Coğrafya Biz Forum
07 Şubat 2012, 21:00:07 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Forum cevaplarının sol tarafında yer alan Performans, üyenin faaliyetlerinin diğer üyeler tarafından değerlendirilmesidir. Üyenin olumlu faaliyetlerini  + ile değerlendirebilirsiniz. (Mesaj sayınız 10'un üzerine çıkınca)

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Elazığ'da 6.0 büyüklüğünde deprem oldu.  (Okunma Sayısı 1364 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
geography12

VIP Üye

Performans: 67
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 08 Mart 2010, 09:12:04 »

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesi olan depremde ölenlerin sayısının 20'ye yükseldiğini, 60 kişinin yaralandığını bildirdi.

Elazığ'da şiddetli bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Karakoçan olarak açıklanan depremin şiddetinin 6,0 olduğu açıklandı.

Elazığ'da sabaha karşı merkez üssü Başyurt İlçesi, Karakoçan Köyü olan Righter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Büyük paniğin yaşandığı deprem sonrası halk sokaklara çıktı. Depremin merkez üsüne yakın yerleşim yerleriyle irtibat kurulmaya sağlanıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitü'sünün tespitlerine göre bugün saat 04.32'de Elazığ'da merkez üssü Başyur İlçesi'nin Karakoçan Köyü olan Righter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elazığ kent merkezi ve ilçelerinin yanı sıra Tunceli ve Diyarbakır'da da hissedilen deprem sonrası büyük panik yaşandı. Sarsıntıyla birlikte yataklarından fırlayan vatandaşlar, kendilerini sokaklara attı. Depremin merkez üsüne yakın yerleşim yerleriyle irtibat kurulmaya sağlanıyor.

YAKLAŞIK 1 DAKİKA SÜRDÜ

Elazığ'da merkez üssü Karakoçan İlçesi'ne bağlı Başyurt Beldesi olan 6.00 büyüklüğündeki depremin yaklaşık bir dakika sürdüğü belirtildi. Karakoçan'a sınır olan Kovancılar İlçesi'ne bağlı ismi henüz öğrenilemeyen bir köyde iki evin yıkıldığı duyumu alındı. Ancak bu bilginin yetkililerce henüz doğrulanmadığı belirtildi. Büyük paniğe neden olan depremde şu ana kadar ölü ve yaralının olmadığı ifade edildi.

PALU'DA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI

Elazığ'da merkez üssü Karakoçan İlçesi'ne bağlı Başyurt Beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün tespitine göre Palu İlçesi Gökdere Köyü'nde saat 05.14'te 2.8, 05.17'de 2.6, saat 05.20'de ise 4.1 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.6 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Karakoçan İlçesi'nde ise saat 05.12'de 2.8, saat 05.15'te ise 2.9 büyüklüğünde iki sarsıntı yaşandı.

Alıntıdır.

Sen ey yardım sevenim, ruhumu derde saldın
Yalnızlığım ağlarken gülenim, nerde kaldın

Bilmezsin ayrılığın ağı kokan dilini
Hâtıra bırak bana oyalı mendilini

Paslandı buzdağları ortasında çeliğim
Gözlerinden hatıra kaldı kekemeliğim...
Coğrafya Biz Forum
« : 08 Mart 2010, 09:12:04 »

cepni5265

Üye
**

Performans: 5
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #1 : 08 Mart 2010, 16:04:55 »

sanırım bu depremler devam edecek,allah yardım etsin
geography12

VIP Üye

Performans: 67
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 08 Mart 2010, 18:57:19 »

Ölenlere Allah'tan rahmet,  kalanlara metanet ve sabır diliyoruz.

Sen ey yardım sevenim, ruhumu derde saldın
Yalnızlığım ağlarken gülenim, nerde kaldın

Bilmezsin ayrılığın ağı kokan dilini
Hâtıra bırak bana oyalı mendilini

Paslandı buzdağları ortasında çeliğim
Gözlerinden hatıra kaldı kekemeliğim...
nisa2696

VIP Üye

Performans: 90
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 08 Mart 2010, 20:00:27 »

ne acı ki deprem değil yapılar öldürüyor  güzel ülkemin insanlarını...

Ve yalnızlık, sigara külü kadar yalnızlık!
Ve toprağın rüyaya yılan gibi girişi.
Sana da Monna Rosa, taş bebeği bıraktık.
Ellerinde kılçıklı balıkların bir dişi.
Senin hatıran gibi büyük, yeni, karanlık;
Senin hatıran kadar Allah ve şeytan işi...
Ve yalnızlık, sigara külü kadar yalnızlık!
ugur19

Site Yöneticisi

Performans: 985
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #4 : 08 Mart 2010, 20:22:17 »

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim...

BİLİMLERİN KRALİÇESİ COĞRAFYA...
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 08 Mart 2010, 20:22:17 »

talveg

Deneyimli Üye

Performans: 31
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 08 Mart 2010, 20:43:05 »

Değerli meslektaşlarım;
MEB'de ilk atandığım köydü, depremde yer ile bir olan Okçular. 2003 yılının Eylül ayıydı. Branşa geçmeden önce yaklaşık olarak 15 ay sınıf öğretmeni olarak görev yaptım o köyde. Toplam 110-120 hane. Bir dağın yamacında kurulmuş, ilçeye 35 km il merkezine 110 km uzaklıkta. Temel geçim kaynağı hayvancılık.
Köydeki evlerin % 90'ı kerpiç (idi). Çok az sayıda beton bina var, bunlarda 2003'deki Bingöl depreminde ağır hasar alan binaların yıkılması ile yapılmış olanlar. Öyle bir tektonik konuma sahip ki köy; sürekli sallanmakta idi o zamanlarda. Palu ve Sancak'da meydana gelen en küçük depremler bile hissediliyordu.

Ve maalesef fakirlik, ilgisizlik, bilgisizlik...
Televizyonlara yansıyan acı bir tablo...
Bugün kentlerimizde bile halen kerpiç binaların bulunduğu bir ülkede yaşamaktayız. Kaldı ki köylerdeki kerpiç binalara kızabilelim.
Son söz: Allah ölenlere rahmet, geride kalanlara sabır versin...
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 08 Mart 2010, 20:43:05 »

geography23210

Sürekli Üye

Performans: 7
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 08 Mart 2010, 22:02:11 »

Allah ölen hemşehrilerimize rahmet,geride kalanlara sabır versin.

Ziya Gökalp lisesi
Yenişehir/diyarbakır
salp

VIP Üye

Performans: 813
Çevrimdışı Çevrimdışı

ANADOLU ERKEK LİSESİ

« Yanıtla #7 : 08 Mart 2010, 23:42:49 »

Bütün Elazığlıların ve  Türkiye'nin başı sağ olsun.Ölenlerin mekanı cennet olsun.
oneminute

Yeni üye
*

Performans: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 08 Mart 2010, 23:49:11 »

ALLAH ÖLENLERE RAHMET, GERİDE KALANLARA SAĞLIK, VE SABIR EYLESİN. BİZİM YAPACAĞIMIZ ŞEY DUA ETMEK.

COĞRAFYA BİLEN İNSAN GÜNEŞ GİBİ ÇEVRESİNİ AYDINLATIR SİZLER DE BİRER GÜNEŞSİNİZ.
macellan

VIP Üye

Performans: 48
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 09 Mart 2010, 14:11:00 »

Gerçekten çok acı verici bir olaydı.Hemde şiddeti çok fazlaydı Ben karakoçanlıyım ve burada çalışıyorum sabah çok şiddetli bir ses ve sarsıntıyla uyandık daha dooorusu fırladık yataklarımızdan merkezde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı ama tv den de gösterildiği gibi hasarın tamamı kerpiç evlerden oluşan köylerdeydi.Fakirlik ve sahipdizlik sonunda sonuç ta böyle korkunç bir olay yaşandı.Zaten herkesin ortak fikridir sanırım felaketler ve özellikle doğal afetler hep fakirleri vuruyor...!
Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum..Mekanları cennet olsun..

E.DEMİRKOL-KARAKOÇAN LİSESİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ
zere

Uzman Üye

Performans: 43
Çevrimdışı Çevrimdışı

Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar

« Yanıtla #10 : 14 Mart 2010, 01:07:04 »

Nasılsa bizim memlekette suclu kimse yoktur bu durumlarda.Şimdide suçlu kerpiç dedik olayı kapattık.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net
Bu Sayfa 0.726 Saniyede 28 Sorgu ile Oluşturuldu