Coğrafya Biz Forum
18 Mayıs 2012, 12:52:24 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Lütfen özel mesaj veya e-posta ile yardım istemeyiniz. Sorularınız için forumu kullanınız.

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitler Günü Anısına  (Okunma Sayısı 3762 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ugur19

Site Yöneticisi

Performans: 986
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #15 : 18 Mart 2008, 15:28:09 »

Çanakkale Mahşeri romanı için Mehmet Niyazi'nin yazdığı önsözü de eklemek istedim.(Biraz edebiyat sitesi gibi oldu ama bu anlamlı güne yakıştığını düşünüyorum.Okuduğum en değerli kitaplardan biri olduğu için üzerinde bu kadar durdum.İnanın belgesel tadında bir romandır.)
    "Ey Boğaz'ın hülyalı suları!... Şimdi hürriyetin neşesiyle yeşil tepelerin eteklerine köpüklü dalgacıklarınızla dantelalar işliyorsunuz. Sizleri çiğnemeye gelen o çelik devlere karşı kükremez miydiniz! Bir millet, bir ümmet, bir medeniyet kaderini sizlere emanet etmişti. Yüzyıllardan beri canları pahasına sizleri koruyana sadakatinizi esirgememeniz için Cide'li Mehmed Çavuş'un, Lapseki'li Ali'nin, kilitbahirli Yüzbaşı Hasan'ın, Libyalı Üst Teğmen Mevsuf'un kurban olmaları mı lazımdı!

Siz ey Kanlısırt, Kocaçimen, Kabatepe, Alçıtepe!... Baharın şu günlerinde üzerinize bir gelinlik gibi düşen güneşin pırıltıları altında bahtiyar uyuyorsunuz. Pütürgeli Bilal, Yozgatlı Kınalı Murat, Ezineli Yahya Çavuş, Konyalı Mıstık ve iki yüz elli üç bin vatan evladı kemiklerini sizlere siper etmeseydiler, halimiz nice olurdu! Bedeliniz ağırlığını göstermek için mi alev saçan namlulara karşı lavlarınızı püskürtmediniz!...

Ve siz ey hayatlarının baharlarında şahadet mertebesine erenler!... Alemlerin Rabbi sizler için “Diridir” derken destanınızı fanilerin yazamayacağına da işaret ediyor. Biz yazamasak da kanlarınızla yoğurduğunuz tepelerde rüzgar ebediyete kadar cenginizi terennüm edecek, mahzun vadilerde sütun sütun fatihalarla yükselen mezar taşlarınızı gökler selamlayacak!..."

BİLİMLERİN KRALİÇESİ COĞRAFYA...
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #15 : 18 Mart 2008, 15:28:09 »

ugur19

Site Yöneticisi

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #16 : 19 Mart 2008, 00:16:08 »

Değerli arkadaşlarım çok yeni bir Çanakkale sunumu daha eklemek istedim.Çok güzel bir çalışma.Çalışmayı yapan Adnan KİREÇÇİ'ye çok teşekkür ederim. Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap
www.slaytube.com
dan alınmıştır.

Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap

karayel

VIP Üye

Performans: 506
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : 19 Mart 2008, 00:26:12 »

Hocam verdiğiniz sunular için teşekkürler vatan için can vermek ne güzel.
Kıraç

VIP Üye

Performans: 479
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #18 : 19 Mart 2008, 00:30:59 »

Değerli kardeşim uğur bu anlamlı günde paylaşım için yürekten teşekkürler..
Çanakkale'de savaşan  başta  Mustafa Kemal Paşa, Esat Paşa, Seyit onbaşı ve Ezineli Yahya Çavuş ve diğer  tüm kahraman şehitlerimizin ruhları şad olsun.Mekanları cennet  olsun..
Bugün görev yaptığım okulda  Çanakkale zaferinin kutlması vardı , bir  tane sunum hazırlamışlar, sunumu izleyince moralim bozuldu , sunumda  Mustafa Kemal Paşa'ya  hiç yer vermemişler ve onu yok saymışlardı.. Böyle bir vatan evladını yok saymak hangi vicdana sığar bu zihniyeti şideetle kınıyorum. Bu zavalı beyinlerdeki Atatürk düşnamlığı ne zaman bitecek merak ediyorum. Hadi yunanlısı sevmez anlarım, avrupalı  sevmez anlarım, içimzideki bu zavali zihniyet sahibi olanlar neden sevmez  bu müslüman Türk komutanı anlamak çok güç.
Saygılarımla..

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜRKİYE'NİN GEÇMİŞİ DEĞİL, GELECEĞİDİR....
ugur19

Site Yöneticisi

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #19 : 19 Mart 2008, 00:40:07 »

Değerli kardeşim uğur bu anlamlı günde paylaşım için yürekten teşekkürler..
Çanakkale'de savaşan  başta  Mustafa Kemal Paşa, Esat Paşa, Seyit onbaşı ve Ezineli Yahya Çavuş ve diğer  tüm kahraman şehitlerimizin ruhları şad olsun.Mekanları cennet  olsun..
Bugün görev yaptığım okulda  Çanakkale zaferinin kutlması vardı , bir  tane sunum hazırlamışlar, sunumu izleyince moralim bozuldu , sunumda  Mustafa Kemal Paşa'ya  hiç yer vermemişler ve onu yok saymışlardı.. Böyle bir vatan evladını yok saymak hangi vicdana sığar bu zihniyeti şideetle kınıyorum. Bu zavalı beyinlerdeki Atatürk düşnamlığı ne zaman bitecek merak ediyorum. Hadi yunanlısı sevmez anlarım, avrupalı  sevmez anlarım, içimzideki bu zavali zihniyet sahibi olanlar neden sevmez  bu müslüman Türk komutanı anlamak çok güç.
Saygılarımla..

Yerden göğe kadar haklısın değerli kardeşim.Bu durumun nedenleri.........

Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #19 : 19 Mart 2008, 00:40:07 »

MİMARSİNAN

VIP Üye

Performans: 6
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #20 : 14 Kasım 2009, 23:43:12 »

Uğur Hocam, 2010 Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni için şimdiden arayışa geçtim. Yerde ararken gökte bulmak bu olsa gerek. Teşekkür ederim. Dilerim diğer arkadaşlarımın paylaşımlarına da ulaşabilirim. Var olun. H
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #20 : 14 Kasım 2009, 23:43:12 »

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.141 Saniyede 27 Sorgu ile Oluşturuldu