Coğrafya Biz Forum
24 Mayıs 2012, 21:55:42 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: "Bu konuya teşekkür et" butonunu tıklayarak döküman gönderen veya siteya katkı sağlayan üyelere teşekkür ederebilirsiniz.Bir teşekkür mesaj sayınıza +1 olarak yansıyacaktır

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Anket
Soru: Yeni Coğrafya Müfredatını, Coğrafya Eğitimi Açısından Yeterli Buluyor musunuz?  (Oylama kapandı: 31 Ocak 2008, 03:05:33)
Beğeniyorum - 36 (13.6%)
Eksik Buluyorum - 108 (40.9%)
Etkinlikler Fazla ve Gereksiz - 56 (21.2%)
Eski Müfredat Daha İyiydi - 60 (22.7%)
Fikrim Yok - 4 (1.5%)
Toplam oy: 257

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yeni Coğrafya Müfredatı İle İlgili Anket  (Okunma Sayısı 7023 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
zozcan

VIP Üye

Performans: 266
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 01 Ocak 2008, 03:05:33 »

Sevgili Öğretmen arkadaşlarım ve değerli öğrenciler!
2005-2006 Eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başlayan "Yeni Coğrafya Dersi Müfredatı" ile ilgili genel bakış açımızı ortaya koymak açısından bu konuda bir anket hazırladım. Siz değerli arkadaşlarımın bu konudaki görüşlerinizi, bu anketle burada paylaşmanızı bekliyorum.
Anket 31 Ocak 2008, Saat:03:05:33'e kadar oylamaya açık kalacaktır.
Her üye bir oy hakkına sahiptir.
Oyunuzu kullandıktan sonra sonuçları görebilirsiniz.
Ayrıca görüş ve önerilerinizi de paylaşmanızı özellikle rica ediyorum.
Ankete katılımınızdan dolayı Teşekkürler...

Coğrafya, bütün bilimlerin bileşkesidir.
Coğrafya Biz Forum
« : 01 Ocak 2008, 03:05:33 »

Serkan ALTUNER

VIP Üye

Performans: 141
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 01 Ocak 2008, 03:21:30 »

Merhaba öğretmenim. Bu konuyu daha önce de belirtmiştim. Yeni müfredatın öğrencileri biraz coğrafyadan soğuttuğunu düşünüyorm. Önceki yıllarda öğrencilerim çok daha istekli ve testler de başarılı idiler. Şimdiki müfredat belki etkinliklerle zenginleştirilmiş fakat Öss gibi bir sınav için yeterli değil. Umarım İlerleyen dönemlerdeki ÖSS sınavlarında yeni müfredattan da sorular sorulur öğrencilerin de yeni müfredata ilgileri biraz daha artar...
zozcan

VIP Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 01 Ocak 2008, 03:27:21 »

serkanaltuner öğretmenim, anketten amaç bu konudaki genel eğilimi belirlemek. Değerli fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

Serkan ALTUNER

VIP Üye

Performans: 141
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 01 Ocak 2008, 03:32:02 »

Ben teşekkür ederim öğretmenim. Umarım buradaki görüşlerimiz birileri tarafından dikkate alınır. Gerek 9. sınıf müfredatı ve ders saati ile ilgili olarak gerekse yeni müfredatla ilgili olarak çok sıkıntı çektiğimiz ortada...
zozcan

VIP Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 01 Ocak 2008, 19:29:15 »

Sevgili arkadaşlar, ankete katılan arkadaşlardan aynı zamanda yorumlarını da bu kısma yazmalarını rica ediyorum. 21 oy kullanılmış ama sadece bir arkadaşımız yorumunu yazmış.

Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 01 Ocak 2008, 19:29:15 »

Mustafa NAZ

Genel Moderator

Performans: 1906
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 01 Ocak 2008, 19:44:39 »

Yeni müfredatı eksik bulduğumu belirttim.Ama yeni müfredat eski müfredata göre Coğrafya öğretiminde daha etkili bir yöntem.Şu an aksaklıklar yaşansada,ilerleyen zamanlarda oturacaktır.Bu sistemin mezunları sonraki yıllarda eminim daha çok Coğrafya bilgilerini hatırlayacaklardır.Tabi etkinliklerin tatbiki,Coğrafi materyallerin kullanımı daha bir sürü alt yapının oturtulduğunda yaşanabilecek bir durum bu.Yoksa şu anda harita,küre bulamayan okullarımız var.

Tarsus Cengiz Topel Lisesi
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 01 Ocak 2008, 19:44:39 »

arsimela

Uzman Üye

Performans: 22
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 01 Ocak 2008, 20:44:50 »

hocama katılıyorum. eksik ave yetersiz araç gereçle bu iş yürümüyor.üstüne herşeyi hazır isteyen ve öğrenme derdi olmayan öğrenciler eklenince iş çıkmaza giriyor kitaplar  da bilgi açısından yetersiz olunca sonuç sıfır diye düşünüyorum.nesli
ertürk

Yeni Üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #7 : 01 Ocak 2008, 21:01:59 »

BEN 9.SINIFI BİRAZ AYIRARAK 10 VE 11.SINIF COĞRAFYA KİTAPLARININ ÇOK EKSİK VE VE AMACA HİZMET ETMEKTEN UZAK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.
zozcan

VIP Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 01 Ocak 2008, 21:07:12 »

Sevgili ertürk arkadaşım, forumlarda LÜTFEN mesajlarınızı (bağırmak anlamına gelen) büyük harfler kullanarak yazmayınız. Teşekkürler...

ASTEK

Yeni üye
*

Performans: 24
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #9 : 01 Ocak 2008, 21:27:26 »

sevgili arkadaşlar,bencede müfredetta çok eksik var.9.sınıf konuları yıl içinde tekrarı olması,sürenin yetersizliği,konuların geniş anlatılmayıp,etkinliklerin derin bilgi istemesi vb.10.sınıflarda ise.etkinlik çok ama konular kavram haritaları şeklinde bütünlük taşımıyor.bazen birbirnden kopuk,her zaman söylediğiniz gibi meslek liselerinde zaman sıkıntısı yaşıyoruz.bence değerlendirme soruları öss'ye uygunluk taşımalıdır.bence de öğrenciler coğrafyadan soğudular,müfredatımız yaşama yakınlık ilkesini taşımalı ,öğrenciler konuları günlük yaşamda daha çok kullanabilmeli
metniz

Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #10 : 02 Ocak 2008, 00:30:05 »

Eski müfredatı eleştiriyorduk ama yeni müfredatı görünce eskisinin daha iyi olduğunu savunur duruma geldik.Elbette ezberci eğitimden yana değiliz,öğrenci merkezli eğitimi düşünüyoruz.Ancak öğrencilerin araştırmacı olacağı yerde öğretmeni araştırmacılığa sevkediyor.Okullarda donanım eksikliğinide düşünürsek kıredili sistem gibi geriye dönüşe mecbur kalırız.
yucezeus

Yeni Üye
*

Performans: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #11 : 02 Ocak 2008, 20:24:12 »

yeni coğrafya mufredatını sınıflar bazında değerlendirmek gerekir bence: öncelikle 9.sınıfların programı evet konular güzel ama çok yoğun program ve bu programın 2 dönemde bitme ihtimali yok. 10. sınıflarda ise;gereksiz bilgiler çok konular biraz daha sadeleştirilerek verilebilirdi. soru tarzları da öyle çok eğitici değil. 11. sınıflarda konu bütünlüğü yok bence. yani konular gereksiz yere ya uzatılmış yada eksik bilgiler verilmiş,ör:2.ve 3.bölüm şehirler konusu...

yucezeus
basaran

Yeni üye
*

Performans: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 02 Ocak 2008, 20:43:25 »

yeni müfredatı neresinden tutsak eksik yönleri çıkmakta bi kere konu örüntüsü coğrafya öğretmek değil öğretememek adına kurulmuş.Etkinliklerin çoğu seviyenin altında.Ben anlatım yaparken zorlanıyorum.Örneğin harita konusunda haritalarda paralel ve meridyen olmalıdır diyorum ama çocukların paraleller hakkında bilgisi yok sadece bir örnek

NEF COĞRAFYA 9310205036
BANDIRMA AYYILDIZ ANADOLU LİSESİ
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #12 : 02 Ocak 2008, 20:43:25 »

ayhanmeriç

Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #13 : 03 Ocak 2008, 14:42:52 »

arkadaşlar bence eski müfredatta ÖSS sınavında coğrafyadan başarı daha yüksek çıkıyordu.Herhalde başarıyı biraz düşürmek istemiş olabilirler.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #13 : 03 Ocak 2008, 14:42:52 »

necdethezer

Üye
**

Performans: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #14 : 03 Ocak 2008, 16:14:04 »

eski müfredat programı gibi monotonluktan uzaktır.ama bilgiler eksik öğrencileri merkeze çekmeye çalışan bir programdır.taşrada kalan internet oramından uzak ,kaynak imkanları yetersiz olan öğrenciler ve yaşadıkları çevereler göz önüne alınmamıştır.bölge farkları gözetilmemiş.ankara fen lisesine aynı program uygulanmaktadır.inceleme ve araştırmalar istenmiştir çoğu okul mve öğrenci koşulları bunrarı yapacak kadar yeterli değildir.öğrenci okula gelmek için yol parası bulamıyor
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.234 Saniyede 33 Sorgu ile Oluşturuldu