Hocam coğrafyamın iyi olduğunu söylerler dershane sınavlarında okul sınavlarında yapıyorum birşeyler.Ben o kadar iyi olmadığını biliyorum bu soruları görüncede o kadar şey bilmediğimi anladım coğrafya bilgilerim ve sevmemin sebebi ilk okuldan gelen temel.Temel bi kere oturduktan sonra o kadar fazla çalışmaya gerek kalmıyor.Bizim öğretmenimiz ilk okuldayken harita getirirmiydi pek hatırlamıyorum fakat benim ilgim vardı açıp atlaslara baktığım oluyordu.Lise 1 dede bir sene kaldım öyle parlak bir öğrenci sayılmam fakat dediğim gibi başarılı olduğumu düşündüğüm bi dersde coğrafyaydı.11.sınıftayım bu seneki öğretmenimiz derslere harita getiriyor.Harita üzerinde bir çok kişi ülkelerin yerlerini bilmiyor.Fırat Dicle nin yerini bilmiyor aralarda lise 1 konularıyla ilgili sorular soruyor debi yi horst u graben i bir çok kişi bilmiyor.Düz liseye gidiyorum ve bu bilgi eksikliğinin ilk okuldan temelden kaynaklandığını düşünüyorum.Bunun içinde ilk okul öğretmenlerinin orta okul öğretmenlerinin dersleri daha görsel işleyerek çocukların ilgisini çekmeleri gerektiğini düşünüyorum çünkü o yaşlarda çalışma bilinci yok bu yaşa gelmişiz hala yok derslerin daha ilgi çekici şekilde işlenmesi gerektiğini düşünüyorum.Güzel sorularınız için çok teşekkür ediyorum ellerinize sağlık
harita üzerinde asi nehrini göster diyorum Ege'de gösermeye çalışıyor İç Anadolu'ya bakıyor .peki bununla ilgili ne biliyorsun diyorum Suriye'den geliyor falan ...e o zaman iç Anadolu'nun yada ege'nin Suriye ile bir komşuluğu var mı?Bilmem yada Suriye nerede diyor.
Hinland kavramı deniz ile ilgili bir kavram ama öğrenci nedense gelip Şanıurfa Konya Erzurum gibi yerlere işaretliyor(Bu sınavda Türkiye haritasında illere aşağıda bulunan ifadelerin yanındaki harfleri Türkiye haritası üzerinde işaretlenen karelere harfleri yazıp eşleştirme sorularında).
bende öyle olanlara Reis şanlıurfa teknesi reis Erzurum teknesi gibi ifadeler kullanıyordum.
Burda suçu kendimizde de armak gerekiyor ben arita soruyorum diğer öğretmen sormuyor sistem ezberi dayatıyor.oysa konu anlatılırken testler çözülürken etkinlikler yapılırken hep haritayı kullanırım ama nafile nasıl olsa çıkmaz ne gerek var.