Coğrafya Biz Forum
23 Mayıs 2012, 14:11:18 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Forum cevaplarının sol tarafında yer alan Performans, üyenin faaliyetlerinin diğer üyeler tarafından değerlendirilmesidir. Üyenin olumlu faaliyetlerini  + ile değerlendirebilirsiniz. (Mesaj sayınız 10'un üzerine çıkınca)

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Meslek Lisesiinde Coğrafya Öğretmeni Olmak  (Okunma Sayısı 5513 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Badem303

VIP Üye

Performans: 16
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 28 Mart 2010, 09:55:08 »

Merak ediyorum meslek liselerinde öğretmenlerimizin ne gibi sıkıntıları var.
Ben meslek lisesindeyim. M.sef öğrenci detayı anlamıyor. O yüzden bende yüzeysel öğretiyorum. Ana konuları öğrensin örgüyü sonra kendisi yapar diye düşünüyorum.. Yoksa hiç öğrenemem diye çalışmıyorlar. Buna rağmen başarı okulda çok düşük..... Mesala saat hesaplamalrında formülden formül çekmeyi bile beceremiyorlar.
Anlatıyorum defalarca bazen arkama dönüyorum. Arkadaşı ile konuşan sadece tahtayı geçiren. Bir topluluk görüyorum... Pek çok disiplinel problemde var.
  Düz liseden kaçtım geldim .. Çünkü düz lisede kalite çok düşmüştü... sınıflar çok kalabalık. Meslek liselerine alınmayan pek çok ögrenci vardı..
  Tek korkum anadolu liselerindeki kalitede düşecek çünkü her yer anadolu lisesi oluyor....
Coğrafya Biz Forum
« : 28 Mart 2010, 09:55:08 »

pınar1982

Uzman Üye

Performans: 10
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 28 Mart 2010, 12:49:30 »

ben şuan düz liedeyim ama öğrenci  şamata istiyor baka bişey değil bir de bayanım şamatalar ardında kayboluyorum
disiplin yok en ufak açığınızı kullanmaya çalışıyorlar hatta açık yokken açık yaratıyorlar durum böyle

''insanların umudunu kırma belki sahip olduğu tek şey odur''
tamerkaya

Sürekli Üye

Performans: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 28 Mart 2010, 13:50:56 »

ben de düz lisedeyim toplam 8 sınıfa giriyorum üçünde adam gibi ders işliyorum. diğerlerindeki öğrencilerin bi amacı yok. bu yüzden dersişlemek çok zor. gerçekten çok zor ve bi o kadar acı bir durum

ASLINDA ÖLÜM YOKTUR. YILDIZLAR BAŞKA BİR KOYDA DOĞMAK İÇİN BATARLAR...
Badem303

VIP Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 28 Mart 2010, 22:07:33 »

m.sef asıl çözülmesi gerek sorun bu. eğitim can çekişiyor.. halkımız dersanelere servetlerini dokuyorlar... yemiyorlar içmiyorlar gezmiyorlar.. aam derssaneye giden bir toplum oldukk. yazıkk
zeybek43

Uzman Üye

Performans: 34
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 28 Mart 2010, 23:51:47 »

her gün sinir bozucu bir çok olay yaşıyorum.çok üzülüyorum sanki bir şey veremiyorum gibi geliyor bana..ama daha tecrübeli arkdaşalrla paylaıyorum bu düşüncelerimi onlar bana üzülme senden kaynaklanmyor..öğrenciden diyorlar..o nedenle biraz rahatlıyorum...çok iyi öğrenciler var okulumda daha iy okullarda olması gereken ama gelmişler.onlarda arada kaynıoyrlar açıkçası..valla bazen ne yapablirm diyorum bu melsk lisleri için ama gairp bir öğretmen ne yapabilirlmki...büyüklerimiizn haberi vardır bu durumlardan inşlah....
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 28 Mart 2010, 23:51:47 »

marzuba

VIP Üye

Performans: 371
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 29 Mart 2010, 14:54:58 »

her gün sinir bozucu bir çok olay yaşıyorum.çok üzülüyorum sanki bir şey veremiyorum gibi geliyor bana..ama daha tecrübeli arkdaşalrla paylaıyorum bu düşüncelerimi onlar bana üzülme senden kaynaklanmyor..öğrenciden diyorlar..o nedenle biraz rahatlıyorum...çok iyi öğrenciler var okulumda daha iy okullarda olması gereken ama gelmişler.onlarda arada kaynıoyrlar açıkçası..valla bazen ne yapablirm diyorum bu melsk lisleri için ama gairp bir öğretmen ne yapabilirlmki...büyüklerimiizn haberi vardır bu durumlardan inşlah....

Büyüklerimiz bu milleti bu konuma getirmek için az mı çaba sarf ediyor tabiki de haberleri vardır sayın hocam.Sorgulamayan amaçsız bir nesili nasıl ve nereye sürersen oraya gider.Sorgulayan anlayan itiraz eden millet büyüklerimizin rahatını kaçırır.
   Büyüklerimiz ah o büyükler var ya,dalalet hatta hıyanet içinde olan büyüklerimiz.........

Eyyy devlet çık artık,şişemizin kadehimizin içinden!!!!
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 29 Mart 2010, 14:54:58 »

ruza

Yeni üye
*

Performans: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #6 : 29 Mart 2010, 17:03:09 »

ilköğretimde kalma olmadığı için çocuklar çok boş geliyor. önce ilköğretimden başlanmalı. çocuklar lisede de durum aynı sanıyor. ama hem bizim için hem de çocuklar için çok zor oluyor. lütfen ilköğretimde disiplin yönetmeliği uygulansın sınıfta kalma geri gelsin. o zaman lisede durum düzelebilir. ben çok programlı lisedeyim. ama çocuklar çok boş. meslek liselerinde coğrafya müfredatı daha farklı olsun bence.
kerem35

Yeni Üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #7 : 29 Mart 2010, 17:59:20 »

15 gun önce izmirde ÖLÇME DEGERLENDİRME formatorluk kursuna katılmıştım.. kursun amacı izmirdeki cogrfya öğretmenleri ölçme değerlendirme metodlarını öğretmek... Smiley demekki ögrencilerde sorun yok hata bizdemiş Smiley))) kimse ögretmene sormuyor .)
bedirge

VIP Üye

Performans: 24
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 29 Mart 2010, 18:43:27 »

Ben ve eşimde meslek lisesinde öğretmeniz, öğrecilerin büyeük bölümü ilgisiz ve zayıf. sadece kültür derslerinde değil meslek derslerinde de büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz. okula es kaza velisi geliyor, oda "çocuk bi şansını denesin diye okula yolluyoruz" diyor. Sanki okul değil iddaa bayisi. veli de böyle olursa...

Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap Hasankeyf'e Sadakat...
sınırlı

Yeni üye
*

Performans: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 29 Mart 2010, 18:56:23 »

Bende  meslek lisesinde çalışıyorum.liselerde coğrafya öğretmenlerin  öğrencilerin gözünde zerre kadar değeri yoktur.Bunun iki nedei vardır bana göre:birincisi eğitim sistemi ama  ben bunun üzerinde fazla durmıyacağım.ikincisi coğrafya eğitimcileri dır coğrafya ile ilgili hiçbir ciddi araştırma yok prf. ların yazdığı kitaplara bakıyorsun coğrafyaya açıklık getiren hiç bir ciddi açıklama yok yani derli toplu bir bigi yok   ayrıca kaynaklar çok yetersiz  .ders kitaplar derseniz içler acısı mesala coğ 10. sınıf kitabı akarsular konusunu işlemiş akarsularla ilgili iki cumlede başka hiçbir şey yok göçler konusunu işlemiş kavimler göçü ile ilgili birçok bilgi var   kavimler göçün coğrafya ile ne ilgisi var ben kavimler göçünü anlatırken ağzımd kavimler göçü çıkar çıkmaz öğrenciler dedilerkiş dersimiz tari mi yan coğrafya kitapları çok yetersiz  bir diğer örnek  tari devirlerind köpek evcilleştirildi deniyor bunun coğrafya ile ne ilgisi var biri bana anlatırs çok sevinirim. yani coğrafyacılar coğrafyayı ayaklar altına almış öğrenci ne yapsın. tarih, edebiyat la ilgili bir araştırma yapmak istediğinizd yüzlerc kaynak bulursunuz coğrafya için böyle bir şey soz konusu değil öğrenci ne yapsın hiç kimse kusura bakmasın coğrafyacıların bu konuda büyük eksikliği var.
cepni5265

Üye
**

Performans: 5
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #10 : 29 Mart 2010, 19:30:58 »

meslek lisesindeyim bende,ama sorunun temeli ilköğretimden kaynaklandığına inanıyorum,ilköğretimde öğrencinin sınıf geçmek ya da belge almak gibi bir kaygısı yok,öğretmenler öğrencileri istemeselerde geçirmek ve yüksek notlar vermek zorunda kalıyorlar,bu hale alışan öğrenci liseye gelince iyice zıvanadan çıkıyor,amaç yok,hedef yok,veli diyor benim çoçuğum altındır..!!gel de çık şimdi işin içinden.
çok yaramaz bir sınıfım vardı,müdür bey dedi 'sen bu sınıfı yola getiremeyeceksin,bundan sonra ben rehberlik yapacam bu sınıfa',neyse dedim 50 yaşında tecrübeli bir büyüğüm,bir bildiği vardır elbet,bende bişeyler öğrenmiş olurum,ama okul bitti benim sınıf zerre kadar değişmedi(müdür beyin gayretlerine ve özel ilgisine rağmen),sene sonu geldi,müdür bey diyor,'hayatımda böyle bir sınıf görmedim...!!''
bir yol bilen varsa,çözümü bilen varsa anlatsın,öğrenelim
Badem303

VIP Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 29 Mart 2010, 19:57:49 »

meslek lisesindeyim bende,ama sorunun temeli ilköğretimden kaynaklandığına inanıyorum,ilköğretimde öğrencinin sınıf geçmek ya da belge almak gibi bir kaygısı yok,öğretmenler öğrencileri istemeselerde geçirmek ve yüksek notlar vermek zorunda kalıyorlar,bu hale alışan öğrenci liseye gelince iyice zıvanadan çıkıyor,amaç yok,hedef yok,veli diyor benim çoçuğum altındır..!!gel de çık şimdi işin içinden.

iştee özet sorunn
İbrahim Burhan

Uzman Üye

Performans: 45
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 29 Mart 2010, 20:46:57 »

benim ve siz değerli meslektaşlarımın içini kanatan bir durum bu gerçekten ben de 3 yıl çalıştım bu tür liselerde bence yukarıdaki arkadaşların hepsine katılmakla birlikte kesinlikle sıkı bir disiplin kurallarının uygulanması gerekir. bu sistem öğrencinin gözünde öğretmeni bitiriyor çünkü öğretmen en basitinden bir disiplin dilekçesi yazıyor ama çoğunlukla geri dönüş yok
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #12 : 29 Mart 2010, 20:46:57 »

arsimela

Uzman Üye

Performans: 22
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 29 Mart 2010, 23:23:03 »

bunlar iyi günlerimiz  her sene bir önceki yılın öğrencileri için daha iyidir diyoruz amaçı olmayan hayattan beklentisi olmayan nesiller yetişiyor hala değişen müfredata göre dersler nasıl işlenmeli diye seminerler düzenliyoruz bu arada yeni müfredatta eskidi.ders saati az gibi meslek liselerinde haftalık ders saatini 40 saate çıkardılar.galba amaç gençlerin gittiği yer belli olsun aileleri merak etmesin yoksa eğitim öğretim kimsenin umurunda değil...nesli
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #13 : 29 Mart 2010, 23:23:03 »

serdargurcum

Uzman Üye

Performans: 6
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #14 : 29 Mart 2010, 23:48:24 »

Arkadaşlar sorun sadece meslek ve/veya düz liselerle sınırlı değilki. dersaneye gelen öğrencilerimizin ki özellikle ara sınıfların- rahatlıklarını da göz ardı etmemek lazım. Yazık ki o velilerin mücadelelerine.Aslen coğrafya mezunuyum fakat sınıf öğretmenliği yapıyorum 8 yıldır. Birkaç kez branşa geçme şansım oldu fakat liselerin vahim durumu beni düşündürüyor. Bu konuda o kadar kararsızım ki...
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.407 Saniyede 30 Sorgu ile Oluşturuldu