sabırtaşı
Yeni Üye
Performans: 0
« : 24 Eylül 2011, 20:07:19 »
Bu sene coğrafya bölümünü kazandım.aslında aşırı derecede tarih istiyordum ama danıştığım rehber hocalar coğrafyada iş imkanı fazla deyince coğrafyayı öne almıştım.1 haftadır okula gidiyorum ama ısınamadım.dersler çok yabancı geliyor sanki ilgi alanıma girmiyor sahiplenemiyorum gibi.bu yüzden birkaç gündür okula gitmiyorum ve dondurmayı düşünüyorum.kafam karmakarışık.yaş 30 ve 2 çocuk.kesin karar verebilmek fikirlerinizi bekliyorum.dondurmayı düşünmekle hatamı ediyorum acaba??
Coğrafya Biz Forum
« : 24 Eylül 2011, 20:07:19 »
ladturk
Yeni üye
« Yanıtla #1 : 24 Eylül 2011, 20:47:50 »
okumalısın gerçekten gunumuzde iş ımkanı için ıyı bır bolum bence okumalısın bır gun dondurduğun ıçın pışman olduğunda geç kalmış olabılırsın. hayırlı olsun senın emın ol zamnala seveceksın
Badem303
« Yanıtla #2 : 24 Eylül 2011, 20:58:36 »
bana sorarsan dondur avukatlık kazan kpss kazanan kadar yaşın dolar memur olmazsın. avukat olursan özel büro açarsın
yasarcelenk
Yeni üye
« Yanıtla #3 : 24 Eylül 2011, 20:59:42 »
arkadaşım bende senin gibiyim tarihi sevmeme rağmen coğraya öğretmenliğini yazdım aynen rehber öğretmenlerin tavsiyesi ile 6 yıldırda coğrafya öğretmenliği yapıyorum gayet iyi gidiyor. son karar sizin tabi ki de....
arsimela
« Yanıtla #4 : 24 Eylül 2011, 21:01:09 »
coğrafya keyiflidir...bunun farkına varmak zaman ister...derslere ve coğrafyaya ön yargılı yaklaşma yan dal olarak tarih yapabilirsin.tarih bölümüne yatay geçiş yada çap yapabilirsin bunları araştırman gerekir.iş olanakları tarihe göre daha fazla...denemeye değer...
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 24 Eylül 2011, 21:01:09 »
serdargurcum
« Yanıtla #5 : 24 Eylül 2011, 23:37:44 »
Yeni başladığın her türlü işin geçiş dönemi sancılı olur. Yarın mezun olup (inşallah) öğretmenliğe başladığın ilk hafta da buna benzer duygular yaşarsın. O zaman da içinden öğretmenliği bırakmak geçebilir:)))
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 24 Eylül 2011, 23:37:44 »
kuvars35
« Yanıtla #6 : 25 Eylül 2011, 02:23:01 »
hele bir coğrafi gezileriniz başlasın işte o zaman ne iyi yapmışım diyeceksiniz. yeter ki önyargılı olmayın...
ışık09
« Yanıtla #7 : 25 Eylül 2011, 13:25:36 »
Yaşınız 20 olsaydı tekrar deneyin derdim .Fakat kaybedecek zamanınız yok.Biraz gerçekçi olalım.Her zaman isteğimiz canımızın istediği yemekler mi yiyoruz.Bende sizin gibi Coğrafyayı tesadüfen yazmış birisi olarak iyiki Coğrafya öğretmeni olmuşum diyorum.Maddi açıdan bir problem yok ise o zaman bu yazdıklarımda önemini kaybedebilir.Hakkınızda hayırlısı....
BORA BORA
« Yanıtla #8 : 25 Eylül 2011, 13:32:26 »
ben de tarih öğretmeni olmak için can atıyordum.İlk tercihimdi hatta.Ama şimdi birdaha öğretmenlik okusam Coğrafyacı olurum diyorum.Mesaj yeterince net sanırım:)
KFL
sabırtaşı
Yeni Üye
« Yanıtla #9 : 25 Eylül 2011, 14:39:22 »
Zaman ayırıp fikir belirten arkadaşlara çok teşekkür ederim.şu an dondurma fikrimi rafa kaldırıp ileride pişman olmamak için gideceğim.umarım dediğiniz gibi olur ve çok severim.zaten seviyorum ama jeoloji,jeomorfoloji gözümü korkuttu.Henüz 1 hafta oldu ama artık bende bir coğrafyacı sayılırım:)
eskiyapar
Yeni üye
Performans: 4
« Yanıtla #10 : 25 Eylül 2011, 21:04:50 »
Değerli kardeşim.Coğrafya Öğretmenliğini oku.Emin ol seveceksin.Yaşın 30 zaman kaybetmen iyi olmaz.Bence Coğrafya Öğretmenliği Tarih Öğretmenliğinden daha zevklidir.Üniversitede okurken Jeomorfolojiden kalmıştım.Ama inan en güzel ders.
bmyıldız
Deneyimli Üye
Performans: 2
« Yanıtla #11 : 28 Eylül 2011, 11:08:35 »
hele bir coğrafi gezileriniz başlasın işte o zaman ne iyi yapmışım diyeceksiniz. yeter ki önyargılı olmayın...
hocama katılıyorum bende sevmeyrek gittim ama sene sonunda Doğu Karadeniz arazi çalışması vardı danışman hocam Hüseyin Turoğlu gel şimdi okul başlıyor dedi ve gidiş o gidiş artık başka bir şey düşünemiyorum. Sizde dondursanız bile 1 sene beklemeniz gerekir biliyorsunuz yoksa puanınız düşer bu sene sonuna kadar ön yargılarınızı atarak okula gidin belki bir şeyler değişir.
yusufdukkel
« Yanıtla #12 : 28 Eylül 2011, 12:39:14 »
Aslına bakarsınız hasbel kader coğrafacı olmuş pek çok kişiyiz burda.Benim de ilk tercihim tarihti.Ama cğrafyayı okurken sevdim ve şimdi tarih okumyı tercih edermiydim diye sorunca hayır diyorum.Buradan aslında coğrafya öğretmenleri olarak bir de hisse çıkarmalıyız diye düşünüyorum.Lisede coğrafyayı sevdiremiyoruz.
İskenderun Demirçelik Anadolu Lİsesi
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #12 : 28 Eylül 2011, 12:39:14 »
Badem303
« Yanıtla #13 : 28 Eylül 2011, 17:27:31 »
ben ne kadar olumsuz şirinim vatandaşa boşver avukat ol dedim. arkadaşlar memur olma yaş sınırı kaçtı 35 değilmi.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #13 : 28 Eylül 2011, 17:27:31 »
sabırtaşı
Yeni Üye
« Yanıtla #14 : 28 Eylül 2011, 19:42:12 »
ben ne kadar olumsuz şirinim vatandaşa boşver avukat ol dedim. arkadaşlar memur olma yaş sınırı kaçtı 35 değilmi.
memur olma yaş sınırı çoğu kurumda kalktı:)eşimde hukuk okumamı istiyordu fakat puanım yetmedi.
aslında coğrafyayı sevmemek değil.gözüm korktu sanki en başta.ikinci öğretimler geliyor ve biz hala dersteyiz ve beni evde bekleyen 2 çocuk:)hepsi bir araya gelince benim için yorucu bir tablo oluşturdu sanki.