|
|
 |
« : 01 Haziran 2010, 23:23:19 » |
|
Genel Müdürlüğümüze bağlı Anadolu öğretmen liselerinde görevli coğrafya öğretmenleri için 23/08/2010- 27/08/2010 tarihlerinde Yalova Esenköy Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde, “Coğrafya Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar Semineri” nin düzenlenmesi, 18/11/2009 tarihli ve B.08.0.HED.0.25.04.00/6632 sayılı Makam Onayı ile uygun görülmüştür
Akademisyenlerin gözetim ve denetiminde gerçekleştirilecek seminerlerde, belirtilen derslerin öğretimindeki son gelişmelere ilişkin teorik bilgililerin yanı sıra, çevre imkanları ölçüsünde, konu hakkında ulusal ve uluslar arası düzeyde yeterliliği ispatlanmış; yayınlanmış, ödül almış bildiri, makale ve eserleri bulunan bilim insanlarının söyleşilerine yer verilecektir.
Seminerlerde ayrıca, katılımcı öğretmenlerin kendi aralarından seçecekleri temsilciler yönetiminde; a) Programların ve derslerin birbirine paralel olarak yürütülmesi, b) Uygulamalarda karşılaşılan güçlükler ve bunların çözüm yollarının aranması, c) Öğrencilerin çalışma, eğitim-öğretim ve başarı durumları ile başarısızlığın giderilmesi yönünde alınacak önlemlerin kararlaştırılması, d) Ünitelendirilmiş yıllık ve ders plânları ile gezi, gözlem, deney ve inceleme planları arasında birlik sağlanması, f) Ders yılı içinde yapılacak sınavların sayısı, niteliği ve şekli ile ölçme ve değerlendirme araçlarının hazırlanması, değerlendirme ilkeleri, sınavlarla ilgili soru havuzu ve arşiv oluşturulmasına yönelik esasların belirlenmesi, g) Ders öğretmenleri arasında sürekli iletişimin sağlanmasına yönelik yol ve yöntemlerin tartışılması (İnternet sayfası ve forum alanının oluşturulması, iletişim bilgilerinin yer aldığı listelerin hazırlanarak tüm katılımcılara dağıtılması) h) Var ise, katılımcı öğretmenlerin, eğitim-öğretim alanında uyguladıkları ve olumlu sonuçlarını aldıkları uygulamaların ve özgün çalışmaların aktarılması ve benzeri konular görüşülecek, bu konularda tüm Anadolu Öğretmen Liselerinde uygulanmak üzere ortak kararlar alınacaktır. Bu bakımdan, aynı zamanda, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Bölgesi ve Eğitim Kurulları Yönergesinin 14 ve 16. maddeleri çerçevesinde kurulması ön görülen, “Okul Zümre Başkanlar Kurulu” ve “Eğitim Bölgesi Zümre Başkanlar Kurulu”nun, ulusal ölçekte genişletilmiş şekli olacak ve ”Anadolu Öğretmen Liseleri Zümre Temsilciler Kurulu” gibi işlev görecek seminerde, alınan kararlar, Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde, “e-Zümre Penceresi” adı altında oluşturulan sayfada sürekli yayınlanacaktır. Bilgilerinizi, bir yönüyle eğitim sistemi için geliştirilecek yeni politikalara temel teşkil edecek bu çalışmaların; * Herhangi bir aksamaya meydan verilmeksizin yürütülmesi, * Katılımcı öğretmenlerin, özgün çalışma ve uygulamalarını aktarmaya yarayacak dokümanla birlikte, yukarda belirtilen konularda her yönüyle hazırlıklı olarak seminere katılması hususunda gereğini rica ederim.
Nuri CANTÜRK Bakan a. Genel Müdür V.
Okul müdürüm iletmişti az önce başvurumu yaptım, umarım verimli bir seminer olur.. Tartışılacak konular listelenmiş, yorumlarınızı beklerim değerli meslektaşlarım, Türkiye’nin en büyük zümresi coğrafya.biz’deki yorumlar katılımcı arkadaşlar tarafından Yalova'da dile getirilecektir.
|