zozcan
« : 09 Mart 2008, 18:09:32 »
Geçenlerde bazı arkadaşlarımız, yaklaşan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma törenleri için döküman arıyorlardı. Bu konuda hazırlanmış müzikli bir sunumu buradan paylaşmak istedim. Umarım yararlı olacaktır. Dosyayı bilgisayarınıza indirmek için lütfen aşağıdaki linki tıklayınız;
----------------------------------------------
Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş Yap ----------------------------------------------
Coğrafya, bütün bilimlerin bileşkesidir.
Coğrafya Biz Forum
« : 09 Mart 2008, 18:09:32 »
Cahit ERAYDIN
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2008, 18:16:14 »
Tarihe adı altın harflerle yazılmış eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır Çanakkale zaferi,slayt insanın duygularını harekete geçiriyor,teşekkür ederiz Zekeriya hocam..
Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş Yap Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,
Toprak; eğer uğrunda ölen varsa vatandır
Kıraç
« Yanıtla #2 : 09 Mart 2008, 18:26:22 »
Zekeriya hocam bu güzel paylaşım için çok teşekkürler.. Bu arada "Şu Çılgın Türkler'in" yazarı Turgut Özakman'ın Çanakkale Destanını anlatan "DİRİLİŞ" adlı romanı çıktı. Herkesin okumasını tavsiye ederim.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜRKİYE'NİN GEÇMİŞİ DEĞİL, GELECEĞİDİR....
uğur01
« Yanıtla #3 : 09 Mart 2008, 18:41:57 »
bu muhteşemdi türk olmaktan hep gurur duydum şimdi dahada fazla duydum.orda herkesin abisi babası dedesi eşi çocuğu öldü gözlerini bile kırpmadan vatan sağolsun dediler şimdi biz şehitlerin kanıyla yıkanan bu vatana ne yapıyoruz tam bağımsızlık için verilen bu mücadele şimdi yavaş yavaş tükeniyor çok ama çok çalışıcaz atama da şehitlerede layık olucaz siz rahat uyuyun bu vaten artık bize emanet paylaşım için çok teşekkürler
İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin? M.K.ATATÜRK
adanas
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 09 Mart 2008, 19:32:06 »
Zeki hocam tek kelimeyle harika bir paylaşım. O günleri unutmayalım unutturmayalım.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 09 Mart 2008, 19:32:06 »
breave01
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 09 Mart 2008, 19:58:10 »
Zekeriya hocam, çok duygusal sunum. Önümüzdeki hafta öğrencilerimle paylaşacağım sunumlardan birisi olacak. Teşekkürler.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 09 Mart 2008, 19:58:10 »
aydınkarataslar
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 09 Mart 2008, 20:11:23 »
Sağolun Zekeriya Hocam,değerli paylaşımınız amacına ulaşacak ve yararlı olacaktır,teşekkürler.
Kıraç
« Yanıtla #7 : 09 Mart 2008, 21:15:23 »
Bu güzel ve anlamlı sunuyua birde ben ilave yapayım. İşte Yabacı gözüyle Çanakkale Destanının özeti; Çanakkale’de ölmek!.... “........ Evet, insan ruhunu yenmek mümkün olmuyor. Dünyada hiçbir ordu bu kadar sürekli ayakta kalamaz. Sadece bugün 1800 şarapnel attık. Aylardan beri gece gündüz savaş gemilerimiz mevzilerini bombalıyor. Son derece hırpalanmış Türkleri koruyan Cenab-ı Allah’larından ayırmak için başka ne yapılabilir!...... Müttefik Ordular Başkomutanı General Jean Hamilton. “ Bir asker için mutluluk denen bir şey varsa, Türk’lerle omuz omuza savaşmaktır diyebilirim. Fakir insanlardı; buğday kırığından yapılmış çorba en önemli yemekleriydi; sağlıksız su içerlerdi; çamur barınaklarda yatarlardı; fakat en modern silah ve araçlarla donanmış düşmanlarına karşı aslanlar gibi savaşırlardı.... Bu insanların kalplerinde sadece ulvi bir vatan sevgisi vardır. Ölüme onlar kadar gülümseyerek giden bir millet ferdi daha görmedim.” Beşinci Osmanlı Ordusu Kumandanı Mareşal Liman Von Sanders.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜRKİYE'NİN GEÇMİŞİ DEĞİL, GELECEĞİDİR....
zozcan
« Yanıtla #8 : 09 Mart 2008, 21:22:56 »
Katkılarınız için teşekkürler Kıraç öğretmenim, biz her ne kadar bunu zafer olarak nitelendirsek te aslında Çanakkale başlı başına bir destan. Yok edilmek istenen bir milletin, yedi düvele karşı verdiği var oluş mücadelesi. Acaba Çanakkale'de canları pahasına büyük bir destan yaratan atalarımıza, bizler ne kadar layık olabiliyoruz? O'nların verdiği mücadelenin ruhunu hala taşıyabiliyor muyuz?
Murat C
« Yanıtla #9 : 09 Mart 2008, 22:27:37 »
Muhteşem. Harika hazırlanmış bir sunu. teşekkürler.
ugur19
« Yanıtla #10 : 09 Mart 2008, 22:52:23 »
Zekeriya Hocam paylaşımınız için teşekkürler.Çanakkale Savaşları ile ilgili bir çok belge. bilgi.resim ve makaleye Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş Yap bağlantı adresinden ulaşabilirsiniz.
BİLİMLERİN KRALİÇESİ COĞRAFYA...
zozcan
« Yanıtla #11 : 10 Mart 2008, 00:59:47 »
Sevgili Uğur ELMACI öğretmenim, bilgilendirmeniz için teşekkürler. Çanakkale Savaşı'nı anlatan oldukça geniş içerikli bir site.
sabahgüneşi
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 10 Mart 2008, 11:59:01 »
teşekkürler öğretmenim 8gün kala böyle bir güzelliği paylaştığınız için...
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #12 : 10 Mart 2008, 11:59:01 »
breave01
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 11 Mart 2008, 21:22:00 »
Zekeriya hocam, bugün iki sınıfa izlettim bu kahramanlık destanını, birazcık zorlasam gözleri yaşaran olabilirdi. Kimse kendi vatanımızda esir edemez bizi.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #13 : 11 Mart 2008, 21:22:00 »
wechul
Yeni Üye
Performans: 0
« Yanıtla #14 : 07 Mart 2009, 13:22:45 »
linke tıklayınca birşey çıkmıyor ben bunu nasıl açıcam : )