Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş Yaphttp://ttkb.meb.gov.tr/duyurular/ilk_orta_uygulamaornekleri.rar
Açıklama yukarıda; ancak işin garip tarafı kendi içinde çelişmesi. Daha önce program yayınlandığında 10.02.2010 programı sadece 9lara uygulanacak, deirelerine ise 2011-2012 de başlanacaktı. Ancak ne hikmetse tekrar karar değiştirmiş görünüyorlar. Tamam bizim için daha iyi 9. sınıfta hızlı verdiğimiz konuları pekiştirmiş olacağız tekrar ederek ama!!!!.....???Bu zamana kalmamalıydı bu açıklama. Neyse 10. sınıf planı güncellenecek dolayısıyla. (Şimdi istemisiniz bu açıklamayı da açıklayan veya düzelten bir açıkalama yapsınlar:)
Üstelik Kitaplar da 2005 müfredatına göre geldi okullara.
"Coğrafya
10.02.2010 tarih ve 5 sayılı Kurul kararı ile kabul edilen Coğrafya Dersi Öğretim Programında 10, 11 ve 12. sınıf programları haftada dört saat derse göre düzenlenmiştir. Ayrıca iki saatlik seçmeli ve zorunlu coğrafya dersi öğretim programına ait kazanımlar da öğretim programında yayınlanmıştır.
10. sınıfta sadece 2 saat zorunlu coğrafya dersinde 10.02.2010 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen 30 kazanım verilecektir. Aynı sınıfta haftada 2 saat zorunlu 2 saat seçmeli olmak üzere 4 saat alınması durumunda 10.02.2010 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen kazanımların tamamı verilecektir."Programda yer alan önceki açıklama:
Kurulumuzun 14.07.2005 tarih ve 198 sayılı kararı ile kabul edilen Ortaöğretim 9. Sınıf Coğrafya
Dersi Öğretim Programında 2010-2011 Öğretim Yılında; Ortaöğretim 10, 11 ve 12. Sınıf Coğrafya
Dersi Öğretim Programlarında ise 2011-2012 Öğretim Yılında uygulanmak üzere ekli örneklerine
göre değişiklik yapılması,
Söz konusu program değişikliklerinin;
1. Ders kitaplarına yansıtılması,
2. Yansıtılma işlemi yapılan 9. sınıf ders kitaplarının en geç 15 Mart 2010; 10, 11 ve 12. sınıf ders
kitaplarının da en geç 14 Haziran 2010 günü mesai bitimine kadar Başkanlığa teslim edilmesi,
3. İncelenmesi devam eden taslak ders kitaplarına yansıtılmasının ise inceleme işlemlerinin
bitiminde ilgililerden istenmesi
kararlaştırıldı.