Coğrafya Biz Forum
23 Mayıs 2012, 13:39:35 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Sitede yasaklandığınıza dair bir hata mesajı alıyorsanız, bilgisayarınızın önbelleğini temizleyerek, modemi kapatıp açmak suretiyle sorunu çözebilirsiniz.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Liselerdeki Milli Güvenlik Dersini Okutmaya Coğrafyacılar Olarak Talibiz  (Okunma Sayısı 2076 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
costa_55

Deneyimli Üye

Performans: 5
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 21 Aralık 2011, 21:03:51 »

Eskiden ilköğretim 8.sınıflarda zorunlu  Vatandaşlık ve İ.H.E dersi vardı dersi Sosyal Bilgiler öğretmeni okutuyordu ,bir ara kaldırıldı geçen yıl(!) tekrar seçmeli ders olarak ilköğretim 2.kademeye konuldu.Liselerdeki Milli Güvenlik dersi ile konuları aynı tek fark liselerdeki MG kitabında rütbeler de var.
     Milli Güvenlik(Türkiye için ana faktör dünyadaki coğrafi konumu)  dersini bir öğretmen çok rahat verebilir ve de yakın zamanda herhalde öyle olacak gidişat onu gösteriyor,bu alana en yakın ve en iyi verebilecek branş da bence Coğrafya öğretmenleridir.Bu konuda ne düşünüyorsunuz Shocked
Coğrafya Biz Forum
« : 21 Aralık 2011, 21:03:51 »

melih_34

Üye
**

Performans: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #1 : 21 Aralık 2011, 21:17:11 »

milli güvenliğin ana teması jeopolitiklik ve jeostratejidir. bu da coğafyacıların işidir. ama lobimiz kuvvetli değil ki. açık öğretim coğrafya yı açan bir akademik zihniyet bu iş coğafyacıların işidir deyipte lobi yapacağını sanmıyorum.

oku,ilme etme şek kırk cahilden iyidir bir eşek
aysberg208

Deneyimli Üye

Performans: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #2 : 21 Aralık 2011, 21:28:48 »

her ikinize de sonuna kadar katılıyorum hocam. ama bunun için coğrafya alımlarını artırmaları gerekir ki buna yoneleceklerini pek sanmıyorum
costa_55

Deneyimli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 21 Aralık 2011, 21:34:49 »

Lobi biziz hocam gerekli kamuoyunu oluşturmamız gerekiyor,bunu yapabiliriz bence..
c.soyal

Uzman Üye

Performans: 90
Çevrimdışı Çevrimdışı

hayat mavidir.

« Yanıtla #4 : 21 Aralık 2011, 21:47:02 »

merak etmeyin okul öğretmenlerine verilirse bu dersin sunumu bu gidişle din kültürü hocalarına verirler.biz boşuna bekleriz...

hayatı/ ben hep/ mavi sanmıştım/ bilmedim ki / laciverte beyaz katmışlar.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 21 Aralık 2011, 21:47:02 »

kt

VIP Üye

Performans: 645
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 21 Aralık 2011, 21:58:14 »

LİSELERDEKİ MİLLİ GÜVENLİK DERSİNİ OKUTMAYA COĞRAFYACILAR OLARAK TALİBİZ

hem de maaş karşılığında...

Dünyayı güzellik kurtaracak...
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 21 Aralık 2011, 21:58:14 »

tarumoloji

Üye
**

Performans: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 21 Aralık 2011, 23:35:35 »

Çoğu okulda bu ders boş geçer çünkü doğuda asker taburundan çıkıp ders anlatmaya gelmez gelemez... Amaç zaten ders vermek de değildir asker halk okul işbirliğini sağlamaktır, yani sosyal bir faaliyettir.
laktoz

Üye
**

Performans: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #7 : 22 Aralık 2011, 02:12:24 »

Ne gerek var bu derse kaldırırsın biter.Okullarda din dersi ve milli güvenlik dersi olması zaten tuhaf uygulamalar.İkisininde kalkması gerekiyor.Okullar din yada askerlik öğretilen yerler değil,bilim öğretilen yerler olmalı....
ferda74

Yeni üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 22 Aralık 2011, 13:21:33 »

9.10.11.12. coğrafya yeter ben istemiyorum kim okutursa okutsun
cesmelisebil

VIP Üye

Performans: 8
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 22 Aralık 2011, 13:41:56 »

::)
LİSELERDEKİ MİLLİ GÜVENLİK DERSİNİ OKUTMAYA COĞRAFYACILAR OLARAK TALİBİZ

::)

Dünyaya nasıl göründüğümü bilmiyorum ; ama ben kendimi, henüz keşfedilmemiş gerçeklerle dolu bir okyanusun kıyısında oynayan, düzgün bir çakıl taşı ya da güzel bir deniz kabuğu bulduğunda sevinen bir çocuk gibi görüyorum.
sidelyam

Yeni üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 22 Aralık 2011, 23:55:09 »

sayın hocam bende söylediklerinize katılıyorum.6 yıl öncesinde 8 yıl boyunca ilköğretimde çalıştım.vatandaşlık ve insan hak. bil. dersi okuttum.lisedeki milli güvenlik dersinden pek farklı değil.coğrafya öğretmeni olarak bende bu derse talibim.ne yapılması gerekiyorsa yaparım.
cooper

Uzman Üye

Performans: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

''VATAN,LAFLA DEĞİL,EYLEMLE SEVİLİR''NASUH MAHRUKİ

« Yanıtla #11 : 23 Aralık 2011, 00:16:21 »

Ne gerek var bu derse kaldırırsın biter.Okullarda din dersi ve milli güvenlik dersi olması zaten tuhaf uygulamalar.İkisininde kalkması gerekiyor.Okullar din yada askerlik öğretilen yerler değil,bilim öğretilen yerler olmalı....
Size tamamen katılıyorum Hocam.Maalesef,eğitim-öğretimin her kademesi kokuşmuş ve bitmiş durumda.Bizler,çırpınıp duralım; ''Bilim,Bilim!'' diye...

‎*”Cahil bir toplum, özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi,hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz. Sadece seçim yaptığını zanneder.Cahil toplumla seçim yapmak, okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır! Böyle bir seçimle iktidara gelenler,düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir!”*

*Friedrich Wilhelm Nietzsche*
fuzuli

Genel Moderator

Performans: 1266
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #12 : 23 Aralık 2011, 00:29:48 »

Milli Güvenlik dersini okutabilecek branşlardan birisiyiz. Zaten konuları bizim kapsama alanımızda

Bazıları dünya sadece kendi etrafında dönüyor zanneder...
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #12 : 23 Aralık 2011, 00:29:48 »

xunav

Üye
**

Performans: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #13 : 23 Aralık 2011, 12:35:01 »

hocam mesele biraz da ideolojik ve siyasi. bu dersi okutanların asker olmasına dikkat ediliyor. zaten fişlenme gibi olaylarda yaşanmıştı bazı yerlerde. mantıklı ama pek olabilir gibi durmuyor. coğrafyacı da verebilir bu dersi tarihçi de.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #13 : 23 Aralık 2011, 12:35:01 »

costa_55

Deneyimli Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : 23 Aralık 2011, 17:51:25 »

xunav hocam,
   Tarihçi arkadaşlarımız da tabiki verebilir ama Türkiye'de Milli Güvenlik dersi diğer ülkelerden farklı Türkiye'nin jeostratejik durum faktörü neredeyse tüm olaylarda(terör-ortadoğu-ekonomi-siyasetin şekillenmesi-şavaş-ortadoğu) ön planda o yüzden Coğrafyacılar diyoruz
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.134 Saniyede 30 Sorgu ile Oluşturuldu