Coğrafya Biz Forum
22 Mayıs 2012, 16:15:52 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Bozuk linkleri forum yetkilisine bildirmek için 'Moderatöre Bildir' linkini tıklayarak konuyla ilgili sorunu rapor edebilirsiniz.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Coğrafya Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar Semineri (23/08/2010- 27/08/2010) Yalova  (Okunma Sayısı 2049 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
serkandemir

Uzman Üye

Performans: 44
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 01 Haziran 2010, 23:23:19 »

Genel Müdürlüğümüze bağlı Anadolu öğretmen liselerinde görevli coğrafya öğretmenleri için 23/08/2010- 27/08/2010 tarihlerinde Yalova Esenköy Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde, “Coğrafya Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar Semineri” nin düzenlenmesi, 18/11/2009 tarihli ve B.08.0.HED.0.25.04.00/6632 sayılı Makam Onayı ile uygun görülmüştür

Akademisyenlerin gözetim ve denetiminde gerçekleştirilecek seminerlerde, belirtilen derslerin öğretimindeki son gelişmelere ilişkin teorik bilgililerin yanı sıra, çevre imkanları ölçüsünde, konu hakkında ulusal ve uluslar arası düzeyde yeterliliği ispatlanmış; yayınlanmış, ödül almış bildiri, makale ve eserleri bulunan bilim insanlarının söyleşilerine yer verilecektir.

Seminerlerde ayrıca, katılımcı öğretmenlerin kendi aralarından seçecekleri temsilciler yönetiminde;
a) Programların ve derslerin birbirine paralel olarak yürütülmesi,
b) Uygulamalarda karşılaşılan güçlükler ve bunların çözüm yollarının aranması,
c) Öğrencilerin çalışma, eğitim-öğretim ve başarı durumları ile başarısızlığın giderilmesi yönünde alınacak önlemlerin kararlaştırılması,
d) Ünitelendirilmiş yıllık ve ders plânları ile gezi, gözlem, deney ve inceleme planları arasında birlik sağlanması,
f) Ders yılı içinde yapılacak sınavların sayısı, niteliği ve şekli ile ölçme ve değerlendirme araçlarının hazırlanması, değerlendirme ilkeleri, sınavlarla ilgili soru havuzu ve arşiv oluşturulmasına yönelik esasların belirlenmesi,
g) Ders öğretmenleri arasında sürekli iletişimin sağlanmasına yönelik yol ve yöntemlerin tartışılması (İnternet sayfası ve forum alanının oluşturulması, iletişim bilgilerinin yer aldığı listelerin hazırlanarak tüm katılımcılara dağıtılması)
h) Var ise, katılımcı öğretmenlerin, eğitim-öğretim alanında uyguladıkları ve olumlu sonuçlarını aldıkları uygulamaların ve özgün çalışmaların aktarılması
ve benzeri konular görüşülecek, bu konularda tüm Anadolu Öğretmen Liselerinde uygulanmak üzere ortak kararlar alınacaktır.
Bu bakımdan, aynı zamanda, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Bölgesi ve Eğitim Kurulları Yönergesinin 14 ve 16. maddeleri çerçevesinde kurulması ön görülen, “Okul Zümre Başkanlar Kurulu” ve “Eğitim Bölgesi Zümre Başkanlar Kurulu”nun, ulusal ölçekte genişletilmiş şekli olacak ve  ”Anadolu Öğretmen Liseleri Zümre Temsilciler Kurulu” gibi işlev görecek seminerde, alınan kararlar, Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde, “e-Zümre Penceresi” adı altında oluşturulan sayfada sürekli yayınlanacaktır.
Bilgilerinizi, bir yönüyle eğitim sistemi için geliştirilecek yeni politikalara temel teşkil edecek bu çalışmaların;
* Herhangi bir aksamaya meydan verilmeksizin yürütülmesi,
* Katılımcı öğretmenlerin, özgün çalışma ve uygulamalarını aktarmaya yarayacak dokümanla birlikte, yukarda belirtilen konularda her yönüyle hazırlıklı olarak seminere katılması hususunda gereğini rica ederim.

Nuri CANTÜRK
Bakan a.
Genel Müdür V.

Okul müdürüm iletmişti az önce başvurumu yaptım, umarım verimli bir seminer olur..
Tartışılacak konular listelenmiş, yorumlarınızı beklerim değerli meslektaşlarım, Türkiye’nin en büyük zümresi coğrafya.biz’deki yorumlar katılımcı arkadaşlar tarafından Yalova'da dile getirilecektir.

Söyle yaşadığın şehir güzelse kıymetini bilsin,yaşadığın şehir güzelse sebebi sensin..
Coğrafya Biz Forum
« : 01 Haziran 2010, 23:23:19 »

serenato

Deneyimli Üye

Performans: 7
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2010, 23:55:43 »

Hocam bende tam bu seminere yönelik bir konu açma düşüncesindeydim isabetli oldu.Zorunlu tutulmadan önce ben başvurumu yapmıştım .Umarım yararlı olur.Benim ricam arkadaşlar ellerindeki dökümanları yanlarında getirirlerse güzel bir paylaşım sağlarız internete yüklemek ve indirmek zaman alıyor.Ben bilgisayarımı, hardiskimi fotoğraf makinemi götürecem.Arkadaşlar sizlerinde varsa önerileri paylaşalım derim...

"Herkes düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür"
soner79

VIP Üye

Performans: 18
Çevrimdışı Çevrimdışı

SONER AKTAŞ/ KONYA/EREĞLİ ANADOLU İHL

« Yanıtla #2 : 02 Haziran 2010, 00:25:40 »

Hocam seminere başvuruyu nasıl yapıyoruz..teşekkürler...
Hocam bende tam bu seminere yönelik bir konu açma düşüncesindeydim isabetli oldu.Zorunlu tutulmadan önce ben başvurumu yapmıştım .Umarım yararlı olur.Benim ricam arkadaşlar ellerindeki dökümanları yanlarında getirirlerse güzel bir paylaşım sağlarız internete yüklemek ve indirmek zaman alıyor.Ben bilgisayarımı, hardiskimi fotoğraf makinemi götürecem.Arkadaşlar sizlerinde varsa önerileri paylaşalım derim...

KOZANOĞLU
albedo

Genel Moderator

Performans: 1557
Çevrimdışı Çevrimdışı

Kemal Akalın

« Yanıtla #3 : 02 Haziran 2010, 14:26:16 »

ilsis sayfasından baktığımda ilginç bir şey gördüm.
birincisi, sadece Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenlerine açık olduğu halde, 217 gibi, genel katılımda bile olmayan ( ki genelde 100 civarında katılım alıyorlardı) sayıda katılımcı alması.
ikincisi son başvuru tarihine 4 gün kalmasına rağmen toplamda daha 188 başvurunun yapılmış olması.

Faaliyet No : 2010000533 
Faaliyet Adı : Coğrafya Öğretiminde Yeni Yaklaşımlar Semineri 
 Faaliyet Yeri : Esenköy Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve ASO - ÇINARCIK / YALOVA 
 İçerik ve Açıklamalar :   
 Katılacakların Nitelikleri : Anadolu öğretmen liselerinde görevli coğrafya dersi öğretmenleri 
 Faaliyeti Açan Birim  : Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Md. 
Katılacak Sayısı : 217 
 Başlangıç Tarihi : 23/08/2010 
Bitiş Tarihi : 27/08/2010 
 Son Başvuru Tarihi : 09/06/2010 
Bu Faaliyete Toplam 188 Başvuru Yapılmıştır!

Beşiktaş Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni                             Lodos, herşeyi titretiyor...
Zeki GÜRBÜZ

Genel Moderator

Performans: 1697
Çevrimdışı Çevrimdışı

Çine Anadolu Öğretmen Lisesi

« Yanıtla #4 : 02 Haziran 2010, 15:50:05 »

Kemal Hocam 217 Anadolu Öğretmen Lisesi olması nedeniyle o sayıda katılımcı belirlenmiş sanırım.Ben epey önce başvurmuştum.Umarım yararlı bir seminer olur.

Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap

YURDUM
Ağladığım senin içindir
Güldüğüm senin için
Öpüp başıma koyduğum
Ekmek gibisin...
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 02 Haziran 2010, 15:50:05 »

adnankocabuga

Uzman Üye

Performans: 26
Çevrimdışı Çevrimdışı

Sungurbey Anadolu Lisesi-ADANA

« Yanıtla #5 : 02 Haziran 2010, 16:06:37 »

kemal hocam,bu 188 içinde benim gibi anadolu lisesi öğretmenleri de var,başvuru az olduğu için ben de müracat ettim,çıkmasını ümit ediyorum.

Coğrafya;yeryüzünün kullanım kılavuzudur.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 02 Haziran 2010, 16:06:37 »

kontinental

VIP Üye

Performans: 160
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 02 Haziran 2010, 16:07:14 »

Bu durumda düz lise coğrafya öğretmenleri katılamıyor mu?
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.103 Saniyede 28 Sorgu ile Oluşturuldu