|
|
 |
« Yanıtla #15 : 28 Ekim 2009, 23:26:25 » |
|
Ne demişler:''Bana bir yerin yeryüzü şekillerini söyle sana oranın diğer coğrafi özelliklerini söyleyeyim''
kim demiş hocam bunu ? ben pek katılamadımda ayrıca coğrafyanın prensipleri sadece coprafya dersine mal edilmemeli nedenselliğin prensip olmadığı bir bilimdalı varmı ? yada ilgi bağlılık bunlar bizimmiş gibi sölemek çokmu dogru yada sadece bunların ışıgında cografya öğretimi yapılacağını söylemek biraz eski kafa bi düşünce tarzı değilmidir? coğrafyada em önemli konu hangisidir sorusu bence sınavdan yüksek not almak isteyen bir öğrencinin kaygısı olmalı zaten o kadar kapsamlı bir bransımız varki tüm bölümlere hakim oldugunu iddaa eden biri cok az şey biliyordur bence tüm dünyada olduğu gibi uzmanlaşma önemlidir biri diğerinden daha önemlidir denemez her bir bölüm ayrı uzmanlık ister biz sadece biraz deginebiliyoruz ya da kendi zevklerimiz doğrultusunda hosumuza gideni biraz daha cok arastırıyoruz denilebilir saygılar .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #15 : 28 Ekim 2009, 23:26:25 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #16 : 31 Ekim 2009, 22:05:26 » |
|
en önemlisi İNSAN SEVGİSİ bence bu konu üzerinde duralım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #17 : 27 Aralık 2009, 08:27:22 » |
|
her konu önemli ne biçim bir soru bu
ben konular önemsiz demedim ki üzerinde biraz daha fazla durulması gereken önemli konu nedir dedim? Tabii herkese göre farklı farklıdır.
|
|
|
|
|
|
Eğer kalmamışsa sağlam bir dal, İçilecek temiz bir su, sarılacak bir el, Doğrul yatağından aç pencereni Güneş doğacaktır birazdan.
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #18 : 27 Aralık 2009, 09:06:08 » |
|
9. sınıf konularının önemsiz olduğu kesin!!!!!!!(Birilerine göre) Eğer önemli olsaydı 2 ders saatine bu kadar çok konu sığdırmaya çalışmazlardı.
Bence en önemlileri 9.sınıfın ilk beş ünitesi.Çünkü tüm coğrafyanın temelini oluşturuyor
|
|
|
|
|
|
Medeniyet söküp atmaksa baştaki bağı, Sizden daha medeni Afrika yamyamları. Eğer medeniyet açmaksa bedeni, Desenize hayvanlar sizden daha medeni. M.AKİF ERSOY
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #19 : 27 Aralık 2009, 10:20:52 » |
|
Ne demişler:''Bana bir yerin yeryüzü şekillerini söyle sana oranın diğer coğrafi özelliklerini söyleyeyim''
Benzerlikler gösteren yerşekillerinde iklim ne olacak?
|
|
|
|
|
|
"Derdimi söylemiyorsam, anlamıyorsundur"Gazali
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #19 : 27 Aralık 2009, 10:20:52 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #20 : 27 Aralık 2009, 10:40:30 » |
|
coğrafyanın temel prensipleri elbette önemlidir.ancak çoğu zaman ders işlerken aklımıza bile gelmiyo olabilir. bence coğrafyanın temel konusu dünyanın şekli ve hareketleri bu konuyu kavrayan bi öğrenci iklimi de beşeri özelliklerin çoğunuda kavrama konusun da önemli mesafe almış olacaktır.
|
|
|
|
|
|
. Yine yazlar gelir,yüreğime oturmuş,saçlarıma vurmuş kışlara inat...
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #20 : 27 Aralık 2009, 10:40:30 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #21 : 27 Aralık 2009, 11:29:43 » |
|
temel prensip neden-sonuç ilişkisi kurabilmektir.konu çok önemli değil.
ben de öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmeleri taraftaryım.yapabildiğim kadar uygulma ,gezi inceleme yapıyorum. bu sene 10. snıflara yönelik mta,tarım fuarı, deprem eğitimi semineri göçmen evleri mahallesi, okul çevresindeki toprak çeşitlerinin incelenmesi,maki bitki örtüsünün arazide incelenmesi tarihi tepebağ evlerinin incelenmesi çalışmalarını;9. sınıflarda çatalan içme suyu arıtma tesisleri gezisi yaptım.2. dönem yaptıklarımızı da daha sonra paylaşırım.
|
|
|
|
|
|
Coğrafya;yeryüzünün kullanım kılavuzudur.
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #22 : 27 Aralık 2009, 11:54:12 » |
|
bence hepsinden önemli olan zaten önemli olan konuları öğrenciye sevdirebilecek şekilde sunmak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #23 : 27 Aralık 2009, 14:13:09 » |
|
Bencede sebep - sonuç arasında ilişki kuabilmek, bunları yorumlayabilmek ve dağılış. Sebep-sonuç ilişkisi aslında bir çok bilim tarafından kullanılır. Ancak dağılış sadece coğrafyaya ait bir özelliktir.Coğrafyanın ruhudur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #24 : 28 Aralık 2009, 17:26:26 » |
|
neden sonuç ve dağılış prensibi kavratılmaya çalışılmalı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #25 : 28 Aralık 2009, 19:50:32 » |
|
Nedensellik,İlgi ve Dağılış prensipleri diyebilirim.Herkese MUTLU YILLAR...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #26 : 29 Aralık 2009, 10:06:27 » |
|
Konum ,yer şekilleri ,iklim ve beşeri yapısı
|
|
|
|
|
|
Hayat İnsanın Cesareti Oranında Daralır Yada Genişler! Hayatini Kontrol Etmek Senin Elinde
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #27 : 05 Ocak 2010, 17:15:46 » |
|
ben coqrfi konum diodum ama:D
|
|
|
|
|
|
BiLiyorum çok çirkinim. Kentin içine girsem beni dışarı kusar.. Oysa ben iç kanamaLı bir hastayım ve kendime göLgesiz bir akşamüstü arıyorum.. Sürgün yanLarımdan vurgun yemek hoşuma gidiyor. Her gece ..
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #27 : 05 Ocak 2010, 17:15:46 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #28 : 06 Ocak 2010, 19:16:41 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #28 : 06 Ocak 2010, 19:16:41 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #29 : 07 Ocak 2010, 17:42:17 » |
|
bence en önemli konu yer şekilleridir.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|