Coğrafya Biz Forum
24 Mayıs 2012, 22:07:06 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Bozuk linkleri forum yetkilisine bildirmek için 'Moderatöre Bildir' linkini tıklayarak konuyla ilgili sorunu rapor edebilirsiniz.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: yerel saat hesaplamaları.. biri yardımcı olabilir mi acaba  (Okunma Sayısı 614 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
müb

Yeni Üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« : 23 Eylül 2011, 23:23:48 »

bir ülkede 30 derece doğu boylamının yerel saati ortak saat olarak kullanılmaktadır.
 aynı ülkede bir merkezde güneş tam tepe noktasına geldiği an 11.00 i gösterdiğine göre bu merkez hangi boylam üzerinde yer alırr??? ( ben 15 doğu buldum ama cvp 45 doğu ?)
Coğrafya Biz Forum
« : 23 Eylül 2011, 23:23:48 »

geography

Genel Moderator

Performans: 24
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 23 Eylül 2011, 23:33:13 »

sonuc dogrudur cevap yanlı stır .

Ne balıktan ne rakıdan geçeriz. Zeytinyağsız yemek yemeyiz. Herşeyi yoğurtlayıp rakıya meze eyleyebiliriz...
Efelik kanımızda var kimselerin tebaası olamayız. 6000 yıllık bir medeniyetin mirasçılarıyız. Tembeliz, üşengeçiz, güzeliz...
Medeniyetin beşiğinde doğmuş talihlilerdeniz.
Keyfimize düşkünüz. Güneşin, denizin, balığın, yengecin, rakının, dostluğun, aşkın anlamını biliriz.
En cahilimizde bile bir kalenderlik, bir hoşgörü, bir yiğitlik vardır...
sevdabayrak

Yeni üye
*

Performans: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #2 : 23 Eylül 2011, 23:34:53 »

sevgili müb öğrencimisin bilmiyorum ama sorunu cevaplayayım.
ülkenin ortak saati 30 derece doğu boylamı dedin bu ülkede boylamını bilmediğimiz bir merkezde güneş tam tepe noktasında ise orada demek ki saat 12.00dır ancak ortak saat 11.00 imiş.demek ki bu merkez 30 derece doğu boylamından 1 saat daha ileride yani 45 derece doğu boylamındadır.
1 saat 15 meridyene karşılık gelir.
irfanarslan25

Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #3 : 23 Eylül 2011, 23:36:50 »

AYNI ÜLKEDE SAAT 11 DE GÜNEŞ TAM TEPE NOKTASINA GELDİĞİNE GÖRE BU NOKTA ORTAK SAAT OLARAK KULLANILAN MERKEZ MERİDYENDEN 15 DERECE DAHA DOĞUDA YER ALMAKTADIR .İZMİT 30 DERCE DOĞUDA İKEN IĞDIR 45 DEREC E DOĞUDA YER ALIYOR VE İZMİT E GÖRE SAATİNİ AYARLADIĞINA GÖRE IĞDIR DA KOLUNDAKİ SAAT 11.00  İKEN ASLINDA IĞDIRIN YEREL SAATİ 12.00 OLACAĞI İÇİN YANİ GÜNEŞ TAM TEPEDE OLACAĞI İÇİN 45 DERECE DOĞU  CEVABI DOĞRUDUR
sevdabayrak

Yeni üye
*

Performans: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #4 : 23 Eylül 2011, 23:37:01 »

ortak saat 11.00ı gösteriyor (yani 30 derece doğuda)ancak diğer merkezde yerel saat 12.00(güneşe göre belirlenen saat)demek ki bu merkez 30 doğudan 15 meridyen daha doğuda oluyor
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 23 Eylül 2011, 23:37:01 »

müb

Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #5 : 25 Eylül 2011, 23:29:32 »

ortak saat 11.00ı gösteriyor (yani 30 derece doğuda)ancak diğer merkezde yerel saat 12.00(güneşe göre belirlenen saat)demek ki bu merkez 30 doğudan 15 meridyen daha doğuda oluyor
çok teşekkür ediyorum size yanlız anlamadığım nokta şu ki sanırım ben tersten düşündüm ' aynı ülkede bir merkezde güneş tam tepe noktasına geldiği an 11.00 i gösterdiğine ' bu ifade
sevgili müb öğrencimisin bilmiyorum ama sorunu cevaplayayım.
ülkenin ortak saati 30 derece doğu boylamı dedin bu ülkede boylamını bilmediğimiz bir merkezde güneş tam tepe noktasında ise orada demek ki saat 12.00dır ancak ortak saat 11.00 imiş.demek ki bu merkez 30 derece doğu boylamından 1 saat daha ileride yani 45 derece doğu boylamındadır.
1 saat 15 meridyene karşılık gelir.
evet öğrenciyim cevabınız için çok teşekkür ediyorrum size de yanlız merak ettiğim bir nokta var saat 11 i gösteren nokta bizim aslında bulmaya çalıştığımız boylamın saati değil midir?? yani 30 boylamında saati 12 i kabul edip işlemi ona göre yapmamız gerekmiyor muydu ? çünkü ifade aynen şöyle :' aynı ülkede bir merkezde güneş tam tepe noktasına geldiği an 11.00 i gösterdiğine göre bu merkez hangi boylam üzerinde yer alırr???' yani 30 boylamında saat 12 ye geldiğinde atıyorum x boylamında saat 11 miş gibi düşünmüyor muyuz ? cevabınız için şimdiden teşkkürler Smiley)
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 25 Eylül 2011, 23:29:32 »

müb

Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #6 : 25 Eylül 2011, 23:42:17 »

AYNI ÜLKEDE SAAT 11 DE GÜNEŞ TAM TEPE NOKTASINA GELDİĞİNE GÖRE BU NOKTA ORTAK SAAT OLARAK KULLANILAN MERKEZ MERİDYENDEN 15 DERECE DAHA DOĞUDA YER ALMAKTADIR .İZMİT 30 DERCE DOĞUDA İKEN IĞDIR 45 DEREC E DOĞUDA YER ALIYOR VE İZMİT E GÖRE SAATİNİ AYARLADIĞINA GÖRE IĞDIR DA KOLUNDAKİ SAAT 11.00  İKEN ASLINDA IĞDIRIN YEREL SAATİ 12.00 OLACAĞI İÇİN YANİ GÜNEŞ TAM TEPEDE OLACAĞI İÇİN 45 DERECE DOĞU  CEVABI DOĞRUDUR
    AYNI ÜLKEDE SAAT 11 DE GÜNEŞ TAM TEPE NOKTASINA GELDİĞİNE GÖRE BU NOKTA ORTAK SAAT OLARAK KULLANILAN MERKEZ MERİDYENDEN 15 DERECE DAHA DOĞUDA YER ALMAKTADIR .İZMİT 30 DERCE DOĞUDA İKEN IĞDIR 45 DEREC E DOĞUDA YER ALIYOR VE İZMİT E GÖRE SAATİNİ AYARLADIĞINA GÖRE IĞDIR DA KOLUNDAKİ SAAT 11.00  İKEN ASLINDA IĞDIRIN YEREL SAATİ 12.00 OLACAĞI İÇİN YANİ GÜNEŞ TAM TEPEDE OLACAĞI İÇİN 45 DERECE DOĞU  CEVABI DOĞRUDUR
teşekkür ederim sevgiler..
western22

VIP Üye

Performans: 150
Çevrimdışı Çevrimdışı

S.TELLİOĞLU Mersin Akdeniz Anadolu İmam Hatip L.

« Yanıtla #7 : 26 Eylül 2011, 00:33:50 »

güneş saat 11 de tepedeyse,burasının yerel saati 12 olduğuna göre,30 derece boylamından 1 saat yani 60 dakika yani 15 boylam doğudadır.yani doğru cevap 45..

Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap

Yalanlamak ve reddetmek için okuma! İnanmak ve her şeyi kabullenmek için de okuma! Konuşmak ve nutuk çekmek için de okuma! Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku.
Erdal Taşlıçukur

VIP Üye

Performans: 27
Çevrimdışı Çevrimdışı

beypazarı-ankara

« Yanıtla #8 : 26 Eylül 2011, 01:23:39 »

soruyu şöyle düşün istersen: 30 derece doğu boylamının saati ( yani ortak saat) 11:00 iken, saatin 12:00 olduğu boylam hangisidir?  bu sonuca daha kolay gitmeni sağlayabilir.

BENÇOKAYRILIKLARGÖRDÜM
OYÜZDENBİTİŞİKYAZIYORUM
"HERŞEYİ"
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.17 Saniyede 28 Sorgu ile Oluşturuldu