Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: bazı bal türleri ve şifalılar  (Okunma Sayısı 4346 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cumhurabay
cumhurabay
VIP Üye
******

Performans: 225
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1043


yaşadığımız her şeyde izi olan bilimciyiz.


Site
« : 26 Kasım 2007, 19:25:26 »


izmir ödemişten dönerken çektiğim bozdağlardaki bal satıcılar

Kayıtlı

yusufili
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : 26 Kasım 2007, 20:02:58 »

Acaba gerçek balı hangi yöntemlerle sahtesinden ayırabiliriz?
Kayıtlı
kontinental
VIP Üye
******

Performans: 164
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 689



« Yanıtla #2 : 26 Kasım 2007, 20:24:02 »

Sayın hocam resim için teşekkürler.
Aslına bakarsanız benim ailem arıcılıkla uğraşıyor ve ben de üniversiteye kadar arıcılıkla uğraştım.
Resimde gösterilen karakovan balı çok koyu olarak gözüküyor.Şunu söyleyebilirim ki karakovan balı o şekilde olmaz. Veya karakovan olması onun rengini değiştirmez. Karakovan balın özelliği temel petek mumun verilmeden arının tamamen kendisinin yapmış olduğu (yani mum ve balın tamamını) baldır.
Bir balın hakiki olup olmadığı ancak labaratuvar koşullarında anlaşılabilir.
Ancak bununla birlikte bu işle uğraşanlar tadından,kokusundan,kıvamı gibi belirleyici özelliklerden ayırtedebilirler.
Ve ben şunu söyleyebilirim ki genellikle çok aşırı şekilde açık renkdeki ve ince kıvamlı ballarda sorun vardır.
Kayıtlı
cumhurabay
cumhurabay
VIP Üye
******

Performans: 225
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1043


yaşadığımız her şeyde izi olan bilimciyiz.


Site
« Yanıtla #3 : 19 Aralık 2007, 22:07:26 »

kontinantal hocam bilgilendirme için teşekkürler.
Karakovan balını peteğinden yedim ve diğer ballardan çok farklı ağzınızda sakıza benzer hiçbir şey kalmaz.
açık renkli balları genç arılar koyu renkli balları da yetişkin arılar yapıyormuş
bir de bana arı sürüsünü yere indirmek için teneke çalarlar demişlerdi doğrumudur acaba
Kayıtlı

yamakseyit
Üye
**

Performans: 8
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 85



« Yanıtla #4 : 20 Aralık 2007, 14:03:21 »

İyi bal akarken küt biçimde kopmaz. Buzdolabında şekerlenmez.
Kayıtlı
kuvars35
Uzman Üye
*****

Performans: 27
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 476



« Yanıtla #5 : 21 Aralık 2007, 10:04:40 »

piyasa herşeyin sahtesiyle dolu. yediğimiz balların kaçı saf bal acaba? artık hiçbirşeye güvenemez olduk.
Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic