|
|
 |
« : 18 Ocak 2008, 22:41:06 » |
|
Sevgili arkadaşlar, geçengün bir öğrencim sordu cevap veremedim. İl merkezlerinin girişlerindeki nüfus ile birlikte rakım bilgisi var biliyorsunuz. Bu rakım değeri nerenin değeridir? Bilen arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim... Cevaplarınızı bekliyorum... Şimdiden ilgilenenlere teşekkürler... Selam ve sevgilerimle...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« : 18 Ocak 2008, 22:41:06 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 18 Ocak 2008, 22:43:17 » |
|
Sayın hocam rakım o merkezin deniz seviyesinden olan yüksekliğini ifade eder.
|
|
|
|
|
|
BİLİMLERİN KRALİÇESİ COĞRAFYA...
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 18 Ocak 2008, 22:48:36 » |
|
Onu biliyorum Uğur hocam soru o değil. Örneğin bir ilin girişinde 1150 m yazıyor. Bu değer ili merkezinin neresine aittir? İl merkezinde yükseklik her yerde aynı değil ki... Örneğin Gümüşhane'nin rakım değeri verilirken yerleşimin neresinin denizden yükseltisi belirtiliyor? Bir arkadaş valilik binasının olduğu yer diye belirtmişti. Bu doğru mu acaba? Selamlar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 18 Ocak 2008, 22:56:01 » |
|
Sayın hocam bildiğim kadarı ile iller arası uzaklıkların hesaplanmasında o değer alınmakta.Rakımda ortalama değer alınmakta diye biliyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 18 Ocak 2008, 23:02:41 » |
|
sayın hocam,hükümet konağının baz alındığını biliyorum.
|
|
|
|
|
|
“Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” M. K. ATATÜRK
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #4 : 18 Ocak 2008, 23:02:41 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 18 Ocak 2008, 23:07:24 » |
|
rakım değeri belirlenirken eğer o ilde demir yolu istasyonu varsa o noktada baz alınır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #5 : 18 Ocak 2008, 23:07:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 18 Ocak 2008, 23:35:47 » |
|
İl mekezlerinin girişinde verilen rakım değeri ortalama değerdir. Bu değer İlin merkez sınırları içindeki deniz seviyesine göre en yüksek yeri ile en alçak yerinin ortalaması ilin rakımını verir. Örneğin ilin en yüksek yeri 60 m.En alçak yeri 10 metre ise ilin rakımı, 35 metredir. Bilgi kesindir. 
|
|
|
|
|
|
Linkleri görebilmek için, Kayıt Ol veya Giriş YapDört nala gelip uzak Asya\'dan Akdeniz\'e bir kısrak başı gibi uzanan Bu memleket bizim........
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 18 Ocak 2008, 23:41:14 » |
|
Bir yerde okumuştum zamanında; " Ankara'nın rakımı 830 m.dir ve o rakım Ankara'da eski TBMM binasının olduğu Ulus semtinin rakımıdır" diye. Bu konuda, sanırım sınıfta kaldık. Herkes farklı bir şey söylüyor... 
|
|
|
|
|
|
Coğrafya, bütün bilimlerin bileşkesidir.
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 18 Ocak 2008, 23:50:19 » |
|
Zozcan öğretmenim; söylediğim şaka falan değil.Tanıdığınız bir mülki amir veya yetkili varsa sorabilirsiniz. Ben onlardan birinin yalancısıyım.
|
|
|
|
|
|
Linkleri görebilmek için, Kayıt Ol veya Giriş YapDört nala gelip uzak Asya\'dan Akdeniz\'e bir kısrak başı gibi uzanan Bu memleket bizim........
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 18 Ocak 2008, 23:52:07 » |
|
Zozcan öğretmenim; söylediğim şaka falan değil.Tanıdığınız bir mülki amir veya yetkili varsa sorabilirsiniz. Ben onlardan birinin yalancısıyım.
Gecenin bu saatinde kimi rahatsız edelim sayın gunban öğretmenim, yarın ola hayrola...
|
|
|
|
|
|
Coğrafya, bütün bilimlerin bileşkesidir.
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 18 Ocak 2008, 23:52:42 » |
|
Güngör Hocam dediğiniz gibi benim de aklımda ortalama değer şeklinde yer etmiş.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 19 Ocak 2008, 00:45:04 » |
|
valla çok eskiden lise çağlarımdı sanırım aynı soruyu bende hocama sormuştum...o günden bu yana hep öyle bildim öyle söyledim...rakım olarak hükümet konaklarının olduğu yerler yazılıyormuş...artık ben hocanın yalancısıyım eğer yanlışsa.........eğer gerçekten bir bilen varsa kanıtıyla foruma yazarsa çok memnun olacağım şimdiden teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #12 : 19 Ocak 2008, 00:50:18 » |
|
arkadaşlar mantıken de endoğru olanı günban öğretmenimin söylediği gibi ortalama alınmalı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #12 : 19 Ocak 2008, 00:50:18 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #13 : 19 Ocak 2008, 00:54:28 » |
|
Arkadaşlar eğer bir ilde tren istasyonu varsa eğer kesinlikle ilin rakımı olarak tabelalarda tren istasyonunun rakımı verilir, olmayanlarda ise Hükümet konağının rakımı ortalama rakım olarak alınır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #13 : 19 Ocak 2008, 00:54:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #14 : 19 Ocak 2008, 01:05:47 » |
|
Ortalama değer olduğunu sanmıyorum. Çünkü hatırladığım kadarıyla Tekirdağ'ın girişinde 10 rakamı var. Bildiğim kadarıyla valiliğin bulunduğu noktanın yükseltisi alınıyor. İstanbulun 120m. Sanırım valiliğin bulunduğu nokta 120 m. vardır yükseltisi.. İllerin rakımları için Linkleri görebilmek için, Kayıt Ol veya Giriş Yap den uzaklıklar sekmesinden il-ilçe arası mesafe cetveline bakabilirsiniz..
|
|
|
|
|
|
Beşiktaş Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Lodos, herşeyi titretiyor...
|
|
|
|