Coğrafya Biz Forum
21 Mayıs 2012, 22:54:47 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Sitede yasaklandığınıza dair bir hata mesajı alıyorsanız, bilgisayarınızın önbelleğini temizleyerek, modemi kapatıp açmak suretiyle sorunu çözebilirsiniz.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 3 Saatlik Seçmeli Coğrafya Var mı?  (Okunma Sayısı 1627 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
western22

VIP Üye

Performans: 150
Çevrimdışı Çevrimdışı

S.TELLİOĞLU Mersin Akdeniz Anadolu İmam Hatip L.

« : 20 Eylül 2011, 01:00:30 »

Arkadaşlar herkese iyi geceler.Tüm üyelerin eğitim-öğretim yılını kutluyorum.Konuyu açmak için biraz geçiktim sanırım.ama sitedeki aktif kullanıcı sayısını görünce konuyu amaya karar verdim.

Aslında tam olarak sorum şu:3 saatlik coğrafya dersi var mı?

Eğer 3 saatlik coğrafya dersi varsa:

1-hangi liselerde?
2-hangi alanlarda?
3-hangi bölümlerde?
(Anadolu meslek ve imam hatipler dahil)
Şimdiden herkese teşekkürler..

Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap

Yalanlamak ve reddetmek için okuma! İnanmak ve her şeyi kabullenmek için de okuma! Konuşmak ve nutuk çekmek için de okuma! Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku.
Coğrafya Biz Forum
« : 20 Eylül 2011, 01:00:30 »

AKSUNGUR19

Üye
**

Performans: 3
Çevrimdışı Çevrimdışı

With the name of GOD...

« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2011, 01:08:27 »

Sayın hocam iyi geceler. Ben bir imam hatip lisesinde görev yapıyorum. Bugün bu sıkıntıyla ben de karşılaştım. Baş yardımcıya 2 veya 4 verin hocam üç olmuyor sanırım deyince o da oluyor oluyor hazırla yıllık planını dedi. Ben 4 saatlik hazırlamıştım. Şimdi hangi kazanımları çıkaracağım, neye göre hareket edeceğim bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum...

Coğrafyam ve otomobilim hayatımdır...

Bize göre değil; siyaha beyaz, zalime pekala, yoksula olmaz demek
western22

VIP Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #2 : 20 Eylül 2011, 01:13:01 »

hocam aynı sıkıntıyı bugün bizde yaşadık.bana da 12.sınıflardan 3 saat vermişler.bugün biraz araştırdım ama 3 saatlik ders göremedim.yarın belgeleri göstereceğim.

Kayıt Ol veya Giriş Yap
http://dogm.meb.gov.tr/2010-2011%20ihl%20haftal%C4%B1k%20ders%20%C3%A7izelgesi.doc

Kayıt Ol veya Giriş Yap

Yalanlamak ve reddetmek için okuma! İnanmak ve her şeyi kabullenmek için de okuma! Konuşmak ve nutuk çekmek için de okuma! Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku.
mgkural

Yeni üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #3 : 20 Eylül 2011, 10:18:27 »

Anadolu imam hatip lisesin de görev yapıyorum.10 sınıflarda 3 saatlik seçmeli coğrafya dersi konmuş yani 2+3 bende şaşırdım ülkeler coğrafyası işlemeyi düşünüyorum
western22

VIP Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 20 Eylül 2011, 10:23:29 »

Anadolu imam hatip lisesin de görev yapıyorum.10 sınıflarda 3 saatlik seçmeli coğrafya dersi konmuş yani 2+3 bende şaşırdım ülkeler coğrafyası işlemeyi düşünüyorum

sayın hocam,konulmuş ta acaba neye dayandırılarak?onu merak ediyorum...

Kayıt Ol veya Giriş Yap

Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #4 : 20 Eylül 2011, 10:23:29 »

mgkural

Yeni üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #5 : 20 Eylül 2011, 10:39:42 »

İmam hatip liseleri ders  seçim tablosunda var bende sordum 4 saate kadar seçmeli seçilebiliniyormuş.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #5 : 20 Eylül 2011, 10:39:42 »

rosan

Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #6 : 20 Eylül 2011, 13:48:49 »

imam hatiplerde 2 veya 4 saatlik dersler var
sedataga

Yeni üye
*

Performans: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #7 : 20 Eylül 2011, 15:26:53 »

sadece 12. sınıflarda fen alanında 3 saat seçmeli var. 1yada 3 saat alınabiliyor. alanın kalktığı sınıflarda ise yok.
western22

VIP Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 20 Eylül 2011, 15:40:15 »

Bugün idarenin dediğine göre,eski 12.sınıflarda 3 saat olabiliyormuş.

Kayıt Ol veya Giriş Yap

tevfik

Uzman Üye

Performans: 42
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #9 : 20 Eylül 2011, 16:36:24 »

Arkadaşlar bende Kız Meslek Lisesinde çalışıyorum. Bizde de 12. sınıfa seçmeli coğrafya haftada 3 saatlik konmuş. Dünden beri araştırıyorum henüz 3 saatlik seçmeli coğrafyada hangi kazanımlar verilecek, hangisi verilmeyecek herhangi bir sonuca ulaşamadım. Eğer bir şey bulamazsam 4 saatlikte olduğu gibi tüm kazanımları plana alıp işlemeyi düşünüyorum. Bilgilerimizi paylaşalım arkadaşlar.
madi06

Uzman Üye

Performans: 58
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 20 Eylül 2011, 16:40:23 »

diğer sorunda planlar ayrı olacak sanırım..o zaman ne yapacağız....arkadaşlar bu konuda deneyimli arkadaşlar yardımcı olsunlar lütfen..sayın adminler yardım ederseniz seviniriz..
AKSUNGUR19

Üye
**

Çevrimdışı Çevrimdışı

With the name of GOD...

« Yanıtla #11 : 21 Eylül 2011, 21:52:53 »

diğer sorunda planlar ayrı olacak sanırım..o zaman ne yapacağız....arkadaşlar bu konuda deneyimli arkadaşlar yardımcı olsunlar lütfen..sayın adminler yardım ederseniz seviniriz..
Aynen madi06 hocamın dediği gibi yardım edin lütfen...

Coğrafyam ve otomobilim hayatımdır...

Bize göre değil; siyaha beyaz, zalime pekala, yoksula olmaz demek
Tasdelenİ.

Uzman Üye

Performans: 6
Çevrimdışı Çevrimdışı

Özel İdare Anadolu Lisesi Şahinbey/GAZİANTEP

« Yanıtla #12 : 21 Eylül 2011, 22:00:37 »

Hocam bizde de dil sınıflarında 3 saatlik coğrafya var.Ben 4 saatlik planı 3 saatlik olarak ayarladım ve herhangi bir kazanım da eksiltmedim.Bilmem doğru mu yaptım acaba?
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #12 : 21 Eylül 2011, 22:00:37 »

ugur19

Site Yöneticisi

Performans: 986
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #13 : 21 Eylül 2011, 22:36:19 »

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla açıklamaya çalışayım.

Arkadaşlar herkese iyi geceler.Tüm üyelerin eğitim-öğretim yılını kutluyorum.Konuyu açmak için biraz geçiktim sanırım.ama sitedeki aktif kullanıcı sayısını görünce konuyu amaya karar verdim.

Aslında tam olarak sorum şu:3 saatlik coğrafya dersi var mı?

Eğer 3 saatlik coğrafya dersi varsa:

1-hangi liselerde?
2-hangi alanlarda?
3-hangi bölümlerde?
(Anadolu meslek ve imam hatipler dahil)
Şimdiden herkese teşekkürler..

1. 3 saatlik seçmeli coğrafya dersi bu sene yalnızca alan uygulaması olan 12. sınıflar için ve zorunlu coğrafya dersi olmayan Fen Bilimleri alanı için seçilebilir.Meslek ve imam hatip liselerinde 12. sınıfta 3 saatlik coğrafya dersi seçilebilir.Bir sıkıntı yoktur.Bildiğim kadarıyla meslek liselerinde son sınıfta zorunlu coğrafya dersi bulunmuyor.Bu nedenle seçebilirsiniz hocam.

Sayın hocam iyi geceler. Ben bir imam hatip lisesinde görev yapıyorum. Bugün bu sıkıntıyla ben de karşılaştım. Baş yardımcıya 2 veya 4 verin hocam üç olmuyor sanırım deyince o da oluyor oluyor hazırla yıllık planını dedi. Ben 4 saatlik hazırlamıştım. Şimdi hangi kazanımları çıkaracağım, neye göre hareket edeceğim bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum...

2. Hocam eğer sınıfınız 10 veya 11. sınıf ise 3 saat kesinlikle seçemezler.TTKB nin bu konuda açıklaması var.2 ya da 4 saat seçilebilir.Eğer son sınıf ise bu sınıflarımıza 3 saat seçilebilir.Yok eğer 10. veya 11. sınıflar ise ve hatalarında ısrar ederlerse planınızdaki 4 saat ifadelerini 3 saat yaparsınız hocam.

3. Sayın Hocam kesinlikle 3 saat seçemezler.TTKB nin sitesinde açıklaması var... Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap
http://ttkb.meb.gov.tr/dosyalar/duyurular/Ekler/Haftalık%20Çizelgesi%20Bilgi%20Notu.pdf
   Sakın ola ki ülkeler coğrafyası gibi bir uygulamaya gitmeyiniz.Başınızı ağrıtırlar.

Arkadaşlar bende Kız Meslek Lisesinde çalışıyorum. Bizde de 12. sınıfa seçmeli coğrafya haftada 3 saatlik konmuş. Dünden beri araştırıyorum henüz 3 saatlik seçmeli coğrafyada hangi kazanımlar verilecek, hangisi verilmeyecek herhangi bir sonuca ulaşamadım. Eğer bir şey bulamazsam 4 saatlikte olduğu gibi tüm kazanımları plana alıp işlemeyi düşünüyorum. Bilgilerimizi paylaşalım arkadaşlar.

4. Son sınıflarda 3 saat seçilebiliyor.Bir sıkıntı yok.Planı da sizin belirttiğiniz gibi tüm kazanımları alarak 4  saati 3 saat yapmak çok mantıklı.

BİLİMLERİN KRALİÇESİ COĞRAFYA...
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #13 : 21 Eylül 2011, 22:36:19 »

hostel1

VIP Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #14 : 22 Eylül 2011, 06:24:17 »

okulumuzda 11.sınıflarda matematik gibi dersleri almayan alan sistemindeki gibi sosyal sınıflarına coğrafya dersi konulmadı lys de sıkıntı yaratmayacak mı? genel liselerde 11 ve 12. sınıflarda zorunlu coğrafya dersinin olmaması cok şaşırtıcı
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.105 Saniyede 30 Sorgu ile Oluşturuldu