sayın hocam presesyon hareketinin video ya da animasyonu varsa sevinirim.şimdiden teşekkürler
aradığınız galiba burada var :
Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya
Giriş Yaphttp://earthobservatory.nasa.gov/Features/Milankovitch/Images/milankovitch_precess_high.mov
Ewet gördüm..Eski bilgilerim beni yanıltıyor mu acaba prosession hareketi sürekli olarak gerçekleşen bir hareket değil..14 bin 725 yılda bir oluyordu sanırım..Belkide başka hareketi hatırlıyorum...16 değişik hareket var..Hepsi birbirine girdi haliyle...Zaten yıllık ve eksen hareketini anlattığımızdan diğerlerini baya unutmuşum...
Gördüğüm videonun bir özelliği yok....Basit bir dönüş hareketi o kadar..Benim kafamda uğraşmaya değer bir etki bırakmadı yoksa mutlaka yapardım...
Umarım hocamızın işine yaramıştır..Zaten ne milli eğitim ne de öss müfredatında yok..Nerede anlattığınızı merak ettim..Bu bilgiyi isteyen bir müfredat hatırlayamadım...Uğraşılması mutlaka gereken bir konu ise daha net bilgi verseydiniz yörünge hareketi üzerinde gösterebilirdik...
Örneğin tekrarlanma süre ve zamanları (hem yıl hemde ay olarak) Oluşumuna neden olan sebep(görüntü içine yerleştirmek için)....