Bizim bu yıl Tübitak için hazırlamaya çalıştığımız ama çok güzel bir konu olması ile birlikte, net ve somut bir çalışma olmadığı için sonuçlandırmakta başarılı olamadığımız çalışmanın planı. Düzen tam da Tübitak ın istediği düzen ve formattır. Bu yıla (2013) aittir.
Proje raporu
ilk sayfa: kapak (projenin adı, uygun bir resim veya çizim vs ile okul adı, öğrenci ve rehber öğretmen adları
ikinci sayfa : içindekiler sayfası
İÇİNDEKİLER :
1- Proje Planı
2- Proje Özeti
3- Proje Raporu
I. Giriş
1.A- İnsanın Ortaya Çıkışı, Paleolitik ve Neolitik
1.B- Göbekli Tepe’nin Yeri ve Önemi
II. Çalışma Yöntemi
III. Paleolitik’ten Neolitik’e Genel Olarak İklim ve Diğer Coğrafi Olaylar
IV. Çevresindeki Benzer Alanlar ve Göbekli Tepe
V. Bulguların Coğrafi Değerlendirilmesi
A- İklimsel Değerlendirmeler
B- Stellerin Değerlendirilmesi
VI. Bulguların Beşeri Değerlendirilmesi
VII. Sonuç ve Tartışma
Kaynakça
3. sayfa
4. sayfa PROJE PLANI ana başlığı atılır
Proje adı:............
projenin amacı:............. (bir veya iki a4 sayfası ile amaç net bir şekilde ortaya konmalı, o çalışmayı neden , ne için, nasıl yaptınız, amacınız neydi)
Proje özeti : 1 a4 sayfası veya en fazla 2 a4 sayfası
Ve PROJE RAPORU diye ana başlığı atıp
GİRİŞ te projenin öneminden, daha önce benzer çalışmalar varmı, nerden aklınıza geldi vs gibi konuya giriş yapılır ve daha sonra devam edilir.
Genel olarak "içindekiler" kısmı size bilgi verecektir zaten.
60-65 sayfa çok çok uzun bir döküman. resim, foto vs küçültüp, daha net ve vurgulu alırsanız konuyu kısaltabilirsiniz diye düşünüyorum. Benim istanbul sergisinde gördüğüm20, 25, 30 sayfa gibi proje raporları oldu.
Raporu güzel bir cilt yapıp yanınızda en az iki tane bulundurun, jüri üyeleri en az bir tanesini alıyor.
broşürden kesin alıyor.
Poster çok düzenli, net ve vurgulu olmalı. kaynakça mutlaka ve kuralına uygun olmalı.
Power point sunumu (PPT) kısa ve net olmalı. Çocuklar seri ve net anlatabilmeli. En akla gelmeyecek soruya dahi hazırlıklı olmalı. Değişik sınıflarda bir kaç kez anlatmalı.
Güzel bir heyecan olduğu, hem sizin hem öğrencilerin çok şey öğrendiği bir çalışma oluyor sonuçta

Kolaylıklar ve başarılar diliyorum.