aboz
Yeni üye
Performans: 5
« : 01 Ocak 2012, 19:40:38 »
Arkadaşalar Okul müdürümüz her yazılı sonuçlarını inceliyor ve her yazılıda en az % 50 başarı sağlanmasını söyledi. Aksi taktirde yazılıların tekrarlanmasını istedi. Müfeddişlerin % 50 den düşük olan başarı durumunda öğretmenden savunma istediğini söyledi. Bu durumla ilk defa karşılaştım. Sizin okullarda da böyle bir uygulama var mı? Her yazılı için % 50 başarı şartı varmı? Bu konuda bilgisi olan arkaşlar bizleri bilgilendirirseniz sevinirim..
Coğrafya Biz Forum
« : 01 Ocak 2012, 19:40:38 »
kmrngns
Deneyimli Üye
Performans: 18
Türk'çe düşün...
« Yanıtla #1 : 01 Ocak 2012, 20:07:35 »
hocam yönetmelik gayet açık: Öğretmen, başarı oranı düşük olduğunda nedenlerini araştırır ve değerlendirir. Buna göre ilgili konuları yeniden işlemek veya öğrencilere alıştırma çalışmaları yaptırmak gibi tedbirleri alır. Yazılı sınav sonunda, öğrenci mevcudunun çoğunluğu başarısız olmuşsa öğretmen, başarısız öğrenciler için bir sınav daha yapabilir . Bu sınava isteyen başarılı öğrenciler de katılabilir. Bu sınavlarda, öğrencinin aldığı en yüksek puan geçerli sayılır. yani tamamen öğretmenin isteği önemli. %50 diye bir sınırlama yok. izmirde başarı oranı % 50 nin altında olursa zümrelerden rapor istiyorlar. Neden böyle, başarıyı artırmak için ne yapacaksınız tarzında.
Öz yurdunda garipsin, Öz vatanında parya..
erenname
« Yanıtla #2 : 02 Ocak 2012, 00:29:28 »
Bedavadan öğrenci geçirmenin kılıfıdır aslında bu hocam. Bendeniz de aynı derde müptelayım. Dokuzuncu sınıf sınavını yeniden yapacağım. Neymiş efendim, öğrencinin seviyesine uygun olmalıymış. Zaten çok kolay sordum diyorum, anlatamıyorum. İdarecileri de anlamak lazım çünkü müfettişler onlara gerçekten baskı yapıyor. Artık, dünyanın şekli geoittir diye doğru yanlış sorusu soracak hale geldik. Maalesef herkes okusun, herkes geçsin mantığı eğitimi bu hale getirdi. Geçiğimiz yıl çoğunluğu böyle bedavadan geçenlerden oluşan 10. sınıfımızda Almanya ve İtalya'nın hangi kıtada olduğunu sordum bilemediler. Komşularımızı sayın dedim sayamadılar. Bilmem anlatabiliyor muyum?
cpl
« Yanıtla #3 : 02 Ocak 2012, 01:37:46 »
Daha yaşadığı ilin hangi bölgede veya bölümde olduğunu bilmeyen 45 ilköğretim notuyla gelmiş öğrenciden başarı bekliyorlar. bazıları 500 puanla girmiş bazılarıda puanına dahi bakılmamış sonra sen bunları aynı teraziye koy ve eşitlik iste.
bakı1453
« Yanıtla #4 : 02 Ocak 2012, 19:32:19 »
Bizim okulda henüz böyle bir şey yok.Hatta geçen yıl sınıfın birinde başarı yüzde 10 civarındaydı. Bazı derslerde 45'in üstünde not alan yok.Bu durum genelde 9. sınıflarda böyle.
Medeniyet söküp atmaksa baştaki bağı, Sizden daha medeni Afrika yamyamları. Eğer medeniyet açmaksa bedeni, Desenize hayvanlar sizden daha medeni. M.AKİF ERSOY
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 02 Ocak 2012, 19:32:19 »
rosan
Üye
Performans: 3
« Yanıtla #5 : 02 Ocak 2012, 19:55:43 »
bence 9 sınıfta başarı % 50 geçiyorsa zaten problem var demektir (normal sınıflar için) 9 sınıf gerçekten zor.başarıyı yüksek gösterenler gerçekçi degil bence
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 02 Ocak 2012, 19:55:43 »
costa_55
Deneyimli Üye
« Yanıtla #6 : 02 Ocak 2012, 20:22:06 »
Ben EML de yazılı sorularının aslını geçen hafta yazılıya hazırlık diye(yazılı sorusu demedim öğrencilere) tüm yazılı sorularını sınıfda tahtatada çözdürdüm-çözdüm ve deftere yazdırdım,adam gibi dinlemediler(gerçi onlar da haklı nasıl olsa geçiyorlar)ve adım gibi eminin başarı % 40 ı bulmayacak e şimdi,bana yeniden yap diyen olursa git öğrencinin defterine bak sorular orda zaten ben mi yazsaydım diyeceğim:))
BİLGE BADEM
« Yanıtla #7 : 02 Ocak 2012, 23:18:53 »
3 yıl lisede 10 yıl kadar meslek lisesinde ve 2 yıldır da öğretmen lisesinde çalışıyorum.meslek lisesinde çalışanın Allah yardımcısı olsun oralar anlatılamaz ancak yaşanır
bilge badem
kız
Yeni üye
Performans: 2
« Yanıtla #8 : 03 Ocak 2012, 02:42:24 »
Meslek lisesinde yöneticiyim. İlk defa hazırlandığımız 19 Mayıs programıyla öğrencilerim beni çok mutlu edince ben de geçen yıl son yazılı öncesinde Costa_55 gibi soruları vedim. Sınav sorularıdır dedim. Cevaplamalarını istedim.Sonra öğrencilerin ellerindeki cevaplara bakınca yanlış cevaplar verdiklerini gördüm. Verdiğim soruları bir bir tahtaya yazarak cevapladım. Sonuç: FELAKET. %50 başarı olsun deniyor ama nasıl? Şöyle bir önerim var: Meslek liselerindeki müfredatı ayırmalılar. Anadolu lisesinde de meslek lisesindede aynı program uygulanıyor. Öğrenciler arasında seviye farkı belli. Aynı sürede, aynı konuları, iki uçtaki öğrencilere aynı ağırlıkta öğretilmesi bekleniyor. Başarısızlık kendiliğinden geliyor.
vural1967
Yeni üye
Performans: 2
« Yanıtla #9 : 03 Ocak 2012, 10:45:32 »
okula gelme nedenlerine baktığımızda öğrencilerin kimisi ehliyet alabilmek için, ailesinin zorlamsıyla, arkadaşları geliyor diye, evde canı sıkılıyor diye gelenler var herkes okumak için gelmiyor ki.ister istemez ayıklanması gerekiyor 10.sınıfa geçenlerin.yoksa üst sınıflarda vay halimize.size katılıyorum. bende aynı sınavı üçüncü kez yaptığım oldu başarı % 5 arttı. gelde anlat şimdi...
gelecek8
« Yanıtla #10 : 03 Ocak 2012, 23:09:32 »
Yazılanlara bende katılıyorum bende meslek lisesinde çalışıyorum ve durum içler acısı memleket bu gençlere emanet edilecekse gelecek pek parlak görünmüyor. Hangi ayda ilk bahar yaşadığını bilmeyen söylenenleri anlamayan amaçsız bir yığın insan söylenecek çooook şey var yazdıkça sinirlerim bozuluyor sınav sorularını ben de yazdırdım cevapları bir kaç kez tekrarladım hatta ilk saat soruları cevaplayıp ikinci saat sınav yaptım ama hiiç görmemişler gibi davranıyorlar başarı çok düşük . Öğrenci seviyesine daha nasıl inilecek ben bilmiyorum öyle bir seviyeye nasıl inilir öğretmenlik bilgim yetmiyor.
aboz
Yeni üye
« Yanıtla #11 : 03 Ocak 2012, 23:21:18 »
Arkadaşlar gerçekten öğrencilerimizin başarı durumları içler acısı. Son 8 yıldan beri sınav sorularımı arşivliyorum ve devamlı hep bir sonraki yıl bir önceki yıla göre soruları basitleştirerek soruyorum. Öğrencilerimizin durumları hep kötüye gidiyor. Bu durumlarla hepimiz karşılaşıyoruz Sorunun çözümü konusunda bir ortak akıl oluşturabilirmiyiz Önerileriniz neler ... Neler yapabiliriz...
kazimoksuz999
Yeni Üye
Performans: 0
« Yanıtla #12 : 04 Ocak 2012, 00:43:18 »
Arkadşım yöetmelik gereği %50 yi ykalamak zorundaın. 9-10-11-12 sınıflar ve şubeler için ayrı ayrı alcaksın. Bizim okula istemiyor müdür. ilköğretimen yeni geldiği için ama biraz pişinc oda ister. kurul toplantılarında sorar kendince. özellikle 9. sınıflrda başarı düşüktür. %50 yi yakalamaya bak derim koly gelin
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #12 : 04 Ocak 2012, 00:43:18 »
erenname
« Yanıtla #13 : 04 Ocak 2012, 19:38:41 »
Madde 19- Ölçme sonuçları, eğitim-öğretimin amaçlarına ne ölçüde ulaşıldığını tespit etmek, özellikle işlenen konuların hangilerinde öğrencilerin başarılı olduklarını belirlemek, başarısız olunan konularda ne gibi tedbirlerin alınması gerektiğini ortaya çıkarmak amacı ile de kullanılır. Öğretmen, başarı oranı düşük olduğunda nedenlerini araştırır ve değerlendirir. Buna göre ilgili konuları yeniden işlemek veya öğrencilere alıştırma çalışmaları yaptırmak gibi tedbirleri alır. Yazılı sınav sonunda, öğrenci mevcudunun çoğunluğu başarısız olmuşsa öğretmen, başarısız öğrenciler için bir sınav daha yapabilir. Bu sınava isteyen başarılı öğrenciler de katılabilir. Bu sınavlarda, öğrencinin aldığı en yüksek puan geçerli sayılır. Bakın yönetmeliğin son kısmında "öğrenci mevcudunun çoğunluğu başarısız olmuşsa öğretmen, başarısız öğrenciler için bir sınav daha yapabilir" deniliyor. Öğretmenin tercihine bırakılıyor. Yapmak zorundadır denilmiyor. Bendenizin bildiği bu. Gelin görün ki idare %50 diyor da başka bir şey demiyor. Başka bir yönetmelikte başka bir madde varsa bunula ilgili bilenler paylaşsın.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #13 : 04 Ocak 2012, 19:38:41 »
kmrngns
Deneyimli Üye
Performans: 18
Türk'çe düşün...
« Yanıtla #14 : 04 Ocak 2012, 19:46:38 »
Sözüm meclisten dışarı, özür dileyerek söylüyorum, eşek olduğumuz sürece sırtımıza semer vuran çok olur.
Öz yurdunda garipsin, Öz vatanında parya..