Coğrafya Biz Forum
24 Mayıs 2012, 16:57:37 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Lütfen özel mesaj veya e-posta ile yardım istemeyiniz. Sorularınız için forumu kullanınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: TCK Açık Coğrafya ile İlgili Açıklama Yapmış  (Okunma Sayısı 2501 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Badem303

VIP Üye

Performans: 16
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 22 Kasım 2011, 21:51:11 »

TÜRK COĞRAFYA KURUMU’NUN
KAMUOYUNA ve MESLEKTAŞLARIMIZA BİLDİRİSİ:
İstanbul Üniversitesi’nde Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi 2011-2012 ders yılında öğretime başlamıştır. 5000 kişilik öğrenci kontenjanının 3139 kişisi yerleşmiş; 1861 kişilik kontenjan halen açık bulunmaktadır. Bu konu ile ilgili Türk Coğrafya Kurumu Yönetim Kurulu’nun görüşleri aşağıda sıralanmıştır:
1-   Ülkemizde Eskişehir-Anadolu Üniversitesinde uygulamalarını yıllardır Açık Öğretim Fakültesinde görmeye devam ettiğimiz özellikle “İktisat” ve “İşletme” gibi bölümlerin toplumun ihtiyacını bir nebze olsun karşıladığı görülmüştür. Araştırmalarımıza göre; ABD, Finlandiya, Avustralya gibi birçok ülkede de açık öğretimde coğrafya bölümü örneklerine rastlanır. Ancak, buralara bakıldığında toplum-üniversite işbirliği gereği kontenjanları 50 ya da 75 kişi ile sınırlı olduğu görülür. Bu sayı da zaten ayrılmış makul bir kontenjan değeridir.
2-   4 Temmuz 2011 Pazartesi günü kurumumuz çatısı altında ve organizasyonuyla, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Coğrafya Bölümü’nün ev sahipliğinde, ülkemizde bulunan 24 Coğrafya Bölümü Başkanlığı ve 10 Coğrafya Anabilim Dalı Başkanlığı’nın davet edildiği “Coğrafya Mesleği Tanırlılık Çalıştayı (Toplantısı)”na 34 kurumdan sadece 8’si Coğrafya Bölüm Başkanı/Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı düzeyinde; 4’ü Coğrafya Bölümü/Coğrafya Anabilim Dalı temsilci, 2’si gözlemci olmak üzere 13 bölüm/anabilim dalı Ankara’da tartışma imkanı bulmuştur. Bu toplantının sonuçlarına dair alınan kararlardan; 3’ü karara bağlanmış; 3’ü sonraya bırakılmış ve bir çalışma komisyonu kurulmuştur. Toplantı kararları TÜRK COĞRAFYA KURUMU internet sitesinde Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap
www.tck.org.tr
halen yayındadır. İ.Ü. Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi ile ilgili girişte sunulan süreç, bu toplantıda bölüm/anabilim dalı temsilcileri ile paylaşılmıştır. O tarihte konu gündeme geldiğinde, toplantıda öğretim üyelerinin tepki göstermelerine karşın; sonrasında geçen iki aylık süre içinde herhangi bir tepki coğrafyanın ilgili bölüm/anabilim dallarından gelmemiştir.
3-   Bu konu, Türk Coğrafya Kurumu Yönetim Kurulu Üyelerinin veya Yönetim Kurulu’nda görev alan öğretim üyelerinin bilgisi dahilinde gelişmemiştir. Bu süreç, tamamen kurumun dışında gelişmiştir.
4-    Öte yandan açılan onlarca yeni coğrafya bölümü, birkaç öğretim üyesi (en az 3 yardımcı doçentle kurulurken) ve tüm coğrafya bölümlerine/coğrafya anabilim dallarına geçen yıl giren toplam öğrenci sayısı 1760 olmuşken; bunların mezuniyetlerinde iş bulma imkanlarının kısıtlılığı halen sürmektedir.
5-   Tüm geçen süreç içersinde kamuoyu tepkisine karşın; Türk Coğrafya Kurumu; bundan sonra yapılacak olan COĞRAFYA MESLEK TANIRLILIK ÇALIŞTAYLARI başta olmak üzere, tüm toplantılara BÖLÜM BAŞKANLARI ve ANABİLİM DALI BAŞKANLARI’nın bizzat TÜMÜNÜN katılımını görmek istemektedir.
6-   TÜRK COĞRAFYA KURUMU olarak yukarıdaki nedenlere dayalı, bu toplantılarda getirilecek öneriler ve alınacak kararlar doğrultusunda gerekli girişimlerde bulunacağımızı bildiririz.
Saygılarımızla.

TÜRK COĞRAFYA KURUMU YÖNETİM KURULU
22 Eylül 2011
Coğrafya Biz Forum
« : 22 Kasım 2011, 21:51:11 »

efraim

Uzman Üye

Performans: 10
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 22 Kasım 2011, 22:12:25 »

Tamamen içi boş bir açıklama, sadece güldüm...

Tekirdağ Belediyesi Ana.Öğretmen Lisesi
muratmert

Sürekli Üye

Performans: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 23 Kasım 2011, 01:31:57 »

Günümüzde coğrafyanın geldiği noktanın hazin bir göstergesi!

........
Bazen hasret buram buram tütünce,
Yüreklerde ateş olur köz olur.
Kanasa da bağrı, bülbül ötünce;
Sevdalara şarkı olur, söz olur.
........                          
                                      M.A.
Badem303

VIP Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 23 Kasım 2011, 07:58:58 »

İ.Ü. Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi ile ilgili girişte sunulan süreç, bu toplantıda bölüm/anabilim dalı temsilcileri ile paylaşılmıştır. O tarihte konu gündeme geldiğinde, toplantıda öğretim üyelerinin tepki göstermelerine karşın; sonrasında geçen iki aylık süre içinde herhangi bir tepki coğrafyanın ilgili bölüm/anabilim dallarından gelmemiştir.
   Arkadaşlar öğretmenler sizler benim için daha değerlisiniz inanın Adı geçen üniv akademiyenlerine saygım bitti. Ceplerine bu işten ne kadar para girdiklerini de açıklayabilirler mi?  Bu arada coğrafya kurumunda aktif görev yapan üyeler hatta admin var sanırım onların bu konuda gelişmeleri bize aktarabilirler. Ne konuşuyorsunuz ne düşünüyorsunuz? Bu kadar aktifken bu sessizlk neden.. .
adnankocabuga

Uzman Üye

Performans: 26
Çevrimdışı Çevrimdışı

Sungurbey Anadolu Lisesi-ADANA

« Yanıtla #4 : 23 Kasım 2011, 18:50:54 »

DAĞ FARE DOĞURDU..........
Uzaktan eğitim kontenjanını belirleyen ve YÖK'e sunan İstanbul Üniversitesindeki coğrafya hocalarımızdan kaçı TCK nın yönetiminde acaba.Huh?..........
haberiniz yok öyle mi...........

Coğrafya;yeryüzünün kullanım kılavuzudur.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 23 Kasım 2011, 18:50:54 »

laktoz

Üye
**

Performans: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #5 : 24 Kasım 2011, 02:48:10 »

Coğrafya adına muhteşem bir açıklama.Bu açıklamayı yapan degerli akademisyenleri kutlar görevlerinde başarılar dilerim......)))))))))))))))
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 24 Kasım 2011, 02:48:10 »

bora

Uzman Üye

Performans: 22
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl güler?Mevlana

« Yanıtla #6 : 24 Kasım 2011, 10:17:29 »

Demekki ülkenin kalkınması ve ilerlemesinin yolunun ancak Coğrafya bilgisi olanlarla gerçekleşeceği anlaşıldı. Değişik alanlara atandıklarında ülke ve dünya gerçeklerini bilenler kadroda­ Smiley

"Derdimi söylemiyorsam, anlamıyorsundur"Gazali
Badem303

VIP Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 24 Kasım 2011, 21:51:50 »

Sayın Hocam, İstanbul üniv hocalarından bazıları herşeyi ben yaptım demek için birbirini yemekle meşgul... hep işleri birilerine yıkarlar...  sonra bazıları küser gelmemeye başlar... herkes aynı yoldan geçiyor..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.135 Saniyede 28 Sorgu ile Oluşturuldu