|
|
 |
« : 11 Mayıs 2011, 22:14:18 » |
|
Değerli meslektaşlarım, Hepinizin malümu, "Yeni Coğrafya Müfredatında", 2 ve 4 saatlik derslerin kazanımları farklıdır. ( Seçmeli Coğrafya derslerinde ise ders saatine bakılmaksızın 2 saatlik kazanımlar geçerlidir ) Buna rağmen, bazı okullarda 2 saatlik Coğrafya derslerinde tüm kazanımlar işlenmektedir. Bunun sonucu olarak bu okullardaki öğretmen arkadaşlar, yazılılarda tüm konulardan ( müfredatta olmayan kazanımlara da ait) sorular sormaktadırlar. Eğer bir öğrenci ya da veli bu durumu ortaya çıkarıp, idare mahkemesine itiraz davası açarsa çok zor durumda kalınacağı aşikardır. Bu konuya dikkatinizi çekmek istedim. Herkese saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« : 11 Mayıs 2011, 22:14:18 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 11 Mayıs 2011, 23:33:46 » |
|
Sevgili hocam teşekkür ederim bilgilendirme için.Tek derdimiz bu olsun:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 11 Mayıs 2011, 23:45:12 » |
|
Bazı öğretmen arkadaşlar, 2 saatlik derste tüm konuları ( kazanımları ) işledikleri için, 11. sınıf dersinde henüz Türkiye'nin Madenleri ve Enerji Kaynakları konusundalar. Buda önemli bi eksiklik değilmi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 12 Mayıs 2011, 00:13:24 » |
|
tüm kazanımlar işlenirse nasıl yetişir konular bilmiyorum...artık bunların aşılmış olması lazım...inşallah..yoktr ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 12 Mayıs 2011, 01:34:20 » |
|
Kazanım listesi elinde olan arkadaş varmı?Varsa yayınlarmı acaba ona bakarak sorularımızı güncelleyelim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #4 : 12 Mayıs 2011, 01:34:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 12 Mayıs 2011, 01:50:21 » |
|
hocam bu konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim. evet ilk yıldan beri bu mevzuyu anlatmaya çalışıyoruz ama tüm meslektaşlarımıza ulaşabildiğimiz söylenemez. veya öğretmen arkadaşımız bildiği halde işler geçerim mantığıyla hareket ediyor. konuları ayırmak için zahmet etmiyor. okulumun dışındaki öğrencilerle muhatap olduğumda soruyorum hususi. öğrenci lise 2 sayısal ama tüm konuları işliyorlar. normalde işlememeleri gerktiğini söylüyorum ama nafile. bu öğrenciye haksızlık anlamına gelir. çünkü öğrencinin yükü artıyor. 4 saatte öğreneceği şeyleri 2 saate ziplemiş oluyorsun dolayısıyla iyilik ediyor gibi gözüküyorsun ama aslında kötülük yapıyorsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #5 : 12 Mayıs 2011, 01:50:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 12 Mayıs 2011, 21:19:53 » |
|
kazanım listesine gerek yok 2 saatlik dersin yıllık planında hangi konuları işlememiz gerektiği belirtilmiş. Yıllık planda belirtilmeyen konular işlenmeyecek. Bende bu seneye kadar tm ve fen sınıflarında bütün konuları işledim. Ancak bunun ne bana nede öğrenciye faydası oldu. Bu sene sadece sorumlu oldukları kazanımları veriyorum. Çok rahatız. Boşa kürek çekmeye gerek herkese tavsiye ederim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 12 Mayıs 2011, 22:28:32 » |
|
bu konuda hassas olunması gerektiğine inanıyorum ve sene başında yapılacak daha titiz planlama ile bütün yıl hem biz öğretmenler hem de öğrencilerimiz boşa kürek çekmeyeceğiz...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 13 Mayıs 2011, 09:56:32 » |
|
10., 11., ve 12. sınıflarda haftalık ders saatinin iki saat olduğu sınıflarda tüm kazanımların işlenip bitirilmesi zaten mümkün değil. bu açıdan yıllık planda gösterilmeyen kazanımlardan zaten sorumlu değiller, anlatmaksa cabası...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|