costa_55
Deneyimli Üye
Performans: 5
« : 24 Aralık 2011, 21:48:45 »
10.yılını gerede bıraktığım eğitim yılında kafama takıldı,BT sınıflarında da takılmıştı ama sustum ve amacına ulaşmayacağını düşümüştüm ve haklı çıktım,olan boşa giden paralara oldu.Acizane bendeniz yine aynı fikirdeyim tabletler eğitimi 1 adım ileriye götürmeyecek(Öğrencilerin bilgisayarları eğitim için kullanılma oranı yüzde kaç) ya da götürecek olsa bile harcanacak toplam paranın ort.1/4 ü(her sınıf ort.35 kişi,1 Tablet 800TL İse 35x800=28.000.00TL) İle her sınıfa akıllı tahta alınması( 1akıllı tahta ort.1500-7500tl) eğitimdeki seviyeyi % 100 şu andaki durumundan daha ileri bir noktaya götürecek + Akıllı tahtanın tablete göre önceliği olmalı sonra tablet olmalı.Ayranım yok içmeye......Haksız mıyım? Siz ne düşünüyorsunuz,merak ediyorum doğrusu....
Coğrafya Biz Forum
« : 24 Aralık 2011, 21:48:45 »
stream1
Sürekli Üye
Performans: 30
« Yanıtla #1 : 24 Aralık 2011, 23:29:25 »
ne akıllı tahta var ne her öğretmene dizisüstü.öğrencilerede tablet verilirmi bilmem Akıllı tahta yok.akıllı televizyon var özet Fatih projesine fatiha ..umarım yanılırım yılbaşından sonra seminer ardından başlıyoruz
Gökalp Erhan Güzel "HAYATIN BİLGİSİ YA DA SADECE COĞRAFYA
ibrahim kılıç
Üye
Performans: 4
« Yanıtla #2 : 24 Aralık 2011, 23:57:13 »
sınıflar 40 50 kişi ikili eğitim yapılıyor.öğretmenler işsiz bakan başka iş yapın diyor biz akıllı tahta ve öğrenciye pc tablet verecegiz dünyada başka yerde yok bakalım kim zengin olacak hadi hayırlısı
maksimus
Deneyimli Üye
Performans: 20
« Yanıtla #3 : 25 Aralık 2011, 00:33:11 »
5 milyar dolarlık bir proje, başbakanın tabiriyle dünyanın en büyük eğitim projesi gelin görünkü dünyanın en büyük ekonomileri olan ABD, Çin, Japonya gibi ülkeler bile öğrencilere bu imkanı sunmazken bizim değirmenin suyu neden gelip nereye akacak, kimler ihya olacak ondan da geçtim eğitim mesele bir tablet dağıtıp halledilecek kadar basit mi? sanırım 2015 e kadar bekleyip görecez.
c.soyal
Uzman Üye
Performans: 90
hayat mavidir.
« Yanıtla #4 : 25 Aralık 2011, 02:27:41 »
işin özünde güzel ama bizde fiyasko olacak bir proje diye düşünüyorum.sanki okulların ve sınıfların hepsinin donanımı süper ya...daha bilgisayar kullanmayı beceremeyen elde soru yazan öğretmenler bile var.e okul notlarını öğrenciye yazdırıyorlar.her gerek olduğunda e okul şifresini kaybettiği için idareye giden çok.daha neler neler...yukarıda yazılanların hepsine katılıyorum.
hayatı/ ben hep/ mavi sanmıştım/ bilmedim ki / laciverte beyaz katmışlar.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 25 Aralık 2011, 02:27:41 »
alikaratas
« Yanıtla #5 : 25 Aralık 2011, 11:35:27 »
tablet teknolojisinin eğitim üzerine oynayacağı rol yerine bu işte dönen bir rant olayının daha etkin olduğunu düşünüyorum.Çünkü bu kadar sorunlu bir durumun yarardan çok zarar getireceğine hiç şüphem yok.
\\"Rabbim Allah\\'tır de, sonra doğru ol!\\"
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 25 Aralık 2011, 11:35:27 »
costa_55
Deneyimli Üye
Performans: 5
« Yanıtla #6 : 25 Aralık 2011, 20:34:48 »
Herhalde düşüncede hemfikiriz ama çok az yorum paylaşıldı diğer arkadaşlar MEB. gibi mi düşünmekte acaba...?
muscan
Yeni üye
Performans: 0
« Yanıtla #7 : 25 Aralık 2011, 20:43:04 »
Hem akıllı hem tablet bunun yanında karatahtanında olmasını tercih ederim. Zaten Tablet verilen öğrencilerin okullarında akıllı tahtanın olmaması garip olur. Kullanımı oldukça kolay ufak bir kurstan sonra öğretmenlerimiz rahatlıkla kullanabilir. benim gözlediğim ahım şahım bir özelliği yok.
MLM
« Yanıtla #8 : 25 Aralık 2011, 22:17:04 »
ALLAH RIZASI İÇİN BU YORUMU OKUMAYIN! OKUMAYIN HOCALARIM... yanlış hatırlamıyorsam: öğrenmeyi etkileyen unsurlar: 1-) öğrenenden kaynaklanan unusurlar. 2-) öğrenilen konudan kaynaklanan unsurlar. 3-) öğrenilen ortamdan kaynaklanan unsurlar 4-) materyaleden kaynaklanan unusrlar. sanırım böyleydi... bunların arasında dikkat ederseniz "öğretmen" yoktur. öğretmen aracı veya materyal ile alakalı bir alt başlıktır. ama asıl konumuz bu değil! ben 1994-1998 yılları arasında lise okudum. o zamanlar internet ve bilgisayar yeni yeni türkiye piyasasına giriyordu. çok iyi hatırlıyorum: arkadaşların ailelerini "derslerimizde lazım, derslerimizde daha başarılı oluruz" bahaneleri ile anne babalarına bilgisayar aldırdılar... aynı arkadaşlarımız, daha sonra ne güzel oyun oynadıklarını falan ballandıra ballandıra anlatırlardı... demek istediğim, teknolojinin, bilgisayarın, akıllı tahtanın "bir kişinin bir konuyu öğrenmesinde" etkisi sıfıra yakındır...zerre miktarı pozitif etkisi yoktur diycem de olur ya bir vatandaş "iyi kullanmış" ve pozitif etkilerini görmüştür. bizim dönemimizde "tepegöz" çılgınlığı vardı okullarda...asetatı bilmem nesi derken epey insan "tepegöz çılgınlığından" nasiplendi zengin falan oldu...yine dataşov, yok efendim yansı vs... sonraki dönemde "projeksiyon delirimi" yaşadı okullarımız... sonra akıllı tahta manyaklığı... sonra da "tablet" şizofrenisi... bu teknolojik unsurlar okullarımıza pazarlanıp, öğretmenlerin hizmetine falan sunulduktan sonra aşama aşama kontrol etmek araştırmak ve pozitif bulgular ortaya koymak lazım: "teknoloji öğretimin kalitesini artırıyor mu" mesela benim mezun olduğum lisede tepegöz çılgınlığının yaşandığı jenerasyonun öğrencileri ben ve arkadaşlarım...peki aramızdan kaç tane sırrı erinç, kaç tane mehmet öz, kaç tane oktay sinanoğlu kaç tane mehmet okur çıktı? bir önceki döneme göre (tepegözsüz) okulumuz türkiye okulları arasında sınıf atlamadı...eeee ne bu masraf? aynı durumu teknoloji manyağı diğer okullara da uygulamak ve sorgulamak lazım...vazifedir hepimize ve vebaldir...çocuklarıma "fotokopi parası ve ısınma parası vermeyen devlet" tablet bilgisayar vs için parayı nerden bulmaktadır.? ben 9. yılımı çalışıyorum...her tür lisede çalıştım... şimdiki okulum anadolu lisesi( yüksek düz lise diyelim) bu sene, dönem başından beri 5 tane 9.sınıfımda, derlerimin tamamını(istisnasız) projeksiyon eşliğinde işledim...sitemizdeki dostlardan allah razı olsun döküman sıkıntısı yaşamadım... ancak 1.dönem 1. sınav not ortalaması 50 civarında (utanıyorum ama emin olun fazl değil) sınavları okuduktan sonra, epey düşündüm, "ben bu kadar animasyonu, belgeseli, pps'i kime götserdim, kimse soru sordum, kime anlaşılmayan nokta var mı diye sordum...."epey bu soruları sordum ama yanıt: yok! ben sanıyordum ki, teknolojiyi ne kadar kullanırsam, öğrenme o kadar kalıcı ve etkili olur... ama bu zannım, koca bir yalandan ibaret...emin olun bu böyle! fen-sosyal bilimler vs. gibi liselerdeki başarının "teknoloji-öğretmen" ile hiç bir alakasının olmadığını söylesem kızarsınız değil mi? ama öyle, hiç bir alakası yok! beyinlerde "öğrenme tutkusunu, azmini-sabrını-saygısını" oluşturacak teknoloji henüz icad edilmedi...icad edilmesi de mümkün gözükmüyor... 15 milyon öğrenciye tablet bilgisayar veya e kitap işte adı her neyse "koca bir israf ve bir kaç kodamanı" zengin etmekten başka hiç bir işe yaramayacak!(NOKTA) müdürümüz emretmiş, bilmem ne kadar fotokopi parası toplanacak... elçiye zeval olmaz duyurduk çocuklara... para veren yok! müdürümüz resmi yazı ile uyarmış, paraları toplayın! açıklaması basit: fotokopi için topluyoruz ama okulun ihtiyaçları çok, yakıt parası bile yetmiyor vs vs... aynı okulun bağlı olduğu siyasi otorite tablet bilgisayar dağıtıryormuş 15 milyon öğrenciye ve bilmem kaç milyar doolar maliyetle... çok güzel...allah akıl fikir versin... zerre miktarı hakkım varsa helal etmiyorum...
c.soyal
Uzman Üye
Performans: 90
hayat mavidir.
« Yanıtla #9 : 26 Aralık 2011, 07:02:30 »
hocam yazdıklarınız okunmaz mı...harika ifade etmişsiniz.
hayatı/ ben hep/ mavi sanmıştım/ bilmedim ki / laciverte beyaz katmışlar.
mzseker45
Yeni üye
« Yanıtla #10 : 26 Aralık 2011, 16:01:08 »
Değerli meslektaşım MLM yazdıklarının noktasına virgülüne hepsine bende imzamı atarım. Ben de senin gibi her türlü okulda, her türlü yöntemle ders işledim, benzer sonuçlar elde ettim. Eğitimin gerçek sorunlarını çözmeden yapılan yamaların sonuç vermediğini bir türlü görmediler veya görmek istemediler. Bütün suçu biz öğretmenlere atarak ve popülist bir takım yaklaşımlarla sorunları çözmeye çalıştılar, ama bırakın çözmeyi eğitimi iyice kördüğüm yaptılar. Çünkü eğitimsiz toplumu yönetmek daha kolay oluyor. Herkes gençlikten umutluyuz diyor. Gençlikle sürekli beraber olan bizler neden o umudu göremiyoruz. Tüm cefakar meslektaşlarıma selamlar.
saidsari
Yeni üye
« Yanıtla #11 : 26 Aralık 2011, 16:14:28 »
Arkadaşlar bu proje elbette eğitim ve öğretimle ilgili bütün sorunları halletmeyecek. Peki eğitim öğretim daha da kötüleşecekmi, daha mı geriye gitceğiz, hiçbir faydası olmayacakmı? Anlayamadım.
miharbi2734
Yeni Üye
« Yanıtla #12 : 26 Aralık 2011, 18:18:22 »
bence akıllı tahta...tablet dağıtılmasının hiçbir yararıının olmayacağına inanıyorum..
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #12 : 26 Aralık 2011, 18:18:22 »
musebay
« Yanıtla #13 : 26 Aralık 2011, 20:30:49 »
Ben İstanbul - Bakırköy'de bir anadolu lisesinde çalışıyorum. Okulumda bu yıl dördüncü yılım. Okula ilk atandığımda coğrafya materyali adına tam bir fiyasko ile karşılaştım. 4-5 tane küre var ama hepsi kırık ele alınmıyor, haritalar cabası. Bunun üzerine okul idaresine bir dilekçe yazarak bu materyallerin teminini istedim. 4 yıldır bekliyorum. Tabi ben boş durmadım ihtiyaç duyduğum malzemeleri okul gezilerinden artan paralarla temin ettim. Ben coğrafya sınıfı istediğimi defalarca söyledim. Olmadı en azından tarih dersiyle ortak bir sosyal sınıfı olsun istedik. Malesef okulun fiziki yetersizliğinden dolayı isteklerimizin karşılanamadı. İlk göreve başladığım 2003 yılından itibaren derslerde kullanabileceğim coğrafi malzeme toplamaya çalışıyorum. Bunun için TPAO, MTA, TEMA gibi kurumlar dahil birçok yere mesajlar gönderdim. İstediklerimin çok azını gönderebildiler. Geçen sene okuldaki fotokopi makineleri bozulduğu için yazılıları dışarda fotoki çekerek yapmak zorunda kaldık. Şimdi tablet pc ve akıllı tahta dağıtımı sözkonusu. Hocamın söylediği ayranı yok içmeye................. tam bu noktada cuk diye oturmuş. Bunlar yapılır ama öncelik diye de bişey var. Ben 8 yıldır doğa ve erezyon seminerine katılmak için hizmetiçine başvuruyorum. Ama bir türlü nasip olmadı. Öğretmeninin ihtiyaç duyduğu hizmetiçi seminerleri bile vermekten aciz MEB milyarları hiç gözünü kırpmadan harcayabiliyor. Yazacak çok şey var ama Allah ıslah etsin diyorum.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #13 : 26 Aralık 2011, 20:30:49 »