|
|
 |
« : 22 Eylül 2011, 21:31:24 » |
|
Arkadaşlar 2 ders seçmeli coğrafya olan 12.sınıflarda LYS yönelik yıllık plan yapılabilir mi ? mesela 9. sınıf konularından bazıları plana alınabilir mi? 12. sınıf konuları içerik olarak güzel ama lys de çok fazla öğrencilere yaramayacak sanırım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« : 22 Eylül 2011, 21:31:24 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 22 Eylül 2011, 22:16:44 » |
|
biz 12.sınıflarda TM guruplarına seçmeli coğrafya adı altında böyle bir uygulama yapıyoruz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 22 Eylül 2011, 22:17:57 » |
|
Böyle bir plan resmi olarak yapamazsınız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 22 Eylül 2011, 22:29:47 » |
|
12.Sınıflara program dışında bir plan yapmanıza yönetmelik izin vermez,resmi olarak böyle bir plan yapmanız mümkün değil,ancak planı 12.sınıf programına uygun olarak yapıp derslerde lys ye yönelik çalışmalar yaparsınız (sınıf defterine mutlaka 12.sınıf müfredat konuları yazılmalı)
|
|
|
|
|
|
Linkleri görebilmek için, Kayıt Ol veya Giriş YapBayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak; eğer uğrunda ölen varsa vatandır
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 22 Eylül 2011, 22:56:36 » |
|
aslında bu konu üzerinde bir düzenleme gerek bence devam eden bir ders olduğu için böyle seçmeli ders olarak seçildiğinde en son o sınıfın okuduğu dersten sonraki ders okutulması gerekir doğru da mesela 12 fen sınıfı seçti diyelim onlara 1.sınav konularını verecek bir plan yapılabilmeli bence ama şu an mümkün deil coğrafya dışındaki dersler hep böyle yapabiliyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #4 : 22 Eylül 2011, 22:56:36 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 23 Eylül 2011, 00:21:27 » |
|
arkadaşlar 12.sınıfların tm ve sosyal alanlarında COĞRAFYADERSİ SEÇMELİ OLARAK OKUTULAMAZ ....eğer idare böyle bir hata yapmış ise düzelttirin....12.sınıflar eski programlara göre ders seçimi yapabilmkektedir.......
|
|
|
|
|
|
''İKİ KİŞİNİN BİLDİĞİ HİÇBİR ZAMAN SIR DEĞİLDİR.''
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #5 : 23 Eylül 2011, 00:21:27 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 23 Eylül 2011, 18:54:03 » |
|
Eski programa göre ders alan sayısal öğrencilerden bahsediyosunuz sanırım. bizim o grup öğrencilere yaptığımız uygulama şu. 12. sınıf müfredatını deftere hafta hafta yazmak fakat ygs ve lys konuları işlemek.
|
|
|
|
|
|
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür Ve bir orman gibi kardeşcesine!..
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 23 Eylül 2011, 21:47:36 » |
|
Yasa dışıdır. Teftiş ya da şikatyette başınız derde girer. Kendinizi Talim Terbiye Kurulunun yerine koyup, yeni bir öğretim programı oluşturmuşsunuz demektir. bu, haddinizi çok fazla aşmak anlamına gelir, hiç bir yasal dayanağı yoktur... Böyle bir şey Coğrafya öğreim programının hiç bir noktasında yoktur.. Böyle bir uygulamayı yapan da yaptıran da suç işler... Ayrıca bu kişiler mevzuattan habersiz demektir.
Ayrıca 11. ve 12. sınıflarda zaten zorunlu Coğrafya dersi okunuyorsa, Seçmeli Coğrafya dersi seçilemez... Zaten okutulan bir dersin seçmeli olarak da seçilmesi olanaksızdır...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 25 Eylül 2011, 21:21:44 » |
|
Ben ticaret meslek lisesindeki anadolu 12. sınıflardan bahsetmiştim öğrencilerden böyle bir talep geldi yasal olarak birşeyler yapabilirmiyim bunu öğrenmek istedim melda-69 sizin yaptığınız planın bir örneğini paylaşırsanız sevinirim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 25 Eylül 2011, 21:44:46 » |
|
Benim okulda 12. sınıf sözellere 4 saat coğrafya ve 2 saatte seçmeli coğrafya koymuşlar. Bunun doğru olmayabileceğini okul idaresine ilettim. Diğer okul yöneticileriyle görüştükten sonra 12. sınıflar eski mevzuata dahil ve olabilir cevabı verildi. 21 ve 23 Eylül tarihli TTK açıklamalarıyla durum değişecek sanırım. Yeni açıklama gelmeseydi seçmeli olarak belirtilen iki saat için Zümre Toplantısında karar alıp genel coğrafya dersi yapacaktık.
|
|
|
|
|
|
Yunuskent Lisesi Öğretmeni KARAMAN
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 25 Eylül 2011, 22:47:12 » |
|
Farklı başlıklarda benzer yanlışlıklarla ilgili yazılar görüyorum. Arkadaşlar, 12. Sınıflarda Coğrafya Dersini alan dersi olarak gören alanlarda ( TM - Sosyal ) ayrıca Seçmeli Coğrafya Dersi konulamaz. Yıllık planlarda da Öğretim Programındaki kazanımlar dışında Kazanım ya da Konu ismi yazılamaz. Lüften, hatalı Seçmeli Coğrafya dersi koyan idarecilerinize ; "Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 11.09.2009 tarih ve 151 sayılı kararı'nın Ek Açıklması'nı gösterip , bu hatadan vazgeçirin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 27 Eylül 2011, 10:27:37 » |
|
meslek liselerinde 12. sınıf seçmeli coğrafya dersinde arkadaşlar siz ne yapmayı planlıyorsunuz paylaşırsanız sevinirim öğrenciden yoğun bir istek var sınava hazırlık yapma konusunda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #12 : 27 Eylül 2011, 21:38:46 » |
|
bu konuda kimse birşey yapmıyor sanırım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #12 : 27 Eylül 2011, 21:38:46 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #13 : 17 Ekim 2011, 09:30:35 » |
|
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 11.09.2009 tarih ve 151 sayılı kararı'nın Ek Açıklmasında 12.sınıflara coğrafya seçmeli dersi gözüküyor.Yeni plan zümre kararı ile olacak gibi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|