Coğrafya Biz Forum
18 Mayıs 2012, 11:57:40 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Forum cevaplarının sol tarafında yer alan Performans, üyenin faaliyetlerinin diğer üyeler tarafından değerlendirilmesidir. Üyenin olumlu faaliyetlerini  + ile değerlendirebilirsiniz. (Mesaj sayınız 10'un üzerine çıkınca)

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 11.sınıf son yazılı için azıcık hodri meydanlı sorular. harita ağırlıklı  (Okunma Sayısı 6385 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
osmancan33

Yeni Üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #15 : 21 Mayıs 2010, 20:08:41 »

siz 11lere bu sınavı yaptınızmı. henüz erken değilmi?
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #15 : 21 Mayıs 2010, 20:08:41 »

ferdiustun

Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #16 : 21 Mayıs 2010, 21:13:46 »

Kesinlikle orta ve daha üstü öğrenciler için ((And. ve Öğrt. lisesi öğrencileri)) çok iyi bir sınav emeğinize sağlık... ayrıca eleştirilerde katılmadığım bir nokta var. öğrenci bunu bilmez demek yanlış önemli olan bilmesi gerekenler..
panikk

Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #17 : 25 Mayıs 2010, 15:25:56 »

emek verilmiş anadolu tm öğrencileri için hiç de zor sayılmayacak bir sınav. emeğinize sağlık teşekkür ederim
eksen80

Deneyimli Üye

Performans: 2
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #18 : 30 Mayıs 2010, 21:21:37 »

pqylaşım için çok teşekkürler hocam
iklim

Üye
**

Performans: 21
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #19 : 31 Mayıs 2010, 12:07:02 »

çok teşekkür ederim hocam elinize meğinize sağlık
çok güzel sorular
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #19 : 31 Mayıs 2010, 12:07:02 »

PiSiK0PATR

Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #20 : 01 Haziran 2010, 22:45:46 »

Hocam coğrafyamın iyi olduğunu söylerler dershane sınavlarında okul sınavlarında yapıyorum birşeyler.Ben o kadar iyi olmadığını biliyorum bu soruları görüncede o kadar şey bilmediğimi anladım coğrafya bilgilerim ve sevmemin sebebi ilk okuldan gelen temel.Temel bi kere oturduktan sonra o kadar fazla çalışmaya gerek kalmıyor.Bizim öğretmenimiz ilk okuldayken harita getirirmiydi pek hatırlamıyorum fakat benim ilgim vardı açıp atlaslara baktığım oluyordu.Lise 1 dede bir sene kaldım öyle parlak bir öğrenci sayılmam fakat dediğim gibi başarılı olduğumu düşündüğüm bi dersde coğrafyaydı.11.sınıftayım bu seneki öğretmenimiz derslere harita getiriyor.Harita üzerinde bir çok kişi ülkelerin yerlerini bilmiyor.Fırat Dicle nin yerini bilmiyor aralarda lise 1 konularıyla ilgili sorular soruyor debi yi horst u graben i bir çok kişi bilmiyor.Düz liseye gidiyorum ve bu bilgi eksikliğinin ilk okuldan temelden kaynaklandığını düşünüyorum.Bunun içinde ilk okul öğretmenlerinin orta okul öğretmenlerinin dersleri daha görsel işleyerek çocukların ilgisini çekmeleri gerektiğini düşünüyorum çünkü o yaşlarda çalışma bilinci yok bu yaşa gelmişiz hala yok derslerin daha ilgi çekici şekilde işlenmesi gerektiğini düşünüyorum.Güzel sorularınız için çok teşekkür ediyorum ellerinize sağlık
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #20 : 01 Haziran 2010, 22:45:46 »

nazmi21

VIP Üye

Performans: 54
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #21 : 01 Haziran 2010, 23:49:45 »

Hocam coğrafyamın iyi olduğunu söylerler dershane sınavlarında okul sınavlarında yapıyorum birşeyler.Ben o kadar iyi olmadığını biliyorum bu soruları görüncede o kadar şey bilmediğimi anladım coğrafya bilgilerim ve sevmemin sebebi ilk okuldan gelen temel.Temel bi kere oturduktan sonra o kadar fazla çalışmaya gerek kalmıyor.Bizim öğretmenimiz ilk okuldayken harita getirirmiydi pek hatırlamıyorum fakat benim ilgim vardı açıp atlaslara baktığım oluyordu.Lise 1 dede bir sene kaldım öyle parlak bir öğrenci sayılmam fakat dediğim gibi başarılı olduğumu düşündüğüm bi dersde coğrafyaydı.11.sınıftayım bu seneki öğretmenimiz derslere harita getiriyor.Harita üzerinde bir çok kişi ülkelerin yerlerini bilmiyor.Fırat Dicle nin yerini bilmiyor aralarda lise 1 konularıyla ilgili sorular soruyor debi yi horst u graben i bir çok kişi bilmiyor.Düz liseye gidiyorum ve bu bilgi eksikliğinin ilk okuldan temelden kaynaklandığını düşünüyorum.Bunun içinde ilk okul öğretmenlerinin orta okul öğretmenlerinin dersleri daha görsel işleyerek çocukların ilgisini çekmeleri gerektiğini düşünüyorum çünkü o yaşlarda çalışma bilinci yok bu yaşa gelmişiz hala yok derslerin daha ilgi çekici şekilde işlenmesi gerektiğini düşünüyorum.Güzel sorularınız için çok teşekkür ediyorum ellerinize sağlık

harita üzerinde asi nehrini göster diyorum Ege'de gösermeye çalışıyor İç Anadolu'ya bakıyor .peki bununla ilgili ne biliyorsun diyorum Suriye'den geliyor falan ...e o zaman iç Anadolu'nun yada ege'nin Suriye ile bir komşuluğu var mı?Bilmem yada Suriye nerede diyor.
Hinland kavramı deniz ile ilgili bir kavram ama öğrenci nedense gelip Şanıurfa Konya Erzurum gibi yerlere işaretliyor(Bu sınavda Türkiye haritasında illere aşağıda bulunan ifadelerin yanındaki harfleri Türkiye haritası üzerinde işaretlenen karelere harfleri yazıp eşleştirme sorularında).
bende öyle olanlara Reis şanlıurfa teknesi reis Erzurum teknesi gibi ifadeler kullanıyordum.
Burda suçu kendimizde de armak gerekiyor ben arita soruyorum diğer öğretmen sormuyor sistem ezberi dayatıyor.oysa konu anlatılırken testler çözülürken etkinlikler yapılırken hep haritayı kullanırım ama nafile nasıl olsa çıkmaz ne gerek var.

Ataol Behramoğlu'nun Dediği gibi,Zulmün Önünde dimdik tut onurunu
Emeğin önünde eğil kızım,
Bende sizin emeğinizin önünde eğiliyorum dostum saygılar...
----------------------------
Ay ve güneş herkesin lambasıdır, hava herkesin havasıdır, su herkesin suyudur da,
Ekmek neden herkesin ekmeği değildir?
Acı niye herkesin acısı değildir?
Şeyh Bedreddîn/“Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbette. Bunun için insanlığın acılarına sırt çevirmen ve yalnız kendi postuna özen göstermen yeterlidi
deryaa

Deneyimli Üye

Performans: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #22 : 03 Ocak 2012, 19:27:22 »

harita üzerinde asi nehrini göster diyorum Ege'de gösermeye çalışıyor İç Anadolu'ya bakıyor .peki bununla ilgili ne biliyorsun diyorum Suriye'den geliyor falan ...e o zaman iç Anadolu'nun yada ege'nin Suriye ile bir komşuluğu var mı?Bilmem yada Suriye nerede diyor.
Hinland kavramı deniz ile ilgili bir kavram ama öğrenci nedense gelip Şanıurfa Konya Erzurum gibi yerlere işaretliyor(Bu sınavda Türkiye haritasında illere aşağıda bulunan ifadelerin yanındaki harfleri Türkiye haritası üzerinde işaretlenen karelere harfleri yazıp eşleştirme sorularında).
bende öyle olanlara Reis şanlıurfa teknesi reis Erzurum teknesi gibi ifadeler kullanıyordum.
Burda suçu kendimizde de armak gerekiyor ben arita soruyorum diğer öğretmen sormuyor sistem ezberi dayatıyor.oysa konu anlatılırken testler çözülürken etkinlikler yapılırken hep haritayı kullanırım ama nafile nasıl olsa çıkmaz ne gerek var.
hocam yorumlarınıza katılıyorum ama benim durumum daha sıkıntılı
ben öğrenciye yaşadığı şehri 'İzmir'i göstermesini istediğimde gösteremedi.Ne yaparsın böyle öğrenciyle.Hani ASi Nehri'ni gösterememiş benım için çok çok normal
Sık sık harita çizdirip,akarsu,dağ ova göstermelerini istiyorum.
Ve mutlaka haftada bir kez de olsa harita şehir ülke bulma oynuyoruz ama ben çıldırıyorum tabi

Erdal Taşlıçukur

VIP Üye

Performans: 27
Çevrimdışı Çevrimdışı

beypazarı-ankara

« Yanıtla #23 : 06 Ocak 2012, 10:46:42 »

hocam yaklaşımınıı son derece doğru buluyorum. özellikle son yıllarda ygs ve lys sorularında harita becerisine dayalı sorular ağırlık kazanmışken bu sorular son derece yerinde olmuş. ben derslerimde 9. sınıflara atlas getirmeyi zorunlu hale getirdim ve her dersin son 5-10 dakikasında haritada indeksten veya siyasi, fiziki haritalardan yer bulduruyorum ve ders öğrencilere çok zevkli geliyor. karşılığında en çok bilene çikolata veriyorum. şu anda 9. sınıflarda türkiyedeki önemli dağ ve akarsuları gösteremeyecek öğrencim yok desem yeridir. sizin sınavınızı son hafta 9. sınıf öğrencilerime uygulamayı planlıyorum. tekrar teşekkür ederim.

BENÇOKAYRILIKLARGÖRDÜM
OYÜZDENBİTİŞİKYAZIYORUM
"HERŞEYİ"
özgür_ozan

Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #24 : 11 Ocak 2012, 21:33:08 »

arkadaşlar ben bu linki tıkladığımda mahkeme tarafından yasaklandığı yazılı sizler nasıl indirebiliyorsunuz..... yardımcı olursanız çok sevinirim
ante78

Uzman Üye

Performans: 51
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #25 : 11 Ocak 2012, 21:54:25 »

.... LİNK YENİLERSENİZ SEVİNİRİM .. ... .. TEŞEKKÜRLER .. BEŞ
İBRAHİM ŞİMŞEK

VIP Üye

Performans: 100
Çevrimdışı Çevrimdışı

***her an keşfetmek için bak***

« Yanıtla #26 : 11 Ocak 2012, 23:14:52 »

ben arkadaşların dediğine katılmıyorum bence son yazılılar bilgiye dayalı yorum soruları olmalı grafik yorumlama olmalı...
sizin sorular sadece harita bilgisini ölçer bizim amacımız sadece harita bilgisi ölçmek değil burda yanılıyorsunuz...
 sizin bu sorular olsa olsa çok süper bir etkinlik çalışması olur.
çünkü öğrenci bunları yazarak çizerek öğrenecektir etkinlik üzerinde...

***Rivayet odur ki,
     Şahrud vardığı denizlerde hala
     Seyduna türküleriyle uyanmakta,
     Seyduna, Şahrud’un gözlerinden kalan
     Masalla yaşlanmakta.***seydune02***
aysberg208

Deneyimli Üye

Performans: 1
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #27 : 12 Ocak 2012, 19:55:11 »

hocam baska bir linke de yükleyebilir misiniz. bu siteyi ben acamıyorum da
şimdiden teşekkürler
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #27 : 12 Ocak 2012, 19:55:11 »

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.124 Saniyede 28 Sorgu ile Oluşturuldu