Coğrafya Biz Forum
22 Mayıs 2012, 16:04:54 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Sitede yasaklandığınıza dair bir hata mesajı alıyorsanız, bilgisayarınızın önbelleğini temizleyerek, modemi kapatıp açmak suretiyle sorunu çözebilirsiniz.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: coğrafya dersi konusunda sorun ve önerileriniz  (Okunma Sayısı 3646 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BİLGE BADEM

Uzman Üye

Performans: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #15 : 19 Aralık 2011, 20:35:20 »

çpl de çalışan arkadaşım ne demek istediğini çok iyi anlıyorum ben de uzun yıllar metem de çalıştım öğrenci ne okuyabiliyor ne de yazabiliyor

bilge badem
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #15 : 19 Aralık 2011, 20:35:20 »

vural1967

Yeni üye
*

Performans: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : 27 Aralık 2011, 19:19:55 »

görüşlerinizin hemen hepsine katılıyorum arkadaşlar.bir öneride bulunmalıyım.sıkıntılar ortak önerilerinizi ve çözüm yollarınızıda yazarsanız sorunlara çözüm bulmak daha kolay olabilir diye düşünüyorum. site yöneticilerinden isteğim sorunlar ve çözüm öneriler diye bir başlık açıp burada benim başvurmak istediğim düşüncelere daha net ulaşılabilir.....
vural1967

Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : 27 Aralık 2011, 19:21:41 »

ocak ayının ilk haftası bir toplantımız daha olacak görüşlerinizi hızlı bir şekilde ulaştırırsanız sevinirim..
deryaa

Deneyimli Üye

Performans: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #18 : 27 Aralık 2011, 20:20:43 »

hocam siz bu etkinliği anadolu lisesinde öğretmen lisesinde
uygularsınız ama  ben çpl de bunu uygulamaya kalksam hiç bir sonuç alamam öğrenci seviyelerimiz maalesef çok düşük daha okuma  bilmeyen çocuklar var malesef
Aynen katılıyorum hocam,ben de geçen sene göç konusu ile ilgili küçük bir oyun hazırlayın demiştim öğrencilerime.Ama onlar kağıda yazıp tahtada okumayı tercih ettiler:(
sedir

Deneyimli Üye

Performans: 19
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #19 : 28 Aralık 2011, 01:04:48 »

9.sınıf ta öyle ama özellikle 10.sınıf kitapları berbat.üç paragraf yazı var.iki paragrafı soru.derslere geçen yılki coğrafya kitabıyla çok girdim. Türkiye konusunda ise konu anlatımlı bir kitapla girmeye başladım.etkinlikleri işe yaramıyor.benim anlattıklarımı hep not almak istiyorlar.o da zaman alıyor.soru bankası tavsiye etmiştim.yayın evleri sene başında yetişememişti.pişman oldum konu anlatımlı etmediğime.bu kadar içeriksiz.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #19 : 28 Aralık 2011, 01:04:48 »

coğrafyam01

Deneyimli Üye

Performans: 9
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #20 : 28 Aralık 2011, 08:59:54 »

11.sınıf biyoloji konularının çıkarılmasını isterdim. gerçi öğrenci: hocam bir taşla iki kuş vuruyoruz diyorlar ama...yine de coğrafyadan çıkarılmasından yanayım.
10.sınıf: Arkadaşların belirtiği gibi bir ton soru ...etkinlik yönü zayıf olmuş.bunların dile getirlmesi ricasıya .teşekkürlerimi sunarım.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #20 : 28 Aralık 2011, 08:59:54 »

jewella

Üye
**

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

trust me i am a geographer!

« Yanıtla #21 : 28 Aralık 2011, 18:46:03 »

9.sınıf coğrafyası kesinlikle çok ağır
en temel en gerekli konular 9.sınıfta birden öğrencinin önüne sunuluyor
ve son yıla kadar en mühim konular çoktan unutulmuş oluyor
kimseye bir faydası olmaıdğını düşünüyorum bu durumun.

ve coğrafya büyük oranla görsellik ağırlıklı bi ders.
kitap defter yeterli olamaz coğrafyayı anlatmaya,anlamaya
çoğu okulda imkanlarımız kısıtlı ve gerektiği önemi görmüyor genelde yöneticiler tarafından
vural1967

Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #22 : 29 Aralık 2011, 22:33:09 »

9.sınıf konusunda çok haklı olduğunuzu düşünüyorum.ilköğretimden boş geliyor çocuklar.birdeen 9.sınıf konularını görünce afallıyorlar.
11.sınıf konularının coğrafyayla ilgili bazı konuların anlaşılmasını kolaylaştırdığından size o konuda katılmıyorum evet yeni konula r bizim için ama ögereksiz değil gibi.10.sınıf konularınıda çok sade görüyorum  sizin gibi çok etkinlik var diyorum
özellikle öneri bekliyorum çünkü sadece eleştiri istemiyorlar pki ne yapabiiriz dediklerinde cevaplarında hazır olması gerekiyor.
site yöneticilerine tekrar sesleniyorum konu açma ve paylaşma konusunda
hostel1

VIP Üye

Performans: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #23 : 30 Aralık 2011, 17:16:12 »

11.sınıf kitabında konular yan başlıklar verilmeden tekdüze anlatımla veriliyor .dikkat çekmek için başlıklar ekliyorum.
songülüm

Üye
**

Performans: 6
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #24 : 30 Aralık 2011, 21:24:08 »

hocam tekniğinizi çok beğendim bu coğrafya dersliği mi bu arada ben okulda yapmak istiyorum ama sınıf yetersiz  geliyor
sevilarfi

Sürekli Üye

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #25 : 30 Aralık 2011, 22:17:18 »

9.sınıflarda ders 3 saat olmalı.10 sınıflarda kitap gerçekten çok kötü ve konular fazla.bu sene birde Türkiyenin yeryüzü şekillerini aldılar iyice konulr arttı.11.sınıflarda bencede biyoloji konuları çıkartılmalı.öğrenciler o konuları sevmiyorlar.Allah hepimize kolaylık versin.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.104 Saniyede 27 Sorgu ile Oluşturuldu