Coğrafya Biz Forum
07 Şubat 2012, 21:22:58 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Forum cevaplarının sol tarafında yer alan Performans, üyenin faaliyetlerinin diğer üyeler tarafından değerlendirilmesidir. Üyenin olumlu faaliyetlerini  + ile değerlendirebilirsiniz. (Mesaj sayınız 10'un üzerine çıkınca)

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Türkiye'de coğrafya nereye gidiyor? (Türk Coğrafya Kurumu)  (Okunma Sayısı 2550 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
albedo

Genel Moderator

Performans: 1557
Çevrimdışı Çevrimdışı

Kemal Akalın

« Yanıtla #15 : 08 Şubat 2010, 23:58:49 »

Şeref hocam iyimserliğiniz ve görüşleriniz için teşekkürler.. aynı düşüncelere sahip olduğumu söyleyebilirim..

Beşiktaş Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni                             Lodos, herşeyi titretiyor...
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #15 : 08 Şubat 2010, 23:58:49 »

yusufdukkel

Uzman Üye

Performans: 85
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : 09 Şubat 2010, 23:53:46 »

ben bu konuda çok kötümser değilim. coğrafya bilimi ve coğrafyacı  (hernekadar diye bir meslek olmadığı görüşü hakim olsada) toplum içinde hakkettiği yeri hızla almaktadır. Belki başka açılardan bakıyoruz ama ben kıyaslama yaparak konuşuyorum. Gelinen nokta azımsanmayacak kadar önemlidir. Beni kaygılandıran coğrafyacı Arkadaşlardan bazılarının henüz kendi değerleninin farkına varamamış olamlarıdır. Sevgili meslektaşlarım şundan emin olun Tüm bıranşlar içinde en çok değer kazanan sizlersiniz. en çok pirim yapan bıranş coğrafyadır. Yukarıdaki coğrafyanın gelişmesi, daha fazla itibar kazanması ve tam manasıyla kurumsallaşması adına yapılan önerilerin  hepsine katılmakla birlikte kıyıda köşede kalmış bir bıranş olduğumuza dair en küçük bir imayı dahi şiddetle redderim. Sevigili meslektaşlarım hepiniz çok özelsiniz. lütfen bunun farkedin. 
Şeref Hocam, iyimserliğiniz içimize bir nebze de olsa su serper gibi oldu.Ama bu iyimserliğinizi destekleyecek tecrübe yada fikirlere sahipseniz ve bizimle paylaşırsanız belki biz de bakış açımızı yeniden gözden geçirmeyi düşünürüz.

İskenderun Demirçelik Anadolu Lİsesi
yusufdukkel

Uzman Üye

Performans: 85
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : 09 Şubat 2010, 23:56:27 »

Atatürk'ün kurduğu hangi kurumu yasattık ki coğrafya kurumunu yaşatalım.Tarih ve coğrafya kurumları gitti sıra şimdi dil kurumunda görün bak yakında onuda işlevsizleştirip sonunu getirecekler.
"12 Mart 1942de kurulan Türk Coğrafya Kurumu ..... "

İskenderun Demirçelik Anadolu Lİsesi
serefakar

Uzman Üye

Performans: 15
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : 10 Şubat 2010, 02:32:03 »

Yusuf Hocam 1997 yılında hızlanan bir süreç yaşadık. hatırlarsanız hemen hemen her eğitim fakültesinde coğrafya öğretmenliği bölümü vardı. bu bölümler çok sayıda mezun veriyordu. mezunların sayısı o kadar fazlaydıki dolayısıyla iş sahası daralıyordu. hatta mübala etmiyorum bizlere hep nasıl iş bulacaksınız diyorlarıdı. bu da  halkın ve özel sektörün  coğrafyaya bakışını bizlere net bir şekilde gösteriyordu. aslında bir kaç yıla öncesine kadar KPSS sınavlarında  coğrafya öğretmenlerinin tavan puanlar almaları gerekiyordu. bir kaç yıl öncesine kadar ataması en zor branşlardan biri idi coğrafya öğretmenliğiydi. Günümüzde manzara oldukça değişti. önümüzdeki en az 10 yıl coğrafyacıların dönemi olacak. bize düşen bu 10 yıla bir 10 yıl daha eklemek ve inandığımız öğrencileri coğrafya bölümüne yönlendirmektir.
yukarıda bahsettiğim yıllarda coğrafya öğretmenlikleri kapatıldı ve yerlerine sosyal bilimler öğretmenliği açıldı. coğrafya bölümüleri azalınca mezun sayısıda azaldı. az olan her dönemde aranmıştır. birde lise müfredatındaki haftalık coğrafya ders saati arttı ( bunu coğrafyacı arkadaşlardan ve çevremdeki liselerin coğrafya ders saatlerine bakarak söylüyorum). Ayrıca coğrafya dersine ait konuların Üniveriste giriş sınavlarında önemi son dönemlerde dahada arttı.
Yusuf Hocam günümüzde özel sektör coğrafya öğretmeni bulamamktan şikayetçi.formlarda okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlarımız çevresinde değişen dünyayı ezberlerini belkide bozamadıkları için tam olarak görememişler. Belkide matematik ve Edebiyat dallarınının eski ağırlığını hala taşıdığını düşündüklerinden olsa gerek. Oysa günümüzde her dersane de matematikçi ve Edebiyatçı enflasyonu var. Coğrafyacısı olmadan yürümeye çalışan çok sayıda dersane var.
Liselerde de coğrafyacı ihtiyacı karşılanmamış durumda.
Sevgili hocam son iki yıldır KPSS puanları okul öncesi öğretmenliği hariç diğer bıranşların aleyhine yükselirken sadece Coğrafya öğretmenliğinin Puanı düşmektedir. bu puan düşmelerinin devam edeceği yargısındayım.
Yusuf Hocam Coğrafya bölümleri eskisi kadar öğrenci almıyor. bizlere düşende sanırım yeterliliğine ve coğrafya sevgisine inadığımız öğrencileri Coğrafya bölümlerine yönlendirmek ve zeki öğrencilerin coğrafyayı seçmlerini sağlamaktır. bunun dışında Coğrafyacının itibarını dahada arttıracak fikirleri paylaşmalıyız.
Düne göre çok iyi durumdayız. Ancak yarından daha iyi olmamak için kaliteli öğrencileirmizi coğrafya bölümüne yönlendirmeliyiz.
selam ve sevgiler

YOLCUYUZ ŞU CİHANDA SILA BABIMIZ MAKBER
SONSUZA GİDEN YOLDA BIKMADAN BİZİ BEKLER..

Çobanlar Ç.P.L
Çobanlar/Afyonkarahisar
Şeref AKAR
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net
Bu Sayfa 0.486 Saniyede 25 Sorgu ile Oluşturuldu