|
|
 |
« : 05 Ocak 2012, 16:56:09 » |
|
Dünya nüfusunun çok hızlı artması, doğal kaynakların hızla tükenmesine ve yetersiz kalmasına neden olmaktadır.
Aşağıdakilerden hangisi, bu olumsuz durumun sonuçlarına örnek gösterilemez?
A) Fosil yakıtlar yerine, rüzgâr ve güneş enerjisi kullanımının yaygınlaşması B) Bazı sanayi ülkelerinin yoğun biçimde maden ve enerji ithal etmesi C) Ormanların tarla açma, yol yapımı ve bina yapımı sonucunda yok edilmesi A) Tarım topraklarının çoğunun aşırı işlenmesi sonucunda verimliliklerinin azalması E) Fosil yakıtların rezervinin giderek azalması
*Arkadaşlar, bu soruda olumsuz durumun sonucundan kastedilen dünya nüfusunun çok hızlı artmasının sonucu mu yoksa doğal kaynakların tükenmesi veya yetersiz kalmasının sonucu mu? Yorumlarınızı ve bu yoruma uygun cevaplarınızı bekliyorum.Teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« : 05 Ocak 2012, 16:56:09 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2012, 17:32:59 » |
|
yazdıklarınızın hepsinin olumsuz sonucu a şıkkı doğru cevap
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2012, 18:18:20 » |
|
Ben cevabın B olduğunu düşünüyorum. Çünkü soru; doğal kaynakların hızla tükenmesinin ve yetersiz kalmasın sonuçları arasında yer almayanı bulmamızı istiyor. Sanayi ülkelerinin yoğun biçimde enerji ve enerji kaynağı ithal etmesi doğal kaynakların hızla tükenmesi ve yetersiz kalmasının sonucu değil sanayinin gelişmiş olmasına bağlı duyulan enerji ihtiyacının sonucudur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 05 Ocak 2012, 18:35:06 » |
|
Yusufcetin hocam, bu soruyu bugün öğrencilere yazılı sorusu olarak sordum.Soruyu siteden indirdiğim bir yazılı örneğinden almıştım. Ben cevabı B olarak verdim.Ancak A diye itirazlar gelince sizlerle paylaşmak istedim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2012, 18:40:40 » |
|
Yusufcetin hocam, bu soruyu bugün öğrencilere yazılı sorusu olarak sordum.Soruyu siteden indirdiğim bir yazılı örneğinden almıştım. Ben cevabı B olarak verdim.Ancak A diye itirazlar gelince sizlerle paylaşmak istedim.
Hocam bence siz doğru cevap vermişsiniz. A şıkkı doğal kaynakların hızla tükenmesine bağlı ortaya çıkan bir sonuçtur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2012, 18:40:40 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 05 Ocak 2012, 19:05:29 » |
|
Ben C şıkkı olduğunu düşünüyorum.C şıkkı sonuç mudur neden midir?Ayrıca ormanlar buradaki seçenekte yakacak amaçlı değilde, "tarla açma, yol yapımı ve bina yapımı"gibi amaçlarla yok ediliyor. Yada gözden kaçırdığım bir nokta var...
|
|
|
|
|
|
cgrfycsrkn
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #5 : 05 Ocak 2012, 19:05:29 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 05 Ocak 2012, 19:36:12 » |
|
Sorunun doğru cevabı A şıkkıdır,rüzgar ve güneş enerjiside doğal kaynaktır bu kaynakların fosil yakıtlar yerine kullanılması soruda bahsi geçen olumsuz durumların sonuçlarına örnek gösterilecek bir durum değildir. Diğer seçeneklerin hepsi doğal kaynakların giderek azaldığına örnektir.
B seçeneğindeki “Bazı sanayi ülkelerinin yoğun biçimde maden ve enerji ithal etmesi “ ise sanayileşen ülkelerin kendi öz kaynaklarını kullandıkları halde bu kaynakların yetmemesi ve ithal yoluyla bu doğal kaynakları karşılama yoluna gitmeleri doğal kaynakların giderek tükenmesine verilebilecek bir örnektir ve olumsuz bir sonuçtur..
Cevap A seçeneği...
|
|
|
|
|
|
Linkleri görebilmek için, Kayıt Ol veya Giriş YapBayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak; eğer uğrunda ölen varsa vatandır
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 05 Ocak 2012, 21:36:31 » |
|
tereddütsüz A şıkkıdır. fosil yakıtların yerine rüzgar ve güneş enerjisinin kullanılması olumlu bir durumdur...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 05 Ocak 2012, 23:10:59 » |
|
Sedat hocam soruda ,olumsuz bir sonuçtur demiyor dikkat ederseniz.Olumsuz olan durumun(doğal kaynakların tükenmesi) sonucu değildir diyor. Ben C şıkkındaki " Ormanların tarla açma, yol yapımı ve bina yapımı sonucunda yok edilmesi"nin "doğal kaynakların hızla tüketilmesinin" bir sonucu değil nedeni olduğunu; bu nedenle de cevabın "C" şıkkı olduğunu düşünüyorum. Eğer soruyu "Dünya nüfusunun çok hızlı artmasının sonuçlarından değildir"şeklinde anlarsak o zaman cevap A şıkkı olabilir.
|
|
|
|
|
|
cgrfycsrkn
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 05 Ocak 2012, 23:19:37 » |
|
a şıkkı doğru cevap old düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 05 Ocak 2012, 23:38:44 » |
|
Bu soruda esas olarak doğal kaynakların tükenmesi değil, hızlı nüfus artışının sonucunda doğal kaynaklarda yaşanan tükenme ve sıkıntıya işaret etmektedir.Yani hızlı nüfus artışının ortaya çıkardığı olumsuz sonuçlardan biri değildir diyor.
Bu durumda A seçeneği olumlu bir sonuç olarak karşımıza çıkmakta.Doğru seçenek A dır.
|
|
|
|
|
|
BİLİMLERİN KRALİÇESİ COĞRAFYA...
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 06 Ocak 2012, 14:56:39 » |
|
Dünya nüfusunun çok hızlı artması, doğal kaynakların hızla tükenmesine ve yetersiz kalmasına neden olmaktadır.
Aşağıdakilerden hangisi, BU OLUMSUZ DURUMUN sonuçlarına örnek gösterilemez? Soruda olumsuz durum olarak vurgulanan Dünya nüfusunun çok hızlı artması, doğal kaynakların hızla tükenmesi ve yetersiz kalmasıdır. Bu olumsuz durumun yani "Dünya nüfusunun çok hızlı artmasının , doğal kaynakların hızla tükenmesi ve yetersiz kalmasının " sonuçlarından bazıları olumlu bazıları olumsuz olabilir. Soru bize bu sonuçlardan hangisi olumludur diye sormuyor arkadaşlar. Hangisi bu olumsuz durumun sonuçları arasında yer almaz diyor. Bu yüzden cevabın B olduğunu düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #12 : 06 Ocak 2012, 17:06:01 » |
|
Cevap A seçeneği soru açık cevap apaçık..
|
|
|
|
|
|
Coğrafyacının çevresi evrenin bütünüdür!!!!
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #12 : 06 Ocak 2012, 17:06:01 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #13 : 06 Ocak 2012, 17:23:18 » |
|
Cevap A seçeneği soru açık cevap apaçık..
Bence de soru açık cevap da apaçık ama A değil B 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #13 : 06 Ocak 2012, 17:23:18 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #14 : 06 Ocak 2012, 18:13:36 » |
|
soru pek açık olmasa da cevap C şıkkı:))
|
|
|
|
|
|
cgrfycsrkn
|
|
|
|