ahmet_korkmaz52
Sürekli Üye
Performans: 17
« Yanıtla #15 : 13 Aralık 2011, 19:10:43 »
Bu dönemde neyin doğrusu yapılıyorki bununda doğru olanı yapılsın,unutmayın bu kişileri oralara biz getirdik önce suçu kendimizde arayalım...
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #15 : 13 Aralık 2011, 19:10:43 »
coğrafyacı42
Yeni Üye
Performans: 0
« Yanıtla #16 : 14 Aralık 2011, 19:04:49 »
ramazan hocam ben atatürk üni edebiyat fakültesi mezunuyum ve formasyonumu alıp atandım bizde sizin kitaplarınızı okuduk şimdi biz öğretmen değilmiyiz bu açıklama tamamen fen edebiyatlılara bir darbedir ve bunu bir prof.dan duymak çok kırıcı ben yakıştıramadım size birleştireceğinize ayırıpp düşman ediyorsunuz bizi ben katılmıyorum size ve sizinde edebiyat fakültesi mezunu olarak bu açıklamayı yapmanız bizi üzmüştür....
ferda74
Yeni üye
« Yanıtla #17 : 14 Aralık 2011, 20:12:13 »
sosyal ,fen bilimlere ihtiyaç yok. bütün okulları kapatıp yerine medrese açsınlar.kadro verdikleri mollalarında sayısını artırdılarma iş çözülmüştür.
yusufcetin
« Yanıtla #18 : 19 Aralık 2011, 22:32:25 »
İhtiyacın üzerinde mezun veren ve şuan yığılmanın çok olduğu bütün bölümler ya tamamen kapatılmalı ya da kontenjanları çok düşük hale getirilmelidir. Bu eğitimmiş fen edebiyatmış farketmez. Kimse daha fazla para kazanma uğruna insanlara umut dağıtmamalıdır. Yazık şuan üniversite bitiren gençlerimize. Yüz mezundan neredeyse 1 tanesi atanır hale geldi.
raw
Yeni Üye
« Yanıtla #19 : 20 Şubat 2012, 20:10:31 »
kapatılmasın ama mezunlar ne olacak hadi biz atandık da geriden gelenler ne olacak.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #19 : 20 Şubat 2012, 20:10:31 »
kor_tv
« Yanıtla #20 : 20 Şubat 2012, 23:28:26 »
Bu tartışma tarafımızca YÖK'ün yeni forumuna taşınmalıdır. Nitelikli önerilerde bulunursak etkili olacağına inanıyorum... Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş Yap http://forum.yok.gov.tr/forums/list.page
İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendin bilmez isen, ya nice okumaktır. (Yunus Emre)
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #20 : 20 Şubat 2012, 23:28:26 »
nuray101
Yeni Üye
« Yanıtla #21 : 09 Mart 2012, 10:51:04 »
marmara TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ile coğrafya öğretmenliğinde okudum.jeoloji mühendisiyim ama 2003 yıllarında yüksek lisansla öğrtetmen olunabiliyordu. biz yüksek lisansı tamamladık devlet bizim gibi öğretmen alımını kapattı. 9 yıldır coğrafya öğretmenliği yapıyorum ama kpss ye girme şansımız bile yok. ne saçma. ama açıktan öğretimle lise mezunlarına öğretmen olma hakkı tanıyacak. nasıl bi adalet bu anlayamadım...
sincar
Yeni üye
Performans: 6
« Yanıtla #22 : 13 Mart 2012, 23:23:16 »
Şu an geride bekleyen 2500-3000 kişi var. ve bunların tamamı öğretmen adayı nasıl eritilecekler.yazık hala 10-11 yıldır bekleyen öğretmen adayı var. Bunlar, vaadler verilerek üniversiteye alınmadılar mı? Çoğu hala işsiz. Evli olanlar, çocuk sahibi olanlar ayrı bir dert. Mevcut mağdurların sorunları çözülmeden yani atamaları yapılmadan, neden yeni mağdurlar ortaya çıkarılsın ki. İki çözüm yolu var. Birincisi bekleyenlerin tamamını kontenjan sıkıntısı olamadan öğretmen yapmak -ki bu çok zor. belki de imkansız.- ikincisi tüm eğitim fakülteleri her yıl çok az öğrenci alsın(10-15 olabilir. abart mıyorum.), ve fen edebiyatlar kapatılsın.Başka türlü olamaz.
asdfghjklşi
kkk82
Yeni üye
Performans: 1
« Yanıtla #23 : 14 Mart 2012, 03:31:04 »
gazetelerde artık 4 yıl kupon biriktirene coğrafya diploması... ayrıca 1 yıl daha biriktirene de formasyon verirler... ne güzel olur!!! ... Allah akıl versin...
YALÇINKARADENİZ
Yeni Üye
« Yanıtla #24 : 18 Mart 2012, 22:50:54 »
Öncelikli düşüncem coğrafyanın sözel alandan çıkarılıp fizik kimya biyoloji gibi fen bilimleri alanının içine alınması sayısal öğrencilerinden oluşması gerekir batıda olduğu gibi o zaman biçok sorun çözülmüş olur diye düşünüyorum
alperenkenan
Üye
Performans: 16
kenan
« Yanıtla #25 : 02 Nisan 2012, 10:10:43 »
Bence ihtiyaçtan fazla bölüm kapatılmalı. Bu edebiyatta olabilir eğittimde. Yökün amacını anladığım kadarıyla mantıklı bir uygulama gibi görünüyor. Ben eğitim mezunuyum ama edebiyattaki arkadaşlarla hemen hemen aynı dersleri gördük. Sadece formasyon dersleri farklı idi. zaten yök te alanı bitiren öğretmen olmak istiyorsa formasyon ve coğrafya eğitimi ile ilgili dersler alır diyor. Ha burda bazı akademisyenler işsiz kalınır deniyor kalmazlar, diğer bölümlere transfer olurlar. Bu süreçte bazılarının konumu zarar görecektir fakat devlet-millet faydasına ise çok önemli değil. Ha diyelim ki bazı akademisyenler işsiz kaldı (nitelikli olanları birileri zaten kapar) kpss ye girip okullarda öğretmenlik ya da dersanelerde öğretmenlik yaparlar (şahsi görüşüm- belki biraz çalışırlar)
KENAN TÜRKEZ ERZURUM HACI SAMİ BOYDAK ANADOLU LİSESİ