Coğrafya Biz Forum
22 Mayıs 2012, 00:15:02 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Lütfen özel mesaj veya e-posta ile yardım istemeyiniz. Sorularınız için forumu kullanınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Anadolu liselerinde çalışan coğrafya öğretmenlerine bir sorum olacak...  (Okunma Sayısı 2368 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sevilarfi

Sürekli Üye

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #15 : 24 Eylül 2011, 15:20:19 »

hocam tm sınıflarında seçmeli ve zorunlu toplam dört saat işliyoruz.fen sınıflarında zorunlu iki saat işliyoruz.anadolu liselerinde sayı 90 olursa 3 sınıf olması gerekiyor.seçmeli seçenler 14 kişi ise diğer sınıflar 37 kişi olması gerekir.ancak anadolu liselerinde 30 kişiden fazla olmaması ğerektiği için bir sınıf ortak oluyor sorun burdan kaynaklanıyor.bizim okulda derslik yetersiz olduğu halde tm sınıfını 14 kişi ayırdılar.demekki istenince yapılıyor.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #15 : 24 Eylül 2011, 15:20:19 »

tefra

Uzman Üye

Performans: 28
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : 24 Eylül 2011, 15:34:46 »

Sorun, aynı şubede hem seçmeli hem de zorunlu Coğrafya dersi alanlar olduğunda çıkıyor: "Konuların çakışması ve seçmeliler için gereksiz konu tekrarlarının" ortaya çıkması. Bu sorun nasıl çözülebilir acaba?

Tabiki sorunun asıl nedeni: - Sarmal Yapılı Coğrafya Müfredatı'ndan hem Zorunlu ( Ortak ) hem de Seçmeli Coğrafya dersi uydurup , Sonra da, hadi bunları tek ders gibi hayal edin! Ona göre dersinizi işleyin ! Diyen mantıktır!
Kısacası:  --Nerden baksan tutarsızlık nerden baksan  .....
dreamer99

Uzman Üye

Performans: 6
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #17 : 24 Eylül 2011, 15:52:49 »

çözümü konuyu açtığım mesajda belirttim aslında : müdürünüze karma sınıflardaki tm- fen - öğrencilerinin zorunlu coğrafya derslerini ayrı almaları gerektiğini izah edeceksiniz ve bu dersleri ayrı alacaklar. bazı arkadaşlar kendince pratik çözümler üretmeye çalışıyorlar bu soruna. mesela 2 saatlik zorunlu derste konuyu işlerim seçmeli derste sadece soru çözdürürüm gibi. ama bunun sakıncaları aşikardır. tüm anadolu statüsü olan okullarda karma sınıflarda zorunlu coğrafyanın ayrı alınması gerekir. başka da çözümü yoktur kanımca...

DEÜ
tefra

Uzman Üye

Performans: 28
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : 24 Eylül 2011, 15:58:27 »

çözümü konuyu açtığım mesajda belirttim aslında : müdürünüze karma sınıflardaki tm- fen - öğrencilerinin zorunlu coğrafya derslerini ayrı almaları gerektiğini izah edeceksiniz ve bu dersleri ayrı alacaklar. bazı arkadaşlar kendince pratik çözümler üretmeye çalışıyorlar bu soruna. mesela 2 saatlik zorunlu derste konuyu işlerim seçmeli derste sadece soru çözdürürüm gibi. ama bunun sakıncaları aşikardır. tüm anadolu statüsü olan okullarda karma sınıflarda zorunlu coğrafyanın ayrı alınması gerekir. başka da çözümü yoktur kanımca...
Sayın Hocam, bu öneriyi daha okullar açılmadan bende idareye ilettim. Ancak hem derslik olmadığını, hemde diğer derslerinde seçmeli olanları bulunduğundan böyle bir ayırımı yapamayacaklarını söylediler. Anlayacağınız ihale yine bizde kaldı.
kobrax

Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #19 : 24 Eylül 2011, 23:56:25 »

arkadaşlar çalıştığım okulda 10. sınıflarda 4 tane şube var. bunların iki tanesi homojen sınıf yani herkes aynı dersleri seçmiş. diğer iki sınıfın birinde tm ağırlıklı ve fen ağırlıklı  dersleri seçen öğrenciler karışık bulunuyor. bu sınıfın 2 saatlik zorunlu dersini ortak görmesinin sakıncalarının olduğunu düşünerek müdürüme bunların zorunlu 2 saatlik derslerini ayırmasını istedim. geçen senenin başında da aynı sıkıntıyı yaşamıştık ve sorunu alan sınıfları oluşturarak aşmıştık. yani karma sınıf kalmadı ama sınıf sayısı artmıştı. bu sene müdürümüz alan sınıfları yapma uygulamasının devleti zarara uğratacağı düşüncesiyle bu uygulamayı kaldırdı ve karma sınıflara geçmek zorunda kaldık. bu konuda meb in anadolu lisesilerine gönderdiği bir genelge ya da yazı yok. yani sınıfların 30 ar kişi olmasını gerektiren bir yazı yok bildiğim kadarıyla. yönetmelik en fazla 30 kişi olabilir şeklinde. yani bu üst sınır.

gelelim sorulara; 1-çalıştığınız okullarda uygulama ne şekilde? ( geçen senekini de belirtir misiniz lütfen)
   2- seçmeli ve zorunlu derslerinin planlarının ayrı yapılması ve derslerin iki ayrı dersmiş gibi işlenmesi sizce de sakınca yaratır mı? ( örnek1: 2 saaatte 24 kazanım, diğer 2 saatte 16 kazanım var ve 24 lük olanın kazanımlarının içeriği çok daha geniş kanımca. bu durum son derece saçma ve bence basiretsiz programcıların yaptığı bir planlama. örnek2: nüfus ve su-toprak-bitki ünitelerindeki kazanımlar birbiriyle son derece bağlantılı ve bir kısmı zorunlu bir kısmı seçmeli)
3- Bu talim terbiyedeki yarım akıllılarla görüşme imkanı olan arkadaşlarımız bu soruları yöneltip bir cevap alabiliyorlar mı? uygulamanın ne şekilde yapacağıyla ilgili neden okul açılmadan bir yazı göndermediklerini , program değiştirmek için neden eylül ayını beklediklerini , geçen sene zorunlu olan kazanımı bu sene seçmeli kazanım( seçmeliyi de zorunlu kazanım ) yaparken neyi kıstas aldıklarını bu yarım akıllılara sorup da cevap alabiliyorlar mı acaba çok merak ediyorum...

daha söyleyecek çok şey var ama bir nefeste bu kadar yeter kanımca. esenlikle...

Kafanı yorma, ne derlerse yap..
Normali düşünme; sen böyle yazdıkça yukarıdakilerin "hah işte amacımıza ulaşmışız!.." diye zevkten dört köşe olduklarını unutma.. Silkin ve kendine gel. Öğrendiklerin, bildiklerin şu an geçerli değil; böyle düşün.
Selamlar.. Aklına mukayyit ol.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #19 : 24 Eylül 2011, 23:56:25 »

kobrax

Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #20 : 25 Eylül 2011, 00:02:55 »

Ya sabır allahım bu amacı ahmakça olan basiretsizlerin yüzünden eğitimin girdiği hale bak.İşiniz zor arkadaşlar kolay gelsin.

Allah razı olsun..
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #20 : 25 Eylül 2011, 00:02:55 »

ayberk

Yeni üye
*

Performans: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : 25 Eylül 2011, 00:34:07 »

Geçen yıl girdiğim sınıfın birinde 2+2 toplam 4 saat  ve sadece ortak 2 saati alacak olan öğrenciler bulunuyordu. 2 saat ders alacak öğrencileri, biz ortak dersi işlerken sadece 2 saat coğrafya alan başka bir sınıfa göndererek problemi çözdük. Konular ve kazanımlar ortak ve seçmeli ayrımına çok da uygun olmadığından, hem 4 saat alanlar bu durumdan memnun oldu, hem de 2 saat alan öğrenciler kendileri ile aynı saat ders gören öğrencilerle birarada dersi almış oldular.( Ders programları yapılırken bu iki sınıfın coğrafya dersinin çakışması yani ona göre ayarlanması gerekiyor. Tek öğretmenin olduğu okullarda mümkün değil. Seçmeli derslerin de çakışması gerekiyor ki sınıf aynı anda guruplara ayrılabilsin.) Tabii diğer sınıfa gönderilen öğrenciler sınavlarını da dersi takip ettikleri sınıfla beraber oldular.
songülüm

Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #22 : 25 Eylül 2011, 01:07:55 »

ben de anadolu lisesindeyim bizim okulda alanlar ayrıldı. ama hala anlayamadığım  bu nedenle de uygulamak istemediğim şu: ben aynı sınıfta, aynı kitaptan ve bağlantılı konulardan nasıl farklı iki ders ve ölçme değerlendirme yapıcam? şu anda aynı planı uyguluyorum ayrı işlemiyorum. bu sorun olur mu olmaz mı? kimileri aynı ders gibi işlenecek diyor ona dayanarak yapıyorum umarım doğrudur. sonumuz hayır değil arkadaşlar. Bu hiçbir mantığı olmayan saçmalıkları yapanlar kimler ne eğitimi almış kaç yaşında öğrenmek isterdim. saygılar
dreamer99

Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #23 : 25 Eylül 2011, 01:22:42 »

ben de anadolu lisesindeyim bizim okulda alanlar ayrıldı. ama hala anlayamadığım  bu nedenle de uygulamak istemediğim şu: ben aynı sınıfta, aynı kitaptan ve bağlantılı konulardan nasıl farklı iki ders ve ölçme değerlendirme yapıcam? şu anda aynı planı uyguluyorum ayrı işlemiyorum. bu sorun olur mu olmaz mı? kimileri aynı ders gibi işlenecek diyor ona dayanarak yapıyorum umarım doğrudur. sonumuz hayır değil arkadaşlar. Bu hiçbir mantığı olmayan saçmalıkları yapanlar kimler ne eğitimi almış kaç yaşında öğrenmek isterdim. saygılar

hocam sorunu daha ayrıntılı yazar mısınız? alan sınıfı var mı yok mu ?

DEÜ
songülüm

Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #24 : 28 Eylül 2011, 23:48:00 »

bizim okulda 4 saat coğrafya sını ayrı 2 saat işleyenler ayrı eski ismiyle sayısallar ayrı tmler ayrı. tm sınıfında seçmeli ve zorunlu 2+2 şeklinde. bu derslerde farklı plan mı kullanıcam. seçmeli ve zorunluyu normal 4 saat coğrafya diye düşünüp işlesem ne sorun oluşur. edebiyat zümresinde seçmeliye ayrı zorunluya ayrı öğretmen giriyor.sınavları ayrı yapacaklar. hangimizin uygulaması doğru anlayamadım.
serenato

Deneyimli Üye

Performans: 7
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #25 : 29 Eylül 2011, 01:08:07 »

Alan ayrılması iyi olmuş tek ders gibi işleyeceksiniz zaten e okulada toplam ders saatine göre aynı notlar girilecek edebiyatçılar bunu nasıl yapıyor bilmiyorum ama talim terbiyenin yazısıda böyle diyor tek ders tek plan tek notu işaret ediyor...

"Herkes düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür"
dreamer99

Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #26 : 29 Eylül 2011, 17:32:07 »

bizim okulda 4 saat coğrafya sını ayrı 2 saat işleyenler ayrı eski ismiyle sayısallar ayrı tmler ayrı. tm sınıfında seçmeli ve zorunlu 2+2 şeklinde. bu derslerde farklı plan mı kullanıcam. seçmeli ve zorunluyu normal 4 saat coğrafya diye düşünüp işlesem ne sorun oluşur. edebiyat zümresinde seçmeliye ayrı zorunluya ayrı öğretmen giriyor.sınavları ayrı yapacaklar. hangimizin uygulaması doğru anlayamadım.
edebiyatçılar yanlış yapıyor. tek ders gibi işleyip 4 saatlik planı kullanacaksınız. 3 yazılı yapacaksınız hocam...edebiyatçılar aynı notu girmek zorundalar e-okula. saçma sapan bir durum. müdürün basiretsizliği...

DEÜ
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.167 Saniyede 27 Sorgu ile Oluşturuldu