Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: SOĞAN'ın Faydaları  (Okunma Sayısı 2076 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yerköy
Ziyaretçi
« : 20 Kasım 2006, 15:26:10 »


Bir Yudum Sağlık/ Soğan 
 
 

Tedavi amacıyla, bildiğimiz kuru soğan kullanılır. Kuru soğanın filizlenmemiş olması gerekir. İçeriğinde  aliin, propanthialoxid, aliicin içerikli eterli uçucu yağ, özellikle C vitamini, pektin, inulin bulunur.
 
FAYDASI
Başlıca etkileri şunlardır: Soğuk algınlığı ve nezlesi, öksürük, boğmaca, akut sinüzit iltihabı, gırtlak nezlesi, ses kısıklığı, bronşit, astım, romatizma. Soğan, zengin vitaminler içeren, güç ve sağlık kazandıran bir sebzedir. Onu elden geldiğince çiğ tüketmek gerekir. Çiğ soğanın özsuyu sütle karıştırılarak da içilebilir. Çiğ olarak tüketildiğinde, mideyi güçlendirir, sindirim sistemini uyarır, idrarı arttırır. Şeker hastalığını tedavi edemez ama, kan şekerini düşürebilir.

Mukozanın kan dolaşımını uyarır. Grip, nezle, gırtlak iltihabı ve öksürüğü önleyici olarak kullanılabilir. Soğuk algınlığında çocuklara, ince kıyılıp ezilerek balla karıştırılan soğan yedirilmelidir. Öksürük ve hatta boğmacada soğan şurubu çok rahatlatıcıdır. 


 MENDERES KILIÇARSLAN - YOZGAT
Kayıtlı
günaydın
VIP Üye
******

Performans: 24
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 725



« Yanıtla #1 : 20 Kasım 2006, 15:35:19 »

çiğ soğan yemem ama bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
Kayıtlı

Saliha Günaydın
İzmit Atılım Anadolu Lisesi
İzmit/ Kocaeli
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic