Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hem gıda hem şifa olan bazı besinler  (Okunma Sayısı 8024 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
engins
VIP Üye
******

Performans: 115
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 953


« : 02 Nisan 2007, 21:24:33 »


HEM GIDA HEM ŞİFA OLAN BAZI BESİNLER
ARMUT: Ödemler, kalp ve böbrek, kansızlık, damar rahatsızlıkları, bağırsak, idrar söktürme, arterit, gut ve romatizmaya iyi gelir. Diyet yapanlar yiyebilir.
AYVA: Kalbe kuvvet verir, rahatlatır. Harareti keser. Mideyi kuvvetlendirir, hazmı kolaylaştırır. Bağırsak gazlarını giderir. Komposto ve şurupları, ishallerde etkilidir. Şişmanlatmaz ve şekeri yükseltmez.
BAKLA: Kemik, sinirler ve idrar yolları için çok faydalı bir gıda maddesidir. Zayıflamak isteyenlerin ve şeker hastalarının yememesi gerekir. Glisemik endeksi yüksektir.
BAL: Soframızdan eksik olmasın, şifalıdır. “İki şifa biri Kur’an, biri bal” Hadisi şerif. Mikropların üremesini önler, beyin hücrelerinin beslenmesinde büyük rolü vardır. Vakitsiz ihtiyarlamaya engel olur. Çiçek balı zayıflamak isteyenlere ve şeker hastalarına tavsiye edilmez. Şeker hastaları ve zayıflamak isteyenler; çam balının ikinci ve üçüncü sağım veya mahsulünü kullanmalıdırlar.
BALIK: Etle aynı besin değerine sahiptir. Daha az yağlıdır. Zayıflamak isteyenler ve şeker hastaları balığın, haşlanmışını ve ızgarasını tercih edebilirler.
BALKABAĞI: Mikrobik hastalıklara karşı vücut direncini artırır. Zayıflamak isteyenlerin ve şeker hastalarının yememesi gereken bir gıdadır.
BİBER: Mideyi kuvvetlendirir. Mide tembelliğini önler, sindirimi kolaylaştırır ve iştahı açar. Nefes yollarını açar, grip ve bronşite iyi gelir. Balgam söktürür. Zayıflamak isteyenler bol miktarda yiyebilirler.
BULGUR: Bulgur fıtri olarak yetişen buğdaydan yapılırsa, pilavını, üzüm hoşafı ile bol miktarda yiyiniz. Bulgur pilavı, üzüm hoşaf ile yenirse kan yapar.
ÇİKOLATA: Beyin için faydalıdır. Kilo ve şekeri olanlar az miktarda bitter çikolata yiyebilirler. Bitterin şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür. % 22 Kakao yağı, yağları eritir, kolesterolü artırmaz. Dişleri çürütmez. Kabızlık yapmaz. Bağışıklık sistemini harekete geçirir. Vücudu sakinleştirir. İçindeki katkı maddeleri alerji yapabilir. Ölçülü yenmelidir.
ÇİLEK: Romatizmanın ilacıdır. Gut, arterit ve idrar söktürür. Kilo ve şekeri olanlar bol miktarda yiyebilirler
DANA VE SIĞIR ETİ: Dana ve sığır etini, devamlı yemeyiniz. Dana ve sığır eti devamlı yenirse kalın bağırsak kanseri, kötü huylu tümör, basur, cilt hastalıkları, damarların büzülmesi ve daralması gibi hastalıklar meydana gelir. Dana ve Sığır etinin zararı baharatla telafi edilir. “Sütü şifa, yağı deva, eti marazdır.” Hadisi Şerif.
DOMATES: Zayıflamak isteyenler, şeker hastaları, midedeki asitleşme, kabızlık, kanın temizlenmesi, üreyi azaltmak, böbrek taşlarını düşürmek, damla hastalığı, karaciğer ve romatizmaya iyi gelir. Damarları açar.
DUT: Saç dökülmesi, kansızlık, böbrek ve idrar yolları, ishal ve yorgunluğa iyi gelir. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür. Ölçülü yenmelidir.
ELMA: Gastrit ve ülser için faydalıdır. Kanı temizler. Kolesterolü düşürür. Damar sertliğini önler. Bağırsakları çalıştırır. Şeker ve tansiyonu düşürür. Dişleri temizler. Migren krizine engel olur. Cildi güzelleştirir. Ve yaşlanmayı geciktirir. Kabuğu ile yenmesi tavsiye edilir.
ERİK: Vücut sıvılarının yeterli oranda olmasını, sinirlerin uyarımını, kas dokusunun çalışmasını sağlar. Zayıflamak isteyen ve şeker hastaları yiyebilirler.
ERKEÇ ETİ: Erkeç teke değildir. Keçinin erkeğinin kısırlaştırılmışıdır, Erkeç eti yemekte sakınca yoktur. Kıymayı erkeç etinden yaptırabilirsiniz.
GREYFURT: Karaciğeri çalıştırır. İştah açar. Cinsel gücü artırır. Sabahları aç karına içilmelidir.
Şişmanlatmaz ve şekeri yükseltmez
HAVUÇ: Gözler, cildimiz ve bağırsaklar için çok faydalıdır. Zayıflamak isteyenler ve şeker hastalarının yiyebileceği bir gıdadır. Çiğ ve rendelenerek yenilebilir.
HURMA: Vücudun sağlıklı ve zinde kalmasını sağlar, organlara bol miktarda hareket ve ısı enerjisi verir. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür.
ISPANAK: Zihinsel ve fiziksel yorgunlukları giderir. Kan yapar, zayıflamak isteyen ve şeker hastaları yiyebilir.
İÇME SULARI: İçme suları ilaçsız olmalıdır. Doğal memba suları içiniz. Çünkü vücutta ortaya çıkan zararlı ve zehirli maddeleri temizleyip idrarla dışarı atmak için bol miktarda su içmeliyiz. Kabızlığı önler. Tokluk hissi verir. Yağ depolanmasına engel olur. Böbrekleri çalıştırır. Günlük su ihtiyacımız 2 litre kadardır. Bitki çayları ile, doğal meyve suları susuzluğu gidermek için idealdir.
İNCİR VE ZEYTİN: İncir ve zeytin konusunda ayeti kerime var. Kuru incir, zeytin yağı içinde 15 – 20 gün, güneşte bekletilerek yenir ve yağından içilirse, sperm sayısını artırır. “ Zeytinyağı 70 derde devadır.” Hadisi Şerif. Zeytinyağı; vücudu besler, tok tutar, kolesterolü düşürür, kalp ve damarları korur, safra kesesi ve raşitizm hastalığı için faydalıdır. Karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Kabızlık için faydalıdır. Böbrekleri temizler ve taşların düşmesine yardımcı olur.
İNCİR: Hamileler ve çocuklar için çok faydalıdır. Az yenirse şekeri yükseltmez, kolit, akciğer ve yorgunluğa iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır, kabızlığı giderir.
KABAK: Kabızlık, hemoroit ve bağırsak kanserine karşı önleyici etkiye sahiptir. Zayıflamak isteyenler ve şeker hastalarının yiyebileceği bir gıdadır.
KABUKLU YEMİŞLER:
Fındık, fıstık, ceviz, badem gibi, kolesterolü yükseltmezler, kalp ve damarları koruyucudurlar. Enerji verirler, cinsi gücü artırırlar. Bedensel ve zihinsel yorgunluğa iyi gelirler.
Kilo ve şekeri olanlar ölçüyü kaçırmadan yiyebilirler.
KARNABAHAR: Bağırsakların çalışmasını düzenler. Kabızlık yapmaz. Besleyici ve güç vericidir. Zayıflamak isteyenler ve şeker hastalarının yiyebileceği bir gıdadır.
KARPUZ: Böbrekleri çalıştırır, taşları düşürür, kanı temizler. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi çok yüksektir. Ölçülü yiyiniz. Aç karına tavsiye edilir.
KAVUN: Kansızlık, böbrek ve safra kesesi taşları, basur, romatizmaya iyi gelir. Deriyi yeniler, bağırsakları yumuşatır, idrar söktürür. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi yüksektir. Aç karına tavsiye edilir.
KAYISI: Sindirim sistemi, beyin, kemikler, dişler, mide ve on iki parmak bağırsağı ülserleri, cinsel gücün artması, kalp kaslarının kuvvetlenmesinde çok faydalıdır. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür.
KEPEKLİ UN VE KEPEKLİ EKMEK: Kepeği alınmamış undan yapılmış ekmek yiyiniz.
Kepek ekmeği; östrojenin ( kadınlık hormonu ) dolaşımını da azaltır. Bu da kadınlarda, göğüs ve rahim kanserini önleyen bir faktör oluşturur. Kepek ekmeği; kalp ve dolaşım hastalıklarına iyi gelir. Besin değeri yüksek, ekonomik bir gıdadır.
Kepek ekmeği; metabolizmanın çalışmasını hızlandırdığı için, sindirimle ilgili rahatsızlıklara ve kabızlığa da birebir çözümdür. Bağırsakların çalışmasını sağladığı gibi, bağırsak kanserini ve hemoroit oluşumunu da engeller.
Kepekli ekmek; bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini yüzde 50 oranında azaltıyor.
Kepekli ekmek, safra kesesinde taş oluşması ihtimalini de azaltıyor.
Çünkü kepek ekmeği; beyaz ekmek, çavdar ekmeği ve mısır ekmeği gibi diğer ekmek türlerinde bulunan bütün vitamin ve mineralleri içerir. Bunun yanında kabızlığı önleyen kepekli ekmek, iştahı keser kilo vermeye yardımcı olur. Kolay hazmedilir.
Kepekli ekmek; şeker hastalarının ve kilo problemi olan kişilerin rejim listelerinin başında olmalıdır.
KEREVİZ: Gut hastalığına ve romatizmaya iyi gelir. Mideyi ve böbrekleri tedavi eder, cinsel gücü artırır. Zayıflamak isteyenler ve şeker hastalarının yiyebileceği bir gıdadır.
KİRAZ: Böbrekler, romatizma, yorgunluk, safra kesesi, ağrıların dindirilmesinde faydalıdır. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür.
KİVİ: Göğüs kanserini önler, Kan basıncını ve kolesterolü dengeler, bağışıklık sistemini güçlendirir. C vitamini bakımından çok zengindir. Zayıflamak isteyenler ve şeker hastalarının yiyebileceği bir gıdadır.
KOYUN ETİ: Peygamberimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselatü Vesselam, bir yaşındaki koyunun, sağ ön kolunu severmiş. İç yağları sakıncalıdır, ölçülü yenmelidir.
KUYRUK YAĞI: Üç yaşında dağda otlamış olanı tercih edilmelidir. Romatizma, siyatik, bel ağrısı, eklem kireçlemesi ve menüsküs için tavsiye edilir. Hadisi Şerif.
LAHANA: Kanı zehirlerden temizler, idrar söktürür, cildi güzelleştirir, sinirleri yatıştırır, zindelik verir. Ayrıca; böcek sokmalarına ve sivilcelere karşı etkilidir. Tansiyonu ve kolesterolü dengeler, kanı temizler, damarları açar, hazmı kolaylaştırır ve şekeri düşürür, Zayıflamak isteyenlerin yiyebileceği bir gıdadır.
LİMON: İdrar söktürücü, kurt düşürücü etkiye sahiptir. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür. Bol miktarda C vitamini ihtiva eder.
MANDALİNA: Kanı temizler. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür. C vitamini boldur.
MANTAR: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanın pıhtılaşmasını önler, kolesterolü düşürür. Virüsleri etkisiz hale getirir. Romatizmaya iyi gelir. Şekeri düşürür. Zayıflamak isteyenlerin rahatça yiyebileceği bir gıdadır.
MARUL: Sinirleri teskin eder, şekeri düşürür, kanı yeniler, zayıflamak isteyenler bol miktarda yiyebilirler.
MAYDANOZ: Şekeri düşürür. Damarları açar. Zayıflamak isteyenler bol miktarda yiyebilirler.
MERCİMEK: Vücudunda kist ve tümör bulunan hastaların iyileşinceye kadar mercimek yemesi uygun değildir. Kabızlık için birebirdir. Görme kuvvetini artırır, zekayı geliştirir.
MUZ: Enfarktüs riskini azaltır, hazmı kolaylaştırır, baş ağrılarına iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, sperm üretimini artırır. Mide ülserine tavsiye edilir. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi çok yüksektir.
NAR: Çarpıntıya, mideye, susuzluğa, böbreklere ve vücudun zehirli atıklardan temizlenmesine iyi gelir. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür.
NOHUT: Kolesterole iyi gelir. Pankreas ve mideye yardımcı olur. Bağırsakları yumuşatır. İdrar söktürür. Anne sütünü artırır. Kanı temizler. Cilt lekelerine losyon kadar etkilidir. Kilo ve şekeri olanlara tavsiye edilir.
PATATES: Kanı zehirlerden temizler. Hücreleri yeniler. Mide hastalıklarına, gastrite, ülsere, karaciğer iltihaplanmasına ve basura, yani hemoroite iyi gelir. Zayıflamak isteyenlerin ve şeker hastalarının şiddetle kaçınması gereken bir gıdadır. Bilhassa kızartmasından.
PATLICAN: Vücudunda kist ve tümör bulunan hastaların iyileşinceye kadar patlıcan yemesi uygun değildir. Karaciğer, böbrekleri kuvvetlendirir. Kolesterolü düşürür, damar tıkanıklığına iyi gelir, çarpıntıyı önler. Gut (eklem ağrıları) romatizma ve mideye iyi gelir. Ayrıca: şeker hastalarına közlemesi ve salatası tavsiye edilir.
PEKMEZ: Kan yapar. Kemikleri geliştirir. Vücudun su dengesini sağlar. Tansiyonu düzenler. İshallerde; kaynamış suya biraz tuz katılarak şerbeti içilir. Cam kaplarda muhafaza edilir. Şeker hastaları ve zayıflamak isteyenler için uygun değildir. Tahinle karıştırılarak tüketilmesi daha güzeldir.
PEYNİR: Süte göre daha besleyici, hazmedilmesi daha kolaydır. Kilo, şeker ve kolesterolü yüksek olanlar, yağsız peynir tercih etmelidirler.
PIRASA: Sinirleri yatıştırır, kan yapar, idrar söktürür, bağırsakları çalıştırır. Cildi güzelleştirir. Kanı temizler. Gut hastalığına iyi gelir. Sütü çoğaltır. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür.
PİRİNÇ: Esmer pirinci evinizden eksik etmeyiniz. Bağırsak rahatsızlıkları için birebirdir. Kabuğu alınmamış, esmer pirinç şekeri yükseltmez.
PORTAKAL: Soğuk algınlığı ve gribe karşı direncimizi artırır. Sinir sistemimizin iyi çalışmasını sağlar ve güçlendirir. Bedensel ve ruhsal yorgunluğu giderir. Kanı sulandırır ve hazmı kolaylaştırır. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür.
SALATALIK: Zayıflamak isteyenler, şeker hastaları, gut hastalığı, bağırsak iltihaplanması, sinirlerin yatışması, uykusuzluk, cilt, sivilceler ve yüzdeki çıbanlar için iyidir. Lifli bir gıdadır. Çok çiğnettirir.
SARIMSAK: Bağırsaklarda görülen tenya ve şeritlerin düşürülmesinde tavsiye edilir. Bağırsakları yumuşatır. Mikropları öldürür, hazmı kolaylaştırır. Balgam söktürür. Ateş düşürür. Zayıflamak isteyenlerin ve şeker hastalarının yemesinde sakınca yoktur.
SİRKE: Hakkında hadisi şerif var. İştah açar, sindirim salgılarını artırır, hazmı kolaylaştırır. Kalbin elektrik enerjisini takviye eder. Zayıflamak isteyen ve şeker hastaları için, içilmesi tavsiye edilir.
SOĞAN: İdrar söktürür, terlemeye yardımcı olur, iskorbüt hastalığına iyi gelir, şekeri düşürür, kurt düşürücüdür, çok etkin bir antiseptiktir, suyu; küçük kesiklerin ve hafif yanıkların iltihaplanmasını engeller, ergenlik sivilcelerine iyi gelir, pişmişinin; yumuşatıcı, gerginlikleri giderici, öksürük ve astım krizlerini yatıştırıcı etkisi vardır. Nezle ve anjinlerde çok faydalıdır. Çiğ soğan; böcek, örümcek sokmaları ve köpek ısırmalarına karşı iyidir. Kalp ve damar hastalıkları, pıhtılaşmayı sağladığı için, kanamaların durdurulmasında etkilidir. Zayıflamak isteyenler bol miktarda yiyebilirler.
SOYA: Mükemmel bir kalp ilacıdır. Kolesterolü düşürür. Safra kesesini taşlardan korur. Oluşan taşların yok edilmesinde yardımcı olur. Sindirim sistemini çalıştırır. Kabızlığa iyi gelir. Kandaki şeker oranını dengeler. Kadınlarda dişilik hormonunu artırır. Zayıflamak isteyenlerin yemesi gereken bir gıdadır.
ÜZÜM: Beyin için faydalıdır. Hafıza için her gün 21 adet kuru üzüm tavsiye edilmiştir. Zayıflamak isteyenlerin ve şeker hastalarının yememesi gerekir. Glisemik endeksi yüksektir.
SÜT: Süt şifalıdır. Bilhassa inek sütü anne sütüne en yakın süttür. Katkısız olmak şartıyla tavsiye edilir.
ŞEFTALİ: Böbreklere, uykusuzluğa, yorgunluğa, idrar söktürmeye, kabızlığa iyi gelir. Şişmanlatma ve şekeri yükseltme endeksi düşüktür.
TAVUK ETİ: Köy tavuğu yemekte sakınca yoktur. Hazır tavukların hormonlu olma ihtimali çok yüksektir. Dikkatli olmalıyız, hormonlu olması çok sakıncalıdır.
TERE OTU: Şekeri düşürür, kanı temizler, damarları açar. Zayıflamak isteyenler bol miktarda yiyebilirler.
TEREYAĞI: Hadisi Şerifte “yağı devadır” buyuruyor. Mideyi yormaz, kolesterolü artırmaz, damarları tıkamaz. Deneyiniz. Avuçlarınıza bir miktar tere yağı, bir miktar da margarin alınız. Acaba hangisi çabuk eriyecek, deneyiniz. Peygamberimiz; tereyağını tavsiye ediyor.
TURP: Kanserojen maddelere, kalp damarlarındaki kan pıhtılaşmasına iyi gelir. Ayrıca, böbrekleri temizler ve dişetlerini kuvvetlendirir. Şekeri düşürür, kanı temizler. Zayıflamak isteyenler bol miktarda yiyebilirler.
TUZ: Tuzu fazla kullanmak sakıncalıdır. Tuz 70 derde devadır, fazlası zarardır. Vasatı muhafaza etmek şarttır. Perhize dikkat etmeliyiz. Her şeyin normali, vasatı, Sünnete uygun olanı iyidir. Ölçülü kullanmalıyız.
YERELMASI Şekeri düşürür. Kanı temizler. Zayıflamak isteyenler bol miktarda yiyebilirler.
YOĞURT: Yoğurt; inek sütünden yapılanı tavsiye edilir. Bolca yenmelidir. Sindirim sistemini korur. Kabızlığı, mide ülserini önler. Mide ve bağırsakları zinde tutar. Doğal bir antibiyotiktir.
Zayıflamak isteyenler ve şeker hastaları bol miktarda yağsız yoğurt yiyebilirler.
YUMURTA: Yumurta; büyüme, üreme, süt meydana gelişi, kandaki alyuvarların oluşumu ve vücudun kendi kendini tamirinde önemli rolü vardır. Fıtri ortamda beslenen tavuğun yumurtası tavsiye edilir. Doğada beslenen bir tavuk yumurtası (köy yumurtası) çiftliklerde yapay gübre ile beslenen tavukların yumurtası arasındaki tat farkını hepimiz biliriz.
Zayıflamak isteyenler kaynamışını yiyebilirler, midede uzun süre kalır, tok tutar.
ZEYTİN: Zayıflamak isteyenler ve şeker hastaları yiyebilirler. Hakkında ayet var. Yağı 70 derde devadır.HŞ.
ZEYTİNYAĞI: Vücudu besler, tok tutar, kolesterolü düşürür, kalp ve damarları korur, safra kesesi ve raşitizm hastalığı için faydalıdır. Karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Kabızlık için faydalıdır. Böbrekleri temizler ve taşların düşmesine yardımcı olur.
Zeytin konusunda ayeti kerime var. Kuru incir, zeytin yağı içinde 15 - 20 gün, güneşte bekletilerek yenir ve yağından içilirse, sperm sayısını artırır. “ Zeytinyağı 70 derde devadır.” Hadisi Şerif.
Kayıtlı

Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir.
baksu
Site Yöneticisi
*******

Performans: 2641
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 4317



« Yanıtla #1 : 02 Nisan 2007, 22:17:13 »

teşekkürler hocam
Kayıtlı


Suskunluğum asaletimdendir...
Her lafa verecek bi cevabım var.
Lakin bi lafa bakarım, laf mı diye...
Bi de söyleyene bakarım, adam mı diye...

                                        
Emre Ütenler
Moderator
*****

Performans: 204
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 668



« Yanıtla #2 : 02 Nisan 2007, 23:08:32 »

Teşekkürler!
Kayıtlı

Emre ÜTENLER                               Eskişehir Atatürk Lisesi Coğrafya Öğretmeni

http://www.esatalise.k12.tr
Benan
Uzman Üye
*****

Performans: 7
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 466


« Yanıtla #3 : 02 Nisan 2007, 23:39:18 »

Teşekkürler..
Kayıtlı

Çıkarıp Başımı Yeryüzünden Yıldızlara Yürüdüm Bugün. Güneş, Ay, Yıldızlardan Oluşan Bir İnsan Gördüm Bugün.
yusufili
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 03 Nisan 2007, 10:09:10 »

Teşekkürler.....
Kayıtlı
mnur
VIP Üye
******

Performans: 49
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 507



« Yanıtla #5 : 03 Nisan 2007, 10:18:03 »

Teşekkürler
Kayıtlı

Cahit ERAYDIN
VIP Üye
******

Performans: 2063
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 4836


Cahit Eraydın coğ.öğrt.


« Yanıtla #6 : 03 Nisan 2007, 11:31:45 »

Teşekkürler hocam...
Kayıtlı



Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,
Toprak; eğer uğrunda ölen varsa vatandır
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic