Coğrafya Biz Forum
22 Mayıs 2012, 16:04:25 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Lütfen özel mesaj veya e-posta ile yardım istemeyiniz. Sorularınız için forumu kullanınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: coğrafya dersi konusunda sorun ve önerileriniz  (Okunma Sayısı 3646 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
vural1967

Yeni üye
*

Performans: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 13 Aralık 2011, 11:41:09 »

değerli meslektaşlarım ankara il zümre başkanı olarak çeşitli toplantılara katılıyor ve gerekli şeyleri çeşitli makamlara ietiyoruz. ancak geniş bir platforma ulaşan coğrafya biz takipçilerinin de görüşlerini almak istedim.  coğrafya dersi kapasamında eleştiri yanlışlar,öneri,sorunlar vb paylaşırsanız sevinnirim.bende gerekli yerlerde bu görüşlerinizi paylaşırım.paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.
Coğrafya Biz Forum
« : 13 Aralık 2011, 11:41:09 »

tasmanlar

Üye
**

Performans: 6
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 13 Aralık 2011, 17:25:57 »

Hocam mesela 11. sınıfta biyoloji konuları, 12. sınıfta tarih konuları bana çok saçma geliyor.Anlatmak da içimden gelmiyor.
pınar1982

Uzman Üye

Performans: 10
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 13 Aralık 2011, 17:51:34 »

10.sınıf konuları çok hafif anadolu liseleri için

''insanların umudunu kırma belki sahip olduğu tek şey odur''
sone

Yeni üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #3 : 13 Aralık 2011, 18:54:43 »

9. sınıf coğrafya kitabı için kulanılan kağıda üzülüyorum. Ben meslek lisesinde çalışıyorum coğrafya 9 müfredatı meslek liseleri için çok ağır geliyor.
balıklısu

Yeni üye
*

Performans: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #4 : 13 Aralık 2011, 20:06:00 »

Okullarda coğrafya dersliklerinin oluşturulması gerekir.Kendi imkanlarımızla bunu yapamıyoruz,okul idaresi çeşitli gerekçelerle durumu geçiştiriyor.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 13 Aralık 2011, 20:06:00 »

kasif14

Uzman Üye

Performans: 69
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok
Yüksel Türk! Senin İçin Yükselmenin Hududu Yoktur

« Yanıtla #5 : 13 Aralık 2011, 23:43:53 »

9. sınıf konuları haftada 2 saat ders için biraz ağır. haftalık ders saatinin en az 3 saat olması lazım.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 13 Aralık 2011, 23:43:53 »

deniz08

Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #6 : 14 Aralık 2011, 00:06:39 »

9.sınıflarda ders saatı 3 saate cıkarılmalı ,cografi bolgeler konusu daha ayrıntılı olarak verılmelı ,11.sınıf mufredatında yer alan donguler konusu HIDROLIK DONGU HARIC cıkarılmalı .10.sınıf mufredat konuları daha ayrıntılı olarak hazırlanmalı kıtap ogrencılerı sıkıyor......calısmalarınız icin cok tesekkurler saygılar
deniz08

Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2011, 00:08:16 »

9.sınıflarda ders saatı 3 saate cıkarılmalı ,cografi bolgeler konusu daha ayrıntılı olarak verılmelı ,11.sınıf mufredatında yer alan donguler konusu HIDROLIK DONGU HARIC cıkarılmalı .10.sınıf mufredat konuları daha ayrıntılı olarak hazırlanmalı kıtap ogrencılerı sıkıyor......calısmalarınız icin cok tesekkurler saygılar
cpl

VIP Üye

Performans: 10
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #8 : 14 Aralık 2011, 00:45:31 »

Doğruya doğru hocam Coğrafyanın pek çok konusu meslek liseleri için zor . İlköğretim düzeyine düştük bazı konularda haladaha karşılık yok. Eskiden meslek liselerine girmek marifetti şimdi yoldan geçen her ferdi çevirip sınıfa koyuyorlar sonrada bizleri hadi bunları biraz idare edin bunlar dışarda birilerini üzüyorlar deyip işin içinden çıkılıyor. Sonrada bize coğrafya anlatın ,Öğretmenlik en kutsal meslektir. alkış . devam ... edalarıyla baş başa bırakıyorlar.
bayer

Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #9 : 14 Aralık 2011, 08:46:41 »

coğrafya 10 koza yayınlarının konuları işleme ve dili çok karmaşık konuları kavramada öğrenciler çok zorlanıyor
c.soyal

Uzman Üye

Performans: 90
Çevrimdışı Çevrimdışı

hayat mavidir.

« Yanıtla #10 : 14 Aralık 2011, 09:31:47 »

kitaplar eğer komisyon kitabı olmayacaksa özel yayınevi kullanılacaksa seçim kesinlikle öğretmene ait olmalı.bana bırakılsaydı ben asla şimdi okutmak zorunda olduğum kitabı kullanmazdım.sahi bu kadar hata ve eksiklerler bu kitapları hangi cahiller seçmiş....?

hayatı/ ben hep/ mavi sanmıştım/ bilmedim ki / laciverte beyaz katmışlar.
adnankocabuga

Uzman Üye

Performans: 26
Çevrimdışı Çevrimdışı

Sungurbey Anadolu Lisesi-ADANA

« Yanıtla #11 : 14 Aralık 2011, 14:35:22 »

dün 10. sınıftan bir öğrencim; ''hocam biz kitaptan ders işlemiyoruz ama eve gidip kitaba baktığımda aslında hepsini öğrenmişiz'' dedi.
biz kitaba takılıp kalırsak programı daha zor özümseriz.kazanıma bakıp öğrenci seviyesinde etkinlik ve oyunlar bulursak sıkıntı yaşamayız.
aşağıdaki linkte basit bir oyun örneği var.ders böyle işlenirse öğretmen de öğrenci de sıkılmaz, daha az şikayetçi olur.
Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap
http://www.dailymotion.com/video/xhrfg5_sual-toprak-ceyitlerini-dedikodu-etkinliyi-ile-anlatma_school

Coğrafya;yeryüzünün kullanım kılavuzudur.
costa_55

Deneyimli Üye

Performans: 5
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #12 : 14 Aralık 2011, 19:54:14 »

Doğruya doğru hocam Coğrafyanın pek çok konusu meslek liseleri için zor . İlköğretim düzeyine düştük bazı konularda haladaha karşılık yok. Eskiden meslek liselerine girmek marifetti şimdi yoldan geçen her ferdi çevirip sınıfa koyuyorlar sonrada bizleri hadi bunları biraz idare edin bunlar dışarda birilerini üzüyorlar deyip işin içinden çıkılıyor. Sonrada bize coğrafya anlatın ,Öğretmenlik en kutsal meslektir. alkış . devam ... edalarıyla baş başa bırakıyorlar.

Çok güzel özetlemişsin.Başka söze gerek yok bence.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #12 : 14 Aralık 2011, 19:54:14 »

fikri

Üye
**

Performans: 6
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 14 Aralık 2011, 19:56:04 »

hocam siz bu etkinliği anadolu lisesinde öğretmen lisesinde
uygularsınız ama  ben çpl de bunu uygulamaya kalksam hiç bir sonuç alamam öğrenci seviyelerimiz maalesef çok düşük daha okuma  bilmeyen çocuklar var malesef

yeşilyurt çok programlı lisesi coğrafya öğretmeni
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #13 : 14 Aralık 2011, 19:56:04 »

erenname

Deneyimli Üye

Performans: 18
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #14 : 15 Aralık 2011, 02:00:21 »

asıl mesele bence şu: Biz coğrafya müfredatında bir sürü işe yaramaz bilgi öğretiyoruz. Mesela yeraltı sularını işleyip bırakıyoruz. İşe yarar bir bilgi şunu düşündürmeli: Libya'daki iç karışıklıkların altında acaba Libya'nın Dünya'daki önemli yeraltı suyu kaynaklarına sahip olması ve Libya olaylarında parmağı olduğu bilinen (ki Fransa Libya'ya hava saldırısı yapmıştı) Fransa'nın Dünya'nın önemli su şirketlerinin merkezi olmasının ilgisi var mıdır?
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.833 Saniyede 30 Sorgu ile Oluşturuldu