|
|
 |
« Yanıtla #75 : 23 Kasım 2007, 18:51:35 » |
|
Hocam rica ederim. Ayrıca ilk geri dönüşümü Ankara Fen Lisesinin yaptığını belitrmek isterim. Mümin POLAT Bey beni aramıştı. Selam ve sevgilerimi sunarsanız sevinirim.
|
|
|
|
|
|
Linkleri görebilmek için, Kayıt Ol veya Giriş Yap Linkleri görebilmek için, Kayıt Ol veya Giriş Yap Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, Bildiğini bilmeyeni uyandırınız, Bilmediğini bilene öğretiniz, Bilmediğini bilmeyenden kaçınız. Konfüçyüs Lütfen özel mesaj veya e-posta yoluyla döküman istemeyiniz. Bunun için forumu kullanınız.
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #75 : 23 Kasım 2007, 18:51:35 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #76 : 23 Kasım 2007, 22:14:55 » |
|
Saygıdeğer Hocam
Doğrunun her zaman, her yerde ve herkes için doğru olduğunu yukarıda yazdıklarınızla kanıtladınız. En azından benim için.
Bizler öğretmeniz. Mesleğimiz seviyoruz. Ve inanın bunun için herşeyi göze almaktan da çekinmeyiz. Hocam mesleki açıdan bişeylerle uğraşırken inanın yorulmak yerine dinlendiğimizi hissediyoruz. Ben 3 ay o projeyle uğraştım. 3 kez malzeme için bulunduğum yerden il merkezine gittim. Defalarca matbada saatler harcadım. Gelen bitki torbalarını sırtımda taşıdım ve poşetleyerek öğrencilere dağıttım. Neredeyse her öğrenciye teke tek nasıl yapması gerektiği konusunda bilgi verdim. Gelenleri kendi içinde tasnif ettim. Kargo şirketi ile, ilçedeki sivil toplum örgütleri ile maddi destek için defalrca görüştüm. Hele bir tanesine 5 kez gittim. (kendileri gelmemi söylüyorlardı) fakat maalesef orada içine düştüğüm durumu herhalde ömür boyunca unutmayacağım. Çalışmalar esnasında belki ömür boyunca kalıcı olacak bir rıhatsızlığım (kurumuş bitkileri keserken o anda yetişmesi için küçük bir makasala saatlerce kestim ve daha sonra sağ işaret parmağımda ödem oluştu. Tedavi şimdiye kadar bir sonuç vermedi. Sanırım ömür boyunca bu çalışmayı hatırlatacak bir emare olarak bizimle kaldı) kalıcı oldu.
Hocam hiç gocunmadım bütün bunları yaparken. Ben bunları yaparken hiçbir beklentim yoktu ma bakın bugün benim diyebileceklerim o akdar fazla ki. Ama olayın muhatapları maalesef bişey diyemeyecekler.
Hocam kitabım biteli uzun zaman oldu. Fakat malum ülkemizdeki yayın sistemi sanırım biraz farklı. Benim dışımdaki gelişmeler maalesef ilk düşündüğümüzden farklı bir yere geleme sebep oldu. Hocam kitabı bir yayınn kuruluşuna verdim. Yayınlama zamanı konusunda birşey diyemiyorum. Çünkü ne düşündüysem maalesef her defasında farklı bişeyler oldu.
Kitap yoğunluğum sanırım yaza kadar devam edecek. Ve hazirana kadar 2 kitap daha teslim etmem gerekiyor.
Hocam soruyla ilgili olarak da aksine çok hoşumu gitti. Bu soruya 70 civarında cevabım verilmiş olması bile ne kadar güzel bişey değil mi?
Teşekkürler hocam...
|
|
|
|
|
|
Linkleri görebilmek için, Kayıt Ol veya Giriş Yap Linkleri görebilmek için, Kayıt Ol veya Giriş Yap Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, Bildiğini bilmeyeni uyandırınız, Bilmediğini bilene öğretiniz, Bilmediğini bilmeyenden kaçınız. Konfüçyüs Lütfen özel mesaj veya e-posta yoluyla döküman istemeyiniz. Bunun için forumu kullanınız.
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #77 : 25 Kasım 2007, 14:37:21 » |
|
sami hocam her şey için çok teşekkürler olsun sizin gibi bir insanla melektaş hatta branştaş olmak ta çok büyük bir onur sizinle irtibat kurar tanışırsam sevinirimm bu mesajımın cvp ınıda yazarsanız memnun olurum başarılar
|
|
|
|
|
|
öldürmeyen acı güçlendirir. (Niche)
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #78 : 06 Aralık 2007, 00:09:17 » |
|
SAYIN HOCAM BU PROJENİZDEN BİZİM OKULUMUZDA YARALANABİLİRMİ? MÜMKÜNSE İZMİR/TORBALI -TORBALI ANADOLU TEKNİK,TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİNE GÖNDEREBİLİRMİSİNİZ SAYGILAR
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #79 : 06 Aralık 2007, 09:41:17 » |
|
öğretmenim emeğinize sağlık.sizi ve öğrencilerinizi kutluyorum.numuneleri aldım.oldukça başarılı bir çalışma.işte coğrafyacıların yapabileceği ender çalışmalardan biri dedirtecek ve coğrafyayı sevdirebilecek türden... gurur duydum necat sürücü tekirdağ fen lisesi
|
|
|
|
|
|
YA BİR YOL VER, YA BİR YOL BUL, YA DA YOLDAN ÇEKİL
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #79 : 06 Aralık 2007, 09:41:17 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #80 : 06 Aralık 2007, 10:16:33 » |
|
Çok güzel ve gerçekten değişik bir çalışma. Kolaylıklar dilerim umarım muvaffak olursunuz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #80 : 06 Aralık 2007, 10:16:33 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #81 : 13 Aralık 2007, 15:32:01 » |
|
....... Hocam maalesef siz ne yaparsanız yapın idarecileriniz yine bildiklerini okuyacaklardır. ben bunu geçen sene bizzat yaşayanlardanım. Hocam 11 yıllık meslek yaşantımda en az çalıştığım yıl geçen yıldı. O yıl da yaptığım çalışmaların içinde bu proje sadece bir tanesiydi. idarecilerim sadece bir teşekkür ettiler. Bu gibi çalışmalarda öğretmenler bir şekilde takdir edilip veya düllendirilirken be tayinimin çıkmasıyla adeta bir an önce ilişiğim kesilmesi için okulum ilçe milli eğitim müd. ile adeta işbirliği etmişcesine yönetmelikleri hiçe sayan tavırlar sergilediler ve 6 haftalık bir kursa devam etmeme rağmen ilişiğimin kesilmesi için ellerinden geleni ardlarına koymadılar. Tehdit ettiler ama ben doğrularımdan asla şaşmadım. ve bana ilişiğini keseceğiz dedikleri 4 farklı tarihte maalesef bunu yapamadılar. Ben dik duruşumu asla bozmadım. Onlar söyledikleri lafları yemek zorunda kaldılar. Hem de defalarca. Sanırım hiçbir idareci o duruma düşmek istemez. ben başta söylediğimi sonuna kadar korudum. Ve en sonunda da yaptım.
Hocam ben bunları yaparken maalesef onlar şahsıma bunu uygun gördüler.
Ha bu arada bu yılki scil notlarımı da eski okul idarecilerim verecekler. Ne vereceklerini merak ediyorum. Gerçi bu konud da ben diyeceğimi dedim.
Neyse hocam sanırım ne demek istediğimi anladınız
Siz ne yaparsanız yapın yaptıklarınız karşıdakinin görmek isteyeceği kadardır.
İdareci olarak geçinen kesimin kafasındaki öğretmen tanımı nedir? " ben öğretmenim- hayır devlet memuruyum! işe geliş saatim belli çıkış saatim belli, yapabileceklerim sınırlı; öyle bilgisayarla falan pek işim olmamalı, Üstümden daha aktif olmamalıyım, mazallah..., ben yalnızca motomod müfredatı vermeliyim( dağlar şunlardır...Ezberleyin bakın ben harika ezberledim, madenler şunlardır ..şuralarda...) Ama sakın, ne ben ne öğrenci milleti bu dağları, gölleri, madenleri nasıl daha iyi değerlendirmemeliyim; çevremdeki doğal kaynaklar açısından potansiyeli belirlememeli ve en önemlisi bunu öğrenciye de sezdirtmemeliyim; benim işim sadece öğretmek, öğrenciye kendi başına bir iş becerebilme, kendisine özgüven kazanmasını sağlama, takım çalışması yaparak insanlardaki potansiyelleri saptama, kendini tanıma, sınırlarını zorlayabilme... eğitimini vermek değil. color=red]Katılmıyorum! Tabii ki bütün idarecilerimizi aynı kefeye koyamayız; ama çok afedersiniz" iş yapan adamı savuşturma" gaflettlerini anlamak olası değil! Ondan sonra sağda solda o gazateci, bu gazateci de bize başlar şöyle, böyle... zaten neredeyse 3 kuruşluk olmaya başlayan meslek haysiyetimizi iyiden iyiye yerlere çarparlar. Ben 2 üniversite okudum; 5 sene turizm sektöründe çalıştıktan sonra bir 5 sene öğrenci olmayı göze alıp öğretmenlik mesleğini seçtim. Üniversitemi dereceyle bitirdim ve her projeye olabildiğince burnumu soktum. Şimdiyse o kadar dar kalıplara sığmak zorunda kalıyorum ki nefes alamıyorum; bunun için mi kazançlı en önemlisi tatminkar mesleğimi bıraktım" dememeye çalışıyorum, şimdilik sabrediyorum,işimden daha çok keyif alacağım günlerin de olacağını umut ediyorum. Biraz içimi döktüm, en azından sizin gibi değerli öğretmenlerimizin çalışmalarını gördükçe umutlanıyorum, benim bu işim daha saygın bir iş diyorum.Öğretmenlik mesleği bence şu işlevleri de kapsar: mükemmel bir yöneticilik: insanları idare edebilme, toplu halde verimli iş yaptırabilme, araştırmacı, uygulayıcı ve son olarak da bilim adamı özelliği de vardır bu mesleğin. Yoksa ben iyi niyetimin doruklarında gezmiyorum, bu iş çok sabır gerektiren bir iş, iş sahibini de tatmin etmeli ki o sabrı ve enerjiyi koruyabileseniz. ( ben hayatım boyunca bu mesleğe hep o gözle baktım- ama şimdi herşey değişmiş, neredeyse kendimi dinazor hissedicem) Bu siteyi keşfedene dek öğretmenlerden ( özl. meb)umudumu kesmiştim. Hocam sizler hep buralarda olun.Yazın çizin! yeni başlayanlara model olun. Bu çok önemli, işe ilk başladığınız yıllardaki işinizi algılamanız pozitif yöndeyse bu yıllar boyu hep devam eder, negatifse o yerleşir aynanıza. Aklıma gelmişken de sizin kitap çalışmalarınız da vardı dimi hocam; Doğu Ateş hocamın kini temin ettim, nasıl mutlu mutlu çalışıyorum ondan anlatamam. Siz diğer değerli öğretmenlerimizin kini de en kısa zamanda bekliyoruz.İnanın laf olsun diye söylemiyorum, genç öğretmenlerimiz için bunlar mükemmel kaynaklar. Siteye gelince" evet yerel saat sorumuza dair tartışma biraz uzamış olabilir, ama herkes de eteğindeki taşları dökmüştür; kim durduk yere yapar ki bunu. Bİr soru bunu ateşlemiştir, o mesajları dikkatle süzenler çok şeyler öğrenmişlerdir ;yıllanmış şaraplardan; ya da bilgilerini tazelemişlerdir. Sağlıcakla kalın, herhangi bir hatamız olduysa da affınıza sığınıyoruz... Hocam ne olduğunu tam anlayamadım ama ne olursa olsun projemiz çok güzel oldu.Keşke gitmeseydinizde daha güzel projelere imza atsaydık ama görüyorumki bizim bilmediğimiz şeyler var.
|
|
|
|
|
|
Sizi ANDIKÇA,ANLADIKÇA,ANLATTIKÇA laik olacağız bu topraklara...
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #82 : 21 Temmuz 2008, 15:10:44 » |
|
Linkleri görebilmek için, Kayıt Ol veya Giriş Yapbu mükemmel çalışmaya bir kez daha bakalım; başlangıçta projenin amaç- yöntem ve sonuçları belirtilmiş; nasıl sponsor sağlanmış; malzemelerin arazide toplanmasından; paketlenip 100 okula gönderilmesine kadar her aşama fotoğraflanmış. En güzeli de projenin 2- 3 öğrenciyle sınırlı kalmayıp kalabalık bir öğrenci topluluğunun çalışmaya katılmış olması. Bu kadar çocuğu motive etmek, yönlendirmek kolay olamasa gerek. Ayrıca tüm yorumları gözden geçirin derim. Çünkü projenin sonuçlarına dair geri dönütler de var. Seneye proje konuları üretmeye çalışan arkadaşlar bunu kaçırmayın. Hocam bir kez daha teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #83 : 21 Temmuz 2008, 15:18:27 » |
|
konu tekrar gündeme geldi için teşekkür ederim... gerçekten bana fikir vermesi açısından oldukça güzel
|
|
|
|
|
|
Emeğe Saygı
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #84 : 01 Ağustos 2008, 15:25:37 » |
|
çOK ÖZLEDİK SİZİ HOCAM ÇOKK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #85 : 01 Ağustos 2008, 18:38:02 » |
|
Sizi ve öğrencilerinizi kutluyorum. Gerçekten güzel ve eğlenceli bir çalışma.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #86 : 01 Ağustos 2008, 19:36:43 » |
|
sayın hocam bu sene Karaman'da eğitim ve öğretime başlayacak olan FATİH ANADOLU LİSESİ ile kardeş okul olmaya ne dersiniz eğer bir aksilik olmazsa coğrafya öğretmeni ben olacağım bilgi ve tecrübelerinizden yaralanmak isterim saygılar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #87 : 15 Ekim 2011, 16:51:19 » |
|
çok merak ettim fakat fotoğraflar gözükmüyor,sorun bende mi acaba
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #87 : 15 Ekim 2011, 16:51:19 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #88 : 22 Ekim 2011, 03:58:38 » |
|
Niye Fen liselerine gönderdiniz ki sayın M.SAMİ kÖROĞLU.o LİSELER COĞRAFYAYI ANGARYA OLARAK GÖREN VE ASLA COĞRAFYA İLE İLGİLENMEYEN OKULLAR.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #88 : 22 Ekim 2011, 03:58:38 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #89 : 22 Ekim 2011, 07:34:45 » |
|
sayın Sami Bey Ankara Özel Ahmet Ulusoy Fen lisesine de gönderirseniz sevinirim İsmail Ünaldı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|