Coğrafya Biz Forum
23 Mayıs 2012, 21:41:31 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Lütfen özel mesaj veya e-posta ile yardım istemeyiniz. Sorularınız için forumu kullanınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Nüfusla ilgili şu soruyu dikkatli inceleyebilir misiniz?  (Okunma Sayısı 1675 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hbunyas

Üye
**

Performans: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #30 : 08 Ocak 2012, 21:27:12 »

A diyenler soruyu olumsuz değerlendirip a demişler hiç alakası yok. C diyenler  neden oramanların doğla kaynak olduğunu hesaba katmıyorlar. Cevap bu şıklar içerisinde kesinlikle B. Ancak burada da şöyle bir sorun var maden ve enerji satın alan bir ülke bunu kim için kullanacak, İnsan için.
Sonuç soru olumsuz sorulsa daha açık olurdu. Ama mevcut durumda kesinlikle tecrübeli bir meslektaşınız olarak B diyorum .Saygılar.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #30 : 08 Ocak 2012, 21:27:12 »

cografyaciserkan

Uzman Üye

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

TR61

« Yanıtla #31 : 08 Ocak 2012, 23:42:08 »

o zaman şöyle bir yargı ortaya çıkar : doğal kaynakların hızla tükenmesi ve yetersiz kalması sonucunda Ormanlar tarla açma, yol yapımı ve bina yapımı sonucunda yok edilir.Yani ormanların yok edilmesi sonuç olmuş oldu.Ancak ormanların yok edilmesi bir sonuç değil,doğal kaynakların yok olmasının nedenlerinden biridir.
Ayrıca burada ki soruda ormanlar tarla açma,yol yapımı ve bina yapımı gibi nedenlerle yok ediliyor.Yakacak veya enerji için değil.
 Bundan dolayı ben C şıkkı fikrinde ısrarcıyım.Smiley)

cgrfycsrkn
costa_55

Deneyimli Üye

Performans: 5
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #32 : 09 Ocak 2012, 00:28:36 »

Dünya nüfusunun çok hızlı artması, doğal kaynakların hızla tükenmesine ve yetersiz kalmasına neden olmaktadır.(Doğal katnakların tükenmesi,yetersiz kalması olumsuz bir durumdur.)
Aşağıdakilerden hangisi, bu olumsuz durumun sonuçlarına örnek gösterilemez?

A) Fosil yakıtlar yerine, rüzgâr ve güneş enerjisi kullanımının yaygınlaşması(Rüzgar ve Güneş enerjisi sayesinde,doğal kaynakların hızla tükenmez ve yetersiz kalmaz.Yani olumsuz duruma yol açacak gelişme, yeni alternetif enerji kaynaklarıyla olumsuz duruma yol açmayacaktır,Doğal kaynaklar ın tükenmesi engellenmiş olacaktır)

Diğer şıklarda ;;Doğal kaynakların nüfusun hızla artmasıyla tüketim de doğal olarak artacağı için tükendiği gelişmelere  ulaşılmaktadır bunlarda da olumsuz gelişmelerdir.

Yanıt :Tartışmasız,kesin ve net : "A "  soruda çelişki yok. Cheesy
hbunyas

Üye
**

Performans: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #33 : 09 Ocak 2012, 11:10:05 »

Herkes bildiğini okuyor. Galiba sözel bilimlerin dezavantajı bu olsa gerek. Nereye çekersen oraya geliyor.Merak ediyoyorum böyle bir soru YGS-LYS sınavlarında gelse ne yapacaktık.
memed

Üye
**

Performans: 0

« Yanıtla #34 : 09 Ocak 2012, 11:18:49 »

A şıkkında diğerlerine göre birinin yerine diğerini ikame etme ön planda yer almakta. diğerlerinde ise olumsuzlukardan bahsediyor aA şıkökında olumsuzluktan ziyade yerine başka şey kullanma var fast food zarar  o zaman geleneksel türk mutfağı yemeği yemek gibi
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #34 : 09 Ocak 2012, 11:18:49 »

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.097 Saniyede 26 Sorgu ile Oluşturuldu