|
|
 |
« : 08 Ocak 2010, 23:59:12 » |
|
11.sınıf son yazılı için azıcık hodri meydanlı sorular. harita ağırlıklı sorular içermekte.Ki ilk soru etkinliğini sınıfta yapmıştım:Türkiye'deki akarsular sorusu ise her ne kadar haritada 41 numaralı akarsuyu olsada toplamda 27 akarsuyu sordum.Haritada bir kısmını sildim numaraları. Linkleri görebilmek için, Kayıt Ol veya Giriş Yaphttp://www.4shared.com/file/191724619/f64ba514/11_SINIF_1_DNEM_SON_YAZILI_SOR.html
|
|
|
|
|
|
Ataol Behramoğlu'nun Dediği gibi,Zulmün Önünde dimdik tut onurunu Emeğin önünde eğil kızım, Bende sizin emeğinizin önünde eğiliyorum dostum saygılar... ---------------------------- Ay ve güneş herkesin lambasıdır, hava herkesin havasıdır, su herkesin suyudur da, Ekmek neden herkesin ekmeği değildir? Acı niye herkesin acısı değildir? Şeyh Bedreddîn/“Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbette. Bunun için insanlığın acılarına sırt çevirmen ve yalnız kendi postuna özen göstermen yeterlidi
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« : 08 Ocak 2010, 23:59:12 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2010, 00:10:02 » |
|
farklı bir sınav. Haritalar güzel. çok sağolun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2010, 00:16:33 » |
|
Teşekkür ederim.Bu arada gördüm ki öğrenciler haritada sıfır özellikle akarsulardan bahsediyorum.Bulunduğu yer itibari ile Küçük menderes ovasında yer almasına karşın haritada yapamayan var.Onun için bu tarz sınavlara devam edecem her ne kadar bugün "ne oldu şimdi zevk mi aldı"derken duymuş olsamda
|
|
|
|
|
|
Ataol Behramoğlu'nun Dediği gibi,Zulmün Önünde dimdik tut onurunu Emeğin önünde eğil kızım, Bende sizin emeğinizin önünde eğiliyorum dostum saygılar... ---------------------------- Ay ve güneş herkesin lambasıdır, hava herkesin havasıdır, su herkesin suyudur da, Ekmek neden herkesin ekmeği değildir? Acı niye herkesin acısı değildir? Şeyh Bedreddîn/“Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbette. Bunun için insanlığın acılarına sırt çevirmen ve yalnız kendi postuna özen göstermen yeterlidi
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 09 Ocak 2010, 00:25:44 » |
|
çok güzel olmuş hocam gerçekten teşekkürler keşke 12. sınıflar içinde böyle çalışmanız olsa onları dökecek bu tip sorular olsa çok iyi olurdu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 09 Ocak 2010, 00:32:20 » |
|
Maalesef yapamıyorum.keza ben 12 sınıf sayısal sınıfa seçmeli coğrafyaya giriyorum ilk haftalarda güzel dinliyorlardı test çözme konu anlatım ygs yaklaştıkça koptular kendi alanlarına ağırlık vermeye başladılar 2 haftadır.zaten onlara bir şekilde soruları verip cevapları alıyoruz .Sayısal oldukları için ders kitabı işlemiyorum 9.sınıf konularını işliyorum.Hatta onlara kısa notlar hazırlıyorum şu an.Temel öz onlar açısından ezbere dayalı bilgiler.Son 2/3 hafta çalışıp yapmaya çalışacaklar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #4 : 09 Ocak 2010, 00:32:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 09 Ocak 2010, 18:15:22 » |
|
inşallah derslerde bu konuları kavratabilmişsinizdir hocam yoksa sonuç hiç güzel olmayacaktır. sorulardan değil alışılagelmiş yazılı anlayışının dıındaki soru tarzlarından dolayaı. bana göre geçerliliği çok düşük bir sınav olmuş. sınavın sonucunda öğrencilere ne kazandırmayı hedeflediniz açıkçası anlayamadım
|
|
|
|
|
|
. Yine yazlar gelir,yüreğime oturmuş,saçlarıma vurmuş kışlara inat...
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #5 : 09 Ocak 2010, 18:15:22 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 10 Ocak 2010, 00:14:40 » |
|
Türkiye deki belli akarsular ve dünya üzerindeki belli başlı şehirleri bilmek gerekir o da belki; ama bu kadar en küçük akarsuya kadar ve kelalaka şehirleri de bilmeleri gerekmiyor bence.Fayda da göremiyorum genel kültürden başka.
|
|
|
|
|
|
Eyyy devlet çık artık,şişemizin kadehimizin içinden!!!!
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 10 Ocak 2010, 01:14:35 » |
|
Öncelikle inceleyip görüşlerinizi ve eleştirileriniz yazdığınız için teşekkür ederim.Eleştrinilerinizin yıkıcı olmadığından hareketler sınavı ne anlamda yaptığımı ifade edeyim.Sonuçları okuduğum için ne şekilde cevaplar geldiğini gayet iyi gördüm. Öncelikle dünya üzerindeki şehirlerle ilgili olarak derste dünyada nüfusu 10 milyonu aşan şehirleri söyledim.Bizim sınıfta derslik sistemi olduğu için konuları sunumdanda anlatabiliyoruz ve bu anlamda görsel öğe fazla kullanılıyor.Şehirleri kavrama etkinliği yaptım. Boş dilsiz harita verdim ve toplamda 25 tane şehri harita üzerinde işaretlettirdim.Sınıfa 4-5 tane dünya haritası koyarak. Yaptılar ve bende hatalarını kontrol ettim. Bu etkinliği yaparken nokta atışı şeklinde değildi Zaten en azından yaklaşık bir yerde göstermeleri idi.Ama daha sonraki konularda bile hemen unuttuklarını ve verdiğim etkinliği sınıfta unutarak gittiklerini farkettim.Ki işin ciddiyeti açısından bazı sınıflarda başarı gayet iyiydi sınav kağıtlarını okuyunca. Akarsu haritasına gelince akarsular genel anlamda 10.sınıfın konusuydu. Bu sene sadece HES olayında geçti şu andaki konulara kadar. Ama eğer öğrenci İzmir Selçuk'ta ikamet ediyorsa ve halen Küçük Menderes'in yerini haritadan gösteremiyorsa probllem var demektir.Geç kalınmış mı evet bence geç kalınmış kavratma konusunda ama zararın neresinden dönersek kardır hesabı yaptım.Ki amacım 15-20 arası akarsu sormaktı ama 27 tane oldu(ama haritada son rakam 41 olmasına karşın bazılarını paintle sildim). Şimdi herşey bir etkinlikle yada sınavla olmuyor.Ki ilkokul 4'ten beri öğrencinin öğrendiği Türkiye sınırları içerisindeki en uzun akarsuyumuz Kızılırmak'tır.Ama öğrenci gidip ilgili yazılıdaki harita üzerinde kısacık bir akarsuya Kzılırmak yazarsa yada Asi'nin Suriye'den geldiğini bilmesi gerekir ama bunu gidip Marmara'da gösterirse Meriç'i Batı Karadeniz'de gösterirse sorun var demektir.O zaman biz ne tarımı anlatabiliriz ne akarsuların oluşturmuş olduğumuz delta ovalarının yerini kavratabiliriz ne de hidroelektrik santrallerinin hangi nehirler üzerinde kurulduğunu ve buna bağlı olarak hangi bölgede olduğunu kavratabiliriz. daha yazacak şeyle var ama bence bu kadar yeter. Ki girdiğim sınıflar TM ve SOSYAl bölümü öğrencileri.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 12 Ocak 2010, 20:11:11 » |
|
henüz soruları inceleme fırsatım olmadı fakat nazmi hocamın düşüncelerine katılıyorum malesef yapılan etkinlikler ciddiye alınmıyor anlatımlardan çok ciddi sonuçlar alamıyoruz ancak bir kez yazılıda karşılarına çıktı mı ondan sonra ciddiyetin farkında oluyorlar bende arada böyle yoklamaların faydasının olduğu kanaatindeyim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 12 Ocak 2010, 23:00:35 » |
|
Hocam harita kullanma becerisine yer vermeniz güzel.Yalnız soruların kazanımla ilişkili olması lazım.Birinci ve ikinci soru 11.sınıf kazanımlarına uygun değil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 12 Ocak 2010, 23:16:34 » |
|
1.SORU İÇİN Dünya'da en fazla nüfuslu şehirlerden hareketle. 9.sınıfta öğrencinin Greenwich'i duymuştur.nedir Londra'dan geçen bir kasaba Özelliği ne başlangıç merdyeni:Başka nedir?Ortak saati bizden 2 saat geridir(30 dereceyi baz alıyorum kış saati).O zaman bizim batımızda yer alır.Kağıtları okuduğum için söylüyorum gidip Avustralya kıtasına işaretleyen mi dersiniz yoksa Asya'da işaretleyen mi? öğrenciler Küçük Menderes grabeninde ikamet ediyor.izmir Selçuk ilçesi ama yanlış yapan var.Hadi belki B.Mendresle Gadiz'le karıştırman mümkün lakin marmara da yapan var.gelde mendresi anlat horst grabeni anlat. vs.Yeşilırmak'a Kızılırmak Kızılırmak'a Yeşilırmak yapan var.Hangisi uzundan hareketle ilgili haritadan kolayca bulması lazım.En uzun akarsuyumuz.Bu mantğı kuramıyorsa yorum sorusu nasıl yapacak.Ki ülkelerle ilgili etkinliği sınıfta yapmıştım amacım sadce genel kültür içerikliydi aslında ama etkinliği sınıfta msanın üzerinde unutup giden var(derslik sistemi sınıflarımız) Zümrece karar verip harita çalışması ağırlıklı işle yapacaz dedik ki ilgili akarsu haritasını ve başka bir akrsu haritasını A3 boyutunda büyütüp sınıf panosuna astım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 12 Ocak 2010, 23:29:08 » |
|
Nazmi hocam bende sizin yaptığınız çalışmaları sene baından beri yapıyorum. Zira öğrencilerimiz maalesef yer ve konum konusunda yetersiz. İnanın Ygs sınavına girecek öğrenci bana anadolu ve trakyayı karıştırdığını söylüyor. Ben de 20'e yakın dilsiz haritayı etkinlik tarzında beraber yaptırıp ödev vermeye çalışıyorum...
|
|
|
|
|
|
Sen ey yardım sevenim, ruhumu derde saldın Yalnızlığım ağlarken gülenim, nerde kaldın
Bilmezsin ayrılığın ağı kokan dilini Hâtıra bırak bana oyalı mendilini
Paslandı buzdağları ortasında çeliğim Gözlerinden hatıra kaldı kekemeliğim...
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #12 : 13 Ocak 2010, 16:32:52 » |
|
Hatırlamaya düzeyindeki soruların puan değeri ağır basıyor ancak çalışan öğrenci ile çalışmayan öğrenciyi ayırt edebilecek güzel bir sınav, sınav süresinin yeterli gelip gelmeyeceği konusunda şüpheliyim, hocam çok emek harcamış sınav soruları için,teşekkürler hocam paylaşım için.
|
|
|
|
|
|
Söyle yaşadığın şehir güzelse kıymetini bilsin,yaşadığın şehir güzelse sebebi sensin..
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #12 : 13 Ocak 2010, 16:32:52 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #13 : 17 Ocak 2010, 20:50:49 » |
|
Hocam ben en çok başlığınızı beğendim. Azıcık hodri meydanlı sorular. Paylaşım için teşekkürler...
|
|
|
|
|
|
Diyar-ı küfrü gezdim beldeler kaşaneler gördüm. Dolaştım mülk-i İslam-ı bütün viraneler gördüm. Ziya PAŞA
|
|
|
|
Coğrafya Biz Forum
|
 |
« Yanıtla #13 : 17 Ocak 2010, 20:50:49 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #14 : 09 Nisan 2010, 23:53:56 » |
|
çok zor be hocam. bunlar daha çok google türü sorular. güzel sorular da var tabii ki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|