Coğrafya Biz Forum
24 Mayıs 2012, 21:35:31 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: "Bu konuya teşekkür et" butonunu tıklayarak döküman gönderen veya siteya katkı sağlayan üyelere teşekkür ederebilirsiniz.Bir teşekkür mesaj sayınıza +1 olarak yansıyacaktır

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ya Sonra ? [Coğrafyacıların Kaderi]  (Okunma Sayısı 1054 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mathijsen

Sürekli Üye

Performans: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

Winter is Coming !

« : 29 Aralık 2011, 12:48:11 »

Merhaba değerli hocalarım, abilerim, ablalarım.

Öncelikli olarak kendimden bahsedeyim. Ben Marmara Üniversitesi - Coğrafya Bölümü 1. sınıf öğrencisiyim. Anlayacağınız üzere Coğrafyada henüz emekleme faslındayız.

Velhasıl gelelim konumuza. Daha 1. sınıfta olmama rağmen 4 sene sonra ne olacak, ne yapabiliriz diyerekten başka alternatifler bulmaya çalışıyorum. Önümüzde monotonlaşan bir yol olduğunu konusunda bütün coğrafyacılar hem fikir. Bölümü bitir, formasyon sonrası öğretmen ol (olmaya çalış) KPSS'ye gir. Akademik kariyer düşünüyorsan yüksek lisans yap, ALES'e gir vb.

Kendime bunlar haricinde ne yapabilirim diye sorunca aklıma ilk gelen şey CBS oldu. Biraz da araştırdıktan sonra bu işin üstüne gidersem ileride benim için daha iyi bir seçim olduğu kanaatini getirdim. Programlarla arası iyi olan, İngilizce bilen her coğrafyacının bu işte iyi bir yerlere gelebilmesi söz konusu. Lakin işin trajik tarafı CBS bir çok açıdan Coğrafya ile bir bütün görünse de bu yazılımın nimetlerinden en çok Mühendisler faydalanıyor. Türkiye 'de  böylesine yeni ve gelişmeye her yönden açık bir program neden coğrafyacılar tarafından rağbet görmez bunu anlamakta sıkıntı çekiyorum.

Sizlere danışmak istediğim konu ben eğer CBS üzerine yoğunlaşırsam ve bu işe gönül verirsem ileride pişman olur muyum? Bu programla ilgilenmiş kişilerin yorumları benim için çok önemli.
İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Marmara Üniversitesi
Coğrafya Bölümü
1. Sınıf Öğrencisi
Coğrafya Biz Forum
« : 29 Aralık 2011, 12:48:11 »

vural1967

Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 29 Aralık 2011, 22:49:32 »

bence bu konuda uzmanlaş ama öğretmenliğide yaban aatma hem öğretmen olup hemde bu konuda uzmanlaşabilirsin bence yan alan gibi.bunada kendini alanında yetiştirmek diyoruz zaten
sedo25

Yeni üye
*

Performans: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2011, 23:28:14 »

düşüncen çok güzel. ki günümüzde cbs gerçek sahibi olan coğrafyacılardır. ama bununla birlikte çoğu bölümdeki hocalarin cbs den bir haber oldugunu da unutmamak gerek. bu nedenle cbs üzerinde uzmanlaşmak özelliklede akademik bir düzeyde uzmanlaşip universite ortamında yer almak gerçekte güzel bir gelecek vaad edebilir. ama bu süreç zarfında karşılacağın zorlukları dikkate alıp pes etmeden çalışacaksın... hocalarla iyi gecinmeyi de unutma tabi Smiley)
castle344

Uzman Üye

Performans: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 29 Aralık 2011, 23:47:05 »

bu zamanda başka okuyacak bölüm bulamadın mı herşeyden önce öğretmenlik nerden çıktı 264 bin kişi öğretmenlik bekliyor
sen bitirene kadar ooooooooooooooo zibil gibi öğretmen olcak akıllı birirsen oturursun  bu sene hem oku hemde güzel bir bölüm kazanmak için hazırlık yap seneye yeniden snava gir son pişmanlık para etmez
hadi bir kaza oldu öğretmen oldun çoğu ay sonunu getiremiyor benden söylemesi sonra evde kalırsın erkeksen kız vermezler  kızsan eh biraz şanslısın ama öğretmen diye bakan olmaz

c.soyal

Uzman Üye

Performans: 90
Çevrimdışı Çevrimdışı

hayat mavidir.

« Yanıtla #4 : 30 Aralık 2011, 07:46:48 »

Castelle344 sizde çok karamsar bir tablo cizmissiniz şimdiden birseyler yapmayı düşünen araştırıp akıl danisan bir ogrenci mutlaka bir yerde başarılı olur,belki askeriyede gorev yapar,belki dsi de.cbs ile ilgili 2yillik bölüm bile var.

hayatı/ ben hep/ mavi sanmıştım/ bilmedim ki / laciverte beyaz katmışlar.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 30 Aralık 2011, 07:46:48 »

Mathijsen

Sürekli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Winter is Coming !

« Yanıtla #5 : 30 Aralık 2011, 10:34:21 »

Yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Ben Coğrafyayı sevdiğim için seçtim öyle zorlama, başka bir seçenek kalmaması gibi nedenlerden ötürü değil. Bu alanda başarılı olmak  ve ileride iyi işler yapabilmek istiyorum.

CBS programını öğrenirsem üzerinde uzmanlaşır-sam bunun ilerisi ne olur onu merak ediyorum açıkçası. Eminim CBS konusundan uzmanlaşmış veya bu program üzerinde çalışan Coğrafyacı arkadaşlarımız vardır.

Marmara Üniversitesi
Coğrafya Bölümü
1. Sınıf Öğrencisi
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 30 Aralık 2011, 10:34:21 »

balıklısu

Yeni üye
*

Performans: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #6 : 05 Ocak 2012, 13:45:58 »

Üniversite eğitimi hayata tutunmak için bir araç ,hangi alan olursa olsun ,sen mutlaka en iyisi ol.Belliki sen bunun farkındasın.Şimdiden başarılar...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.081 Saniyede 28 Sorgu ile Oluşturuldu