Bakanlık orta öğretim kurumlarına 2009-2010 ders yılında seçmeli ekonomi dersi ve müfredat programı koydu. Fakat yeni kitap basımı için geçtiğimiz şubat ayı sonuna kadar süre vermişti. Bu öğretim yılı sonunda da talim terbiye kurulunda hangi yazarın kitabı okutulacağını belirleyecekti. 2010-2011 ders yılında kitap olacaktı. Fakat şu an bakanlık sitesinde bulamadım. Bilen ve bulan varsa yardımlarını bekliyorum. Ayrıca MEGEP sisteminde Ticaret Meslek Liselerinde 11. sınıflarda okutulan İşletme Yönetimi dersinin modülleri ile neredeyse birebir uyuyor. Tekrar aynı konular tekrar nasıl okutuluyor. Anlam veremedim. Gerçi Ticaret Meslek Liselerinde bu modüler sisteme geçilince birçok ders konuları başka meslek dersi modülleri içinde yer alıyor. Şubat ayında yapılan ÇALIŞTAY'a da bu konudaki fikirlerimizi, bilgilerimizi ilettik. Henüz bir sonuç yok.
Özellikle Ticaret Meslek Liselerine bu yıl seçmeli ekonomi dersi konuldu. Sanıyorum diğer liselere'de bu ders seçmeli ders olarak bu yıl konuldu. Fakat henüz bir modül falan yok. Ders konularına ait bilgisi olan arkadaşlarla birliktelik sağlamak isterim. İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.