 Eylül 2011, 20:46:47 »

geçmiş senedeki mehmet ali hocamızın bu kısımları dolu idi. ya geçmişte ya da şimdi hata yapıyor  Wink
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #140 : 22 Eylül 2011, 20:46:47 »

tarumoloji

Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #141 : 22 Eylül 2011, 20:53:50 »

geçmiş senedeki mehmet ali hocamızın bu kısımları dolu idi. ya geçmişte ya da şimdi hata yapıyor  Wink

2010-2011 yıllık planları ve bahsi geçen yerler yine boş Cheesy

Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap
http://www.cografyakulubu.com/dokuman/yillik_planlar/2010_2011/cografya_2010_2011_yillik_planlari.rar
ugur1

Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #142 : 22 Eylül 2011, 21:04:56 »

o halde hep hatalı idi  Wink
tarumoloji

Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #143 : 22 Eylül 2011, 21:07:35 »

o halde hep hatalı idi  Wink

Anlaşıldı hoca sen doldur keyfine bak... Biz boş bırakalım.

Ek olarak başka yerlerdeki örnek palanları incelemenizi tavsiye ederim ben inceledim onlarda da boştu niyeyse herkes yıllardır yanlış yapıyormuş ALLAH ALLAH... Cheesy
ugur1

Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #144 : 22 Eylül 2011, 21:20:17 »

o halde hep hatalı idi  Wink

Anlaşıldı hoca sen doldur keyfine bak... Biz boş bırakalım.

Ek olarak başka yerlerdeki örnek palanları incelemenizi tavsiye ederim ben inceledim onlarda da boştu niyeyse herkes yıllardır yanlış yapıyormuş ALLAH ALLAH... Cheesy

Hocam bakın; sayın hocamız zaten eksiklikleri sıkıntıları bildirmemizi istiyor. bende üşenmedim okudum buldum. İnşallah daha iyilerini yaparız. bakın antalya meb yapmış
Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap
http://ilbap.antalya-meb.gov.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=75:2011-2012-yillik-planlari&catid=3:yillik-planlar&Itemid=23
tarumoloji

Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #145 : 22 Eylül 2011, 22:13:16 »

Planlara baktım;
Planlar sizin düşünce yapınıza göre yine yanlış çünkü kullanılan araç gereçler kısmı boş bırakılmış.
Planlarda değerlendirme yapılmamış, değerlendirme araç gereçleri belirtilmiş.
mehmetaliercan

Mehmet Ali ERCAN
Moderator

Performans: 1803
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #146 : 23 Eylül 2011, 20:06:18 »

Sayın uğur1 hocam(İsminizi tam bilemediğim için bu şekilde hitap ediyorum, kusura bakmayın lütfen). ilginiz ve dikkatiniz için, yorumlarınıza göre eksiklik olarak gördüğünüz kısımlar için çok teşekkür ederim. Heyecanınızı ve en doğruyu bulma çabanızı takdir ediyorum. Aslında arkadaşlar cevaplamışlar sizi doğru olarak. Amacımız burada siz haklısınız veya ben haklıyım meselesi değil; önemli olan doğru olanı bulmak ve uygulamak. Değerlendirmenin tanımlarına bakacak olursak;
"DEĞERLENDİRME NEDİR?:Ölçmeyi belli bir amaçla yaparız. Sonra da elde ettiğimiz sonucun amacımıza uygun olup olmadığını araştırırız. Ölçme sonucunu amacımıza göre yorumlamak, az, çok, yeterli, iyi, kötü şeklinde bazı değer hükümlerine ulaşmak bir değerlendirmedir. Böylece değerlendirme, ölçmeden sonra gelen ve onu takip eden bir işlemdir.
Bazı değerlendirme tanımları:
Değerlendirme, bir çalışmanın sonucu üzerinde varılan yargı, bir şeye değer biçmedir. (Türkçe Sözlük)
Değerlendirme, bir obje veya işin belli ölçütler karşısında niteliğini veya değerini tayin etme, bir konuda ölçütlerle gözlem verilerini karşılaştırmadır. (Öğretmenlik Meslek Dersleri Sözlüğü)
Değerlendirme, niceliği ya da niteliği üzerinde yapılan, çalışma sonucu varılan yargıdır. (Eğitim Terimleri Sözlüğü)
Değerlendirme, türlü öğretim amaçlarının gerçekleşme oranını, değişik yollarla ölçme ve ortaya çıkan sonuçlar üzerinde değer biçmedir. (Eğitim Terimleri Sözlüğü)
Tanımlarda da görüldüğü gibi değerlendirme bir yorumlama işidir. Bunun için de yorumlanacak verilere ve bunların yorumlanmasını sağlayacak ölçütlere (dayanaklar) gerek vardır. Sonuç olarak bir tanım yaparsak, değerlendirme; «ölçme ya da gözlem verilerini, uygun ölçütlerle karşılaştırmak suretiyle, bazı değer hükümlerine (yargı) ulaşmaktır.» diyebiliriz."
YANİ DEĞERLENDİRME PLAN UYGULANIRKEN KAZANIMLARIN BİTİMİNDE ÖĞRETMENİN BİZZAT KENDİSİ TARAFINDAN YAZILMASI GEREKEN KISIMDIR. YANİ KAZANIMLARI VERDİKTEN SONRA HEDEF VE DAVRANIŞLARA ULAŞIP ULAŞMADIĞIMIZI YORUMLAMA İŞİDİR. BİZ KAZANIMI VERMEDEN DEĞERLENDİRMEYİ DOLDURAMAYIZ. Kİ BENİM ÖNCEKİ YILLARDA O KISMA YAZDIKLARIM BİZE YOL GÖSTERMESİ BAKIMINDAN UYGUN OLABİLECEK ÖLÇME-DEĞERLENDİRME ARAÇLARINI KAPSAMAKTA OLUP BİR DEĞERLENDİRME DEĞİLDİR. BU KONUYU İSTEDİĞİNİZ BİR MÜFETTİŞE SORUN SİZE AYNI YANITI VERECEKTİR. Tekrar teşekkür eder, saygılarımı sunarım. İyi çalışmalar.

Balıkesir Merkez Bahçelievler Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni
cooper

Uzman Üye

Performans: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

''VATAN,LAFLA DEĞİL,EYLEMLE SEVİLİR''NASUH MAHRUKİ

« Yanıtla #147 : 24 Eylül 2011, 00:34:44 »

MEHMET ALİ HOCAM,EMEKLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.BAŞARILI ÇALIŞMALARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM...

‎*”Cahil bir toplum, özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi,hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz. Sadece seçim yaptığını zanneder.Cahil toplumla seçim yapmak, okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır! Böyle bir seçimle iktidara gelenler,düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir!”*

*Friedrich Wilhelm Nietzsche*
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #147 : 24 Eylül 2011, 00:34:44 »

metinfidan35

Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #148 : 24 Eylül 2011, 21:47:46 »

Teşekkürler Hocam ellerinize sağlık , oldukça faydalı oldu..
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #148 : 24 Eylül 2011, 21:47:46 »

coğrafyacı_6

Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #149 : 25 Eylül 2011, 00:15:09 »

çok teşekkür ederim hocam emeğinize sağlık
Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11 12   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.139 Saniyede 31 Sorgu ile Oluşturuldu