Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ben Soğana Soğan Demem, Eğer Gözü Yakmıyorsa!  (Okunma Sayısı 3649 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gunban
VIP Üye
******

Performans: 1535
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 2505


Güzel günler göreceğiz; güneşli günler, .....


« : 02 Şubat 2008, 17:47:10 »


Gözleri Yakmayan Soğan Ürettiler   
 
 

 Yeni Zelandalı ve Japon bilim adamları, ağlatmayan soğan ürettiler.

 Yeni Zelandalı tarım araştırma-geliştirme kuruluşu, DNA’sındaki bir genin çıkarılmasıyla geliştirilen "ağlatmayan soğan" prototipinin 10 yıl içinde piyasada olabileceğini söyledi. Japon araştırmacıların 2002’de soğanda bulunan ve gözyaşına neden olan geni keşfetmelerinin ardından çalışmaya başladıklarını söyleyen Yeni Zelandalı araştırmacı Colin Eady, çalışmalarının sonuçlarını kısa süre önce Hollanda’daki bir sempozyumda sunduklarını belirtti. Eady, sanayinin böyle bir ürün için büyük bir beklenti içinde olduğunu, ama ağlatmayan soğanın mutfaklara girmesi için 10-15 yıl gerektiğini söyledi. 

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/8152266.asp?top=1

Kayıtlı


Dört nala gelip uzak Asya\'dan
Akdeniz\'e bir kısrak başı gibi uzanan
Bu memleket bizim........
Kıraç
VIP Üye
******

Performans: 479
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1014


« Yanıtla #1 : 02 Şubat 2008, 17:59:56 »

Hocam  paylaşım için sağol  göz yakmayan  soğana  soğan denmez  katılıyorum.. Dünya'da  gen teknolojisi gelişiyor ama bu teknoloji sadece  ürünün  şeklini ve tadını değiştiryorsa  o teknolojinin hiç bir önemi yoktur..  Gen tekonlojisi ürünü  doğasından  uzaklaştıryor.. Buda  gelecekte  besin üretimi için büyük bir tehlike arzetmektedir.
Kayıtlı

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜRKİYE'NİN GEÇMİŞİ DEĞİL, GELECEĞİDİR....
Cahit ERAYDIN
VIP Üye
******

Performans: 2063
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 4836


Cahit Eraydın coğ.öğrt.


« Yanıtla #2 : 02 Şubat 2008, 18:09:06 »

Güngör  hocam sitemizin  kaplumbağa misali  çok yavaş olduğu bu sırada bile paylaşımını eksik etmiyorsun,teşekkür ederim hocam,  paylaşım bir şöyle dursun ben sitelerin sayfalarında bile zor dolaşıyorum doğrusu.Soğan mevzusuna gelince , bilim ve teknolojide ilerlemenin sınırı yok fakat bu hızlı gelişmenin yan etkileri maalesef  sağlıklı insan yaşamını ciddi anlamda tehdit eder duruma geldi.
Gözleri yakmayan soğan üretmişler, acaba diyorum gözleri yakmayan  soğan değilde yanmayan göz üretebilirlermi....................
Kayıtlı



Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,
Toprak; eğer uğrunda ölen varsa vatandır
ersel
Sürekli Üye
***

Performans: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 101



« Yanıtla #3 : 03 Şubat 2008, 10:01:43 »

gözleri yakmaması güzel bir özellik olabilir ama günümüzde herşey doğallığını kaybetmeye başladı artık bunun önüne geçilmeli bence
Kayıtlı
zozcan
VIP Üye
******

Performans: 266
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1181



« Yanıtla #4 : 03 Şubat 2008, 13:12:47 »

Bildiğimiz kadarıyla soğandaki asitler ve kimyasallar, insan gözündeki bazı bakteri ve mikroorganizmaları yok ediyor. Doğal olmayan soğanlarla göz sağlığımız da zarar görecek demektir.
Kayıtlı

Coğrafya, bütün bilimlerin bileşkesidir.
Cahit ERAYDIN
VIP Üye
******

Performans: 2063
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 4836


Cahit Eraydın coğ.öğrt.


« Yanıtla #5 : 03 Şubat 2008, 14:17:24 »

Arkadaşlar bende size soğan doğrarken gözünüzün yanmasını nasıl önlersiniz onun çaresini söyleyeyim,sizde genetiği ile oynanmamış soğan tüketmeye devam edin.  Çözüm ;
 Soğan doğrayan kişi soğan doğrama sırasında eğer ağzında 3-4 tane  yanmamış kibrit çöpü tutarsa soğandan çıkan gaz kibritin yanıcı kısmı tarafından emilir ve göz yanması önlenmiş olur.Hadi şimdi bol bol soğan doğrayabilirsiniz  kolay gelsin..
Kayıtlı



Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,
Toprak; eğer uğrunda ölen varsa vatandır
sabahgüneşi
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 03 Şubat 2008, 15:07:59 »

bir pratik öneride benden olsun Smiley soğanı soyup 4e böldükten sonra az bir süre suyun içinde bekletirsek gözü yakmayacaktır..

Bildiğimiz kadarıyla soğandaki asitler ve kimyasallar, insan gözündeki bazı bakteri ve mikroorganizmaları yok ediyor. Doğal olmayan soğanlarla göz sağlığımız da zarar görecek demektir.


Kayıtlı
baksu
Site Yöneticisi
*******

Performans: 2641
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 4317



« Yanıtla #7 : 03 Şubat 2008, 15:13:35 »

bir pratik öneride benden olsun Smiley soğanı soyup 4e böldükten sonra az bir süre suyun içinde bekletirsek gözü yakmayacaktır..

Smiley adamların onca zaman uğrasıp bulduklarına bak. cografya.biz üyesi olsalardı sorunu pratik şekilde çözerlerdi.  Grin  Cheesy Cheesy
Kayıtlı


Suskunluğum asaletimdendir...
Her lafa verecek bi cevabım var.
Lakin bi lafa bakarım, laf mı diye...
Bi de söyleyene bakarım, adam mı diye...

                                        
fuzuli
Genel Moderator
******

Performans: 1266
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 2055


« Yanıtla #8 : 03 Şubat 2008, 15:23:06 »

Ne demişler bir Türk dünyaya bedeldir
Kayıtlı

Bazıları dünya sadece kendi etrafında dönüyor zanneder...
anafartalar
VIP Üye
******

Performans: 339
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 3895

Anafartalar Lisesi Coğrafya Öğretmeni Denizli


« Yanıtla #9 : 03 Şubat 2008, 17:20:39 »

 Bana göre de hava hoş  soğanı doğrayana sormak lazım.
Kayıtlı

İnsanlar son ağaç kesilene, son balık tutulana son çiçek koparılana kadar paranın yenmeyeceğini öğrenemeyecektir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic