------YENİDEN YÜKLENDİ ------
Yerin hareketleri konusunda daha doğrusu eksen eğikliğini 3d max'la anlatan bir video yapmıştım bir ara...
Eksen dik olsaydı ne olurdu eksen eğikliğiyle neler oluyor şeklinde.Kendi anlatım tarzıma göre sürelerini ayarlayarak yapmış olduğum 5 dakikalık 3d animasyonu yayınlıyorum..
Ancak videoyu iyi etüt edip sürelerini iyi ayarlamanız lazım..Şu ana kadar anlamayan öğrenci çıkmadı..
Aralarda sizin anlatmanız lazım...Anlatımınız üzerine video 3 boyutlu gösterince problem kalmıyor..
Burada eksen dik olsaydı ne olurduyu anlatıyorum...Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş YapBurada yörünge düzlemi ile ekvator düzleminin çakışık olduğunu anlatıyorum...Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş YapLinkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş Yap
Burada eksen yıl boyunca dik olması durumundaki olayları anlatıyorum..Gece-gündüz sürekli eşit olur mevsimler oluşmaz orta kuşakta sürekli bahar yaşanır falan...Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş YapLinkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş Yap
Burada meşhur açıları anlatıyorum..23 27 falan..Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş YapBurada eksen eğikliğinin sonuçları güneş ışınlarının yıl içinde nasıl farklı yarımkürelere farklı açılarla geldiğini mevsimleri falan...Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş YapUploaded with Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş YapImageShack.us
Umarım sizinde işinize yarar...

Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş Yaphttp://hotfile.com/dl/136947751/9bdc9c9/Eksen_egikligi_ve_mevsimler.ppsx.html