Coğrafya Biz Forum
22 Mayıs 2012, 16:17:03 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Sitede yasaklandığınıza dair bir hata mesajı alıyorsanız, bilgisayarınızın önbelleğini temizleyerek, modemi kapatıp açmak suretiyle sorunu çözebilirsiniz.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Coğrafya Öğretmenleri Çalıştayı  (Okunma Sayısı 7247 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
albedo

Genel Moderator

Performans: 1557
Çevrimdışı Çevrimdışı

Kemal Akalın

« : 28 Ağustos 2009, 19:50:30 »

"Coğrafya Öğretmenleri Çalıştayı"

10-11 Ekim 2009 tarihlerinde Türk Coğrafya Kurumu ve Çınar Kolejinin işbirliği ile hazırlanan Coğrafya Öğretmenleri Çalıştayı' nı tüm Coğrafya Öğretmenlerinin onurlandırmasını dileriz.

Türk Coğrafya Kurumu Yönetim Kurulu

“COĞRAFYA ÖĞRETMENLERİ ÇALIŞTAYI, 10–11 EKİM 2009”
Çınar Koleji, Başakşehir-İstanbul.

1.GÜN 10 Ekim 2009 Cumartesi,
Yer: Çınar Koleji Konferans Salonu

PROGRAM
09.00 – 09.15 Kayıt
09.15 – 09.30 Açılış konuşmaları
09.30 – 10.00 "Orta Öğretimde Çevre Sorunları Ders Uygulamaları" Prof.Dr. Barış MATER, İstanbul Üniversitesi
10.00 – 10.10 Tartışma
10.10 – 10.40 "Orta Öğretimde Bitki Coğrafyası Ders Uygulamaları" Prof.Dr. Meral AVCI, İstanbul Üniversitesi
10.40 – 10.50 Tartışma
10.50 – 11.10 Ara
11.10 – 11.40 "Orta Öğretimde Göç ve Göç Sorunları Ders Uygulamaları" Prof.Dr. Mustafa MUTLUER, Ege Üniversitesi
11.40 – 11.50 Tartışma
11.50 – 12.20 "Orta Öğretimde Tarım Coğrafyası Ders Uygulamaları” Y.Doç.Dr. Muzaffer BAKIRCI, İstanbul Üniversitesi
12.20 – 12.30 Tartışma
12.30 – 13.00 "Orta Öğretimde Jeomorfolojik Ders Uygulamaları" Y.Doç.Dr. Ahmet ERTEK, İstanbul Üniversitesi
13.00 – 13.10 Tartışma
13.15 – 14.30 Öğlen Yemeği Arası

14.30 – 15.15
Belgesel: “Güney Amerika’da 30 Gün (I.Bölüm)” (Yapım: Türk Coğrafya Kurumu)

15.15 – 17.00 Çınar Koleji Çalıştay Tip Dersleri, Sınıfları ve Moderatör Öğretmenleri

"Orta Öğretimde Çevre Sorunları Ders Uygulamaları"
Coğrafya Öğretmeni Mesut SÜZER, Özel ENKA Okulları, Sınıf: Vadi 3-1

“Orta Öğretimde Bitki Coğrafyası Ders Uygulamaları”
Coğrafya Öğretmeni Yasin BEŞER, Özel Avusturya Lisesi, Sınıf: Vadi 2 Seminer Salonu

“Orta Öğretimde Göç ve Göç Sorunları Ders Uygulamaları"
Coğrafya Öğretmeni Kemal AKALIN, Beşiktaş Anadolu Lisesi, Sınıf: Vadi 2 Sınıf 1

“Orta Öğretimde Tarım Coğrafyası Ders Uygulamaları”
Coğrafya Öğretmeni Nurgül ÖZENİR, Yeşilköy Anadolu Lisesi, Sınıf: Vadi 2 Sınıf 2

“Orta Öğretimde Jeomorfolojik Ders Uygulamaları”
Coğrafya Öğretmeni Tülay KIZIL, Çemberlitaş Anadolu Lisesi, Sınıf: Vadi 3-2

2.GÜN 11 Ekim 2009 Pazar,
Yer: Çınar Koleji Konferans Salonu

PROGRAM
09.30 – 10.10 "Orta Öğretimde Çevre Sorunları Ders Uygulamaları" Coğrafya Öğretmeni Mesut SÜZER, Enka Koleji
10.10 – 10.30 Tartışma
10.30 – 11.10 “Orta Öğretimde Bitki Coğrafyası Ders Uygulamaları” Coğrafya Öğretmeni Yasin BEŞER, Avusturya Lisesi
11.10 – 11.30 Tartışma
11.30 – 11.50 Ara
11.50 – 12.30 “Orta Öğretimde Göç ve Göç Sorunları Ders Uygulamaları" Coğrafya Öğretmeni Kemal AKALIN, Beşiktaş Anadolu Lisesi
12.30 – 12.50 Tartışma
12.50 – 14.00 Öğlen Yemek Arası

14.00 – 14.45 Belgesel: “Güney Amerika’da 30 Gün (II.Bölüm)” (Yapım: Türk Coğrafya Kurumu)
14.45 – 15.25 “Orta Öğretimde Tarım Coğrafyası Ders Uygulamaları” Coğrafya Öğretmeni Nurgül ÖZENİR, Yeşilköy Anadolu Lisesi
15.25 – 15.45 Tartışma
15.45 – 16.25 “Orta Öğretimde Jeomorfolojik Ders Uygulamaları” Coğrafya Öğretmeni Tülay KIZIL, Çemberlitaş Anadolu Lisesi
16.25 – 16.45 Tartışma
16.45 – 17.00 Değerlendirme ve Kapanış Konuşması
17.00 – 20.00 50 kişilik gruplar halinde Çınar Planetarium’da gökyüzü simülasyonları ve
Çınar Uzay Gözlemevi’ndeki teleskopla yıldız gözlemleri yapılacaktır.

NOT: Katılımcı Öğretmenlere İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hizmetiçi Eğitim Sertifikası verilecektir. Ayrıca çalıştay sonunda kurumumuza yapacağınız 10 TL bağış karşılığı çalıştay CD ne sahip olabilirsiniz.

KOORDİNASYON
Y.Doç.Dr. Ahmet ERTEK (Türk Coğrafya Kurumu)
Coğr.Öğrt. Mehmet ZOR (Çınar Koleji)

SERVİS SAATLERİ ve GÜZERGÂHLARI
- Taksim AKM önü: 08.00
- Kadıköy (İskele) Haldun Taner Sahnesi önü: 08.00
- Bakırköy Carousel önü: 08.00
KAYIT TARİHLERİ 1 Eylül – 9 Ekim 2009

E - Kayıt İçin Tıklayınız

İRTİBAT:
Mehmet ZOR – Çınar Koleji Coğrafya Öğretmeni
Tel: 0505 708 83 11 - 0532 583 51 05
Çınar Koleji
Tel: 0212 487 25 25
Faks: 0212 487 25 39
E-mail: info@cinarkoleji.k12.tr
Adres: Çınar Koleji Konferans Salonu
4.Etap 1.Kısım Başakşehir/İstanbul
Web Sayfası: Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap
www.cinarkoleji.k12.tr

Beşiktaş Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni                             Lodos, herşeyi titretiyor...
Coğrafya Biz Forum
« : 28 Ağustos 2009, 19:50:30 »

dincert

Uzman Üye

Performans: 39
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 28 Ağustos 2009, 23:20:31 »

Saygıdeğer Kemal Hocam, bilgilendirme için teşekkürler. Bu fırsatı kaçırmayız. Bu arada Bahçeşehir koleji'nde yapılan çalıştay ile ilgili katılım sertifikaları elinize ulaştı mı? Ben herhangi bir bilgi alamadım.
western22

VIP Üye

Performans: 150
Çevrimdışı Çevrimdışı

S.TELLİOĞLU Mersin Akdeniz Anadolu İmam Hatip L.

« Yanıtla #2 : 28 Ağustos 2009, 23:46:59 »

keşke imkan olsada orda olabilsek...

Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap

Yalanlamak ve reddetmek için okuma! İnanmak ve her şeyi kabullenmek için de okuma! Konuşmak ve nutuk çekmek için de okuma! Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku.
:::.AHMET.:::

Moderator

Performans: 2323
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 28 Ağustos 2009, 23:49:21 »

sizi kutlarım Kemal Hocam. başarılar diliyorum.

'' Şimdi İstanbulda olmak vardı anasını satayım.'' şarkısını söylemekten başka çaremiz yok sanırım.
egemen

Uzman Üye

Performans: 7
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #4 : 28 Ağustos 2009, 23:50:00 »

Hocam duyuru için teşekkürler. Mutlaka katılmak istiyorum. Ama geçen sefer ki gibi program yine çok yoğun:(( Konuşmacılarla tartışma bölümü zaman sıkıntısı yüzünden yapılamıyor. Konuşmalar sarkıyor. Program sona doğru yasak savma şeklini alıyor( Yeşilköy'deki çalıştayı hatırlayın lütfen, katılan arkadaşların en büyük şikayeti buydu) Keşke bu durum gözönüne alınıp bu kadar çok katılımcı yerine daha verimli geçecek bir program yapılsaydı.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 28 Ağustos 2009, 23:50:00 »

albedo

Genel Moderator

Çevrimdışı Çevrimdışı

Kemal Akalın

« Yanıtla #5 : 29 Ağustos 2009, 01:21:54 »

Saygıdeğer Kemal Hocam, bilgilendirme için teşekkürler. Bu fırsatı kaçırmayız. Bu arada Bahçeşehir koleji'nde yapılan çalıştay ile ilgili katılım sertifikaları elinize ulaştı mı? Ben herhangi bir bilgi alamadım.
Hocam, Bahçeşehirde yapılan Yeşilköy Anadolu Lisesinin düzenlediği çalıştayın sdertifikaları resmi yoldan yani ilçe milli eğitimden geldi bana.hem de kısa bir süre sonra. Bence okula yada ilçe milli eğitime sorabilirsiniz..
Hocam duyuru için teşekkürler. Mutlaka katılmak istiyorum. Ama geçen sefer ki gibi program yine çok yoğun:(( Konuşmacılarla tartışma bölümü zaman sıkıntısı yüzünden yapılamıyor. Konuşmalar sarkıyor. Program sona doğru yasak savma şeklini alıyor( Yeşilköy'deki çalıştayı hatırlayın lütfen, katılan arkadaşların en büyük şikayeti buydu) Keşke bu durum gözönüne alınıp bu kadar çok katılımcı yerine daha verimli geçecek bir program yapılsaydı.
Hocam aslında ilginç bir çalıştay olacak bu. ilk gün kısa kısa da olsa ( ki 30 dk) akademisyenler konu anlatacaklar. tabi bu konu anlatım mümkün olduğu kadar kısa tutulacak. Öğleden sonraki bölümde,  15.15 – 17.00 arasında orada belirtilen moderatör öğretmenler yönetiminde adı geçen konular için örnek bir  ders nasıl işlenir, onun uygulaması yapılacak. Her moderatör yönetiminde , konuya uygun bir yöntemle, sınıfta o dersin nasıl işleneceği tartışılacak. Orada bahsedilen 5 konu, farklı sınıflarda işlenecek. Katılımcı öğretmenler de o 5 konudan birinin sınıfına giderek ilgili konunun işlenmesine katılacak.
2. gün, farklı sınıflarda işlenen konular ortak toplantıda tüm katılımcılara raporlar şeklinde sunulacak. Bilmem uygulanacak yöntemi anlatabildim mi.
Burada amaçlanan şu: verilen 5 konuda ortak bir yöntem oluşturabilmek. Böylece tüm okullarda öğretmenler adı geçen konuları işlerken bu yöntemleri uygulayabilecek ve belki de bir Türkiye zümresi oluşturulacak. Burada uygulanması düşünülen yöntemler her okulda her sınıfta uygulanabilecek yöntemler olmalı. Böyle böyle giderek, bir sonraki çalıştayda daha farklı konular ele alınarak tüm kazanımlar için ortak bir uygulama alanı oluşturulması düşünülüyor. TCK ve özellikle Ahmet Ertek hoca öncülüğünde ortak bir paylaşım oluşturulmaya çalışılıyor. Hatırlarsanız bir zamanlar TCK ne iş yapar diye tartışıyorduk. TCK coğrafya öğretmenleri için taşın altına elini koymaya başladı dikkat ederseniz. Yeşilköy çalıştayı ve arazi çalışması, Yurtdışı gezileri, 36 coğrafya öğretmeninin katıldığı İç ve Batı Anadolu Arazi çalışması, Çınar Koleji çalıştayı bunu gösteriyor sanırım..

Beşiktaş Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni                             Lodos, herşeyi titretiyor...
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 29 Ağustos 2009, 01:21:54 »

bbektas

Uzman Üye

Performans: 29
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #6 : 30 Ağustos 2009, 15:56:33 »

Sayın Kemal Hocam bu çalıştaya her öğretmen kayıt yaptırabilecek mi?Belli bir katılımcı sayısı var mı?

su

Uzman Üye

Performans: 26
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #7 : 30 Ağustos 2009, 16:19:49 »

Çok güzel Kemal Hocam görüşmek üzere
albedo

Genel Moderator

Çevrimdışı Çevrimdışı

Kemal Akalın

« Yanıtla #8 : 30 Ağustos 2009, 23:09:39 »

Sayın Kemal Hocam bu çalıştaya her öğretmen kayıt yaptırabilecek mi?Belli bir katılımcı sayısı var mı?
Sanırım katılımcı sınırı yok sayın hocam.

DoguateS

Doğu ATEŞ
VIP Üye

Performans: 1764
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 30 Ağustos 2009, 23:42:10 »

Coğrafya öğretmenleri çalıştayını hazırlayan, son günlerde ülkemizde coğrafya öğretiminin gelişmesi için artan çabalarıyla göz dolduran değerli meslektaş ve hocalarımı canı gönülden kutlarım. Umarım bende aranızda olurum. Gelmeye çalışacağım ama şu an belli değil.

Bu arada yukarıda arkadaşlarımızın usule dair yaptıkları eleştirilere katılmakla birlikte umarım çok sıkıntı yaratmaz. Bu tip toplantılarda esasen olayın başındaki öğretmenlerin söz alması ve düşüncelerini ifade etmesi daha yerinde olur kanaatindeyim.
Başarılar diliyorum...

Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap
albedo

Genel Moderator

Çevrimdışı Çevrimdışı

Kemal Akalın

« Yanıtla #10 : 31 Ağustos 2009, 00:04:35 »

Doğu hocam, yukarıda da belirttiğim gibi bu çalıştay, yeni programın değerlendirilmesinden ziyade örnek bir dersin nasıl işleneceğine yönelik bir çalışma olacak. O yüzden de akademisyenlerin konuları anlatmasından ziyade, bu anlatılan konulara göre bir lise sınıfında o konu nasıl anlatılabilir, bu tartışılacak.

sitare

VIP Üye

Performans: 16
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 01 Eylül 2009, 18:22:55 »

Sayın Kemal Hocam çalıştaya katılmak istiyoruz. Fakat e kayıt için tıklayın yazan yerde herhangi bir aktif link görünmüyor. İnternet üzerinden kayıt yaptırabileceğimiz bir adres verebilirmisiniz?
irem9292

VIP Üye

Performans: 26
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #12 : 01 Eylül 2009, 20:52:23 »

Ben de bu çalıştaya katılmak istiyorum ancak çınar kolejinin web sayfasından dahi kayıt yaptırılamıyor.Acaba okullara yazı mı gelecek.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #12 : 01 Eylül 2009, 20:52:23 »

umut151

Uzman Üye

Performans: 27
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 01 Eylül 2009, 22:55:24 »

sayın hocam e kayıt yapamıyoruz.problem mi var yoksa kayıtlar ileriki bir tarihe mi bırakılacak?
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #13 : 01 Eylül 2009, 22:55:24 »

albedo

Genel Moderator

Çevrimdışı Çevrimdışı

Kemal Akalın

« Yanıtla #14 : 02 Eylül 2009, 09:54:30 »

Sayın Kemal Hocam çalıştaya katılmak istiyoruz. Fakat e kayıt için tıklayın yazan yerde herhangi bir aktif link görünmüyor. İnternet üzerinden kayıt yaptırabileceğimiz bir adres verebilirmisiniz?
Arkadaşlar bir haftaya kadar e kayıt için link i de göndericem.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.133 Saniyede 31 Sorgu ile Oluşturuldu