Coğrafya Biz Forum
18 Mayıs 2012, 11:52:22 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Forum cevaplarının sol tarafında yer alan Performans, üyenin faaliyetlerinin diğer üyeler tarafından değerlendirilmesidir. Üyenin olumlu faaliyetlerini  + ile değerlendirebilirsiniz. (Mesaj sayınız 10'un üzerine çıkınca)

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 11.Sınıf Ders Kitabında Hatalı soru!  (Okunma Sayısı 2287 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tefra

Uzman Üye

Performans: 28
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #30 : 15 Ekim 2011, 12:54:55 »

Cevap D seçeneği.I  ve IV seçeneklerinde atmosferde karbonun azalması yönünde işlem gerçekleşiyor.

Sayın Hocam, 11. sınıf ders kitabı Sayfa 28 deki tablo etkinliğinin 3. satırının cevaplarınıda verir misiniz?
Sayın arkadaşım sorduğunuz etkinlikte ki cevap: Karbonun azalması:ATMOSFERDE , Karbonun artması ise LİTOSFER de gerçekleşir.

Demek ki gazlar fosilleşiyor!
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #30 : 15 Ekim 2011, 12:54:55 »

talip_mercan

Yeni üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #31 : 15 Ekim 2011, 13:02:08 »

Cevap D seçeneği.I  ve IV seçeneklerinde atmosferde karbonun azalması yönünde işlem gerçekleşiyor.

Sayın Hocam, 11. sınıf ders kitabı Sayfa 28 deki tablo etkinliğinin 3. satırının cevaplarınıda verir misiniz?
Sayın arkadaşım sorduğunuz etkinlikte ki cevap: Karbonun azalması:ATMOSFERDE , Karbonun artması ise LİTOSFER de gerçekleşir.

Smiley) Sayın arkadaşım sanırım sizin Karbon döngüsünü iyice bir okuyup anlamanız gerekiyor.Fosilleşen gaz değil burada.bu döngü ile bitkiler ve sonuçta o bitkilerin fosilleşme süreci ile fosil yakıtlara dönüşmesi vurgulanıyor.( 11.sınıf kitabı 27. sayfayı okumanız anlamanıza yetecektir)
tefra

Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #32 : 15 Ekim 2011, 13:13:23 »

Smiley) Sayın arkadaşım sanırım sizin Karbon döngüsünü iyice bir okuyup anlamanız gerekiyor.Fosilleşen gaz değil burada.bu döngü ile bitkiler ve sonuçta o bitkilerin fosilleşme süreci ile fosil yakıtlara dönüşmesi vurgulanıyor.( 11.sınıf kitabı 27. sayfayı okumanız anlamanıza yetecektir)

Fosilleşen Bitkidir ( Biyosferin parçası ) ama sizin cevabınıza göre gaz fosillemiş oluyor:

Bitkinin Fosilleşerek Organik Tortul Kayaca Dönüşmesi olayına verdiğiniz cevap:           
"Karbonun azalması:ATMOSFERDE , Karbonun artması ise LİTOSFER de gerçekleşir".  Öğrencileriniz inandı mı bu cevabınıza? )
Kimin neyi bilmediğini neyi okuyup anlaması gerektiğini sizin görüşünüz belirlemez.
talip_mercan

Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #33 : 15 Ekim 2011, 13:49:02 »

Cevap D seçeneði.I  ve IV seçeneklerinde atmosferde karbonun azalmasý yönünde iþlem gerçekleþiyor.

Sayýn Hocam, 11. sýnýf ders kitabý Sayfa 28 deki tablo etkinliðinin 3. satýrýnýn cevaplarýnýda verir misiniz?
Sayýn arkadaþým sorduðunuz etkinlikte ki cevap: Karbonun azalmasý:ATMOSFERDE , Karbonun artmasý ise LÝTOSFER de gerçekleþir.
Demek ki gazlar fosilleþiyor!
Smiley) Sayýn arkadaþým sanýrým sizin Karbon döngüsünü iyice bir okuyup anlamanýz gerekiyor.Fosilleþen gaz deðil burada.bu döngü ile bitkiler ve sonuçta o bitkilerin fosilleþme süreci ile fosil yakýtlara dönüþmesi vurgulanýyor.( 11.sýnýf kitabý 27. sayfayý okumanýz anlamanýza yetecektir)

Fosilleþen Bitkidir ( Biyosferin parçasý ) ama sizin cevabýnýza göre gaz fosillemiþ oluyor:

Bitkinin Fosilleþerek Organik Tortul Kayaca Dönüþmesi olayýna verdiðiniz cevap:           
"Karbonun azalmasý:ATMOSFERDE , Karbonun artmasý ise LÝTOSFER de gerçekleþir".  Öðrencileriniz inandý mý bu cevabýnýza? )
Kimin neyi bilmediðini neyi okuyup anlamasý gerektiðini sizin görüþünüz belirlemez.

alınganlık göstermenize gerek yok.sizin okuduğunuzu anlayamadığınızı ve aradaki süreci algılayamadığınızı vurguladım..size önerim tekrar okuyun.ayrıca sizin bilgi düzeyinizde belli.bu bilgnizle öğrencilerinize oldukça ikna edici olduğunuz kesin!
tefra

Uzman Üye

Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #34 : 15 Ekim 2011, 13:56:17 »

Cevap D seçeneði.I  ve IV seçeneklerinde atmosferde karbonun azalmasý yönünde iþlem gerçekleþiyor.

Sayýn Hocam, 11. sýnýf ders kitabý Sayfa 28 deki tablo etkinliðinin 3. satýrýnýn cevaplarýnýda verir misiniz?
Sayýn arkadaþým sorduðunuz etkinlikte ki cevap: Karbonun azalmasý:ATMOSFERDE , Karbonun artmasý ise LÝTOSFER de gerçekleþir.
Demek ki gazlar fosilleþiyor!
Smiley) Sayýn arkadaþým sanýrým sizin Karbon döngüsünü iyice bir okuyup anlamanýz gerekiyor.Fosilleþen gaz deðil burada.bu döngü ile bitkiler ve sonuçta o bitkilerin fosilleþme süreci ile fosil yakýtlara dönüþmesi vurgulanýyor.( 11.sýnýf kitabý 27. sayfayý okumanýz anlamanýza yetecektir)

Fosilleþen Bitkidir ( Biyosferin parçasý ) ama sizin cevabýnýza göre gaz fosillemiþ oluyor:

Bitkinin Fosilleþerek Organik Tortul Kayaca Dönüþmesi olayýna verdiðiniz cevap:           
"Karbonun azalmasý:ATMOSFERDE , Karbonun artmasý ise LÝTOSFER de gerçekleþir".  Öðrencileriniz inandý mý bu cevabýnýza? )
Kimin neyi bilmediðini neyi okuyup anlamasý gerektiðini sizin görüþünüz belirlemez.

alınganlık göstermenize gerek yok.sizin okuduğunuzu anlayamadığınızı ve aradaki süreci algılayamadığınızı vurguladım..size önerim tekrar okuyun.ayrıca sizin bilgi düzeyinizde belli.bu bilgnizle öğrencilerinize oldukça ikna edici olduğunuz kesin!

Bilimsel bir tartışmayı kişiselleştiren bir kişi olduğunuz için size artık cevap yazmaya gerek duymayacağım.
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #34 : 15 Ekim 2011, 13:56:17 »

Cahit ERAYDIN

VIP Üye

Performans: 2064
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cahit Eraydın Burdur İmam Hatip Lisesi coğ.öğrt.

« Yanıtla #35 : 15 Ekim 2011, 14:47:43 »

Konu ile ilgili Tefra hocamla Kontinental hocamın  tartışmasının  seviyeli bir biçimde gelişerek teşekkürle  noktalanmış olması çok sevindirici  ve  bizlere de yakışan şüphesiz ki budur ,ama talip_mercan hocamızın  tartışmadaki tavrı  hoş olmamıştır maalesef,lütfen birbirimize karşı daha anlayışlı  olalım.. ..

Sorunun cevabına gelinde ben Tefra hocamın tesbitlerine katılıyor,onun gibi düşünüyorum.Kitaptaki sorulmuş olan sorunun seçenekler içerisinde cevabı yoktur,  sadece fotosentez  olan bir seçeneğin olması gerekirdi.Çünkü Fotosentez atmosferdeki karbon oranını azaltır ,fosil yakıtların oluşumu ise biyosferde karbon oranının  azalmasına  neden olur ,fosil yakıtlarının oluşumunun atmosferdeki karbon oranı ile direkt bir ilişkisi yoktur  ..

Kısaca doğru cevabın  sadece Fotosentez olduğu fikrine katılıyorum…

Linkleri görebilmek için,
Kayıt Ol veya Giriş Yap

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,
Toprak; eğer uğrunda ölen varsa vatandır
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #35 : 15 Ekim 2011, 14:47:43 »

talip_mercan

Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #36 : 15 Ekim 2011, 16:47:28 »

Konu ile ilgili Tefra hocamla Kontinental hocamýn  tartýþmasýnýn  seviyeli bir biçimde geliþerek teþekkürle  noktalanmýþ olmasý çok sevindirici  ve  bizlere de yakýþan þüphesiz ki budur ,ama talip_mercan hocamýzýn  tartýþmadaki tavrý  hoþ olmamýþtýr maalesef,lütfen birbirimize karþý daha anlayýþlý  olalým.. ..

Sorunun cevabýna gelinde ben Tefra hocamýn tesbitlerine katýlýyor,onun gibi düþünüyorum.Kitaptaki sorulmuþ olan sorunun seçenekler içerisinde cevabý yoktur,  sadece fotosentez  olan bir seçeneðin olmasý gerekirdi.Çünkü Fotosentez atmosferdeki karbon oranýný azaltýr ,fosil yakýtlarýn oluþumu ise biyosferde karbon oranýnýn  azalmasýna  neden olur ,fosil yakýtlarýnýn oluþumunun atmosferdeki karbon oraný ile direkt bir iliþkisi yoktur  ..

Kýsaca doðru cevabýn  sadece Fotosentez olduðu fikrine katýlýyorum…

Sayın hocam tartışma konumuz bu değil.fosil yakıtların oluşumu litosferde karbon artışı sağlar,atmosferde azaltır cevabını savunuyorum.diğer hocam katılmıyor.durum budur sadece.tartışmanında medeni bir çerçevenin dışına çıktığını düşünmüyorum.saygılarımla.
impress

VIP Üye

Performans: 8
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #37 : 07 Aralık 2011, 20:52:54 »

Aynı kitapta sayfa 85'de de grafikle Türkiye'de çalışan nüfusun iş kollarına dağılımı grafiği verilmiş ve 2009 yılı için %50 hizmet, %25,2 sanayi ve %24,7 tarım olarak göstermiş. (burada bir %0,1 kayıp nerede onu bilmiyorum)
Yine aynı sayfada devamında açıklama yapmış aynen yazıyorum: '' Günümüzde de tarımda çalışanların oranı çalışan nüfusun yarısına yakındır. Çalışanların oranının en az olduğu sektör sanayidir. Çalışanların yaklaşık beşte biri bu alanda toplanmıştır. Ticaret, turizm,ulaşım ve yönetim alanlarını kapsayan hizmet sektöründe çalışanların oranı da yüksektir. Türkiye'de çalışanların yaklaşık üçte biri hizmet sektöründe bulunmaktadır.''

Acaba diyorum ben mi yanlış anlıyorum. Sizin de dikkatinizi çekti mi, nasıl bir değerlendirme yapıyorsunuz merak ettim.
talip_mercan

Yeni üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #38 : 09 Aralık 2011, 13:44:57 »

Aynı kitapta sayfa 85'de de grafikle Türkiye'de çalışan nüfusun iş kollarına dağılımı grafiği verilmiş ve 2009 yılı için %50 hizmet, %25,2 sanayi ve %24,7 tarım olarak göstermiş. (burada bir %0,1 kayıp nerede onu bilmiyorum)
Yine aynı sayfada devamında açıklama yapmış aynen yazıyorum: '' Günümüzde de tarımda çalışanların oranı çalışan nüfusun yarısına yakındır. Çalışanların oranının en az olduğu sektör sanayidir. Çalışanların yaklaşık beşte biri bu alanda toplanmıştır. Ticaret, turizm,ulaşım ve yönetim alanlarını kapsayan hizmet sektöründe çalışanların oranı da yüksektir. Türkiye'de çalışanların yaklaşık üçte biri hizmet sektöründe bulunmaktadır.''

Acaba diyorum ben mi yanlış anlıyorum. Sizin de dikkatinizi çekti mi, nasıl bir değerlendirme yapıyorsunuz merak ettim.
İmpress hocam grafikler ile anlatım arasında tam bir çelişki var.siz yanlış anlamıyorsunuz.yanlış olan kitaptaki çelişkili bilgilerdir.kitap yanlış yazılmış.tuik verileri tamam ama açıklama yanlış.ayrıca tuik verilerindeki 0,1 lik kayıpta Smiley tam bir muamma. benim naçizane görüşüm budur.
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.185 Saniyede 27 Sorgu ile Oluşturuldu