ben bu konuda çok kötümser değilim. coğrafya bilimi ve coğrafyacı (hernekadar diye bir meslek olmadığı görüşü hakim olsada) toplum içinde hakkettiği yeri hızla almaktadır. Belki başka açılardan bakıyoruz ama ben kıyaslama yaparak konuşuyorum. Gelinen nokta azımsanmayacak kadar önemlidir. Beni kaygılandıran coğrafyacı Arkadaşlardan bazılarının henüz kendi değerleninin farkına varamamış olamlarıdır. Sevgili meslektaşlarım şundan emin olun Tüm bıranşlar içinde en çok değer kazanan sizlersiniz. en çok pirim yapan bıranş coğrafyadır. Yukarıdaki coğrafyanın gelişmesi, daha fazla itibar kazanması ve tam manasıyla kurumsallaşması adına yapılan önerilerin hepsine katılmakla birlikte kıyıda köşede kalmış bir bıranş olduğumuza dair en küçük bir imayı dahi şiddetle redderim. Sevigili meslektaşlarım hepiniz çok özelsiniz. lütfen bunun farkedin.
Şeref Hocam, iyimserliğiniz içimize bir nebze de olsa su serper gibi oldu.Ama bu iyimserliğinizi destekleyecek tecrübe yada fikirlere sahipseniz ve bizimle paylaşırsanız belki biz de bakış açımızı yeniden gözden geçirmeyi düşünürüz.