castle344
« : 19 Eylül 2011, 21:28:32 »
Arkadaşlar ben anlamadım şimdi coğrafya kitapları Türkiye'nin her yerinde aynı kitaplardan oluşmuyor mu? Bizim okula gelen coğrafya kitapları geçen sene kullandığımız kitapların aynısı sadece kapağında değişiklik var neyi niçin nasıl tartışıyorsunuz anlamadım.Ha birde komisyon kısmında kimsenin adı yok .Olaya Fransız kaldım .Yardım
Coğrafya Biz Forum
« : 19 Eylül 2011, 21:28:32 »
syhan
Yeni Üye
Performans: 0
« Yanıtla #1 : 19 Eylül 2011, 21:59:02 »
bizim kitaplar tamamen farklı. 9. sınıflarda prof. dr. cemalettin şahin ( lider yayıncılık),10. sınıflarda ise doç. dr. ilhan yaşar hacısalihoğlu, aliye midilli ( koza yayıncılık) kitapları geldi. kitaplar baya farklı.
ayşe ünlü
Üye
« Yanıtla #2 : 19 Eylül 2011, 22:05:09 »
bizim kitaplar tamamen farklı. 9. sınıflarda prof. dr. cemalettin şahin ( lider yayıncılık),10. sınıflarda ise doç. dr. ilhan yaşar hacısalihoğlu, aliye midilli ( koza yayıncılık) kitapları geldi. kitaplar baya farklı.
bizim de kitaplar meb komisyon neden böyle yapıldı aceba
bedirge
« Yanıtla #3 : 19 Eylül 2011, 22:40:53 »
Bizim kitaplar da değişmiş. Ama ilk izlenimim kitaplar eskilere göre daha dolu ve doyurucu...
cogo
« Yanıtla #4 : 19 Eylül 2011, 23:18:12 »
Koza yayınlarından çıkan 10. sınıf kitabını beğendim geçen seneki kitaptan daha iyi izlenimi verdi. Haritalar, resimler, grafikler daha güzel.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 19 Eylül 2011, 23:18:12 »
bircan
Üye
Performans: 3
« Yanıtla #5 : 19 Eylül 2011, 23:21:00 »
arkadaşlar bizim de kitaplar yeni şöyle biraz bugün inceledimde bayağı resimlerle güzel anlatılmış eskiye göre daha iyi
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 19 Eylül 2011, 23:21:00 »
Mert0694
Yeni Üye
« Yanıtla #6 : 24 Eylül 2011, 12:21:17 »
MEB bize ders kitabı dağıtımı konusunda büyük haksızlık yapıyor. Ben bir özel okulda okuyorum. Ders kitaplarını para ödeyerek alıyoruz. Daha geçen gün Koza yay.Coğrafya 10 kitabını para ödeyerek satın aldık. Bizim de bu ülkedeki tüm öğrenciler gibi ücretsiz ders kitaplarını temin etme hakkımız var. Meb'den bir yetkili bu yazımı okuyorsa lütfen bir çare bulmaya çalışsın ve bize yapılan haksızlığa bir son verilsin! Aksi taktirde bu ayrımcılığın vebali Meb'in üzerindedir!
bora
Uzman Üye
Performans: 22
Bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl güler?Mevlana
« Yanıtla #7 : 24 Eylül 2011, 13:24:51 »
Koza yayınlarından çıkan 10. sınıf kitabını beğendim geçen seneki kitaptan daha iyi izlenimi verdi. Haritalar, resimler, grafikler daha güzel.
Bir tane sıcaklık ve yağış grafiği görmedim. Konu Türkiye iklimi dahası.
"Derdimi söylemiyorsam, anlamıyorsundur"Gazali
cogo
« Yanıtla #8 : 24 Eylül 2011, 14:04:05 »
Bir tane sıcaklık ve yağış grafiği görmedim. Konu Türkiye iklimi dahası.
Olabilir ama bu seneki kitaplar geçen senekilerden daha iyi. Ezberciliği kaldıracağız derken kitapların içini boşaltmışlardı. Şimdi durumu biraz düzelttiler.
cooper
Uzman Üye
Performans: 3
''VATAN,LAFLA DEĞİL,EYLEMLE SEVİLİR''NASUH MAHRUKİ
« Yanıtla #9 : 27 Eylül 2011, 00:58:05 »
MEB bize ders kitabı dağıtımı konusunda büyük haksızlık yapıyor. Ben bir özel okulda okuyorum. Ders kitaplarını para ödeyerek alıyoruz. Daha geçen gün Koza yay.Coğrafya 10 kitabını para ödeyerek satın aldık. Bizim de bu ülkedeki tüm öğrenciler gibi ücretsiz ders kitaplarını temin etme hakkımız var. Meb'den bir yetkili bu yazımı okuyorsa lütfen bir çare bulmaya çalışsın ve bize yapılan haksızlığa bir son verilsin! Aksi taktirde bu ayrımcılığın vebali Meb'in üzerindedir! KESİNLİKLE HAKLISIN.ÖZEL OKULA GİDEN ÖĞRENCİLERİN AİLELERİ CEZALANDIRILIYOR ADETA.ANCAK,ÜLKEMİZDE HANGİ ALANDA FIRSATEŞİTLİĞİ VAR,SÖYLER MİSİN?
*”Cahil bir toplum, özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi,hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz. Sadece seçim yaptığını zanneder.Cahil toplumla seçim yapmak, okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır! Böyle bir seçimle iktidara gelenler,düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir!”* *Friedrich Wilhelm Nietzsche*
receptopaloglu
Yeni üye
Performans: 8
« Yanıtla #10 : 29 Eylül 2011, 23:23:37 »
Yeni kitaplardaki haritalar yine kötü. Özellikle renklendirilmesi. Tarım veya nüfus ile ilgili haritalar, konu ne olursa olsun renklendirme yapılırken aynı/yakın rengin farklı tonları kullanılmalı ki öğrencinin aklında kalsın. Bilimsel de değil zaten bu tür renklendirme. Kitapta CBS dersi veriyorlar ama kendileri CBS'ye uymuyorlar. Bakıyorsunuz mavi, kırmızı, yeşil. İller ya da ülkeler ölçeğinde yoğunluk farkı rahat anlaşılamıyor. Kullanılan haritalar da genel olarak özenli değil. Bunun dışında eski kitaba göre daha iyi sayılır, eksiklikler maalesef gene var. Düzelecek gibi de görünmüyor.
BİLGE BADEM
« Yanıtla #11 : 03 Ekim 2011, 11:01:03 »
kitaplarda eksikler olsa da inanın yeni kitaplar eskilere göre çok çok iyi
bilge badem
bora
Uzman Üye
Performans: 22
Bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl güler?Mevlana
« Yanıtla #12 : 03 Ekim 2011, 12:40:56 »
kitaplarda eksikler olsa da inanın yeni kitaplar eskilere göre çok çok iyi
Hiçte katılamayacağım
"Derdimi söylemiyorsam, anlamıyorsundur"Gazali