Coğrafya Biz Forum
22 Mayıs 2012, 16:58:20 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: "Bu konuya teşekkür et" butonunu tıklayarak döküman gönderen veya siteya katkı sağlayan üyelere teşekkür ederebilirsiniz.Bir teşekkür mesaj sayınıza +1 olarak yansıyacaktır

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: DİKKAT: TTK nın 10. sınıflardaki zorunlu seçmeli sorunu ile ilgili açıklaması  (Okunma Sayısı 1494 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dreamer99

Uzman Üye

Performans: 6

Bu Üyenin Avatarı Yok

« : 23 Eylül 2011, 12:43:22 »

ORTAK ve SEÇMELİ alınan bir dersin yıllık planı toplam ders saatine göre tek plan şeklinde yapılacaktır.

Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap
http://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/duyurular/Ekler/Programlar%C4%B1n_Uygulanmas%C4%B1.pdf

DEÜ
Coğrafya Biz Forum
« : 23 Eylül 2011, 12:43:22 »

bora

Uzman Üye

Performans: 22
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl güler?Mevlana

« Yanıtla #1 : 23 Eylül 2011, 13:29:59 »

geçen sene meb tereddütlü konu diye bir genelge yayınladı. Bu sene aynı tartışma mantıksız bir şekilde ortaya çıktı. Çözülmüş bir sorun yeniden sorun haline getiriliyor. Tek ders olarak belirtilerek konu tatlıya bağlanmıştı.

"Derdimi söylemiyorsam, anlamıyorsundur"Gazali
dreamer99

Uzman Üye

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #2 : 23 Eylül 2011, 23:18:33 »

Hocam tartışmayı bazı arkadaşlar açtı. Talim terbiyedeki bazı sorumsuzlara inanarak bu sene farklı uygulama olacağını söylediler. Aslında yardımcı olmaktı amaçları ancak gereksiz bir tartışmanın fitilini ateşlediler. Neyse ki sadece bir hafta sonra açıklama yayınladılar. Ya 45 gün sonra yayınsalardı ne yapacaktık!

DEÜ
gürsel

VIP Üye

Performans: 17
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 23 Eylül 2011, 23:23:40 »

Aslında bu biz Coğrafyacılar için gayet doğal bir süreç.Çünkü branşımızın doğası sorgulamak araştırmak doğruyu bulmak deeğil mi?Ayrıca programlaaarı yakından takip ettiğimizin kanıtı,hem sitemizden ,hem de mail grubunda en doğruyu hep buluyoruz .Türkiye Zümresi olarak.Bazı diğer branşların programlaarının değiştinden bile haberleri yok bir çok okulda.Bizler şanslıyız..

EĞİTİMDİR Kİ BİR ULUSU YA ÖZGÜR,BAĞIMSIZ ONURLU YÜKSEK BİR TOPLULUK BİÇİMİNDE YAŞATIR YA DA BİR ULUSU TUTSAKLIK VE YOKSULLUĞA GÖTÜRÜR.
ÇÜNKÜ ; "KAYNAŞMIŞ BİR MİLLETHALİNE GELMENİN ,ÇAĞDAŞLAŞMANIN,KALKINMANIN ,HÜR VE DEMOKRATİK BİR TOPLUM OLABİLMENİN EN ETKİLİ ARACI EĞİTİMDİR " 16 TEMMUZ 1921 ANKARA
M.KEMAL ATATÜRK

BURSA OSMANGAZİ LİSESİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ
mehmetercanlı

Yeni Üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #4 : 23 Eylül 2011, 23:35:27 »

sorun yok herşey yolunda neyi sorgulayıp neyi bulmaya çalışıyoruz anlamıyorum......
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 23 Eylül 2011, 23:35:27 »

serenato

Deneyimli Üye

Performans: 7
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 23 Eylül 2011, 23:39:49 »

Evet
Aslında bu biz Coğrafyacılar için gayet doğal bir süreç.Çünkü branşımızın doğası sorgulamak araştırmak doğruyu bulmak deeğil mi?Ayrıca programlaaarı yakından takip ettiğimizin kanıtı,hem sitemizden ,hem de mail grubunda en doğruyu hep buluyoruz .Türkiye Zümresi olarak.Bazı diğer branşların programlaarının değiştinden bile haberleri yok bir çok okulda.Bizler şanslıyız..

Bende aynen katılıyorum okuldaki arkadaşlar kendi branşını da bize soruyorlar ancak benim hala kafamda oturmayanlar var
1. Bizde alan açıldı 4 saat seçtiğimiz sınıfımız, 2 saat seçtiğimiz sınıfımız var nasıl tek plan uyacak ?
2.Kitaba göre plan yapılacak yada kendi kaynaklarını oluştursun  denmiş, ek zümre istemiş burda bir işbilmezlik ve geç kalınmışlık yok mu ? Bunun cezalarını neden hep öğretmenler çekiyor ilköğretimde olduğu gibi bakanlık planları gönderse çokmu zor olur ?

"Herkes düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür"
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 23 Eylül 2011, 23:39:49 »

tefra

Uzman Üye

Performans: 28
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 24 Eylül 2011, 12:10:40 »

Arkadaşlar, paralel ders uygulaması ile ilgili bir açıklama yok.
Yani, Pazartesi: 10-A sınıfında Seçmeli Coğrafya dersi alan 10 öğrenci ile ders yapacağım. Salı: 10-A sınıfının tamamı ile Ortak Coğrafya dersi yapacağım. Peki ben o 10 kişiyle dersi hangi kazanım sırasına göre işleyeceğim. Sadece yıldızlı ve renkli olanlarımı işleyeceğim. Kazanımların sarmal olduğu göz önüne alındığında, konu bütünlüğü ve tekrarlara ( seçmeli öğrenciler için ) nasıl engel olabileceğiz?
bora

Uzman Üye

Performans: 22
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl güler?Mevlana

« Yanıtla #7 : 24 Eylül 2011, 13:22:22 »

sorn yok herşey yolunda neyi sorgulayıp neyi bulmaya çalışıyoruz anlamıyorum......
aynen sorun olmaktan çıkmış konu, tekrar sorun oluşturuluyor, ortada sorun varsa sorgularsın.

"Derdimi söylemiyorsam, anlamıyorsundur"Gazali
dreamer99

Uzman Üye

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #8 : 24 Eylül 2011, 13:59:07 »

Arkadaşlar, paralel ders uygulaması ile ilgili bir açıklama yok.
Yani, Pazartesi: 10-A sınıfında Seçmeli Coğrafya dersi alan 10 öğrenci ile ders yapacağım. Salı: 10-A sınıfının tamamı ile Ortak Coğrafya dersi yapacağım. Peki ben o 10 kişiyle dersi hangi kazanım sırasına göre işleyeceğim. Sadece yıldızlı ve renkli olanlarımı işleyeceğim. Kazanımların sarmal olduğu göz önüne alındığında, konu bütünlüğü ve tekrarlara ( seçmeli öğrenciler için ) nasıl engel olabileceğiz?

hocam o sınıfın ortak coğrafya dersini ayırmanız gerekiyor. ben müdüre durumu izah ettim. bizde coğrafya , dil anlatım ve ingilizce nin ortak derslerini ayırdı ( karma sınıflarda) konuyu sitede gündeme getirdim ama öğretmen arkadaşlar durumu pek ciddiye almıyorlar sanırım. bu sorun anadolu statüsündeki okullarda var. muhtemelen bir çok okul bu sorunu yaşadı ama öğretmen arkadaşlar durumu kabullenmişler kanımca...

DEÜ
alpaslan

VIP Üye

Performans: 11
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 27 Eylül 2011, 11:04:51 »

hocam vermiş olduğunuz siteden yazıyı okudum ama bir şey anlamadım. şimdi 11 meslek lisesindeki seçmeli coğrafya ile 11 .sınıf coğrafya dersinin planları farklı mı olacak? bunu birde mesala 12 tm 2 + 2 coğrafya dersi var bunda 4 saatlik plan yapıp bütün kazanımları versek olmuyormu? beni bu konoda aydınlatırsanız çok sevinirim.
sedataga

Yeni üye
*

Performans: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #10 : 27 Eylül 2011, 17:32:06 »

ortak bir ders nasıl iki farklı öğretmene veriliyorki. devleti zarara uğratma zimmet ve normlarla oynama gibi olumsuzluklar çıkmaz mı
dreamer99

Uzman Üye

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #11 : 27 Eylül 2011, 23:26:09 »

hocam vermiş olduğunuz siteden yazıyı okudum ama bir şey anlamadım. şimdi 11 meslek lisesindeki seçmeli coğrafya ile 11 .sınıf coğrafya dersinin planları farklı mı olacak? bunu birde mesala 12 tm 2 + 2 coğrafya dersi var bunda 4 saatlik plan yapıp bütün kazanımları versek olmuyormu? beni bu konoda aydınlatırsanız çok sevinirim.

hocam 11. sınıflarda 2 saatlik dersiniz varsa 2 saatlik planı uygulayacaksınız. meslek lisesi yada başka lise farketmez. 4 saatlik derste de 4 saatlik planı uygulayacaksınız. sitede mehmet ali hocamızın hazırladığı örnek planlar var. 12 . sınıflarda 4 saatlik derste tüm kazanımlar verilecek...

DEÜ
karayel

VIP Üye

Performans: 506
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 28 Eylül 2011, 00:07:15 »

Arkadaşlar branşımız ülkemizde en fazla yardımlaşan, birbirine destek olan branş desem abartmış olmam. Geçen öğretim yılından bu yıla kadar geçen süre zarfında takip ediyorum; yeni program yeni plan uygulamaları forumlarda yapmış olduğumuz ve kendimizce bir karara vardığımız şekilde TTK tarafından karara bağlanıyor. Sanki bizim siteyi takip ediyorlar da, buradan yapmış oldukları hatayı nasıl düzeltebileceklerini öğreniyorlar. Bu konuda coğrafya bize ve forumlarda araştırma yaparak fikir beyan eden arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #12 : 28 Eylül 2011, 00:07:15 »

alpaslan

VIP Üye

Performans: 11
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 28 Eylül 2011, 14:38:46 »

dreamer 99 açıklaman için teşekkür ederim
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #13 : 28 Eylül 2011, 14:38:46 »

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.114 Saniyede 30 Sorgu ile Oluşturuldu