BeYaZ GeLiNcİk
Deneyimli Üye
Performans: 19
Hayırlı ramazanlar
« : 09 Mayıs 2009, 14:12:42 »
10.sınıf coğrafya konuları hepsi birbirinin tekrarı gibi sizce coğrafya ders saatleri fazla olduğu için mi kitap uzatmış konuları??
Coğrafya Biz Forum
« : 09 Mayıs 2009, 14:12:42 »
sbicici
Uzman Üye
Performans: 38
büyük zekalar birlikte düşünür
« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2009, 18:00:08 »
evet konular birbirinin tekrarı gibi algılanabilir, ama önce genel bahsedilirken daha sonraki konularda Türkiye baz alınarak konular ele alınmış. Tüm 10. sınıflarada coğrafya dersi olduğundan aslında 9. sınıf konularının bir kısmı 10. sınıfa kaydırılıp, 10. sınıftaki genel konular ile aynı konuların türkiye ile ilgili kısmı birleştirilse hem 10. sınıfta hem 9. sıfta daha verimli olunur.
"Şimdi mutluysak eğer ve gülümsüyorsak her güne ve aldırmıyorsak geçen saatlere kötülükler, uçurumlar, soğuk geceler ve yalnız günler geride kaldıysa ve kattıysak yüreğimizi yüreğimize, aynı anda nefes alıp veriyorsak, gözlerimiz yalansa günahsa başkasına, bu bizim eserimiz.. Haklı çıktı bak iç sesimiz.. Sen 'ben'im ben 'sen'sin. İkimiz bir'iz. ve ben çok sevdim ikimizi.."
geography12
« Yanıtla #2 : 09 Mayıs 2009, 19:52:28 »
Sbicici hocamın fikirleri güzel. Zaten 9. sınıfta genel coğrafyayı yetiştiremiyoruz. Bence de 9. sınıf konuları 10. sınıfa kaydırılmalı...
Sen ey yardım sevenim, ruhumu derde saldın Yalnızlığım ağlarken gülenim, nerde kaldın Bilmezsin ayrılığın ağı kokan dilini Hâtıra bırak bana oyalı mendilini Paslandı buzdağları ortasında çeliğim Gözlerinden hatıra kaldı kekemeliğim...
iremkız
« Yanıtla #3 : 09 Mayıs 2009, 20:00:36 »
9. sınıf konuları hafifletildi güya ama ağır olan konular yine fazla...10. sınıf konuları özellikle 4saat dersi olan sınıflar için iyi ama diğer 2 saatlik dersi olanlar için fazla olabilir,gerçi 2 saatlik dersi olanlarda hepsini işlemiyoz ama 10.sınıfa kaydırılabilir bir kaç konu..
salihgezgin
Deneyimli Üye
Performans: 11
''MEHMET AKİF ERSOY LİSESİ-BİGA/ÇANAKKALE''
« Yanıtla #4 : 19 Mayıs 2009, 19:03:15 »
BU KONU İLE İLGİLİ OLARAK BAKANLIĞA MAİL VE FAKS ÇEKTİK ARKADAŞLAR 9.SINIFTA KONULARIN FAZLA OLDUĞUNU HERALDE ONLARDA GÖRÜYOLAR AMA MÜFREDATI VE KİTAPLARI DEĞİŞTİRİRKEN DİKKATE ALMA GEREĞİ DUYMADILAR GALİBA BİZLERİ NASIL OLSA OKUTUYOLAR DİYE BÖYLE BİR UYGULAMA YAPMIŞLAR OLSA GEREK .....
''İKİ KİŞİNİN BİLDİĞİ HİÇBİR ZAMAN SIR DEĞİLDİR.''
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 19 Mayıs 2009, 19:03:15 »
:::.AHMET.:::
« Yanıtla #5 : 19 Mayıs 2009, 19:10:08 »
BU KONU İLE İLGİLİ OLARAK BAKANLIĞA MAİL VE FAKS ÇEKTİK ARKADAŞLAR 9.SINIFTA KONULARIN FAZLA OLDUĞUNU HERALDE ONLARDA GÖRÜYOLAR AMA MÜFREDATI VE KİTAPLARI DEĞİŞTİRİRKEN DİKKATE ALMA GEREĞİ DUYMADILAR GALİBA BİZLERİ NASIL OLSA OKUTUYOLAR DİYE BÖYLE BİR UYGULAMA YAPMIŞLAR OLSA GEREK .....
forum kuralları gereği mesajlarını küçük harflerle yazınız lütfen.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 19 Mayıs 2009, 19:10:08 »
acar54
« Yanıtla #6 : 19 Mayıs 2009, 22:17:55 »
evet bencede Türkiyenin iklimi ve yer şekilleri 10.sınıfa kaydırılmalı....
macellan
« Yanıtla #7 : 20 Mayıs 2009, 00:46:58 »
evet konular birbirinin tekrarı gibi algılanabilir, ama önce genel bahsedilirken daha sonraki konularda Türkiye baz alınarak konular ele alınmış. Tüm 10. sınıflarada coğrafya dersi olduğundan aslında 9. sınıf konularının bir kısmı 10. sınıfa kaydırılıp, 10. sınıftaki genel konular ile aynı konuların türkiye ile ilgili kısmı birleştirilse hem 10. sınıfta hem 9. sıfta daha verimli olunur.
E.DEMİRKOL-KARAKOÇAN LİSESİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ
ATAYURTLU
Yeni üye
Performans: 0
« Yanıtla #8 : 20 Mayıs 2009, 23:03:54 »
öncelikle herkese merhaba,benim fikrim lisenin tekrar 3 yıla indirilmesi,konuların dağılımı,içeriği,etkinliklerinin müfredatı hazırlayan akademisyenlerin kontrolünde tekrar ele alınması ve yeniden yazılmasıdır.kitabı hazırlayanlarla,müfredatı hazırlayanlar farklı olunca ve irtibatsızlık gibi nedenlerle bazı konular gereğinden fazla ve amacını aşacak şekilde yazılmış.özellikle lise 1 konularının büyük çoğunluğu akademik seviyede öğrencinin anlamakta zorlanacağı şekilde yazılmış,konular üniteler birer birer bir şahıs tarafından değil,belirli tecrübeyi kazanmış coğrafya öğretmenleri tarafından yazılmalı(en az 10 yıllık tecrübe)söylenecek çok şey var.ama öğretmen genede işini bilir.birde öğrenci kalitesi,ilgisi ders ve zamandan,içerikten daha önemli gibi.sistemi bütünüyle tekrar sil baştan yapmak gerekir gibi geliyor bana.9 sınıflarda 2 saat az artıralım dedik.ankaradaki değerli arkadaşlar 2 saate şükredin normalda 1 saattı,2 saati alana kadar çok uğraştık dediler.bana görede 2 saat normal fakat müfredat çok ağır ve fazla bunun çaresine bakmak lazım,birde konuları anlatırken kazanımlara dikkat etmemizi söylediler.gereksiz bilgi verilmesini istemiyorlar.kitaba bağımlı olmamamızı kazanımlara göre kendimizde konuyu hazırlayabileceğimizi söylediler.(fakat bakanlık müfettişleri kitabi bilgi ve etkinliklerinpeşinde)velhasıl işler karışık gibi ,düzeltilmesi daha birkaç yıl alır gibi görünüyor.
ERER ''hori hoo ... Hey,Yüreği yanan,gönlü perişan''
marzuba
« Yanıtla #9 : 21 Mayıs 2009, 13:09:18 »
öncelikle herkese merhaba,benim fikrim lisenin tekrar 3 yıla indirilmesi,konuların dağılımı,içeriği,etkinliklerinin müfredatı hazırlayan akademisyenlerin kontrolünde tekrar ele alınması ve yeniden yazılmasıdır.kitabı hazırlayanlarla,müfredatı hazırlayanlar farklı olunca ve irtibatsızlık gibi nedenlerle bazı konular gereğinden fazla ve amacını aşacak şekilde yazılmış.özellikle lise 1 konularının büyük çoğunluğu akademik seviyede öğrencinin anlamakta zorlanacağı şekilde yazılmış,konular üniteler birer birer bir şahıs tarafından değil,belirli tecrübeyi kazanmış coğrafya öğretmenleri tarafından yazılmalı(en az 10 yıllık tecrübe)söylenecek çok şey var.ama öğretmen genede işini bilir.birde öğrenci kalitesi,ilgisi ders ve zamandan,içerikten daha önemli gibi.sistemi bütünüyle tekrar sil baştan yapmak gerekir gibi geliyor bana.9 sınıflarda 2 saat az artıralım dedik.ankaradaki değerli arkadaşlar 2 saate şükredin normalda 1 saattı,2 saati alana kadar çok uğraştık dediler.bana görede 2 saat normal fakat müfredat çok ağır ve fazla bunun çaresine bakmak lazım,birde konuları anlatırken kazanımlara dikkat etmemizi söylediler.gereksiz bilgi verilmesini istemiyorlar.kitaba bağımlı olmamamızı kazanımlara göre kendimizde konuyu hazırlayabileceğimizi söylediler.(fakat bakanlık müfettişleri kitabi bilgi ve etkinliklerinpeşinde)velhasıl işler karışık gibi ,düzeltilmesi daha birkaç yıl alır gibi görünüyor.
Çok iyimsersiniz hocam bu konuda yani bir kaç yıl derken.16. Yılımdayım ve daha da kötüye gittiğini ısrarla savunabilirim.Kısacası Milli Eğitim Bakanlığın da Hasanali Yücel den sonra iyiye gidiş olmadı bu gidişle olmaz da hele yeni bakanımızla hiç olmaz.
İlk icraatından bunu kavramak kolay."Andımızın okunmamasını tartışmaya açmak"Eğitimin en köklü sorunu andımızı okumak ya!!!!!
Eyyy devlet çık artık,şişemizin kadehimizin içinden!!!!
pınar1982
« Yanıtla #10 : 07 Haziran 2009, 12:38:54 »
bence sarmal programlama yaklaşımı uygulanmış yani öncelikle bir konunun ne anlama geldiği ve daha sonrada aynı konunun biraz daha derinleştirilmiş şekli türkiyeye uyarlanmış şekli
''insanların umudunu kırma belki sahip olduğu tek şey odur''
nurhan08
Yeni üye
« Yanıtla #11 : 12 Haziran 2009, 17:50:28 »
merhaba, benım milli eğitimde ilk senemdi kazasız belasız bitirdik.ben de hocalarımın fıkrıne katılıyorum.9. sınıf konuları çok fazla ben yetiştiremedım konuları ama 10. sınıf müfredatını bıtırmekte zorlanmadım ya 9. sınıfın dders saatı artılsın yada konular azaltılsın en azından beşeri coğrafya kısmı 10. sınıf müfredatına eklenebılır. yada ben yenı olduğum için çok zorlandımm
kanyas
Yeni Üye
« Yanıtla #12 : 18 Ekim 2009, 23:02:55 »
teşekkürler elinize sağlık çok güzel
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #12 : 18 Ekim 2009, 23:02:55 »
özlem1
« Yanıtla #13 : 20 Ekim 2009, 21:12:33 »
lisenin 3 ya da 4 yıl olması önemli değil, önemli olan komisyondakilerin coğrafyadan anlamaları fiziki coğrafyaya yer verilmezken;diğer bilimlere ağırlık verilerek kitaplar hazırlanmış...Arkadaşlar biz coğrafya öğretmeniyiz biyoloji ya da tarih değil,yeniden kitaplar doğrultusunda fakülte mi bitiriyoruz bilmiyorum,anlayamıyorum anlamak ta İ S T E M İ Y O R U M.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #13 : 20 Ekim 2009, 21:12:33 »
özlem1
« Yanıtla #14 : 20 Ekim 2009, 21:13:57 »
lisenin 3 ya da 4 yıl olması önemli değil, önemli olan komisyondakilerin coğrafyadan anlamaları fiziki coğrafyaya yer verilmezken;diğer bilimlere ağırlık verilerek kitaplar hazırlanmış...Arkadaşlar biz coğrafya öğretmeniyiz biyoloji ya da tarih değil,yeniden kitaplar doğrultusunda fakülte mi bitiriyoruz bilmiyorum,anlayamıyorum anlamak ta İ S T E M İ Y O R U M.