Coğrafya Biz Forum
18 Mayıs 2012, 10:50:14 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Image and video hosting by TinyPic

Duyurular: Forum cevaplarının sol tarafında yer alan Performans, üyenin faaliyetlerinin diğer üyeler tarafından değerlendirilmesidir. Üyenin olumlu faaliyetlerini  + ile değerlendirebilirsiniz. (Mesaj sayınız 10'un üzerine çıkınca)

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Son Konular Giriş Yap Kayıt  

Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 10. Sınıf Seçmeli Coğrafya  (Okunma Sayısı 6569 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
karayel

VIP Üye

Performans: 506
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #30 : 18 Eylül 2010, 03:24:05 »

Sayın arkadaşlarım iki gündür bu iş için beynimi yoruyorum. Benim çözüm yolum Milli eğitimin yoluna benzeyecek(tabiki net bir açıklama yapılmazsa); iki ders için iki aynı planı fotokopi yapıp dersimi tek dersmiş gibi işlemeyi düşünüyorum. Planların birisine ortak birisine seçmeli yazıp, sınavlarını da ayrı ayrı yaparak seneyi kapatmayı düşünüyorum. (kullanacağım planda 4 saatlik ders planı olacak, geçen yılki kazanımların yeraldığı).
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #30 : 18 Eylül 2010, 03:24:05 »

adalıcografyacı

Yeni Üye
*

Performans: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #31 : 20 Eylül 2010, 20:07:53 »

Arkadaşlar talim terbiyede 20.09.2010 tarihli açıklama.....
Coğrafya
10.02.2010 tarih ve 5 sayılı Kurul kararı ile kabul edilen Coğrafya Dersi Öğretim Programında 10, 11 ve 12. sınıf programları haftada dört saat derse göre düzenlenmiştir. Ayrıca iki saatlik seçmeli ve zorunlu coğrafya dersi öğretim programına ait kazanımlar da öğretim programında yayınlanmıştır.
10. sınıfta sadece 2 saat zorunlu coğrafya dersinde 10.02.2010 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen 30 kazanım verilecektir. Aynı sınıfta haftada 2 saat zorunlu 2 saat seçmeli olmak üzere 4 saat alınması durumunda 10.02.2010 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen kazanımların tamamı verilecektir.

bakı1453

VIP Üye

Performans: 32
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #32 : 20 Eylül 2010, 23:20:01 »

Benim anladığım bu açıklamaya göre eskiden olduğu gibi 4 saatlik plan yapılacak.Ancak burada iki sıkıntı var.
1- 9.sınıftan 10. sınıfa aktaraılan konular bu yıl mı verilecek?
2- sınavalar ayrı ayrı olarak 4 tane mi,yoksa eski usul 3 tane mi yapılacak?(Gerçi bu sorunun cevabı
e-okulda derslerin sınav bölümleri açıldığı zaman ortaya çıkar.Acaba e-okulda bu nezaman belli olur?)

Bu arada bizim okula 9.sınıf kitapları gelmemiş.

Medeniyet söküp atmaksa baştaki bağı,
Sizden daha medeni Afrika yamyamları.
Eğer medeniyet açmaksa bedeni,
Desenize hayvanlar sizden daha medeni. M.AKİF ERSOY
azem70

VIP Üye

Performans: 40
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #33 : 20 Eylül 2010, 23:26:13 »

10.sınıflarda 2 satlik dersde kazanımlar öncekilerden farklıörneğin 10 A 5 ve 7 yok
10 Ç 2,3 var.
TTKB nin 10/02/2010 5 nolu kararı ile 20/07/2010 76 nolu kararı birbirnden farklı. Anla anlayabilirsen.
geomaster

Uzman Üye

Performans: 69
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #34 : 21 Eylül 2010, 10:07:29 »

Arkadaşlar talim terbiyede 20.09.2010 tarihli açıklama.....
Coğrafya
10.02.2010 tarih ve 5 sayılı Kurul kararı ile kabul edilen Coğrafya Dersi Öğretim Programında 10, 11 ve 12. sınıf programları haftada dört saat derse göre düzenlenmiştir. Ayrıca iki saatlik seçmeli ve zorunlu coğrafya dersi öğretim programına ait kazanımlar da öğretim programında yayınlanmıştır.
10. sınıfta sadece 2 saat zorunlu coğrafya dersinde 10.02.2010 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen 30 kazanım verilecektir. Aynı sınıfta haftada 2 saat zorunlu 2 saat seçmeli olmak üzere 4 saat alınması durumunda 10.02.2010 tarihinde yayınlanan Coğrafya Dersi Öğretim Programında belirlenen kazanımların tamamı verilecektir.

2010 tarihli kısmı 2005 olarak değişmiş sanırım hocam.. Ttkb nin yazısını tekrar indirdiğinizde farkı göreceksiniz.

Fahrettin ASPİRİN
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #34 : 21 Eylül 2010, 10:07:29 »

kubilay35

Yeni üye
*

Performans: 4
Çevrimdışı Çevrimdışı

Coğrafyacıyım

« Yanıtla #35 : 21 Eylül 2010, 17:49:13 »

Arkadaşlar bununla ilgili mutlaka açıklama gelir ben son noktayı koydum kendimce iki ayrı ders olarak gördüm ve planı öyle idareye verdim ders işlenişinde planda kazanım felan bölmedim iki ayrı ders olarak gördüğümden planda öyle yaptım bir plan ortak coğrafya 10 bir plan coğrafya seçmeli ama gerçekte ders işlenişinde 4 saatlik plan dahilinde işleyişi yapıyorum.

İzmir-Buca Hoca Ahmet Yesevi Lisesi Coğrafya Öğretmeni
Karanlığın en koyu olduğu an , aydınlığa en yakın olduğun andır...
Coğrafya Biz Forum
« Yanıtla #35 : 21 Eylül 2010, 17:49:13 »

blackgrey

Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #36 : 21 Eylül 2010, 18:24:33 »

Arkadaşlar bayağı bir kafam karıştı yazdıklarınızdan:) Ben kendi durumumdan şöyle açıklayayım. Ben iki yıldır öğretmenim ve Ticaret meslek lisesinde çalışıyorum şu anda.

Eskiden meslek liselerinde Coğrafya 11. ve 12. sınıflarda yoktu.

Ancak bu yıl 11. sınıflara seçmeli coğrafya adı altında ders verillmiş. Kitap olarak Düz liselerdeki 11. sınıf Coğrafya kitabı gönderilmiş.

Bende 2 saatlik 11. sınıf coğrafya yıllık planı uygulayacağım. Açıkcası danışacağım kimse yok. Okuldaki en kıdemli coğrafya öğretmeni benim. Aslında tek coğrafya öğretmeni benim..Smiley İdare iki dudağımın arasına bakıyor. Bende böyle uygulamaya karar verdim. Şimdi Planımın başına seçmeli coğrafya dersi yıllık planı mı demeliyim... Smiley
albedo

Genel Moderator

Performans: 1557
Çevrimdışı Çevrimdışı

Kemal Akalın

« Yanıtla #37 : 21 Eylül 2010, 19:46:03 »

Arkadaşlar bayağı bir kafam karıştı yazdıklarınızdan:) Ben kendi durumumdan şöyle açıklayayım. Ben iki yıldır öğretmenim ve Ticaret meslek lisesinde çalışıyorum şu anda.

Eskiden meslek liselerinde Coğrafya 11. ve 12. sınıflarda yoktu.

Ancak bu yıl 11. sınıflara seçmeli coğrafya adı altında ders verillmiş. Kitap olarak Düz liselerdeki 11. sınıf Coğrafya kitabı gönderilmiş.

Bende 2 saatlik 11. sınıf coğrafya yıllık planı uygulayacağım. Açıkcası danışacağım kimse yok. Okuldaki en kıdemli coğrafya öğretmeni benim. Aslında tek coğrafya öğretmeni benim..Smiley İdare iki dudağımın arasına bakıyor. Bende böyle uygulamaya karar verdim. Şimdi Planımın başına seçmeli coğrafya dersi yıllık planı mı demeliyim... Smiley
hocam idare size seçmeli coğrafya dersi vermişse ve ders 2 saatse tam da dediğiniz gibi 11. sınıf  2 saatlik coğrafya programını uygulayacaksınız, kitabınız 11. sınıf kitabı olacak ve başlığı da 11. sınıf seçmeli coğrafya planı olacak.. doğru yorumlamışsınız..Kolay gelsin..

Beşiktaş Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni                             Lodos, herşeyi titretiyor...
birgül şahin

Yeni Üye
*

Çevrimdışı Çevrimdışı

Bu Üyenin Avatarı Yok

« Yanıtla #38 : 21 Eylül 2010, 20:32:33 »

arkadaşlar TTK dün yayınladığı duyuru metnini bugün değiştirmiş.dört saatlik program14=07/2005 programına göre yapılacak yani 10. sınıfa aktarılan kazanımlar bu yıl yıllık planlarda olmayacak. duyuruya yeniden bakmanızı tavsiye ederm
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Coğrafya Biz 2003-2012 © | Sadece Coğrafya | Sitemap | Forum Haritası

Sitemizde bulunan tüm içerikler tamamen tanıtım amaçlı olup, Hak sahipleri tarafından site yönetimine bildirilen dosyalar, paylaşımdan kaldırılacaktır.
Uzmanweb Net coğrafya
Bu Sayfa 0.266 Saniyede 27 Sorgu ile Oluşturuldu