Coğrafya Biz Forum
24 Mayıs 2012, 17:18:00 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: "Bu konuya teşekkür et" butonunu tıklayarak döküman gönderen veya siteya katkı sağlayan üyelere teşekkür ederebilirsiniz.Bir teşekkür mesaj sayınıza +1 olarak yansıyacaktır

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: TTKB'dan Açıklama Yapıldı(10. Sınıf Seçmeli+Zorunlu) (Ancak!!!!)  (Okunma Sayısı 5976 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmetaliercan

Mehmet Ali ERCAN
Moderator

Performans: 1803
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 20 Eylül 2010, 15:27:48 »

Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap
http://ttkb.meb.gov.tr/duyurular/ilk_orta_uygulamaornekleri.rar

Açıklama yukarıda; ancak işin garip tarafı kendi içinde çelişmesi. Daha önce program yayınlandığında 10.02.2010 programı sadece 9lara uygulanacak, deirelerine ise 2011-2012 de başlanacaktı. Ancak ne hikmetse tekrar karar değiştirmiş görünüyorlar. Tamam bizim için daha iyi 9. sınıfta hızlı verdiğimiz konuları pekiştirmiş olacağız tekrar ederek ama!!!!.....???Bu zamana kalmamalıydı bu açıklama. Neyse 10. sınıf planı güncellenecek dolayısıyla. (Şimdi istemisiniz bu açıklamayı da açıklayan veya düzelten bir açıkalama yapsınlar:)
Üstelik Kitaplar da 2005 müfredatına göre geldi okullara.

"Coğrafya
10.02.2010 tarih ve 5 sayılı Kurul kararı ile kabul edilen Coğrafya Dersi Öğretim Programında 10, 11 ve 12. sınıf programları haftada dört saat derse göre düzenlenmiştir. Ayrıca iki saatlik seçmeli ve zorunlu coğrafya dersi öğretim programına ait kazanımlar da öğretim programında yayınlanmıştır.
10. sınıfta sadece 2 saat zorunlu coğrafya dersinde 10.02.2010 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen 30 kazanım verilecektir. Aynı sınıfta haftada 2 saat zorunlu 2 saat seçmeli olmak üzere 4 saat alınması durumunda 10.02.2010 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen kazanımların tamamı verilecektir."

Programda yer alan önceki açıklama:

Kurulumuzun 14.07.2005 tarih ve 198 sayılı kararı ile kabul edilen Ortaöğretim 9. Sınıf Coğrafya
Dersi Öğretim Programında 2010-2011 Öğretim Yılında; Ortaöğretim 10, 11 ve 12. Sınıf Coğrafya
Dersi Öğretim Programlarında ise 2011-2012 Öğretim Yılında uygulanmak üzere ekli örneklerine
göre değişiklik yapılması,
Söz konusu program değişikliklerinin;
1. Ders kitaplarına yansıtılması,
2. Yansıtılma işlemi yapılan 9. sınıf ders kitaplarının en geç 15 Mart 2010; 10, 11 ve 12. sınıf ders
kitaplarının da en geç 14 Haziran 2010 günü mesai bitimine kadar Başkanlığa teslim edilmesi,
3. İncelenmesi devam eden taslak ders kitaplarına yansıtılmasının ise inceleme işlemlerinin
bitiminde ilgililerden istenmesi
kararlaştırıldı.

Balıkesir Merkez Bahçelievler Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni
Coğrafya Biz Forum
« : 20 Eylül 2010, 15:27:48 »

bora

Uzman Üye

Performans: 22
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl güler?Mevlana

« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2010, 16:00:44 »

1.Yıllık plan ayrı mı yapılacak bu anlaşılıyor mu?
2.İki farklı ders olarak mı yoksa 4 saatlik bir ders olarak mı görülecek???

"Derdimi söylemiyorsam, anlamıyorsundur"Gazali
teaco

Uzman Üye

Performans: 131
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 20 Eylül 2010, 16:15:52 »

aman ne güzel açıklama..açıklamasa daha iyiydi, sanki!  Smiley 2saat zorunluyu anladık yeni kazanımlara göre olacak..
    peki seçmeli de durum ne? okul idaresi o ayrı bir derstir ayrı planı ve yazılıları olmalıdır diyor..ve
e-okul sistemine de böyle uyacak diyorlar..şimdi 38 kazanımı alın  30 unu zorunluya 8 ini de seçmeliye mi yazalım??? yok tek ders olarak ele alacaksak -4saatlik yani- sistemi de buna uydursunlar...Sad
günaydın

VIP Üye

Performans: 24

« Yanıtla #3 : 20 Eylül 2010, 16:18:19 »

Açıkcası alan seçimi olmasa bile TM ağırlıklı sınıflarda 2 saat Coğrafya dersi 2 saatte sçmeli Coğrafya dersi var.peki bu derslerin yıllık planları nasıl olacak?Eğer eskisi gibi 4 saatlik bir ders gibi olursa yazılıları nasıl olması gerekiyor?

Saliha Günaydın
İzmit Atılım Anadolu Lisesi
İzmit/ Kocaeli
lacivertulke

Yeni üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 20 Eylül 2010, 16:45:08 »

anlamıyorum...belirsiz işler yapıp bize yorumunu bırakıyorlar..
sanırım eğitim sistemi gözden çıkarılmış..sonunda şöyle bir açıklama gelirse şaşırmam. Biz bu işi beceremedik toptan özelleştiriyoruz...
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 20 Eylül 2010, 16:45:08 »

Tolga İNPINAR

VIP Üye

Performans: 11
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #5 : 20 Eylül 2010, 16:56:07 »

sayın mehmet ali ercan hocam ve diğer meslektaşlarım sizlere bazı sorularım olacak lütfen cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden cevaplarınız için teşekkürler;1)okulumuzda 3 tane 11.sınıf var 11-Ada 3 saat,11-Bde 4 saat 11-Cde seçmeli 4 saat coğrafya dersi konulmuş ben yıılık planları neye göre ve nasıl yapacağım?2)3 tanede 12.sınıf var 12-A/B seçmeli 3 saat,12C 4 saat ben yıllık planları nasıl yapacağım?
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 20 Eylül 2010, 16:56:07 »

Tolga İNPINAR

VIP Üye

Performans: 11
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #6 : 20 Eylül 2010, 17:03:05 »

arkadaşlar bir srum daha olacak cevaplarsanız çok sevinirim;10-B sınıfına 2 saat coğrafya yine aynı sınıfa 2 saat seçmeli coğrafya konulmuş şimdi planı nasıl yapıacak? yukarıdaki açıklamaya göre 4 saatlik kazanımların tamamı verilecek deniyor o zaman her ikimizde aynı konularımı işleyeceğiz? eğer aynı konuları işleyeceksek seçmeliye ne gerek vardı? kafam çok karıştı işin içinden çıkabilen varsa benide aydınlatsın lütfen
teaco

Uzman Üye

Performans: 131
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 20 Eylül 2010, 17:21:01 »

arkadaşlar bir srum daha olacak cevaplarsanız çok sevinirim;10-B sınıfına 2 saat coğrafya yine aynı sınıfa 2 saat seçmeli coğrafya konulmuş şimdi planı nasıl yapıacak? yukarıdaki açıklamaya göre 4 saatlik kazanımların tamamı verilecek deniyor o zaman her ikimizde aynı konularımı işleyeceğiz? eğer aynı konuları işleyeceksek seçmeliye ne gerek vardı? kafam çok karıştı işin içinden çıkabilen varsa benide aydınlatsın lütfen

tolga hocam sanırım herkesin kafasındaki soru işaretleri ortak..eğer e-okul sisteminde 10.sınıflarda coğrafya (2) yada(4) şeklinde ele alınırsa yukarıdaki açıklama yeterli olacak...yani zorunlu iki saat için 30 seçmeli ile beraber (4) saatte 38 kazanım verilecek,dönemde 3 yazılı ile de notlar verilir..ama sistem ayrı ders olarak algılıyorsaaa???
yörünge1

VIP Üye

Performans: 12

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #8 : 20 Eylül 2010, 21:50:12 »

Programda yer alan önceki açıklama:

Kurulumuzun 14.07.2005 tarih ve 198 sayılı kararı ile kabul edilen Ortaöğretim 9. Sınıf Coğrafya
Dersi Öğretim Programında 2010-2011 Öğretim Yılında; Ortaöğretim 10, 11 ve 12. Sınıf Coğrafya
Dersi Öğretim Programlarında ise 2011-2012 Öğretim Yılında uygulanmak üzere ekli örneklerine
göre değişiklik yapılması,
Söz konusu program değişikliklerinin;
1. Ders kitaplarına yansıtılması,
2. Yansıtılma işlemi yapılan 9. sınıf ders kitaplarının en geç 15 Mart 2010; 10, 11 ve 12. sınıf ders
kitaplarının da en geç 14 Haziran 2010 günü mesai bitimine kadar Başkanlığa teslim edilmesi,
3. İncelenmesi devam eden taslak ders kitaplarına yansıtılmasının ise inceleme işlemlerinin
bitiminde ilgililerden istenmesi
kararlaştırıldı.
   Arkadaşlar önceki açıklama ile sonraki açıklama birbirine aykırı olan açıklamalardır. Milli eğitim ne yaptığının hala farkında değil.Yeni bir açıklama yaparken eski dediklerini inkar etmektedir ve işin işinden çıkılamaz bir duruma coğrafya programını sürüklemektedir.
  Yeni vermiş olduğu program(30 kazanımlı olan) bu yıl değil, önümüzdeki yıl uygunanacaktır. Çünkü bunun içinde geçen yıl 9.sınıfta işlenen (Türkiye'nin yerşekilleri ve iklimi gibi konular)konular bulunmaktadır. Bu konular geçen yıl zaman yetersizde olsa 9.sınıfta ele alındı. Bu yıl bir kez daha işlenmiş olacak. Bu konuları bu senenin 10sınıfları değil, bu yılın 9 ları gelecek yıl 10'a geçtiğinde işleyecekler. Yanlış yapıyorsam düzeltiniz.
arsimela

Uzman Üye

Performans: 22
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 20 Eylül 2010, 22:15:35 »

coğrafya öğretmenlerinin hobisi yıllık plan yapmak.. dersimizi yapboza döndürdüler.bakalım yıl sonuna kadar daha ne değişiklikler göreceğiz..nesli
bakı1453

VIP Üye

Performans: 32
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 20 Eylül 2010, 22:43:52 »

Talim terbiyeden Allah razı olsun!!!!!!
Yeni bir bulmaca daha yolladı bize

Medeniyet söküp atmaksa baştaki bağı,
Sizden daha medeni Afrika yamyamları.
Eğer medeniyet açmaksa bedeni,
Desenize hayvanlar sizden daha medeni. M.AKİF ERSOY
ardanuç

VIP Üye

Performans: 77
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #11 : 20 Eylül 2010, 22:56:35 »

20/09/2010 tarihli TTKB sayfasında duyurular bölümündeki açıklamanın hiiiiiçççç ama hiiiiçççç bir önemi/hükmü yoktur (en azından benim için).

Çünkü TTKB bile bu "fiyasko" öneriyi TTKB kararı olarak (iyi ki de) değil, zümre öğretmenlerince bulunan çözüm(!) olarak sunuyor..

TTKB sayfasındaki duyurular bölümünde konu şu şekilde sunuluyor :

"İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Dağılım Çizelgelerinde yer alan programlara ilişkin zümre öğretmenlerince hazırlanan uygulama örneklerini  indirmek için tıklayınız... "

Önce sinir oluyordum, şimdi gülüyorum bu uygulama örneğine..
doğaege

VIP Üye

Performans: 214
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #12 : 20 Eylül 2010, 23:28:41 »

eee madem öyle,o zaman bu kazanımlara göre hazırlanmış kitap yollanması lazım.
bizim okula gelen kitapları daha incelemedim ama benim buradaki arkadaşlardan duyduğum sadece 9.sınıf kitabı değişmiş, 10 ve diğerleri eski kazanımlara göre yazılan kitaplar... Sad
innasabirin.... innasabirin....  Smiley
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #12 : 20 Eylül 2010, 23:28:41 »

doğaege

VIP Üye

Performans: 214
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #13 : 20 Eylül 2010, 23:39:14 »

KPSS skandalından sonra ÖSYM'de gündeme gelen "yeniden yapılandırma"dan sonra bu skandallar sonrası TTK'nada bir "yeniden yapılandırma" şart oldu artık... Smiley
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #13 : 20 Eylül 2010, 23:39:14 »

yörünge1

VIP Üye

Performans: 12

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #14 : 20 Eylül 2010, 23:59:22 »

Ya artık beynimizle bu kadar oynamayın. Artık bir karar verinde ona göre yıllık planlarımızı yapalım.LÜTFEN SESİMİZE KULAK VERİN TTK:
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.115 Saniyede 31 Sorgu ile Oluşturuldu