Şehrin ortasındaki okulda anız yangınının önlenmesinden bahsediyoruz. Öğrencilerin bazıları anızı bir ağaç türü zannediyor.... Karşımızda toprağı saksıda görün bir nesil var...
Değerli öğretmenim:Benim okulum (yukarıda verdiğim linkten izlediyseniz) tarlanın ortasında bir okul,ve her yıl haziran ayında anızı görüyorlar.Geçen yıl gelen yazıyı normal olarak bana verdiler.ben de kendi çapımda bir salayt hazırladım.slaytın ilk kelimesi ANIZ. sınıfa sordum,inanın yarısı hala ne olduğunu bilmiyor.(tarlanın ortasındaki okuldan bahsediyorum)Sonra salaytı beraber anlatarak izledik,dikkatlice dinlediler... bkaanlığın okullardan talebini anlattım ve birşeyler yapabilir miyiz? dedim.Öğrenciler duyarlılık gösterdi ve afiş pankart uyarıcı levhalar 3 günde hazırlandı ve onların da bizim de unutamayacağımız bir etkinlik yaptık.
Bu sene başında ben yine ANIZı tüm sınıflara sordum.inanın tamamına yakını cevap verdi.
Buradan şunu söylemek istiyorum biz olaya karamsar bakmamalıyız.öğrencileri yeterince motive ettikten sonra her okulda benzer çalışmaların çıkacağına inanıyorum.selamlar.