sedir
« Yanıtla #90 : 04 Ekim 2009, 01:35:14 »
Arkadaşlar sitemizde 11 tm ve12-tm sınıflarında sseçmeli coğ.okultulmayacağı kanaati oluştu. Bu konuyu idareye bildirdik.Genelgedeki son cümleyide gösterdik. Müdürümüz hayır,bunun günahı da sevabı da benim dedi.Yani tm lerde seçmeli coğ. devam edecek.Bir çok okulda olduğu gibi. sonuçta:1)bu genelgeler bu kadar anlaşılmaz olmak zorun damı?onbinlerce kişi kafa patlatmak zorunda? 2)bakanlık bu karmaşıklığı görüp niye açıklama yapmaz.(ama anlaşılır olmalı) 3)şimdi biz 11-tm ve 12-tm lerde nasıl yıllık plan yapacağız.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #90 : 04 Ekim 2009, 01:35:14 »
Caner ÇİMEN
Deneyimli Üye
Performans: 128
« Yanıtla #91 : 12 Ekim 2009, 22:38:29 »
Sevil Sarı İsminde görevli bir Talim Terbiye Kurulu uzmanı ya yok ya ben rastlamadım
mindiz
« Yanıtla #92 : 13 Ekim 2009, 00:13:39 »
Sevil Sarı İsminde görevli bir Talim Terbiye Kurulu uzmanı ya yok ya ben rastlamadım
Sevil hanım TTKB'de uzman olarak çalışıyor sayın hocam. Yalovadaki seminerde tanışma fırsatımız olmuştu kendisiyle
abdllhdnzl
« Yanıtla #93 : 13 Ekim 2009, 10:22:59 »
1-Bu eğitim öğretim yılında en fazla tartıştığımız konu seçmeli dersler. Ancak hala bakanlığımızdan resmi bir açıklama okul müdürlüklerine ulaşmadı.hani bir fıkra vardır " adamın birisi paranoyak olmuştur ve kendini arpa zanneder.Nerde horoz görse köşebucak kaçarmış.Bu kişiyi tedavi altına almışlar.Bir süre sonra adam şunu söylemiş. Tamam anladım ben arpa değilim. Beni bu konuda ikne ettiniz.Ancak horozlara benim arpa olmadığımı anlattınız mı? demiş." Teşbihte hata olmasın. Evet biz öğretmenler cografya.biz vb siteleri takip ederek seçmeli dersler konusunda fikir sahibi olduk.Ancak okul yöneticilerimiz de bu konuda ikna edildi mi? 2- Ülkeler,TFC,TBEC gibi dersler kalktı. 2005 yılından itibaren yeni müfredat uygulanıyor.Ancakneden hala bakanlığımız bazı okullara bu kitabları gönderiyor.Üstelik okullar kitap ihtiyaç listelerini bildirirken böyle bir kitap talebinde bulunmamış olmalarına rağmen. Eğer bakanlığın elinde eskiden kalma kitaplar varsa bunları okullara göndermek yerine kağıt geri dönüşüm ünitelerine göndermeliler. yoksa bir çok okulda bu kitaplar çöpe gidecek ve kağıt israfı olacak. 3- 11 ve 12 TM lerde alan dersleri arasında olduğu için Cografya seçmeli ders olarak seçilemiyor. Ancak hepimiz biliyoruz ki 11 ve 12 lerde TM ve sosyal bölümlerinin kazanımları farklı. Tm lerdeki 2 saatlik cografya dersinin yanısıra 2 saat daha seçmeli cografya dersi seçilerek TM ler ile SOS öğrencilerinin aynı konuları işlemesinin ne zararı var ? Ben bu soruyu sorduğumda uzman kişiden aldığım cevap " neden anlamamakta israr ediyorsunuz. Tm de zaten cografya var. 2 saatlikte olsa cografya var. bu nedenle seçemezsiniz." oldu.
SANMA ŞAHIM HERKESİ SEN SADIKANE YAR OLUR
HERKESİ SEN DOST MU SANDIN BELKİ OL AĞYAR OLUR
SADIKANE BELKİ OL ALEMDE BİR SERDAR OLUR
YAR OLUR AĞYAR OLUR SERDAR OLUR DİLDAR OLUR
***YAVUZ SULTAN SELİM***
Abdullah DENİZLİ
Coğrafya Öğretmeni
discover
Yeni üye
Performans: 0
« Yanıtla #94 : 13 Ekim 2009, 13:05:29 »
hocam bizim okulumuzda seçmeli coğrafya dersi var ama sosyallerde ve ben plan bulamıyorum.hangi programı uygulayacagız.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #94 : 13 Ekim 2009, 13:05:29 »
İbn Arabî
Uzman Üye
Performans: 6
Ah! Azık yetersiz, yolculuk uzun ve yol ürpertici!
« Yanıtla #95 : 17 Ekim 2009, 22:17:15 »
BEKLENEN DEĞİŞİKLİK OLMUŞ AMA BEN ANLAMADIM.
ESKİ HALİ YENİ HALİ
Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş Yap Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş Yap Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş Yap Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgelerinin Açıklamalar Bölümünde Değişiklik Yapılması İle İlgili Duyurunun tam metni için tıklayınız...
Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş Yap http://ttkb.meb.gov.tr/
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #95 : 17 Ekim 2009, 22:17:15 »
koftielma
« Yanıtla #96 : 18 Ekim 2009, 00:29:31 »
Peki öğrenciye aynı dersi birden fazla verebiliyor muyuz? TM sınıflarına verilen seçmeli coğrafya böyle bir durum oluşturuyor. Bunu düzenleyen bir mevzut varmı? Bilgisi olan biri aydınlatırsa sevinirim. Teşekkürler.
Bugün aklın var, birşey bildiğin yok. Yarın akılsız, neyi bileceksin?
deni04
« Yanıtla #97 : 18 Ekim 2009, 01:05:36 »
Peki öğrenciye aynı dersi birden fazla verebiliyor muyuz? TM sınıflarına verilen seçmeli coğrafya böyle bir durum oluşturuyor. Bunu düzenleyen bir mevzut varmı? Bilgisi olan biri aydınlatırsa sevinirim. Teşekkürler.
Hocam yeni haliyle biraz daha netleşmiş genel ortaöğretim okullarında verilecek ders alan veya ortak ders olarak geçiyorsa onu seçmeli ders diye veremezsiniz.Durum ortada meslek liselerinde sıkıntı vardı o durumda açıklanmıştır.
Coğrafyacının çevresi evrenin bütünüdür!!!!
barthez
Üye
Performans: 2
« Yanıtla #98 : 07 Ekim 2010, 00:11:09 »
12 fen sınıflarında seçmeli iki saat coğrafya dersinde 11.sınıfta coğrafya seçmemişlerse 11. sınıf coğrafya dersi mi okutacağız. Ben yapılan açıklamalara göre bu şekilde anladım. Bizde de böyle bir durum var. Zümrede 12 fen sınıfının 11 coğrafya dersini görmediklerini belirtip 11. sınıf 2 saatlik coğrafya programının uygulanacağı yönünde karar almak ve bu programı uygulamak uygun mudur? biraz karışık oldu ama bu şekilde uygulayan arkadaşlar var mı veya benzer durumda siz ne yapardınız.
özlem1
« Yanıtla #99 : 07 Ekim 2010, 10:24:05 »
SEÇMELİ DERSLER;okulda aynı dersleri okutan öğretmenlerin sayıları da dikkate alınarak,okul idaresi tarafından seçilir ve öğrenciler yöneltilir.İptal ettirilebilir,okulda tek coğrafya öğretmenisinizdir,birden fazlasınızdır,ya da kimsenin ek derse ihtiyacı yoktur:)ama hayat şartları ve bazı öğretmen arkadaşların eşlerinin çalışmadıklarını da dikkate almak gerekir.
sandaletos
« Yanıtla #100 : 10 Ekim 2010, 14:51:21 »
arkadaşlar bu durum 10.sınıflar için de gecerli midir? okulumuzda 10 sosyal sınıflarında coğrafya dersi 2+2 seklinde veriliyor.Anlayamadığım şudur; 10.sınıflarda coğrafya dersini zorunlu alanlar seçmeli olarak alamayacaklar mı?yani 10 sosyal sınıflarında ders saati 4 yerine 2 mi olmalıdır?yanlış mı yapıyoruz
cografya26
Yeni üye
Performans: 7
« Yanıtla #101 : 10 Ekim 2010, 15:07:12 »
bende önce 11 12 tm ve sos. larda cografya seçtirdim, bu haftada adını değiştirip ulular arası ilişkiler yada ekonomi yapıp cografya ygs lys yapmaya devam edeceğim.
deryaa
« Yanıtla #102 : 10 Ekim 2010, 15:13:52 »
bende de 12 sos ve 12 tm de ilk hafta 2 ve 3 saatlik olmak üzere seçmeli coğ.vardı.ilk hafta anlatmaya çalıştım 2hafta birinin ekonomi yapıp ygs işliyorum diğeri ise matematık oldu 12 fenlerde forumlarda paylaşılan bilgilere göre 12 müfredatı veriyorum
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #102 : 10 Ekim 2010, 15:13:52 »
bülent4244
Yeni üye
« Yanıtla #103 : 10 Ekim 2010, 16:02:30 »
Ben de 11 tm 3 saat seçmeli coğrafya var. Türkiye coğrafyası işliyorum.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #103 : 10 Ekim 2010, 16:02:30 »
ayyhan
Yeni Üye
« Yanıtla #104 : 14 Ekim 2010, 13:53:20 »
slm hocam yanlış yapmışsınız.. çünki ortak ve alan dersleri için farklı alanlar için seçilir maddesini de 31.08.2010 tarihibde talim terbiye kaldırdı. ayrıca bende meb. bilgi edinme yazdığım yazıda 11 ve 12. sınıflar tm alanlarında seçmeli coğraFYA dersini seçebilirsiniz diye cevap yazdılar.. duyurulur..