Coğrafya Biz Forum
23 Mayıs 2012, 07:41:20 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Sitede yasaklandığınıza dair bir hata mesajı alıyorsanız, bilgisayarınızın önbelleğini temizleyerek, modemi kapatıp açmak suretiyle sorunu çözebilirsiniz.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 12   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hiç bir yorum getiremediğim bir soru!!!  (Okunma Sayısı 18689 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rhturk

VIP Üye

Performans: 626
Çevrimdışı Çevrimdışı

...zamana bıraktım...

« Yanıtla #15 : 03 Mayıs 2009, 00:12:40 »

Hocam işçi ücretlerinin düşmesi olumlu bir sonuçmudur? Ya da olumsuz bir sonuç mudur?
çalışanlar için olumsuz, işverenler için olumlu bir sonuçtur Grin

C o ğ r a f y a     a y a k l a     y a z ı l ı r ..
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #15 : 03 Mayıs 2009, 00:12:40 »

western22

VIP Üye

Performans: 150
Çevrimdışı Çevrimdışı

S.TELLİOĞLU Mersin Akdeniz Anadolu İmam Hatip L.

« Yanıtla #16 : 03 Mayıs 2009, 00:15:01 »

Hocam işçi ücretlerinin düşmesi olumlu bir sonuçmudur? Ya da olumsuz bir sonuç mudur?
hazır işçiler de bayramlarını yapmışken... Grin

Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap

Yalanlamak ve reddetmek için okuma! İnanmak ve her şeyi kabullenmek için de okuma! Konuşmak ve nutuk çekmek için de okuma! Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku.
KC.CAN

Uzman Üye

Performans: 13
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : 03 Mayıs 2009, 00:16:13 »

Sorunun problemi soruluş biçiminde.Soruyu soran arkadaş şekil yapmaya çalışmış bence bu kadar zorlamaya gerek yok.Hızlı nüfus artışının olumsuz sonucu (işçi bakımından) Ücretlerin ucuzlamasıdır.Aynı şekilde hızlı artış göçleri,göçlerde kentlerde sorunlara yol açar vs..Şıklarda problem yok soruyu düzeltip sorunca problem kalmıyor.
yusufcetin

Uzman Üye

Performans: 57
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #18 : 03 Mayıs 2009, 00:18:19 »

olumlu bir sonuçtur hocam
nüfus artışının olumlu ve olumsuz sonuçları incelendiğinde kaynaklarda olumlu bir sonuç olark geçer

Hocam teşekkür ederim. Sorunun mantığını çok güzel ifade ettiniz. Ancak soru pek mantıklı gelmedi bana:)
strabon_05

Deneyimli Üye

Performans: 5
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #19 : 03 Mayıs 2009, 00:22:51 »

cevap d hocam ama açıklaması zor. ilginç bir soru...

Doğru cevap D verilmiş. Hocam açıklamanızı çok merak ediyorum.

hocam özür dilerim açıklaması zor demişim ama aslında biraz dikkat edince hiç de zor değil. bilgi kısmında bahsedilen durum olumlu. diğer şıklar da olumlu ama d şıkkı olumsuz sonuç doğurmuştur...
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #19 : 03 Mayıs 2009, 00:22:51 »

mektep

VIP Üye

Performans: 513
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #20 : 03 Mayıs 2009, 00:32:30 »

olumsuzluğa bakarak cevaplamak daha doğru sanırım işci ücretlerinin azalması ve suç oranlarının artması olumsuz yönde benzer özellikler olduğu için doğru cevap D şıkkı olacak

.                   Yine yazlar gelir,yüreğime oturmuş,saçlarıma vurmuş kışlara inat...
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #20 : 03 Mayıs 2009, 00:32:30 »

rhturk

VIP Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

...zamana bıraktım...

« Yanıtla #21 : 03 Mayıs 2009, 00:38:53 »

olumsuzluğa bakarak cevaplamak daha doğru sanırım işci ücretlerinin azalması ve suç oranlarının artması olumsuz yönde benzer özellikler olduğu için doğru cevap D şıkkı olacak
Kaynaklara bakıldığında işçi ücretlerinin düşmesi nüfus artışının olumlu sonuçları arasında gösteriliyor..

mektep

VIP Üye

Performans: 513
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #22 : 03 Mayıs 2009, 00:51:41 »

doğru işci ücretlerinin düşmesi olumlu sonuç ama köken olarak düşmek azalmak gibi terimler olumsuz köklerdir

.                   Yine yazlar gelir,yüreğime oturmuş,saçlarıma vurmuş kışlara inat...
adniral

Yeni üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #23 : 03 Mayıs 2009, 11:59:07 »

D seçeneği haricinde diğer seçeneklerde sebeb sonuç ilişkisi var ancak D seçeneğine baktığımızda göç bir sebebse ortaya başka sorunlar çıkar örneğin mekansal sorunlar gibi arazi kullanımı bozulur ev kiraları yükselir gibi ancak hırsızlık ahlaki bir sorundur örneğin alman ve ingiliz vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı kıyı sahillerimiz var buralarda hırsızlık olmuyor. dediğim gibi göç=hırsızlık çok saçma olur gelelim asıl meselemize bu soruyu coğrafya ile bağdaştırmak çok ama çok saçma çünkü bana göre daha ziyade mantık sorusuna benziyor bazen öğretmenler yoğun çalışıp ortayada birşeyler koymak zorunda olduklarında işte böyle sapla samanın karıştığı niteliksiz sorular ortaya çıkabiliyor   
ctaskiran

Yeni üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #24 : 03 Mayıs 2009, 12:44:36 »

“Hızlı nüfus artışı işçi ücretlerini azaltır”
Yukarıdaki cümlede sebebin sonuca etkisinin niteliği düşünüldüğünde aşağıdakilerden hangisinde buna benzer bir durumun olduğu söylenemez?

A)   Karadeniz’de dağların denize paralel uzanması kıyıda yağış miktarının bol olmasını sağlar
B)   Akdeniz’de kışların ılık geçmesi zeytin ve turunçgillerin yetişmesine imkan sağlar
C)   Zonguldak’ta taşkömürünün var olması demir çelik fabrikasının kurulmasını sağlamıştır.
D)   Büyük şehirlere yoğun göçlerin sonucu olarak şehirlerde suç oranı artar.
E)   Turistik değerlerin fazlalığı turizmin ekonomimize olan katkısını artırmıştır.

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Saygılarımla.

Bence doğru cevap E   Ekonomik değeri olarak söylenemez diye sormuş
yusufcetin

Uzman Üye

Performans: 57
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #25 : 03 Mayıs 2009, 16:58:06 »

Genel olarak cevabın doğru olduğu şık D verilmiş yorum yazan arkadaşlarımız tarafından. Ancak soruya yaklaşımlar farklı farklı olmuş. Hatta bazı arkadaşlarımız soru kökünü olumlu olarak düşünmüş ve yine D şıkkını doğru cevap göstermiş. 

Bu sorunun ben mantık sorusu olabileceğini düşünmüyorum. Eğer mantık sorusu ise çok mantıksız bir mantık sorusu olmuş.

Burada bir de bence hızlı nüfus artışı sonucu işgücü ücretlerinin düşmesinin olumlu bir sonuç olarak düşünülmesinin de tartışılması gerekir.  Nüfus artşına bağlı olarak İşgücü sayısının artmasını olumlu bir sonuç olarak değerlendirmek mümkündür. Ama nüfus artışına bağlı olarak işgücü ücretinin düşmesi sadece işveren açısından düşünüldüğünde olumlu bir sonuç. İşçi açısından düşünüldüğünde nasıl olumlu bir sonuç olduğunu söyleyebiliriz ki?
Zeki GÜRBÜZ

Genel Moderator

Performans: 1697
Çevrimdışı Çevrimdışı

Çine Anadolu Öğretmen Lisesi

« Yanıtla #26 : 03 Mayıs 2009, 17:25:58 »

İşçi ücretlerinin düşmesinin olumlu bir sonuç olduğunu bilimsel bir şekilde birisi açıklayabilir mi lütfen?

Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap

YURDUM
Ağladığım senin içindir
Güldüğüm senin için
Öpüp başıma koyduğum
Ekmek gibisin...
rhturk

VIP Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

...zamana bıraktım...

« Yanıtla #27 : 03 Mayıs 2009, 17:43:27 »

İşçi ücretlerinin düşmesinin olumlu bir sonuç olduğunu bilimsel bir şekilde birisi açıklayabilir mi lütfen?

Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #27 : 03 Mayıs 2009, 17:43:27 »

cuma

Yeni üye
*

Performans: 8
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #28 : 03 Mayıs 2009, 19:35:28 »

nüfus artışı hızlı yada yavaş olur, buna bağlı olarakta ücretler azalır veya artar aynı mantık d şıkkaındada var yani göçler artar veya azalır buna bağlı olarakta suç oranı artar veya azalır. amadiğer şıklardaki sebepler sabit değişmez sonuçta bellidir artma veya azalma olmaaz.bu soruya verilecek bana göre en uygun mantıklı aöıklamada bu gibi geldi.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #28 : 03 Mayıs 2009, 19:35:28 »

rhturk

VIP Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

...zamana bıraktım...

« Yanıtla #29 : 03 Mayıs 2009, 21:33:08 »

Çoktan seçmeli olunca illa bir cevap vermek gerekmez. Sorunun yanlış olduğunu düşünen nedense pek az oluyor..

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 12   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.123 Saniyede 29 Sorgu ile Oluşturuldu